icon

Môžem jesť sušené ovocie počas tehotenstva?

daduska666
1. mar 2013

Ahojte babulka .............som v 6 tt a chcela by som sa spytat, ci mozem jest susene jablka, banany.......tie velmi lubim......... a este ci mozem jest obycajne maslo RAJO..........pisem preto lebo som nenasla na tuto temu diskusiu..........dakujeeeem velmi pekne

Strana
z2
lalinko2010
1. mar 2013

@irriss prečo mi robíč chute? chladnička prázdna!!!! syn zjedol čo našiel! 😉

zuzulica
1. mar 2013

@daduska666 sušené ovocie určite áno,len teda radšej z overeného zdroja,hl.domáce,alebo bio.Sušené slivky ti pomôžu aj s chodením na wc 😉 Inak to maslo ma ani nenapadlo, ja ho normálne v tehu jem raz za čas.Jediné čo som vymenila, pila som predtým surové kravské mlieko z automatu a teraz sa mi ho nechce prevárať, tak pijem krabicové a strašne lúbim pečienku,tak tú obmedzujem,lebo tam je veľa vitamínu A , ten nieje dobrý vo veľkom množstve pre plod.Jediné čo nejem vôbec sú také veci ako vlašský šalát kde je riziko salmonelózy.Jem pravidelne a snažím sa pravidelne ovocie,zeleninku,ale dám si aj nezdravé,ale v rozumnej miere,len tak na chuť 😀

daduska666
autor
1. mar 2013

@zuzulica dakujem velmi pekne za pozitivnu odpoved......... 🙂

prasiatko30
1. mar 2013

@irriss skus s tou cervenou paprikou ta jej doda grady - ja to inaksie doma nevarim - viem ze niekto ti radi aby si ju najprv zmrazila a potom uvarila ale ja to uz bud kupim uvarene v pescaderia alebo idem do najblizsieho baru de tapas 😀

irriss
1. mar 2013

@prasiatko30
no s tema paprickama - gradama to nebude jednoduche..to by pak mohl "gradovat muj manzel"... 😀
Staci mi to, kdyz si vezeme od maminky/tchyne neco gradovaneho ze Sicilie 😀
Jinak ja ji kupuju pouze cerstvou..zmrazena je podobna, ale neni to ono.. 😉
cerstva je cerstva..budes muset poslat toho Tveho na lekce "potapeni" 😉

p.s. recept vyzkousim..ale jen na pulce .. 😉

prasiatko30
1. mar 2013

@irriss ja pouzivam sladku papriku 😉

irriss
1. mar 2013

@prasiatko30 ale ta negraduje.. 😵

danulicek
1. mar 2013

@daduska666 pozri, kazdy ti poradi inak - nielen co sa tyka stravovania, ale co sa tyka vsetkeho (od vychovy az po vybavicku). najhorsie, co moze byt, je, ze sa budes sledovat a obmedzovat viac, nez je zdrave. Ja osobne som tiez na zaciatku nevedela, co je vhodne jest a co nie, no ked som si zacala citat temy a diskusie, jedine, co som si z toho zobrala, bolo to, ze som vsetky tie debaty zatvorila a riadim sa vylucne svojim rozumom. Isteze - nejem nakrajane plesnove syry, ktore som milovala a nepijem tonic. Mozno nie som ukazkovy priklad "zdravej stravy" v tehotenstve, ale ked mam chut na pomaranc, dam si pomaranc (aj ked citrusy sa podla mudrych rad nemaju). Ked mam chut na kofolu, dam si kofolu (jedina, ktora mi udrzi tlak ako tak v norme). Susene ovocie - najma slivky (nie domace, ale z obchodu) su moja WC zachrana asi od 20.tt 😀 Neumyvam ich, ale nejem ich zase na kila. Par kuskov urcite neuskodi. Smazene, slane, sladke - preco nie? Netreba sa prezierat, ale vsetko s mierou je fajn aj pre babatko.

Si len v 6. tt, takze predpokladam, ze mozno budes mat coskoro obdobie, ked budes rada, ze vobec nieco v sebe udrzis - aspon u mna to tak bolo a potom ked som mohla zacat jest normalne, bola som taka vdacna, ze mi ani nenapadlo riesit, ci ten vyprazany syr, co si dam raz za dva mesiace, je vhodny menej alebo viac. Tak si uzivaj tehotenstvo 🙂

prasiatko30
1. mar 2013

@irriss ale da jej trosku inu chut 😝 😀

prasiatko30
1. mar 2013

@irriss ianksie si ma pobavila s tym potapacskym kurzom 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

irriss
1. mar 2013

@prasiatko30
uz jsem to pochopila..tys brala gradace jako chuti jidla...ja se preorientovala na jinou chut a jine gradace diky papricce 😔 ,proto jsem videla papricku gradovat celou v "cervenem".. 😉
p.s. neni chut jako chut..ja jsem se zvrhla vzpominkou...

danim
1. mar 2013

@daduska666 sa mi zda, ze ti sucasne s otehotnenim preskocilo... to si snad robis srandu otazkami, ci mozes maslo, smotanu ??? by ma to ani neprekvapovalo, keby sa to pytala nejaka 18 r baba.. ale 29 rocna zena ????? si tie otazky aj uvedomujes ?? ked ich ides napisat ?? 😀 😀

sirinka
1. mar 2013

@daduska666 kazde kupene susene ovocie sa ma oplachovat a to aj ked tehu nie si. Maso, cestoviny, zeleninu vsetko mozes varit kolko chces. Surove maso, surove vajcia a plesnive syry vynechaj. Vynechaj aj cigarety a alkohol. Sladkosti jedz, ale primerane 😉
Jedz vela zelenej surovej zeleniny, kvoli kyseline listovej.

daduska666
autor
1. mar 2013

@danulicek dakujeeeeemmmmmmmmm...............mas pravdu, stale citam co mozem a co nie...........urobim presne co mi radis............vdaka vdaka.........cmucky
🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

daduska666
autor
1. mar 2013

@danim nerozumiem preco sa do mna navazas...........ale aj tak vdaka za nazor....... 🙂

danim
1. mar 2013

@daduska666 nenavazam sa... ale inak sa ani neda reagovat na take otazky... ako ti uz jedna pisala, radsej vygoogli a aspon si hanbu neurobis

lujza123
1. mar 2013

@daduska666 k tomu ze sa nemoze jest maslo to ta ako napadlo??? 😀 😀 Jasne ze kazda zenska trochu stresuje pri prvom tehotenstve , este celkom chapem otazky typu mozem kofolu, kavu, .......ale co moze byt skodlive na susenom ovoci a masle??? ach
Mozes vsetko co len chces...hlavne zdravu a pestru stravu

jajuska13
15. júl 2015

A co hovorite na marhule??dnes som zjedla asi desat mame ich na strome neurekom a len tak som isla citat ze co zdrave obsahuju a vo viacerych clankoch ma zarazilo ze tehotne by ich mali jest s mierou lebo obsahuju vela medi!!!teraz nevuem ked zjem kazdt den desat ci to uz ta miera ke isto prekrocena..ze sposobuje med autizmus hyperaktivitu nespavost. Jedli ste aj vy v tehu marhule ????

Strana
z2