icon

Nečakané tehotná v 45. rokoch. Čo teraz?

anzelik
22. jan 2015

ahoj maminky vsade citam si zodpovedna ,,nezodpovedna ´´ v takom veku 45r. tehotna 😒 ano je to na velke zvazenie a velka zodpovednost stalo sa to aj mne mohla by som uz byt vlatne babicka a teraz toto mam spokojne vyrovnane manzelstvo tri deti ,dve dospele samostatne a jedneho sintra 7rocneho 🙂 ostala som zaskocena u lekara isla som len na krv a bac HCG zvysene na tehotnost samozrejme idem na gynekologiu s malym srdcom a s obavami co dalej mam dobru pracu zarobok a dietatko je necakane chcela by som Vas porosit bez uraziek o nazor viem predsa sa musim rozhodnut sama a bude to len moje rozhodnutie s manzelom 🙂 , myslite si ,ze vtomto veku je to zodpovedne ..,,nezodpovedne ´´ no mam strach uprimne povedane kvoli veku a hlavne teraz som si konecne nasla pracovne miesto kde mi to vyhovuje a hlavne dobry kolektiv mam obavi ako to oznamit ci neoznamit ako to zvladnem to je asi vsetko.... 🙂 dakujem kazdej mamicke za nazor ,len bez uraziek prosim !!!!

raduz06
19. feb 2015

ahoj, necetla jsem prispevky, nevim, co ostatni pisou. Napsala jsi sem dotaz, myslim tim padem, ze nejsi uplne rozhodnuta, ale rid se pouze svym srdcem a pokud se na to citite, tak proc ne a nakonec takova Bara Basikova mela ditko ve 46 letech. Drzim moc palce.

jamesinka
19. feb 2015

Blahozelam 🙂 Dietatko je dar v kazdom veku. A strata dietatka je rana, ktoru si nechcete utrzit, toboz nie sama sebe. Nikdy neviete, ci prave toto dieta sa o Vas nepostara v starobe. 🙂

lavinis
19. feb 2015

mojej mamy najlepšia kamarátka ostala nečakane v tom, keď mala 43 rokov 🙂 a "malý" má už 15 rokov, je úplne zdravý a nadaný po výtvarnej stránke, myslím, že jej robí len radosť 🙂 držím palce.

dencatko
19. feb 2015

Ber to tak, co ak to tak pan boh zariadil.. ? dal Vam dar.. ako baby pisu , praca ti neutecie... a aj ked sa trapis pre vek , ved mas rodinku a urcite babo ani ked ty sa nedozijes 100 rokov bude mat s kym ostat.. neboj nic.. Bude Vam robit len radost .. daj mu sancu !

ladyzs
19. feb 2015

Dobrý deň!
Mojej babky sestra bola na tom presne ako vy. Začínal jej tak skoro prechod a mimichod predtym ledva udžala plod v sebe mala tri potraty a neskôr 3 deti, ktoré len tak tak prežili a donosila si ich mala vraj slabú maternicu či čo ..... v pohode vychovali všetky deti a práve tá posledná sa o nich teraz stará, pomáha im nie z povinnosti, ale pretože má v sebe veľa lásky a empatie 🙂
Ja keď som rodila synka tak somnou na izbe bola tiež pani stará ako moja mamina 44 rokov a po 13 rokoch sa rozhodli, že to ešte vyskúšajú bola síce zmätená, ale postupne ako sme boli spolu ten týždeň tak sa dala do toho , že jej všetko okolo Sofinky išlo 🙂 Netreba sa znervózňovať, všímať si reakcie okolia nech sa stará každí o seba. Pekne si užite tehotenstvo 🙂 Držím palce nech ste zdraví !!!!

sylviasz
20. feb 2015

Chcem ťa len povzbudiť, lebo aj ja mám 45 rokov nečakane čakám 4 dieťa, mám už dve veľké a malú 5 ročnú, ktorá sa strašne na babätko teší. Ja dieťatko beriem ako Boží dar, Samozrejme nie je to vôbec ľahké pre psychiku, ale máš ako píšeš dobrého manžela a on ti určite bude oporou.Môj manžel je na invalidnom dôchodku a o to je to ťažšie. Bojujem každý deň s obavami, strachom a neistotou atď, ale Pán sa stará a to mi dáva silu. 🙂

janinah
20. feb 2015

Myslím,že by si mala brať do úvahy názory žien,ktoré si tehotenstvo po 40tke prežili.Som jednou z nich a ako tu už bolo písané-nič lepšie ma,moju rodinu nemohlo stretnúť.Za seba napíšem,že toto dieťa ma omladilo,nabilo energiou a šťastím.Teh. a pôrod bez problémov.Ako zvyknem hovoriť-bolo to absolútne nečakané ,ale absolútne vítané.Boh vie,prečo ti toto dieťa posiela.Prvý šok pominie a ty sa budeš tešiť.Držte sa.

dvojbottka
22. mar 2015

Ja len ticho možem závidieť ☹ prišla som o dve detičky, hoci moje dietky sú už dospelé a som dokonca dvojnásobná stará mama, môj manžel svoje deti nemá, aj keď tie moje berie ako svoje, čo je od neho krásne.
Aj tak by som s ním chcela dieťatko, aj keď mám 45. Milovali by sme ho a strašne by sme sa tešili, že ho máme.
Ako koľvek sa rozhodneš, mysli na to, že sú aj ženy, ktoré by dali všetko na svete, aby mali dieťatko a nedá sa.
Držím ti palce a užívaj si tehotenstvo a aj bábätko 🙂 🙂

tanapeta
Autor odpoveď zmazal
anina1211
22. mar 2015

och ako by som chcela byt na vasom mieste........moja mama mala brata v 40 a je to zdravy chlap. 😲 😔

tatiana135
22. mar 2015

Nenechajte sa nikym odradiť... Je to boži dar, a treba ho prijať. Ak sa rozhodnete inak, hoci už mate deti, jedno bude vždy chybať. A kto si čo mysli alebo hovori - to je ich problem. Nestoji to za to, aby vlastnomu dieťatku vziať sancu na život.
Mam kamaratku, tiež ma 45, 2 dospele deti, a porodila syna. Je šťastna, a uživa si to viac, ako keď bola mladšia. Čo aj vam uprimne prajem 🙂 Veľa šťastia a zdravička!

ninmar14
22. mar 2015

mať dieťa aj po 40tke je všade vo svete viac než normálne a nikto sa tomu nečuduje...hranice sa posúvajú a ak je žena zdravotne v poriadku a cíti sa na to, prečo nie? ja som porodila v 44 rokoch a vôbec sa necítim zle ani trápne práve naopak, to malé stvorenie ma núti ešte viac pracovať na sebe a keďže má aj starších súrodencov nemusím myslieť na to, čo s ňou bude keby sa mi niečo stalo...neskutočne som pri nej omladla a bolo to najlepšie rozhodnutie v mojom živote 🙂

lucinkab
22. mar 2015

vek je iba číslo. 🙂

sunshineka
22. mar 2015

Urcite si zaskocena,verim a zaroven gratulujem.nic nie je nahoda a vsetko sa pre nieco deje a tak to ma byt.ano je riziko mat babo v tomto veku.vzhladom na riziko aj co sa tyka vyvoja dietata a riziko,ze ty mozes o par rokov ochoriet,ale to sa moze stat aj mladej zene.moja teta porodila tiez necakane v 43 rokoch a o 6 rokov ju zasiahla zakerna choroba,ale nikdy si nevycitala,ze nesla vtedy na potrat.cela rodina sa na nu hnevala,ako mohla byt taka nezodpovedna,ale ani dnes,ked uz nechodi,nic si nevycita.o syna sa snazi plnohodnotne starat,pomaha cela rodina.neprajnici samozrejme maju sproste a premudrele reci o jej zodpovednosti.nuz ale to by nikto nemohol mat deti,keby sme dopredu vedeli,ake choroby nas postihnu... a neviem,ci je spravne ist na potrat,ci sa s tym da vysporiadat niekedy a oklamat svedomie.vela stastia a hlavne zdravia pre vas oboch

katuska123456789
30. júl 2015

veru dieťa je dar ja tiež mam 41 a chcem mať dieťa dufam že mi mrcha v sobotu nedorazí 😉 a každý ako sa cíti tak nato má a ked sa žena dobré cíti a sa lubi s partnerom prečo nie 😎 🙂

dugyna
30. júl 2015

mam svagrinu v tvojom veku a celi by babo ale uz koli vajecnikom a vajickam nemozu..dietatko je dar tak sa teste malickemu 🙂

elka152
8. jan 2016

Ja mam na 48rok a teraz rozmyslam o dietati len z toho dôvodu,ze mi zavrazdili pred dvoma rokmi 19r synceka a neda siami z toho spamätat.Co som sa ruhala na tretie dieta v 35 ze som stara.Teraz sa citim mlada a neustale rozmyslam nad babom ,aby dcera 24r neostala sama a nemala ziadneho surodenca.Preto si babätko nechaj a na stare kolena sa o teba postara.My si to tiez tak hovorime a predsa je medzi tebou a mnou TRoj rocny rozdiel.Co ja som starsia.Neboj sa a babo si nechaj.Svagrina rodila tento rok v aprili ako 43rocna,je omladnuta a babo dobre zvlada

masterton
8. jan 2016

Blahozelam😃Detia je dar a verim tomu,ze vsetko dopadne dobre.Aj ja som bola v tej istej sytuacji...usporiadana praca,deti 14 a 8 a tu bac,dve tarky😃Som syce mladsia ale te pochybnosti poznam.Teraz som stastna,ze mozem zas prezivat to najkrajsie obdobie asi kazdej zeny...nosit v sebe maly zazrak...Hlava hore😃Nazor okolia pust mimo hlavy lebo vzdy sa najdu zakerni...Drzim ti prsty a prsjem hlavne zdravia😃

lussy666
8. jan 2016

@anzelik zaujimalo by ma, ako ste dopadli? 🙂

silvikam
8. jan 2016

Ahoj. Tak ako si písala, je to iba na Tebe a manželovi. Ja osobne poznám jednu mamičku, ktorá má 46 r. a má 6m. synčeka a 23r. dcéru. A je šťastná. Prajem všetko dobré a hlavne správne rozhodnutie.

linduska86
8. jan 2016

V prvom rade gratulujem. V druhom rade ak mas stale menzes a milujete sa bez ochrany a urobi sa do teba je pravdepodobne, ze otehotnies. Ja si myslim, zeby i sa mala rozhodnúť tak ako to cítis - nepocuvam nikoho.
Dieta je sice dar, ale pokial mas deti 3 a teraz mas pracu, ktorá ta naplna a bavi- a navyse mas 45 rokov - neviem co ti povedal nato gynekolog - pokial to dieta bude zdrave tak si ho nechaj - pokial zdrave nebude -tak to zvaz. a hlavne ma tu nejdite vsetky zjest - mam svoj nazor. Good luck !

kvietocek203
8. jan 2016

Dieťa je najkrajší dar od Boha ,on dáva život a jedine on má právo ho vziať. Potrat je v každom prípade najhoršia vražda, lebo to dieťa sa nedokáže brániť. A keď Vám ho doprial v takomto veku, určite mal nato svoje dôvody 🙂 Verím tomu, že budete skvelá matka aj teraz....vek je len číslo. A komplikácie mávajú aj mladé ženy....takže ja by som do toho určite šla 🙂 Držím Vám palce, snáď sa rozhodnete správne. 🙂

l3yla
Autor odpoveď zmazal
cica120
8. jan 2016

Poznam prvorodicku v tvojom veku..pozri mnohe zeny nemozu mat deti vobec a ked sa ti naskytla moznost mat babo tak ju vyuzi!!!hlavne nech ste zdravy a nech to v zdravy vynosis;)drzim palce

beata79
8. jan 2016

gratulujem a práca počká 😀

tajka1986
8. jan 2016

Ako to nakoniec dopadlo?

kitusa
19. feb 2016

Blahoželám, nech všetko dobre dopadne, ja by som to brala tiež, mne to už nejde.

krajcikovad
19. feb 2016

Mna mala mamina v 45.rokoch, a bola uzasnou maminou, mam dvoch bratov, ktori su odo mna o 22 a 11 rokov starsi, a ti vzdy vravia, ze mamina sa pri mne zmenila, viac si uzivala mna, len zial clovek mieni, pan boh meni a ked som mala 9 rokov, tak zomrela, ale stale je tu s nami.... Urcite nie ste nezodpovedna... Krasny den a verim, ze sa rozhodnete najlepsie ako budete moct 😉

karkulkaja
21. feb 2016

Gratulujem!Neboj nie si v tejto situacii sama😊Ja som v decembri oslavila 45 a prave som v 28tt a pohoda. Mam uz 20 rocnu dceru,partner dokonca 24 rocnu,a kazdemu tvrdim ,ze 20 rocny rozdiel je najlepsi😀Ak si zdrava tak uz je to len o tom ako sa citis, ja sa citim tak na 35☺zatial som v pohode ,tlak ako mladica a vsetky vysetrenia som zatial mala v pohode,dokonca lepsie ako moje mlade kolegynky.Planujem si to babetko uzit ,ked uz k nam neplanovane zavitalo.Takze neboj

candii
26. feb 2016

Gratulujem .. urcite to nie je nezodpovednost 🙂 nech ste zdravi a vsetko dobre dopadne