icon

Na ktorej strane je bezpečné spať počas tehotenstva?

anicka2626
21. mar 2025

Ahojte kočky ,chcem sa opýtať som na začiatku 7 mesiaca a vyskočil mi príbeh ,že na akej strane spať a nespať.
Ja väčšinou spím na pravej strane a čítala som ,že sa to nesmie .
Na ľavej strane moc neviem .
Je to veľký problém si myslíte. ? Lebo nejako som taká z toho všade ináč píšu .
Na chrbte nespím len na tom.pravom boku .
Ďakujem za normálne odpovede .

viestta
21. mar 2025

preco nie na pravom boku? Lebo raz som citala, ze nemame spat na lavom aby pecen netlacila na zaludok. A kadeco ine, co clanok, to dalsia uzasna rada.
Podla mna je to jedno, casom budes rada, ze vobec najdes nejaku polohu na spanie

kiki68
21. mar 2025

Na ktorom sa zrovna da podla mna, ako je dieta a je to pohodlnejsie

jaskolka
21. mar 2025

Spi tak,ako ti je pohodlné. Ja som vôbec nemohla spať na ľavom boku,bolo mi veľmi zle v tej polohe,doslova som mala pocit,že sa mi presúva žalúdok 😆 takže som celé tehotenstvo spala na pravom boku.
Telo ti dá hneď najavo,ak nieco nie je v poriadku.

majus2323
21. mar 2025

@anicka2626 V noci keď spíš, myslíš, že tvoj mozog uvažuje na ktorý bok sa ukladáš? Ale chápem tieto otázky, bude takých videí ešte veľa... Veľa selektovať a selský rozum používať, lebo by sa človek zbláznil keby si má brať každú radu k srdiečku.

bbymama
21. mar 2025

Ani na chrbte, ani na bruchu, ani na boku…načo v tehotenstve vôbec spať..🤣

michaela329
21. mar 2025

@anicka2626 je vraj lepšie spať na ľavom, ale ani na pravom sa nič nestane - už to tak prísne neberú. Ja mám z gymnastiky pokazené ľavé rameno, nevydržím na ňom ležať dlho. Spávala som v tehotenstve prevažne na pravom a všetko je ok.

diewcatqoo
21. mar 2025

Spala som na lavom boku, aj na pravom, obcas aj na bruchu (sice to v 7. mesiaci uz moc nie). Spala som tak, ako mi bolo pohodlne. Myslim, ze keby bolo nieco zle, telo sa ozve samo.

marianarem
21. mar 2025

@anicka2626 Ja som nikdy nepochopila, ako by som mala cielene spat v nejakej polohe. Vecer sa mozem ulozit podla doporuceni, ale potom to uz zije vlastnym zivotom. Jedine, ze by som sa niecim zafixovala 🙂 Takze ja som toto vobec neriesila. Nikdy by sme ako ludstvo neprezili, leby uspesnost tehotenstiev nejako dramaticky zavisela od polohy v spanku.

anavixy
23. mar 2025

Nie, vobec to nie je problem, mozes spat akokolvek chces, dokonca aj na bruchu. Ak by si spala na chrbte a prislo by ti nevolno z utlaku dolnej dutej zily (co je jedine riziko pri spanku na chrbte), vtedy sa odporuca rychlo sa otocit na lavy bok a nevolnost prejde. V zdravom fyziologickom tehotenstve mozes spat akokolvek ti je prijemne.