icon

Nečakané tehotná v 45. rokoch. Čo teraz?

anzelik
22. jan 2015

ahoj maminky vsade citam si zodpovedna ,,nezodpovedna ´´ v takom veku 45r. tehotna 😒 ano je to na velke zvazenie a velka zodpovednost stalo sa to aj mne mohla by som uz byt vlatne babicka a teraz toto mam spokojne vyrovnane manzelstvo tri deti ,dve dospele samostatne a jedneho sintra 7rocneho 🙂 ostala som zaskocena u lekara isla som len na krv a bac HCG zvysene na tehotnost samozrejme idem na gynekologiu s malym srdcom a s obavami co dalej mam dobru pracu zarobok a dietatko je necakane chcela by som Vas porosit bez uraziek o nazor viem predsa sa musim rozhodnut sama a bude to len moje rozhodnutie s manzelom 🙂 , myslite si ,ze vtomto veku je to zodpovedne ..,,nezodpovedne ´´ no mam strach uprimne povedane kvoli veku a hlavne teraz som si konecne nasla pracovne miesto kde mi to vyhovuje a hlavne dobry kolektiv mam obavi ako to oznamit ci neoznamit ako to zvladnem to je asi vsetko.... 🙂 dakujem kazdej mamicke za nazor ,len bez uraziek prosim !!!!

lolitkaxi
1. nov 2016

@libawet a kde máš istotu, že keď porodis dieťa v 25, že ho do jeho dospelosti zabezbečis?

tecko28
1. nov 2016

A najäcsi gol bude, ked tie malade cucoriedky co sa tu teraz rozdrapuju budu mat raz tiez po 40-tke a mozno zatuzia este po jednom, mozno sa im smykne.. A vlastne sa vobec nebudu citit stare , to len teraz pozeraju na nas ako na fosilie 😀

lilislnko
1. nov 2016

@tecko28 , si ma pobavila

surriana
1. nov 2016

Asi to tak malo byť!A reči okolia?!- veď dnes sa bežné rodí v 40-tke a este modernejšie je rodiť PO štyridsiatke.....🙂

lilislnko
1. nov 2016

@surriana , tiež si hovorím, že to tak asi má byť, nie je to ľahké, moje prvé myšlienky tiež boli, že som stará a je to nezodpovedné voči dieťaťu, ale, čo už, stalo sa

tutu_1
1. nov 2016

Mna mali rodičia tiez neskôr. Mama mala 42 rokov a otec ma o 7 viac. A som tu 😊

denne73
7. apr 2017

Aj.ja,sa pohravam s myslienkou tehotenstva 🙂 a mam.44:-).

kika050
7. apr 2017

Gratulujem. No ono sa určite bude dať dohodnúť zo zamestnávateľom. Dieťa je dar a hlavne to bude miláčik celj rodiny uvidíš a vy pri ňom omladnete 🙂

mayusik
11. okt 2017

@anzelik dostala som sa spätne k tomu prispevku. Ako sa mate? Verim ze vsetko dopadlo dobre

blackcat8885
11. okt 2017

Kamoskyna mama otehotnela neplanovane ked mala 43r a dospele dcery. Dnes ma chalan 13r a ona pri nom vyzera mladsie celkovo sa o seba stara. Ked je zena zdrava kludne nech rodi aj v 45r dnes to nie je nic nenormalne

tecko28
11. okt 2017

@mayusik autorka prispevku zial o babatko v 13tt prisla, pise to o stranu skor ☹

janinamojka
11. okt 2017

@anzelik Myslim si ze by si nemala pocuvat nazory inych ludi,casto su zbytocne mudrucki ale sami na seba nehladia.Treba sa rozhodnut srdcom,si mamina a cakas dalsiu babiku..no a co ze v 45??jasne,neplanovali ste to takto,ale stalo sa.Vek je casto krat len cislo,niekedy takto zrela zena zvladne tehotenstvo ovela lepsie nez nejaka osemnastka..A hlavne si to materstvo potom ovela viac uzije a, vychutna.Poznam aj vo svojom okoli zienku ktora mala babu v tvojom veku a dnes je z neho 18rocny chalanisko a vsetko bolo ok..Netrap sa vekom,lekari automaticky zenu nad 35 skatulkuju ako ,,rizikovu,,..ak to chcete s muzom,teste sa z toho a urcite vsetko dobre dopadne 🙂

mayusik
11. okt 2017

@tecko28 jujj tak to ma mrzi. Necitala som.

janinamojka
11. okt 2017

@anzelik ja mam tiez dve deti.Mala som skvelu pracu,trvalo roky kym som sa nieco naucila a sama sa dostala vyssie..a sprava.ze cakam tretie bola tiez taka...no co ti poviem,plakala som ako dazd pred gynekologom ze co ja idem robit a ze som uz stara na to😝a lekar sa zachoval uplne skvele,povedal mi ze vobec by na mojom mieste ani nevahal a nemam co riesit,ze kde sa najedia styria,na je sa aj piaty 🙂 a ze deti sa budu tesit atd..ale to bol aj u mna len sok a preto ten plac,teraz sa uz tesime vsetci..no co,prisla som.o pracu,sedim na zadku na rizikovom,ale tak to malo byt..neriesim,hlavne nech sme stastni a malicke je zdrave.

dolynkag
18. júl 2018

@janinamojka kedy sa maličké narodilo? dúfam, že po roku môžete povedať, že neľutujete, však?

ivankalaco
18. júl 2018

@dolynkag Ak sa môžem opýtať, koľko máš rokov?

dolynkag
18. júl 2018

@ivankalaco prečo sa pýtaš.... mam 43

ivankalaco
18. júl 2018

Ja budem mať v septembri 45 rokov a na budúci týždeň ma čaká moje prvé IVF a dúfam, že bude úspešné..

dolynkag
18. júl 2018

ja som momentálne 16 TT ale nemám dobré výsledky z rôznych vyšetrení, tak toto riešim už mesiac, teraz čakám na výsledky z trisomy

ivankalaco
18. júl 2018

@dolynkag Ak do tabuliek dajú náš vek, tak vtedy automaticky vychádzajú zlé výsledky, aj keď je všetko v poriadku.. mám to naštudované od A po Z..držím ti palčeky..

dolynkag
18. júl 2018

@ivankalaco no mám aj horšie hodnoty papp a hcg, nielen vek

ivankalaco
18. júl 2018

@dolynkag To všetko na seba nadväzuje..čítala som veľa diskusií a ženy mali nakoniec zdravé dieťatko..

sticker
lilislnko
18. júl 2018

@dolynkag netreba sa stresovat, mne vysli prve testy 1:3, mala som 44 rokov a maly je uplne zdravy

danicabbb
18. júl 2018

@ivankalaco prosím ťa ako to myslíš že ak daju do tabuľky vek tak hneď sú zlé výsledky, vďaka

ivankalaco
18. júl 2018

@danicabbb vychádza sa zo štatistiky, napríklad vekom stúpa riziko DS..

lilislnko
18. júl 2018

@ivankalaco ano, presne na DS to bolo, vek nad 40 a vysledky zle, pretoze testy su pravdepodobne a ten vek to automaticky pokazi

danicabbb
18. júl 2018

@ivankalaco katadtrofa mám strach

ivankalaco
18. júl 2018

@danicabbb Neboj, uvidíš bude to v poriadku, to je iba štatistika, pravdepodobnosť je veľmi malá..

danicabbb
18. júl 2018

@ivankalaco dúfam, ďakujem

drakvak
18. júl 2018

@ivankalaco Držím palce 😊 Sestra mala prvé dievčatko v 42 rokoch, teraz v 44 čaká o pár týždňov chlapčeka, obe prirodzene počaté a všetko v poriadku. Ak je žena vo forme, vek je len číslo...