icon

Nechcené tehotenstvo

briana
23. okt 2011

ahojte
mám velký problem a prosim vas tymto o radu. mam 19 rokov a vcera som zistila že som tehotna. MS mi meškala tri tyzdne, mne bezne meskaju a pri sexe si davame pozor tak som nerobila paniku. tri rozne testy mi vyšli hned silne pozitivne. zajtra sa chystam k lekarovi. moj priatel je odo mna o 15 rokov starsi, sme spolu 4 roky. deti velmi chce. ja nie. viem ze ked mu o tehotenstve poviem s potratom suhlasit nebude. co sa tyka financnej stranky a byvania je zabezpeceny. ale vztah nam nefugnuje. dalsi problem je moja mama, ta by ma tiez prizabila. teda mam moznost ist na potrat a nikomu o tom nepovedat alebo sa porozpravat s priatelom ale v tom pripade on ma na potrat nepusti. ja sa na deti necitim, nemam k nim vztah, je mi uplne nanič. čo by ste robili na mojom mieste??

zivika
Odpoveď bola odstránená
petra1303
24. okt 2011

@jabadaba no to su najlepsie rady daj dieta do hniezda...hm ja som asi prilis sebecka...ja by som to nedokazala a keby som sa nemala ako postarat o dieta radsej by som volila potrat...

maggie2
24. okt 2011

@pici píšeš: ved sa boji matky a partnera. ako by to dieta asi tak donosila v klude? ach...

za to ju nik nemôže zabiť ani vydediť, každý škandál trvá tri dni, nič nie je také horúce, aby nakoniec nevychladlo a nedalo sa zjesť

píšeš: a naozaj si myslis ze pre nu je lepsie dieta vynosit a odhodit ako ho vobec nevynosit? tak to snad nie...

pre ňu neviem ako, ale normálny človek má svedomie a ak má na výber, tak radšej niekomu zachráni život, ako by svojim vlastným pričinením mu privodil smrť. Mysli na všetkých ľudí ktorí sa nenarodili len pre to, že o nich niekto rozhodol prv, ako sa mohli rozhodnúť oni. O každej ľudskej bytosti sa predpokladá, že chce žiť.

píšeš: a z coho bude mat vacsiu dozivotnu traumu, z potratu alebo ze dieta odkopla? no ja myslim ze z toho ze dietata sa vzdala.

záleží od priorít. Sebecké stanovisko je jasné, potrat, a budem mať "akože" kľud. Nesebecké stanovisko je, že zoberiem v risk to, že ma okolie poohovára, nahovorí mi aký som sebec, že som dieťa odkopla, ale PRAVDA je taká že "odkopnúť" dieťa je oveľa menej sebeckejšie ako ho rovno zlikvidovať. Čo je pre inteligentného a autonómneho človeka väčšia trauma? Pretože trauma je oboje. Ale je to dilema, ktorú traumu si vybrať. A radšej si vyberiem traumu kde všetci prežijú, než traumu, kde dám niekoho zlikvidovať.

píšeš: na to musis mat ine gule dieta vynosit a nechat tak...

ja hovorím, že ešte onakvejšie gule musí mať ten čo nosí v tele dve srdcia a nechá si v pohode jedno vyrvať. Doslova.

maggie2
24. okt 2011

x

mataharyy
24. okt 2011

@maggie2 Promiň, ale mě přijde méně sobecké raději jít na potrat, než dítě donosit a pak co, pravděpodobně děcák, jen malinké procento dětí se dostane do milujících rodin, nebo vůbec do nějakých rodin.

zivika
24. okt 2011

@maggie2 veru, blbo som to napisala, ale myslela som to inak...

mataharyy
24. okt 2011

Vždy když se objeví nějaká podobná diskuse, tak zároveň s ní se objeví pár jedinců, vesměs pořád dokola stejní, jenž hlásají o vraždách, sobeckosti atp. nejsou ochotni akceptovat jiný názor a rozhodně nejsou ochotni se vžít do situace kterou v danou chvíli někteří prožívají, stále dokola jedou tu svou ohranou písničku, pak se to dopracuje k tomu že diskusi zamknou, protože je o ničem, neb daný jedinci začnou útočit na diskutující protistranu, pak je hádka, urážky a konec je jasný... 😒

anjelicek26
24. okt 2011

@mataharyy - drviva väcsina neromskych zdravych malinkych deti je po par tyzdnoch v milujucich rodinach, cakacky na adopcie su dlhe, ti ludia po detickach tuzia a väcsinou maju za sebou dlhy boj o vlastne deti. "Decak" preplneny detmi je symbolom minulosti, dnes to tak uz vobec nie je.

maggie2
24. okt 2011

@mataharyy ja nikomu neradím. Ak Tebe prijde menej sebecké ísť na potrat, tak potom máš prevrátené hodnoty. Ale ukľudni sa, oba pohľady sú legálne.

Život človeka nie je obmedzený len na detstvo. Alebo snáď máme štatistiky, kde všetci ľudia ktorí vyrástli v detských domovoch či nemilujúcich rodinách skončili samovraždou? Lebo nejde o KVALITU života akú máš v predstave Ty. Ide o PODSTATU života. Koľko ľudí sa necíti byť extra šťastnými, majú problémy, sú chudobní atď, a predsa ich ani nenapadne ukončiť život - to jest to, čo potrat robí, ukončuje život.

maggie2
24. okt 2011

@zivika pochopila som veď preto som to aj vymazala 😉

dazdovka
24. okt 2011

@briana ja som tiez mala dieta v 19-tich s chalanom, s ktorym som dva roky chodila, ale ten druhy rok sme uz spolu len spavali, z mojej strany som bola presvedcena, ze tento vztah nema buducnost. Z roznych dovodov a ziarlivost bola tiez jeden z nich. Nebolo mi dobre s nim, jeho humor ma vobec neoslovoval, nevedel ma podporit v tom, co som chcela v zivote dosiahnut, malo podnetov na rozvijanie... Lutujem akurat to manzelstvo, skusili sme to, kvoli dietatu, styri roky som vydrzala vo vztahu a potom som sa z neho stastne vyvliekla. Napriek tomu som dokazala spravit dve vysoke skoly, najst si pracu, ktora ma bavi, uzit si este mladost, ale to som mala mamu na dochodku. Myslim ze by si to mala o dost tazsie, hlavne tym, ze tvoja mama je mlada, zalezi na Tebe co chces dosiahnut v zivote, skoro vsetko sa da aj s dietatom, ak sa mozes opriet o niekoho blizkeho, kto Ti trosku pomoze s dietatom ked to budes najviac potrebovat. S tym chlapom si myslim, ze neostanes nadlho, uz teraz ked mas pochybnosti, tak vyjdes zo vztahu von ked sa naskytne prva prilezitost. Dieta je velky zavazok, ale zivot s nim nekonci 🙂 Ale aj ja som bola niekolkokrat vo velmi zlej zivotnej situacii, ked som odisla od muza a lutovala som ze mam s nim dieta. Na druhu stranu, dieta je super spolocnik, ked sa citis sama a nepochopena, vo vhodnej chvili vie co ti povedat, aby si sa rozptylila a potom sa pucis od smiechu na tom co to tvoje lepsie "ja" stvara.

skeptik
24. okt 2011

@maggie2 A preco by mala mat @mataharyy prevratene hodnoty, len preto, ze ty mas ine? To ako ty urcujes, ake hodnoty su spravne pre ostatnych?

mataharyy
24. okt 2011

@anjelicek26 No, ale co když třeba je romského původu (myslím pisatelku)?
Ano věřím že tu má spoustu lidí za sebou dlouhý boj o dítě, spoustu z těch příběhů jsem četla a daných lidí je mi líto, ale pořád to přece nedává nikomu právo soudit a odsoudit někoho druhého. Pamatuji si tu jednu diskusi kde někdo napsal že umělé oplodnění je skoro taky zločin, že je to proti bohu, proti přírodě... Pak ty, co je to pro ně jedinou nadějí jak mít dítě se hádali, obhajovali atp. taky se jim nelíbilo že je někdo odsoudil, tak proč pak dělají toto jiným? Ani jedna z nás na to nemá právo, může mít svůj názor, může ho napsat a obhájit, ale nač útočit, urážet, odsuzovat a už tak nešťastnou holku pomalu obviňit z vraždy? To přece není postoj normálního člověka, ona chce poradit pomoct... A pro mě by bylo schůdnější raději jít na potrat, než dát pak dítě v šanc, navíc je otazné kolik lidí to pak dokáže a co když prostě se do dítě zamiluje, bude bojovat, ale přijde sociálka a dítě jí seberou protože to a ono, i to se stává když je v tíživé situaci, mál kdy se pomůže, prostě dítě vezmou a hotovo, protože je to jednoduší... Ono to chce zvážit všechny možnosti, důsledky ne hned odsoudit 😉

skeptik
24. okt 2011

@dazdovka lenze ona dieta nechce, zo vztahu len tak lahko nevylezie podla toho, co napisala - uz by asi bola davno vonku, ked on dieta chce a ma ju financne v sachu a este je aj ziarlivy.
Nakoniec dopadne tak, ze on jej to dieta zoberie ak mu ona nebude povolna a ma vystarane na cely zivot alebo tu o dva roky bude pisat ako ju mlati a neda jej ani na stravu.
To sa potom zhrknu tie iste mudre hlavy a hned bude zase kopa mudrych rad, co by mala robit.

rienok
24. okt 2011

@pici báť sa matky a partnera? a nie je ten strach len tak mimochodom vymyslený a zveličený .... viem ako si vie človek vykonštruovať hocijakého strašiaka ... teraz momentálne mám v mojom okolí človeka, ktorý má všetko - má kde bývať, slušnú prácu, rodinu a napriek tomu trpí strachom z budúcnosti .... ale to by si mohla mať aj Ty aj ktokoľvek iný. Kto vie čo bude zajtra, vieš či budeš mať kde bývať, či budeš mať partnera, či Ťa partner alebo matka neodvrhnú kvôli niečomu inému neskôr? Veď v takom prípade je to celé jedno veľké trápenie, lebo život v strachu nemôže byť dobrý ....a potom bude mať život v strachu a s výčitkami? to bude ešte lepšie? nemyslím si.
Neodsudzujem ju to musím zopakovať a tak ako @jabadaba nesprávne vyvodzuje že jej tu niekto vyčíta bezproblémové otehotnenie tak je na veľkom omyle... ja jej vôbec nezávidím a ani som nenašla žiadny závislivý alebo odsudzujúci príspevok. Predstav si, nezávidím ani ženám ktoré majú veľa detí a bežne sa stretávam s kamarátkami a známymi aj tu z koníka ktoré sú tehotné alebo majú deti. .... možno nás dlhoročné snažilky pichne pri srdci, keď sa to niekomu podarí ľahko a chce sa toho vzdať, ale tak ako tu dievčatá už písali ide o to aby to raz veľmi neľutovala. O tom sú všetky tie príspevky .... ja nepopieram jej právo ísť na UPT ale musí dobre zvážiť dôsledky tohto kroku. Ak sa nebudeme baviť o vražde - nevražde tak minimálne o tom svedomí by sme mali..... Mne v 19 ,20 a dokonca ešte ani v 25 rokoch deti nechýbali, no a keď sa ozvali biologické hodiny a nešlo to (a stále nejde) tak som si začala vyčítať, že som to neriešila vtedy, keď som ešte bola v tom skvelom veku, kedy to viac - menej ide samo a to je práve ten vek v ktorom je @briana.

na jednu stranu je smutné, že sa tu hádame čia pravda je pravdivejšia na stranu druhú to ani inak nemôže byť.... pretože pravda je vždy subjektívna 😎

mataharyy
24. okt 2011

@maggie2 Ono by neškodilo kdyby jsi se starala o to co tobě svědomí dovolí, či nedovolí, případně kde máš hodnoty a nekopala kolem sebe jen pro to že někdo má jiný názor, protože rozdílný názor podněcuje diskusi a umět diskutovat slušně a neznevažovat názor ostatních je velmi dobrý start pro kloudnou diskusi... Pokud někomu řekneš že je vrah a vraždí vlastní dítě, nemůžeš očekávat že s tebou bude souhlasit, nebo tě klepat po rameni, ale vesměs v těchto diskusích vždy působíš velmi kontroverzně a to já jsem člověk kterej taky nejde slepě s vlnou, ale čeho je moc, toho je příliš 😉

maggie2
24. okt 2011

@skeptik ukľudni sa, prevrátené hodnoty znamenajú len toľko, že existujú dva uhly pohľadu, kde ja reprezentujem jeden pohľad a ona práve ten opačný. A napísala som i to, že oba pohľady sú v tomto prípade legálne.

Pozri sa, uvediem jednoduchý príklad protichodných hodnôt:

rovnako ako pre niekoho je zvrátené nedať si na plece inú kabelku než LV, hoc aj za cenu že treba si vziať do úst bársaký humus, pre druhého je zase zvrátené vziať do úst bársaký humus, za cenu aby si na plece mohol dať len kabelku LV.

lenocka84
24. okt 2011

no dievcata, kedze zakladatelka tejto temy sa nejako nevyjadruje k roznym nazorom, ktore sa tu napisali, asi je uz nepotrebne dalej prispievat.
kazda z nas ma iny pohlad na danu situaciu.

maggie2
24. okt 2011

@mataharyy nikto okolo seba nekope, Ty útočiš do mňa, len preto, že som napísala pravdu, a tou je fakt, že UPT je likvidácia živej bytosti. Kto má na to svedomie, nech sa páči, ale nech nečaká, že za to bude chválený. Opakujem legálne to je, môže to kľudne urobiť.

irsina83
24. okt 2011

aj sa vobec @briana vyjadrila aspon raz na vase nazory???

lenocka84
24. okt 2011

@irsina83 presne to som hodila par minut pred tebou 😉

rubinka
24. okt 2011

@maggie2 - ja sa s tvojimi názormi stotožnujem 😉

rienok
24. okt 2011

@irsina83 , @lenocka84 áno čítala, ešte včera večer napísala že ide k lekárovi dnes ráno a že si to prečíta dnes v kľude 🙂

maggie2
24. okt 2011

@lenocka84 ona totiž asi čakala, že ju všetci poľutujú a vydelegujú rovno aj s potvrdenkou, aké správne rozhodnutie je UPT.Stačí mi posledná jej veta, že priateľovi nechce nič povedať, lebo by ju na UPT nepustil. A či otec dieťaťa nemá snáď tiež právo rozhodovať o živote svojho nenarodeného dieťaťa?

lenocka84
24. okt 2011

@rienok jaj precita ked uz bude po vsetkom, tak to je uz zbytocne nieco pisat a riesit za nu!

pici
24. okt 2011

@zivika no no no , to nebolo pekne 😒

zivika
24. okt 2011

@pici este raz aj verejne prepac 😔

pici
24. okt 2011

@maggie2 ja sa s tvojim nazorom z velkej miery stotoznujem... snazim sa na vec pozerat jej ocami

pici
24. okt 2011

@zivika stalo sa.. neva, odpustam ti 😀 chcela by som predsa len svoje :D

pici
24. okt 2011

@rienok ja len tolko ze poznam vela zien, ktore vycitky nikdy nemali... a nie su bezcitne, prave naopak, su skvele matky...