Manžel stále pracuje. Ako mám zvládať tehotenstvo?
ahojte, zienky chcela by som vas poprosit o vase skusenosti, urcite si ako aj ja tehotenstvo uzivate a male sa tesite. Ale moj chlap musi neustale pracovat a nemozme spolu ani volat, nieto sa vidiet. ako to zvladate v podobnych situaciach?
@anjelaa
Veď mne aj vadí ako sa začal správať...Aj som mu povedala čo mi vadí, že či by sa s tým nedalo niečo urobiť...Odpoveď?? : Stále ma len buzeruješ a rozkazuješ mi....
A samozrejme, velice som precitlivelá,tak sa hneď už aj rozrevem.. A na to jediné čo mi povie je, že nič iné neviem,len revem jak sprostá...
A pritom bábo chcel...
Aj ja som chcela....
Milenku by nestíhal..Na to sme príliš stále spolu... A možno ho to štve, že nemôže skúsiť niečo iné,lebo je stále so mnou... Lebo nechcel,aby som robila v tehotenstve,tak sme stále spolu....
Len keby mi chcel na otázky odpovedať....Len sa na mňa pozrie, že čo akože,prevráti očami a povie,že mi šibe.. Doteraz taký nebol..... :(
@kokorunecka Vím, že to asi není jednoduché, ale zkus tomu dát čas...chlapi celkově potřebují více času, aby se smířili s novou nastávající situací a každý na ni reaguje jinak... Nechci se ho nijak zastávat, ani ho obhajovat, protože si myslím, že by ti především měl být oporou, ale psala jsi, že je mu 40- v tu dobu si lidé procházejí osobnostní krizí, mění se, řeší si v sobě spousty věcí a nejvíce to odnáší ti,k teří jsou jim nejblíže. Držím pěsti, aby se to co nejrychleji dalo dopořádku a aby jsi byla ty i miminko vpořádku-to je nejdůležitější!!! Drž se!!!
kocky, ja vas nechcem strasit, ale ked sa narodi dieta, bude to len horsie!!! Ak to neklape uz pocas tehotenstva, dieta to urcite nenapravi, skor naopak
januska191 ma svatu pravdu..
@dadulajda ja som tiez bola druhu polovicu tehotenstva sama, manzel robil v zahranici. Musim sa priznat bolo to hrozne, strasne vela som plakavala, depkovala, no a potom sa narodila mala a akosi som ani nemala cas si na neho spomenut, vsetko bezalo tak rychlo, ze sa mi zdalo, ze este len odisiel a uz je zase doma (chodil domov raz za mesiac max. na 4 dni) Ked mala Kristinka rok zacal pracovat tu a akosi si stale neviem zvyknut na to, ze sa stretavame kazdy den 😀
@elzu
Snažím sa....
Myslím si, ako písala @kristinka123 , môj muž tiež pracoval v zahraničí, videli sme sa raz za mesiac, raz za dva mesiace.... Možno si nevie zvyknúť tiež na to,že sme spolu začali byť denne,keďže chcel,aby som za ním išla...
Len nechápem, prečo klame, prečo nepovie narovinu...
Aj keď ja stále musím niečo analyzovať a môže mu to liezť na nervy,ale.. Ja neviem,asi to súvisí s mojím znamením :D Že si všetko idealizujem a moc beriem... Ja neviem 🙂
Aspoň,že pes sa so mnou baví :D :D :D
@kokorunecka ahoj kde sa nachadzas vo Svjaciarsku?
@kokorunecka u nas sa po tom ako prisiel domov vsetko strasne zmenilo. Pred tym sme spolu byvali rok a pol a boli sme uplne ukazkovy par, nikdy sme sa nehadali, chodili na vylety, domace prace robili spolu....
Lenze v Cechach byvali s partiou v hoteli a stravovali sa po restavraciach. Cize sa naucil, ze vsetko za neho odpracu, jedlo mu naserviruju rovno pod nos a ked pride z prace osprchuje sa a padne do postele.
Ani si nevies predstavit ako ma to vytaca, ja napriklad nemam rada maso, on sa tam naucil mat masko kazdy den, snazim sa to robit kompromismi, takze mu maso robit 4x do tyzdna, lenze ked ho nema nakupi si radsej pasteky a ,,naobeduje,, sa v robote. Ked ma volno tak dospava......ako nehovorim, ze nepomoze, ale len ked sa jemu chce, nie ked ja potrebujem.
A co ma najviac vytaca - malu som si vypiplala sama, nebol tam ked ju bolievalo brusko, bola chora, isli jej zuby, zacala sa prevracat, sediet........ proste nezazil nic a ked sa s niekym stretne na pockanie vyklada, aka bola ona dobre dieta, ake to bolo s nou jednoduche...
Takze nam zahranicie kompletne pokazilo vztah......a za vsetko moze toto debilne Slovensko, ak chce clovek nasetrit nejaku korunu, musi sa cim skor brat prec ☹
Co tehotenstvo,ale ako zvladnes dieta,ked bude v praci?
@januska191 presne ako vravis....
@jania023
Spiringen.. 🙂
@kristinka123
Môj je presne taký istý...
Švajčiarsko, robota, len kamoši a mohol si robiť čo chcel...Prišiel domov a bol z neho zrazu veľký pán....
Toho sa bojím aj ja, že s malým vôbec nebude, že toto je len začiatok..
@kokorunecka to ani neviem kde je ja som v Lausanne
No ja som bola obe tehotenstva sama, proste to tak vyslo, prve tehu som este stravila na Slovensku - dorabala som vysku - a druhe tehu som bola v nemecku (pocali sme maleho v noci, co drahy odchadzal do UK) az do 35.tyzdna uplne sama, lietala do prace, s malou do skolky, riesila vsetko okolo domu (prasklo nam vodovodne potrubie, susenie celeho domu dva mesiace pri 40 stupnoch a my sme tam aj byvali ), to clovek asi musi zazit ten nenormalny hluk. No ale k teme... zvladnut sa to da... lahke to nebolo a zaprisahavam sa - tretie tehu si raz pan odkruti so mnou 😅 Len ja musim povedat, ze nas vztah je akysi neotrasitelny. Dnes ma miluje a pozera sa na mna este s väcsou laskou, ako to bolo kedysi... sme spolu takmer 8rokov... brali sme sa len tento april 😀
Ono tehotenstvo - tam potrebuje zena "len" psychicku podporu - a tu jej moze dat napriklad aj dobra kamaratka. Ale ked sa narodi dieta, tak uz toho manzela potrebuje skutocne - psychicky aj fyzicky, ono je to velka zataz s takym malym cloviecikom. A to sme vzdy boli spolu. Pomaha mi ako vie, obe deti miluje nadovsetko.
Ahojte maminy. Precitala som si vsetku vasu konverzaciu. Vidim, ze mnoho zien ma rovnaky problem. Osamelost. Aj ked mame dieta a v podstate nie sme same doma, citime sa osamele. Ja som porodila zaciatkom jula a najhorsie znasam to, ze som vacsinu casu zavreta doma, nemam sa s kym porozpravat. Moj muz je z vinarskej rodiny, takze teraz chodi do prace a z prace vinohrady, do toho zacal anglictinu. Maleho si pomojka tak 10-20 min denne, nasa konverzacia sa obmedzila na maleho a na to, ze ma potrebu ma poucovat co s malym mam robit + kecy o politike. Mile slovo si musim vydobyvat. Pocas 6nedelia som bola velmi nervozna a on to nechapal, urazal sa. Ked nieco od neho potrebujem typu objatie, usmev, mile slovo - tvrdi, ze sa stale stazujem a ze mam so vsetkym problem. Co a tyka milovania, ja na to chut nemam pokial je na mna takyto a tym padom je to este horsie .... Energiu sa snazim cerpat tym, ze telefonujem, emailujem, som co najcastejsie s rodicmi, kamaratkami, snazim sa planovat si dni, aby som kazdy den mala aspon 1 vec, na ktoru sa tesim. Neverila by som, ze materska je taka tazka. Hlavne pre zeny, ktore nie su spokojne so svojimi chlapmi. Ja som mnohe veci zistila az ked sa maly narodil, zial. Tiez som mala stavy, ze sa od neho odstahujem, ale nie je to take jednoduche. Teraz si hladam materske centrum, kam by som chodila (BA-Nove Mesto zial nema MC), nejake mamicky s rovnako velkymi detmi, aby sme spolu kocikovali ..... verim, ze to pomoze.
@kokorunecka
@anjelicek26 u nas bol hlavny problem v tom, ze ked som otehotnela mala som 20 a manzel 23. Do vtedy sme si uzivali vylety, dlhe lenosenie cez vikendy, party, proste vsetko sme robili spolu, do vtedy sme za 2 roky neboli ani jeden den bez seba. Ked som bola v 20tt, firma v ktorej robil skrachovala a on si musel narychlo zohnat novu pracu, preto isiel do zahranicia. Hlavny problem bol (a je) v tom, ze kym on si tam dalej mohol uzivat bezstarostny sposob zivota, ja som bola doma nutena strasne rychlo ,,dospiet,,. 200€ mesacne som davala malej len za mlieko, byvali sme v drahom podnajme, k tomu som sa este musela starat o choreho psa a kolko krat sa mi stalo, ze mi neostavali peniaze a na to vsetko som bola uplne sama. Stazovat sa manzelovi by mi nepomohlo, aj tak mi nemal ako pomost. Takze som si za ten cas zvykla na to, ze vazne sa mozem spolahnut len sama na seba.....
Pracu co dostal tu, ma aj poriadne financne ohodnotenu, takze nieco take ako rychlo zohanat niekoho, kto by mi pozical aby mala nehladovala, alebo, ze niekolko dni nemal co jest nikdy nezazije.
A toto vsetko nas strasne rozdelilo. Ja mam pocit, ze za ten rok a pol som zostarla minimalne o 10 rokov a on, ze sa zasekol niekde v puberte.........
@kristinka123 @vierkam - ja som si pre seba zvolila zakladne pravidla, inak by som sa uzierala.
1. na manzela sa spoliehat nemozem
2. co si neurobim sama sa neurobi
3. vycitky su na dve veci
Zije sa mi omnoho lahsie. Vsetko, co treba zariadit, zariadujem sama, o detoch rozhodujem sama - bezne veci - nakupy, skola, lekari, kruzky (kam a co bude chodit - ved ja ju musim stihat rozvazat)... Ak nieco potrebujem opravit, volam instalatera, opravara, tesara, maliara, necakam, kym sa drahy rozhybe. Necakam, kym bude cas na rodinny vylet - balim deti a ideme, drahy sa prida, ak ma cas, ak nie, tak nie. Neobmedzuje to nasu rodinu. Deti maju plnohodnotne detstvo. A ja nie nervy a nie, ze mu stale nieco vycitam. Lebo on svojju pracu - a jej podstatu - nema ako zmenit. Zaraba velmi slusne, dovoluje nam viest taky zivot, aky vedieme. A miluje nas. To je vlastne to najdolezitejsie.
Myslim, ze takto zije velmi velmi vela rodin. Len je len na tej zene, ako si to zariadi. Ked mala dcerka dva roky, sla som do prace a na domace prace zacala chodit upratovacka. Ulahcovat si to treba ako sa len da... nezodriet sa... nenervacit... v klude... brat to, ako to je 🙂 Cim viac sa budem uzierat, vycitat, tym to bude horsie, vztahu to vobec neprospeje.
A trvalo mi hodne dlho dostat sa k tomuto "osvietenemu" stavu 😅
@jania023 No, ja som kantón URI.. Ty si asi vo francúzskej časti predpokladám... Či?
@kristinka123 No, môj muž má 40, podľa mňa sám prechádza zlým obdobím, ale strašne mi vadí, že sa o tom nechce so mnou rozprávať.... Nemôžem povedať ani pol slova, že by sa niekedy nestaral, aj keď bol mesiac preč a potom prišiel domov.. Všetko bolo dobré, pekné.... Potom sme sa zobrali a ono sa to začalo.....
Rozumela som tomu, že ako sa povie, ak "ma má istú", tak bude dlhšie pracovať a domov nebude chodiť tak často... Snažila som sa to pochopiť, veď chceme založiť rodinku, peniažky budeme potrebovať..
Trištvrte roka po svadbe som dokončila školu a muž chcel, aby som za ním prišla do Švajčiarska.. Zdalo sa mi to úžasné,bohovské, tešila som sa..
Než som však za ním odišla, tak som mu oznámila, že bude tatino..A tam bol ďalší zlom, teda podľa mňa...
Ale sám chcel bábo,možno si len nemyslel, že to vyjde hneď na prvýkrát...
Ale vyšlo 🙂
A aj tak som za ním prišla, začali sme tu vybavovať zdravotné poistenie, povolenie na pobyt...
A keďže tu je s tým problém,tak ja musím ísť naspäť domov, aby som sa mohla pravidelne zúčastňovať na kontrolách u dr.
Tak z toho vyvodzujem, že 1. zrazu pre neho stres, že je so mnou každý deň a že to nebude jak predtým, že po týždni odišiel naspäť a mesiac sme sa videli len cez Skype...
2. ťažko mu je skončiť s dobre platenou robotu a prísť naspäť na Slovensko...
Ale zasa rozmýšľa a vie, že asi by nebolo celkom vhodné, keby tu zostal, ja sama na Slovensku a dieťa by videl len cez Skype...
Ja to všetko viem, že to sú pre neho stresujúce veci a že treba rozmýšľať ako všetko zariadiť, dopredu nájsť inú prácu, ktorá by bola ohodnotená...
Len keby komunikoval.. Lebo ma nebaví stále počúvať jak mu nič nie je a všetko je ok, keď viem o čo ide..
Mužovi sa asi nedá vysvetliť, že sám si to nevyrieši, keďže teraz a aj potom bude žiť so mnou a nie sám.. A že sa k tomu pridá bábo...
@kokorunecka ano ja som cantom Vaud ale pravda je ze ani netusim kde si ty 😀
@kokorunecka nejak som nepochopila tvoj prispevok ty si teraz vo svajci ci na Sr?Ked manzel ma povolenie tak ti ho daju v podstate hned a co sa tyka lekarov tak poistku si mozes urobit aj ked nemas este povolenie to nieje problem a je lepsie rodit vo svajci ako na SR si myslim 😉
@jania023
:D :D No, ja to mám po diaľnici niečo vyše pol hodiny do Luzernu 🙂
Teraz som vo Švajci,ale na každú prehliadku letím domov.... 😖
No, to sme si mysleli aj my, že keď on už povolenie má a ja som jeho zákonitá, tak nebude problém..
Najprv sme boli v poisťovni, deň na to sme išli na imigračné.
Povolenie mi prišlo presne po dvoch mesiacoch a z poisťovne mi chodí len výpis o tom, že si pekne strhávajú z účtu po 200CHF, ale keď som im už na začiatku povedala, že budem potrebovať kópiu poistnej zmluvy a zdravotnú kartičku tak bolo len, že ok,ok,kein problem.
Teraz čakám už tretím mesiacom a nič sa nedeje.. Do poisťovne chodím už skoro jak na klavír, lebo kvôli ich spomalenosti nemôžem zrušiť poistku na SK a kvôli tomu, že na výpise mi pošlú len moje meno a názov poisťovne + sumu,ani len netuším aké je číslo poistky, tak preto musím chodiť na SK na kontroly.
Ja som myslela, že aké to tu bude jednoduché,fajné, vo všetkom majú predsa poriadok,ale asi práve ja som narazila na najviac nezodpovedných ľudí...
Denne kontrolujem schránku či náhodou už kartičku neposlali, že by sme sa nemuseli vrátiť na SK, na poštu sa chodím pýtať, či náhodou sa to nepreberá len na podpis.. Samozrejme, nikde o ničom nevedia a ja som za sprostú :D
@kokorunecka aku mas pistovnu??tak skus tento postup napis tam a pytaj si karticku a daj im cas 5pracovnych dni..ked ti karticku neposlu tak zmen poistovnu..od januara mozes a do konca septembra-oktobra ju mozes zmenit v pohode teraz je ten moment..ja mam assura a predtym mutuel a nebol problem..karta dosla hned...alebo chod priamo do poistovne a strajkuj ze chces karticku a ked nie tak im donesies na preplatenie letenku lebo kedze karticku nemas nechodis ku dokimu vo svajci i ked nerozumiem preco nechodis tu ku dokimu aj ked karticku nemas tak mozes ist karticku donesies dodatocne nema vyznam chodit koli tomu na sr jeden utz stoji nie viac ak 200chf a letenka urcite viac 😉
@kokorunecka inac cislo poistnej zmluvy ti daju ked im tam zavolas a nadiktujes meno a tak daju ti to v pohode
@jania023
Poisťovňu mám Arcossanu či jak sa to píše :D
Veď, musím prediskutovať s manželom, že by sme obaja popr.zmenili, že či sa chce vrátiť alebo chceme zostať..
Veď to, že takmer každý týždeň,keď náhodou neletím domov, som v ich kancelárii a pýtam kartičku... A vždy si pýtam toho pána, s ktorým som zmluvu podpisovala.
Lenže on aj keď nič nerobí, tak mám pocit, že schválne nechce ísť so mnou riešiť a každý raz pošle za mnou tú istú mladú brigádničku, ktorá mi zakaždým povie buď, že mám ešte týždeň počkať, alebo, že je v centrále, že dva týždne a mám ju a minule som preto išla na poštu, lebo mi nakukala, že mi ju asi pošta zadržiava (aj keď som nepochopila, prečo by to robili, keď ostatná pošta, listy, výpisy, všetko chodí úplne normálne).
Som z toho úplný somár...Vieš, ja strašne nerada volám :D Radšej tam zájdem, lebo keď vidím toho človeka a gestikuláciu,tak mi je lepšie rozumieť :D Keďže moja nemčina je trošku slabšia ako som si doteraz myslela.. :D
@kokorunecka proste zmen poistovnu a mas to ...kasli na nich ja mam assuru je dobre i ked vsetky lieky v lekarni platis ty a az potom za preplati poistovna ale je to o tom istom lebo lieky nekupujes za 1000chf ale len za nejaku 100 a to ti potom daju 90% spet na ucet a co sa tyka lekaro tu tak je to omnoho lepsie ako na SR...divim sa ti ze nechodis ku dokymu tu...dokonca ked ides do nekmocnice statnej tak faktury posielaju priamo poistovni a poistovna ti posle len dopatok zaplatit takze 10% ale u sukromnika je to opacne ty zaplatis vcetko a potom ti vrati poistovna..
@jania023 Viem,viem... Na toto som sa už pýtala... Ale najprv musím poriešiť s mužom, že ako teda chce, lebo na mne toľko nezáleží, keďže nepracujem, takže sa musí rozhodnúť on..
🙂
@lillah ahoj, akoze mas to pestre ako citam. To by som ja asi nedokazala mu zabezpecit pokoj od deti..sak ked sa chce ucit, moze v noci.ty musis tiez byt v noci hore ked deti mrncia a potom cez den fungovat. Ja uz mam nejak pokrk toho, ako sa stale musime obetovat a vykryt vzdy to, ze chlapi su neschopni zvladat vsetky svoje povinnosti a zeny ano.Mame toho viac ako oni a narocnejsie hlavne po tej psychickej stranke a potom ohodnotenie od nich aj tak nie je. Ked si zaziju aj oni, co to je mysliet na milion veci naraz,tak skor pochopia nase stazovanie.Lebo vedia co to je a ze je to opravnene.
@vierkam ahoj, myslim ze si to vyriesila spravne. Treba si vzdy najst nejaku radost z dna, dat si nieco, naco sa tesis a potom tie dni preletia. Ja tak fungujem uz 3 mesiace, inak by som asi zosalela. 😀 Tiez som sa nemala dlho s kym porozpravat. Ked som otehotnela, robila som v skole statnice a vsetci riesili len ucenie..kamosky chodia kazdy tyzden na disku a riesia kto mal co na sebe..takze moc nebolo s kym hovorit o tom, ze mi je smutno, ze sa mi "splasili" hormony alebo ze som osamela. Drzim palce nech ti vydrzi optimizmus, pri tom mimine je to potrebne. 🙂 Teda neviem ake velke mas babo, ten moj 2 mesacny vela placka-ako ja v tehu. takze s nim mam dost roboty..
@dadulajda No s tym stahovanim to nebolo najlahsie.....a teraz to budem musiet absolvovat znovu....s tym rozdielom ze deti uz budu dve...... muz ma kurz uspesne za sebou....tak cakam aku vyhovorku si znovu najde aby vecer nemusel pomahat s detmi alebo domacnostou.....ironia nasej situacie je v tom, ze deti chcel on a nie ja.... okrem toho tu nemam nikoho kto by mi pomohol....ako napr. rodicov alebo tak...jedine svagrina sem tam zoberie starsieho syna na par hodin k sebe....aj to len vtedy ked sa mi chce oplatit za to, ze som jej strazila dceru....
@lillah tak to ti drzim palce. mala by si si asi zato pytat peniaze od draheho ako organizatorka! lebo toto je ako zamestnanie popri materskej a zadarmo... 😀 😀
@vierkam ahoj, no ja musim poklepat, tento tyzden je ako vymeneny a konecne sa s nim da. Ked je hore, stale place ako tvoj, ale uz obcas aj pocuva ked mu spievam-to najviac zabera. a hrkam mu hrackami.sam stale nevydrzi, musim ho stale vlacit so sebou, no tazko sa tak daco robi.Ale byvam u maminy, takze ked pride z roboty postrazi ho a mozem sa aspon najest. 🙂 v nosi davam pampersky, uz sa budi len 2x, takze ked je vyspaty, asi aj to pomaha.inak latkujem.len tam hned citi cikane,takze hned mu to vadi a budi sa cez den. Tvojho co ukludnuje? ci je to len bolest bruska? skus aj kreminy na brusko a cvicit s nozickami.My mame Pupik a dobre zabera...a pijem aj caje rascove.nastastie brusko ho nebolieva,ale mali sme trapenie aj my prvych 6 tyzdnov.drzim palce 🙂

@kokorunecka aha, akosi som prehliadla, ze teda u neho to nie je tym, ze by sa bal sexu v tehotenstve... tak potom ja fakt neviem, este by som povedala, ze tou pracou, ale ked vravis, ze ani tym to nie je 😒 to uz ma napadaju ine dovody,ale verim, ze v tom problem u vas nebude.