Používame cookies. Viac informácií tu.
Zavri

Môžem jesť parenicu a sójové výrobky, keď som tehotná?

barbie483
6. máj 2015

Môžem jesť v tehotenstve parenicu alebo sojove výrobky ?? Dakujem 🙂

pribinak
6. máj 2015

Mozes. Si tehotna a nie chora

janickacrazy
6. máj 2015

@barbie483 Nemali by sa jesť plesnivé a tavené syry, inak ostatné možeš. 😉

ikke
6. máj 2015

nemali by sa jest predovsetkym NEPASTERIZOVANE syry, takze tu parenicu by som si radsej overila, co je napisane na obale. u sojovych vyrobkov neviem o dovode, preco by sa nemohli.

levma
6. máj 2015

@ikke soja je silny alergen, tak mozno preto sa pyta...

lorela
6. máj 2015

Môžeš v podstate všetko ale s dôrazom na racionálnu stravu.
Radšej ako vyprážaný syr s hranolkami a tatarkou - morčacie s ryžou a šalátom 😉 atď. atď.
A keby si mohla zabezpečiť aspoň niektoré potraviny domáce a doma dopestované, bolo by fajn.

mircalla
6. máj 2015

@janickacrazy Tavene tiez moze. nemali by sa plesnive syry, nakolko sa nepasterizuju, surove maso ako tatarak, bryndza - ak nie je pasterizovana, surova ryba, surove vajcia....kvoli nakaze listeriozou, salmonelou....
Ono riziko tam je minimalne, ale predsa len....
Mnohe baby jedia vsetko, ja som sa tymto veciam radsej vyhybala...

janickacrazy
7. máj 2015

@mircalla Ja ked som bola tehu v zahraničí, tak tam mi dali pekne zoznam čomu sa vyhýbať počas tehu a boli tam aj tavené syry kvoli tomu, že majú vysoký obsah solí a ešte obsahujú dačo škodlivé, len už presne neviem čo a kopu Ečiek, takže v podstate nie je na nich nič moc zdravé. Ja sa im vyhýbam, aj ked nie som tehu. 😉 Snažím sa stravovať zdravo.

dankaa78
7. máj 2015

ja som jedla vsetko ale s mierou🙂

mircalla
7. máj 2015

@janickacrazy tu islo o to,co je ozaj ohrozujuce ale jasne suhlas

lorela
7. máj 2015

@janickacrazy Tavené syry neobsahujú nič vyslovene škodlivé, sú akurát nezdravé. Obsahujú veľa soli a tuku, minimum bielkovín.

janickacrazy
7. máj 2015

@lorela Tavené syry sú tepelne upravenou potravinou plnou taviacich solí. O kvalite syra, ktorý sa používa vo výrobe, sa neoplatí ani hovoriť. Tavený syr jednoducho nie je prírodný výrobok a má úplne odlišné zloženie bielkovín a vápnika ako klasické syry. Zvyšky vápniku z tavených syrov dokonca nezužitkujeme vôbec. Povedané rečou kulinárskych expertov, tavené syry nás nasýtia, ale kto by v nich hľadal výživu, ostane sklamaný.
Príprava tavených syrov nie je nič pre slabé žalúdky. Syry sa začnú taviť pri teplote 120 stupňov Celzia a pridávajú sa taviace soli. Tak vzniká biela hmota, ktorá sa nechá stuhnúť. Určite každého kto nakoniec pozrie na obal výrobku prekvapuje zarážajúco dlhá trvanlivosť. Niekoľkomesačná záručná doba sa dosahuje pridaním značného množstva aditív. Dochucovadlá a príchute vyvolávajú chute od ementálovej cez šunkovú, či paprikovú. Vďaka vysokým teplotám použitým pri príprave sa eliminuje obsah vitamínov, klesá aj hodnota bielkovín, zvýši sa ale podiel fosforu a sodíka. Prvkov, ktoré nám v tomto prípade viac škodia, ako prospievajú.

lorela
7. máj 2015

@janickacrazy A prečo to píšeš mne? 😉 Však hovorím o tom istom len v skratke.
Mohla by si uviesť zdroj toho "výcucu" 🙂 ?

Tu začni písať odpoveď...

Odošli