Neplánované 3.tie dieťa
Ahojte, ženy mam doma dve deti 3rocnu dcérku začala chodiť do škôlky a 7mesacnu.. Viac detí sme už nechceli, ale bohužiaľ som otehotnela a som ztoho nešťastná už som si plánovala život trochu inak, a bojím sa ze nezvládnem výchovu detí s tak malim vekovým rozdielom navyše manžel omiela peniaze boji sa ze sa nedokáže postarať finančne... Zvažujem Potrat ale mám tak strašne výčitky a nemôžem sa nikomu zdôveriť lebo nechcem aby o tom vedela rodina ak sa rozhodnem pre interrupciu. Mali ste niektorá podobnú situaciu? Ďakujem pekne za názory a prosím typ odpovedí že keď som nechcela deti tak som mala urobiť neviem co si neprosím už sa to nedostane takže to je nepodstatné
@cecilia29 vieš prd makovy ako je to mat dve deti a tri deti , ked máš dveti je to veget doslova , tri deti je to rozdiel a môj hlboky obdiv ked niekto ma 4 zvlašt ked najstarši surodenec ešte nevie pomôct ,
chápem určite veci nemaš ako pochopti ked máš doma dve , ja mam tri viem čo to je a dufam že to budeš vediet potom si môžeme rovnocenne pokecat ked tak vieš dopriat inym
@danielahamar Dajte Daniel 😉😀Smejem sa výber je samozrejme na Vás ❤️Ja by som sa tiež ťažko teda rozhodovala medzi chlapec menom. Paci sa mi aj mená ako Matias, Tobias, Max, ale aj Adamko, Ján, Ivan
@stelii ja som bola v podobnej situácii, mala som vtedy 10 a 8 ročného syna odrasteni veľkáči.. mala som akurát prestúpiť na lepšiu prácu, taktiež muz, mali sme aj s mužom krízu viac sme sa hádali kvôli práci. Nemali sme čas na nič okolo domu ,deti, záhrady...no dopriali sme si konečne aj dovolenku pri mori, a verili sme ,že keď zmeníme prácu obaja ,zmení sa pracovná doba všetko sa na lepšie obrati..nad tretím sme neuvažovali ani neplánovali v žiadnom pripade..a zrazu bum ja tehotná.prrplakala som týždne potajomky s muzom sme si našli súkromnú kliniku ,kde som si zajedbala termín zákroku a išla som previesť crz internet banking zálohu a nešlo mi to, poruchu mali na stránke.a hneď na to ,nám odisiel router.tak som musela pár dní čakať a vieš čo sa stalo rozmysleli sme si to! Brali sme to ako nejaké znamenie...ale celé tehu som to predychavala,stále som mala pochybnosti, no nemala som na ten zakrok" gule" aj sa mi v tomto uľavilo, pôrod bol hrôza, kojenie začínalo s problémami, ale mám toho najúžasnejšieho tretieho synčeka na svete milujeme ho všetci, teraz sme komplet ...muž zmenil prácu , má viac času aj keď kvôli peniazom musí robiť aj bokom, no drobcek nás spojil ,užívame si ,.sme neskutočne šťastní, aj keď unavení, chlapci ho zbožňujú, ľúbime sa všetci,nemohlo to dopadnúť lepšie 😘😍👶🏼🧒🏼👦🏼👩🏼👨🏼💞
@stelii nehladaj tu odpoved, zober si papier a píš
napíš si finanacie, porozmyšlaj či máte šancu mat popri ešte jedno zamestnanie
porozmyšlajte spolu či to skutočne chcete , či chce mm ešte jedno zamestnanie ak vam to nevyjde
ak bude v praci budeš na nich sama, ty vieš aké maš deti , či ich krasne zvladaš alebo su akčnejšie , či máte ešte kde dat dalšiu postel, jeho hračky pár box nikto nepíše skrinu
všetko si daj na papier, odlož do druheho dna, a spolu si dajte jeden večer na pokec
vy budete žit to čo ste sa rozhodli, nie tu baby čo nemaju šajnu aké mate plany, čo chcete/nechcete, ake mate predstavy
ušomraneho , unaveneho večne v praci manžela tiež nie je vyhra, nie každy chlap chce vkuse makat , niekto to berie ako spravnu vec lebo je to pre jeho deti ale proste niekto na to nie je , ty vieš čo máš doma ,my nie
krestanom ide len o jedno aby sa to narodilo ostatne maju v paži doslova a idu len v teoretickej rovine ,nie v reálnom svete
@stelii My máme tri deti a určite sa to dá zvládnuť. Moja sestra má 4 deti a moja mama bola úplne na porážku, keď sa dozvedela, že čakajú štvrté, dokonca ju posielala na potrat, lebo sa bála, že to finančne nezvládnu. Hovorila jej, že tie staršie deti nebudú môcť študovať na VŠ, lebo to nebudú mať začo zaplatiť, atd. Prešlo pár rokov a vieš čo? Zvládajú to úplne v pohode, 2 najstaršie deti už študujú na VŠ, sú veľmi šikovné, chodia na brigády, jedna má aj štipendium prospechové, takže vždy sa to nejak dá, keď sa chce.
@sara07 nehnevaj sa, ale aj krestania maju ozajstne, nie len teoreticke deti a neziju si na oblaciku... Urcite mas dovod na ten chladny pragmatizmus, s ktorym radis @stelii, ale sposob, akym odpisujes akekolvek rady, ktore do uvazovania o celom probleme vkladaju aj nejake duchovno a emocie, mi pripada dost smutny. Ved je uplne jasne, ze tu riesenie nenajde, to je vec rozhovoru s manzelom a vec svedomia. Nikto iny to za nu nerozhodne. Opytala sa, ci niekto zazil podobnu situaciu, napisalo x mamiciek, ze ano a ze to zvladli. Uvazovat teraz, ci o niekolko rokov budu alebo nebudu mat peniaze na skrinu na oblecenie mi pride aj tak totalne ako vestit z kristalovej gule. Zvladnes kvoli takejto obave znicit zivot? Niekto ano, niekto v ziadnom pripadne nie....stelii, prajem vela sil v rozhodovani.
@sara07 ano,aj mne islo o to,aby sa to narodilo. Ano,nemuselo sa to stat,aj nase stvrte nemuselo prist teraz,ale mohlo este pockat a narodit sa neskor. Podstatne neskor podla mojich planov. Ano,stane sa,ze aj z hlupeho dovodu nevyjdu vzdy veci tak,ako chceme,co je zial aj na nasu skodu niekedy....ale nikdy,to myslim fakt vazne,by som teraz (kvoli aj financnym dovodom) nesla na potrat, lebo to dieta prichadza v blbom case....a potom si snad budem planovat dalsie...ked uz budu na to podmienky. Akoze mne osobne to pride krute,ze teraz Anicka,ty nie,ty si teraz prisla nevhod....tvoji surodenci by boli aj kvoli tebe ukrateni o toto a hento....ale tak snad o par rockov sa nam narodi Evicka....ked sa budeme mat lepsie. Akoze kazdy ako chce. Len pisem,ako to v sebe vnimam ja. Kazdy pozna svoje moznosti, limity, presvedcenie....nech sa zariadi,ako uzna za vhodne....
@rubinka nečitala som čo si pisala nebudem sa tu zatažovat so žvastami a krestanskymi hodnotami ktore su len všetko v teoretickej hodnote
nemám čas
a skuste si zopakovat 10 ked už teda tu moralizujete , a zvlašt si dajte vysvetli nesud, ste horšie ako ja,
ja okoliu aj pomaham nie len kecam a teoreticky tlapkam ale ano dáš to , ja viem čo robim nerobím, na rozdiel od vas
a môže vás roztrhnut od jedu baby si na interupciu cestu nájdu tymto ukončujem debat lebo nema vyznam vam tu niečo vysvetlovat ste ako pokazeny gramofon
Nikto sa nejeduje....krestanka tiez zije v praktickej rovine, premysla nad tym,ako prakticky bude pokracovat vo svojom zivote aj s dalsim dietatom. Podla moznosti. A nemusi byt len krestanka. Jaaaj....ved ani ja sa nejedujem....len konstatujem. 😉
Urcite je to velke prekvapko.Ale raz som citala, nieco v tom zmysle -da sa ti zvladnut dnesny den? tak vydrz! a toto si povedz kazdy den. Ked Boh daruje dieta, daruje aj vsetko, co budete pre neho potrebovat. Aj silu, pomoc, peniaze. Bojuj za babatko, lebo len matka moze ochranit svoje dieta, napriek vsetkym nazorom okolia.
@sara07 negativna v kazdom ohlade. Netusim co sa ti zle v zivote stalo a ako s tym suvisi krestanstvo ale jednoducho si zzaujata (aj ked 100% tvojich predklov boli krestania). Ty si tu a co sa tvari ze vsetko vie, a ake je vsetko kompllikovane a narocne. My ostatne zijeme zrejme len z lasky. Prave mmnohí krestania sa venuju charite ci financne pomahaju aj projektu zachranme zivoty. A preto sa ozyvame lebo nas k tomu vyzýva desatoro. Stale omielas ze si to musoa prepocitat ...aky ma zmysel poocitanie? To dieta je na ceste. Mozu si to repocitat, poojde na potrat a den na to strati muz pracu. Tak co? Zabije jedno zijuce? Alebo ked zena zisti ze caka dvojcata jedno zabije?? Ako moze teraz prepocitavat kolko ju co bude stat ked deti nastupia do skoly? Vsetko sa meni, praca, ceny, naklady, doba
.....
@stelii my sme si tiez davali pozor a cakam uz neplanovane 5te,ale nikdy by som nesla na potrat , pri tomto piatom som plakala velmi velmi ale teraz sme tak radi a fakt sa tesime na babatko. Nechod na potrat lebo to budes velmi banovat.Cely zivot s tym budes zit ako s tarchou. Tiez mam take male rozdiely medzi detmi. Vela sil a spravnych rozhodnuti prajem!
@stelii poznáme... ani my sme nechceli tretie. Doteraz neviem, ako sa nám to podarilo. Nad všeličím som rozmýšľala. Peňazí moc nemáme. Muž bol proti. Ale dcéru teraz zbožňuje. A ja sa teším, že je to dievčatko, aj keď je horšia ako jej starší bratia dokopy. Je to tvoje telo, tvoje svedomie, musíš si to zvážiť. Ale keď pôjdeš na potrat, je možné, že ťa bude mátať otázka, aké by bábo bolo. A budeš sa zožierať - teraz by malo mesiac...teraz dva....
Panebože, ženy!! Ste dospelé a svojprávne? Ak nechcem ďalšie dieťa tak používam taky vynález - vola sa to antikoncepcia!!!! Ked nemozes brat tabletky, este existuje kondom, spermicidne gély, Metoda plodných dni, atď. Používať kondom by vedel aj simpanz. Ked viem, že sa blizim k stredu cyklu tak si davam este väčší pozor. Ja som šokovaná z toho, čo tu mnohé pišete... to čo je za prístup k životu a rodičovstvu? Podarilo sa nam neplánovane tretie, štvrte, piate... rozum mi to neberie.
@extempore ved pokooooj....😏 .... Ved my autorke neradime,aby mala neplanovane kopec deti...len mnohe popisujeme svoje situacie a radime, ze dalo by sa to zvladnut,teda pristupit k zivotu pozitivne 😉...sama autorka vsak vie,ako je skutocne na tom,psychicky,fyzicky,financne...ako to beru obaja s manzelom...ved nik ju tu nekarha...
Nečítala som predchadzajuce prispevky...
Ja som si myslela, ze nezvladnem 2 ( planujuce) :D A ze nas to ci fyzicky, psychicky, financne zruinuje...
Financie su asi to posledne na co myslim a co nas tak povediac trapi - a to nemame ziadne miliony dokonca ziadnu pomoc !!!!(momentalne popri detoch zariadujeme novy dom ktorý sme kupili )
ja som mala obidve deti predcasne narodene, a pri obidvoch detoch som si musela odlezat v nemocnici 3 mesiace na liekoch, s nervami v p..., aby moje deti vobec prezili...
so starsou su komplikacie doteraz, nekonene vela doktorov, zdravotne problemy, autizmus.. Druha dcera je ako za odmenu ...
Myslím si, že pri 3 dietati nastane zlom v niektorých veciach.Viac kriku, menej miesta v dome/byte, vacsie auto co je asi základ...
Som praktická žena. Kupim deťom veci aj nové aj z bazára. nevadí mi ,že nosia šaty jedna po druhej... Mám niektoré kusy šiat, ktoré oblieka už asi 5te dieta v poradí, nosia šaty so žmolkami, a čo?
nemam nikoho , kto by mi pomohol s detmi a či len zobral na prechadzku..3,5 roka vychovavam a staram sa sama o 2 deti. A co, že im naraz nedokazem dat vsetko naraz, co by okolie ocakavalo? A do toho ututlat a upokojit autisticke dieta, ked sa jeden den nedostanem aj von, na druhý den si to viem vynahradit -ak sa na to obe citia...
proste treba kompromis..Niekde ubrat a niekde zase dopriat. netreba vsetko chciet hned naraz
Ak si nepotrpíš na tom ,aby si sa umelo pred niekým vychvalovala na čo (ne)máš , ale budeš myslieť prakticky, tak dokažes uživit aj 5 deti a viac....
@extempore rozum sa mi zastavuje, ked vidim vyplody premudrelých, ktore si myslia ze antikoncepcia je 100% zaruka...A vies o tom, že otehotneli ženy, ktore boli na "100%" sterilne a neplodne? treba trochu poznat aj zadne dvierka, biologiu, a podstrihnut svoj chochol...

@sara07 😁😁😁 s tou modlidbou mas pravdu. To suhlasim. Prajem ti od srdca len to najlepsie v zivote , hlavne vela lasky.