Na ktorej strane je bezpečné spať počas tehotenstva?
Ahojte kočky ,chcem sa opýtať som na začiatku 7 mesiaca a vyskočil mi príbeh ,že na akej strane spať a nespať.
Ja väčšinou spím na pravej strane a čítala som ,že sa to nesmie .
Na ľavej strane moc neviem .
Je to veľký problém si myslíte. ? Lebo nejako som taká z toho všade ináč píšu .
Na chrbte nespím len na tom.pravom boku .
Ďakujem za normálne odpovede .
Na ktorom sa zrovna da podla mna, ako je dieta a je to pohodlnejsie
Spi tak,ako ti je pohodlné. Ja som vôbec nemohla spať na ľavom boku,bolo mi veľmi zle v tej polohe,doslova som mala pocit,že sa mi presúva žalúdok 😆 takže som celé tehotenstvo spala na pravom boku.
Telo ti dá hneď najavo,ak nieco nie je v poriadku.
@anicka2626 V noci keď spíš, myslíš, že tvoj mozog uvažuje na ktorý bok sa ukladáš? Ale chápem tieto otázky, bude takých videí ešte veľa... Veľa selektovať a selský rozum používať, lebo by sa človek zbláznil keby si má brať každú radu k srdiečku.
Ani na chrbte, ani na bruchu, ani na boku…načo v tehotenstve vôbec spať..🤣
@anicka2626 je vraj lepšie spať na ľavom, ale ani na pravom sa nič nestane - už to tak prísne neberú. Ja mám z gymnastiky pokazené ľavé rameno, nevydržím na ňom ležať dlho. Spávala som v tehotenstve prevažne na pravom a všetko je ok.
Spala som na lavom boku, aj na pravom, obcas aj na bruchu (sice to v 7. mesiaci uz moc nie). Spala som tak, ako mi bolo pohodlne. Myslim, ze keby bolo nieco zle, telo sa ozve samo.
@anicka2626 Ja som nikdy nepochopila, ako by som mala cielene spat v nejakej polohe. Vecer sa mozem ulozit podla doporuceni, ale potom to uz zije vlastnym zivotom. Jedine, ze by som sa niecim zafixovala 🙂 Takze ja som toto vobec neriesila. Nikdy by sme ako ludstvo neprezili, leby uspesnost tehotenstiev nejako dramaticky zavisela od polohy v spanku.
Nie, vobec to nie je problem, mozes spat akokolvek chces, dokonca aj na bruchu. Ak by si spala na chrbte a prislo by ti nevolno z utlaku dolnej dutej zily (co je jedine riziko pri spanku na chrbte), vtedy sa odporuca rychlo sa otocit na lavy bok a nevolnost prejde. V zdravom fyziologickom tehotenstve mozes spat akokolvek ti je prijemne.

preco nie na pravom boku? Lebo raz som citala, ze nemame spat na lavom aby pecen netlacila na zaludok. A kadeco ine, co clanok, to dalsia uzasna rada.
Podla mna je to jedno, casom budes rada, ze vobec najdes nejaku polohu na spanie