Nečakané tehotná v 45. rokoch. Čo teraz?
ahoj maminky vsade citam si zodpovedna ,,nezodpovedna ´´ v takom veku 45r. tehotna 😒 ano je to na velke zvazenie a velka zodpovednost stalo sa to aj mne mohla by som uz byt vlatne babicka a teraz toto mam spokojne vyrovnane manzelstvo tri deti ,dve dospele samostatne a jedneho sintra 7rocneho 🙂 ostala som zaskocena u lekara isla som len na krv a bac HCG zvysene na tehotnost samozrejme idem na gynekologiu s malym srdcom a s obavami co dalej mam dobru pracu zarobok a dietatko je necakane chcela by som Vas porosit bez uraziek o nazor viem predsa sa musim rozhodnut sama a bude to len moje rozhodnutie s manzelom 🙂 , myslite si ,ze vtomto veku je to zodpovedne ..,,nezodpovedne ´´ no mam strach uprimne povedane kvoli veku a hlavne teraz som si konecne nasla pracovne miesto kde mi to vyhovuje a hlavne dobry kolektiv mam obavi ako to oznamit ci neoznamit ako to zvladnem to je asi vsetko.... 🙂 dakujem kazdej mamicke za nazor ,len bez uraziek prosim !!!!
Baby veď dieťa je už hádam na svete.
Ahoj, tak ako to dopadlo? 🙂
natalym....však čo by si nepokecali 🙂
Prečo nezodpovedné......krásne,nie nezodpovedné.áno,trocha vysoký vek,ale radšej mať ešte dieťa vo vyššoeku ako byť vrahom vlastného dieťaťa...to v žiadom prípade nie!!!!
...no myslím si, že je to už dosť vysoký vek na dieťa. Navyše , ak už máte 3 deti a sú v poriadku a zdravé, prečo ešte chcete takto " pokúšať " a mať ďalšie v súvislosti už s dosť veľkými zdravotnými rizikami ako Vás, tak aj dieťaťa? Naozaj mi to pripadá už nezodpovedné a zároveň aj egoistické. Zamysleli ste sa, koľko budete mať rokov, keď Vaše dieťa pôjde do školy? Dokážete ďalej dieťa vychovať a postarať sa o neho a dať mu do života, čo potrebuje? Nemyslím teraz, myslím o takých 20 rokov, keď ešte nebude samo zárobkovo činné? Budete mať toľko sily a energie vo Vašej cca 70 - ke, pretože práve toľko budete mať, keď toto Vaše dieťa bude mať tých 20. Myslím si, že príroda to plánovala celkom inak, len človek si to zasa prispôsobil podľa seba a ako sa mu práve hodí. Človek má mať deti do 35 a nie až po tom, keď má všetko. Je to špekulatívne a väčšinou sa to človeku aj vypomstí a tým, že tie deti už zrazu mať nemôže. Tak ako to vyriešiť? Keď to nejde normálne, tak to pôjde umelým oplodnením, proste za každú cenu ísť proti prírode. Toto nie je dobrý trend a zarábajú na ňom hlavne inštitúcie pre umelé oplodnenia, skutočne dobrý biznis. Málokto už však vie, že deti počaté týmto spôsobom majú neskôr rôzne zdravotné problémy a majú neskôr problém sa ďalej rozmnožovať, akoby si príroda zasa povedala to svoje na záver, lenže sa o tom nehovorí. Samozrejme, keď už ste sa rozhodla byť tehotná v takomto zrelom veku, kedy by ste sa skôr mali chystať na vnúčatká a pomaly už aj na menopauzu a s tým spojené zdravotné problémy, želám Vám veľa sily, energie, zdravia a pokoja to všetko zvládnuť a dotiahnuť do úspešného konca, čím nemyslím len pôrod, pretože tým to len začne. Držte sa.
Ja som ako prvorodička rodila v 42och. skor sa mi nepodarilo najst toho praveho. Pre môjho muza aj mna to bolo prve dietatko. Otehotnela som na prvu supu. A mam spoluziacku ktora porodila nedavno ako prvorodicka v 45ich. Obe deticky sú zdravé a my sa s nimi tešíme. Len jedno musím povedať - v 40tke už nevládzeš tolko ako ked si mala 20. Ale zato si to dokazes nesmierne uzit!!! 🙂
Dobrý večer mamičky, ako vidím nie som sama ktorej zistili tehotenstvo v 46 roku. Uplne som zostala v šoku a hlavne v strachu, stále mám pochybnosťi a bojím sa či to zvládnem. Ano je pravda mám tri dospelé deti 30,28 a 22. dokonca budem v decembri babička, bojím sa rečí okolia ale aj svojich deti ako zareaguju. Mam obavy aj o dieťatko či bude všetko v poriadku ved len počúvam samé zlé správy. Naozaj neviem čo mám robiť. Prosim je tu nejaká mamička ako ja? Poradte mi prosím. Ďakujem .
@mariamayi Dobrý deň, chcem sa opýtať, možno poradiť... tie vaše kamarátky, ktoré rodili po 40-tke, neodhovárala gynekológ od toho, aby mali dieta? A nemali problém s otehotnením? Ďakujem za odpoveď.
Dobry...gynekologicka ani jednu,ani druhu neodhovarala. Uplne normalne to brali,len v pripade akychkolvek tazkosti,zvlast vo vyssom stadiu,mali ju hned kontaktovat...a rodili prirodzene,v pohode.Obidve sa vydavali uz po 40tke,ale viem,ze aj keby odhovarala,isli by za svojim.Jedna ma dvoch chlapcov,druha dve dievcata.Deti krasne,sikovne.Ta co ma dievcatka,stretavaju sa tie deti s detmi mojej sestry, vekovo su si podobne. Teraz mam tiez kamosku,ma cerstvych 43 a snazia sa o prve babo.Svadbu mali pred par mesiacmi. No gynekolog v Blave s tym nema ziadny problem.
Mam v rodine 2 tety. Jedna rodila ako 42 r a druha ako 46r a vse ok
Moja babka aj moja mama (mňa) rodili v 45 rokoch. Babka dokonca doma (počas II sv. ) mama síce cisárskym, ale to hlavne kvôli chronickému vysokému tlaku. A všetky sme v poriadku, živé zdravé bez nejakých obmedzení.
Predpokladám, že aj ja budem posledné rodiť tak neskoro, hoci teda v pláne to nie je, ale musím dodržať rodinnú tradíciu 😃
Ja som rodila prveho minuly rok v septembri ako 38r, chceme aj druhe, ktore bude najskor v tych 40r. Vcera nam oznamila kamoska, ktore je sice o cca 5 rokov mladsia, ze cakaju tretie a mne normalne srdce zapistalo, ze ak by vsetko islo dobre a podarilo by sa mi otehotniet dostatocne rychlo teraz, tak by som asi chcela skusit aj to tretie a do 42 by sa to dalo stihnut. Mame krasneho , sikovneho synceka, ktory od 4 M prespinka celu noc a ja si materstvo uplne uzivam. Ked som sa pytala gynekologa na dalsie tehotenstvo, s malou dusickou som cakala,ze ma bude odhovarat, ale velmi ma podporil.
@anzelik velmi tazko radit. Ty musis vediet, ci to dieta chces, ci to zvladnete. 90% zien ti tu napise, ze dieta he Bozi dar, atd.....ja osobne by som v takomto vyssom veku dieta nechcela a ak by som uz mala 3 deti, dobru pracu a spokojny zivot, tak uz vobec nie. Ale to je moj osobny nazor.
Inak tema dost stara, sledovala som ju este ako tehotna a maly uz bude mat rok 🙂 Akurat som sa k nej vratila a tiez by som bola zvedava ako to dopadlo
@anzelik tak ako to dopadlo? Nechala si si babo?
Dietatko si asi nenechala. Lebo tema je z januara 2015 a vo svojom blogu pri nejakych fotkach kde pise, ze bude babickou sa jej niekto opytal ci aj ona bude mamickou a odpovedala, ze - nie, ona uz take veci ma za sebou.... a to bolo z marca 2016.
@angelikaangelika Nič krajšie sa ti nemohlo stať, držím ti palce a príjemné tehulkovanie..ja som po MA, mám 42 rokov, v septembri už 43 a želám si byť čo najskôr tehotná..Okolie nerieš, ty si žiješ svoj život, nežijú ho oni za teba. Teš sa..pozitívne mysli a držím ti palce, nech všetko dobre dopadne 🙂
Môj bratranec sa tiež narodil jeho mamke až po 40-tke, a je zdravý ani nemali žiadne komplikácie. Teta vraví že to bol najlepší pôrod lebo už všetko vedela čo a ako, takisto aj iné veci. Nepočúvajte iných, aj tak sa nezavdacite všetkým. Prajem vám hodne zdravia. Dieťa je dar, niektoré ženy o ňom celý život len snívajú, tak si ho vážte 🙂
@babatkopo40 moja gynekologicka ma poucila o vsetkom ,ale bola statsna somonou nikdy mi nepovedala potrat ,,interupciu to si musim ja sama zvazit s manzelom bola a je stale mila ,ale moje tehu sa ukoncilo same v 13tyzdni a keby som sama este raz rozhodnut a to som uz babka urobim to znovu ci je to zodpovedne ,alebo nie vzdy by to bolo len moje a mojho manzela rozhodnutie...drzim palceky
@angelikaangelika drziti palce a neber okolie bud sama sebou ked si bolo mlada tak kazdy hovoril taka mlada a tehotna a teraz si starsia ma svoj rozum svoje srdce svoj nazor ste nato dvaja s manzelom nik ti nemoze dotoho zasahovat ako som pisala keby sa mi to udialo este raz tak sa rozhodnem znovu pre babo aj ked mam 3deti som babicka ,citim sa skvele,,mlada´´ a okolie aj tak bude trvrdit svoje ,, ked si mlada si nezodpovedna ked si starsia si nezodpovedna´´ ,ale co ty citis ti nik nevezme...drzim palceky
@angelikaangelika, ako sa darí? tak ja som na tom podobne, mala som problémy, tak som si myslela, že idem do prechodu, a zrazu taký sok, že to ešte stále predychavam. Mam 44 a som tehotná, prvé myšlienky boli, že si to nemôžem nechať, ale nedokázala som ísť na potrat, aj keď som to mala vybavené. Ešte ani rodina o tomto nevie , ich reakciu si viem predstaviť, preto im to nepoviem, kým to nebude vidno. Bude to tretie dieťa, som v 11 tt.
@lilislnko Želám nech je všetko v poriadku 🙂
Trocha postarsia rodicka, ale tak tvoj zivot to je. 45 rocna nie je tak fit a zdravotne na tom ako 25/30 rocna nech sa na to pozera z akejkolvek strany, uhla, ...
nečítala som všetky komentáre, ale dieťa je dar. Čo by som ja dala za dieťa. Mám 41 a už neplánujem ale keby ssa stalo, bola by som rada. Určtie by som mu dala šancu. Ak by sa niečo stalo a nezvládali by ste to, sú ešte možnosti - adopcia. Ale určite nie interupcia. Aspoň z môjho pohľadu. Držím palce. A okolia nerieš. Poznám čoraz viac žien po 40 - ke ktoré sú tehotné. Takže tie to určite riešiť nebudú a tí ostatní? Vám to môže byť jedno. Vy ste rodina a vy by ste mali byť šťastní.
45 rokov a to je vela????Keby si mala po 50tke tak ok chapem.....No hlavne ty sama musis vediet ako sa citis a ci to zvladnes.

Ja som rodila ako 43-rocna a tiez mam dobre miesto. das to🙂