Nevidno srdiečko. Môže sa ešte objaviť?
Dnes som bola u lekarky a ta mi povedala, ze nevidi akciu srdiecka a napisala mi MA. Podla menstruacie som 8tt+3dni, no podla ultrazvuku nieco vyse 5tt. Mam totiz dost nepravidelnu menstruaciu 32-38dnovy cyklus. Gestacny vacok ma 13,7mm; zltkovy vacok 6mm, vidno aj plodovy tercik. len to srdiecko nikde. Je este sanza, ze sa akcia objavi? Mam za sebou dost dlhu liecbu a kyret by ma mohol vratit na zaciatok.
Dakujem.
@anjelicek26 ja som po potrate mala hcg pozitivne este 6 tyzdnov....hcg neda jednoznacnu odpoved na to, ci k potratu uz doslo alebo nie....
@monika2712 mas pravdu v tom, ze krvacat nemusi, ale to HCG po potrate klesa. Tak ako povedala @anjelicek26, pomohli by dva odbery, aby sa videl rozdiel v HCG, ale podla mna je to strata casu. Bez k inemu lekarovi a vypocujes si aj iny nazor.
@anjelicek26 : Most women can expect their levels to return to a non-pregnant range about 4 - 6 weeks after a pregnancy loss has occurred. This can differentiate by how the loss occurred (spontaneous miscarriage, D & C procedure, abortion, natural delivery) and how high the levels were at the time of the loss. Health care providers usually will continue to test hCG levels after a pregnancy loss to ensure they return back to <5.0
urcite by som sa hned nevzdavala a skusila este ineho lekara ..same nevies presne kolko si tehu a co bolo dnes tak ..o tyzden môze byt inak..sama som tym presla..tiez mi lekar povedal, ze koniec, nie je akcia, musime to odstranit....pozrel ma druhy lekar a akcia uz bola a dnes mam 8 rocneho Paťka 😉
ahojky presne ako pisu baby nevzdavaj to a je fajn vypocut si aj iny nazor od druheho dr. podla mna ked sa necitis zle a ani nekrvacas mimco moze byt v pohode su baby co maju babo aj o dva tyzdne mensie tak len vydrz uvidis ze sdrdiecko bude drzim palce daj vediet ako si na tom
@evakva ak mozem prispiet svojou skusenostou, tiez mam za sebou MA 13 tt, babo nezilo od 9 tt. dovtedy bolo vsetko v poriadku... no ja som v tom 13 tt zacala spinit... doki az potom na utz zistil ze je po tehotenstve. Musela som na kyret, kde mi 3 doktori kontrolovali ultrazvuk, aby sa usitili, ze babo nezije... TAkze zastavam nazor ako vacsina bab, treba zajst este za inym doktorom, nech ta pozrie on... Mozno ozaj len bola neskor ovulacia a tym padom ani babo nezodpoveda velkostou...
Drzim palce, viem ako sa citis... no bude to dobre
@evakva drzim palce,aj ja som na tom bola casovo ako ty- prisla som s tym ze mi meska- uz to malo byt 8tt- a doktorka- ze nic nevidi,poslala ma do nemocnice na utz. tam sa spytal na PM,ale aj tak spravil posvojom,a vyslo mu ze 5tt-cize srdiecko nevidel,aj ked podla PM uz mal vdiet!!!
kazal dojst o dva tyzdne, a vidis,vsetko bolo vtedy ok-a dnes mame malinku.
takze drzim palce a hlavne sa este nevzdavaj,a nenechaj sa na nic nahovorit.a inak,mne vobec nerobili krv na potvrdenie tehotenstva.
@evakva nevzdavaj to a skus este pockat. Ja som na to bola podobne. Len fakt si uz nepamatam, v ktorom tyzdni sa to udialo. Par dni pred menzesom som mala bolesti a trochu som farbila a normalny menzes sa nedostavil. Ze som tehotna mi ani nenapadlo, nakoniec som si pod vplyvom okolia, ze tak divne vyzeram, spravila test, ktory vysiel pozitivne. krce v podbrusku a farbenie vsak neprestavalo a moja priatelka, spomla na priznaky jej mimomaternicoveho tehotenstva, ma prinutila ist k lekarovi skor ako som planovala. UZV potvrdilo, ze som tehotna a nie je to mimomaternicove, gynekolog to vsak podozrivo dlho skumal, zavolal si kolegynu(vysetrovali ma na odd. Ruzinovskej nemocnice) a potom mi povedal, ze mam prist o tyzden opat. Nejak som neriesila, ze to asi normalne nebude. Tak som prisla o tyzden dalsie konzilium lekarov(uz ich tam bolo okolo pana docenta, co ma vystroval, asi 5) na UZV, ked vsetci odisli, tak si ma zavolal a povedal mi ze aka je situacia.... Takze by som co najskor mala ist na kyret. Ked ma prijali do menocnice a spravili mi pred zakrokom UZV, tak mojmu synovi bilo srdce ako hrom 😀 Takze nevzdavaj sa a skus pockat, mozno su chalani lenivy aj v tomto 😉
Velmi Vam vsetkym dakujem. Je to pre mna velke povzdubenie. Som fakt na pokraji so silami a len sa modlim, aby bolo vsetko dobre. V utorok som sa objednala k inemu lekarovi. Uvidim, co mi povie. Potom sa ozvem.
@evakva držím palce. ale buď pre istotu pripravená aj na tú horšiu možnosť ☹
mňa doky objednal až v 8 tt lebo skôr to vraj nemá zmysel robiť sono. pri tvojom nepravidelnom cykle ale kludne možeš byť aj o 2 týždne menej a srdiečko ešte nemusí byť vidieť. držím silno palčeky. aj keď ako som písala nechcem dávať zbytočné nádeje 😢
@evakva drzime ti velmi palceky. Ja napriklad idem na sono az 31 oktobra, aby bolo babo uz dobre vidno. Ako ti moze dat jednoznacny zaver jeden lekar a v tak skorom tt tehotenstva? Nerozumiem a urobila si super, ze si si nasla ineho doktora a budes mat aj iny nazor. Mojej sestre pri druhom babatku tiez tvrdil jej gyn, ze nema ziadne ozvy srdca a je to dneska krasny 4 rocny chlapcek 🙂
Nadej samozrejme je 🙂! Ja som presne v takejto situacii bola dvakrat. Raz uspesne, druhykrat bohuzial nie. Pri prvom syncekovi sa nam srdiecko ukazalo az v 9tt, bola som v nemocnici, pretoze moje tehotenstvo vyzeralo ako mimomaternicove, ale vsetko dobre dopadlo 🙂! Druhykrat sa bohuzial srdiecko ani v 10tt neobjavilo, takze mam jedneho anjelika v nebicku ☹. Velmi Ti drzim palceky, aby vsetko dobre dopadlo a prajem Ti vela, vela stastia!!!!! Bude to dobre, uvidis 🙂!!! Hladkaj brusenko, mysli na krasne veci a drzkaj sa!!!
ja som bola v 4tt 5d a doktor mi tri hodiny hladal srdiečko....že už by tam malo byť. Potom si to uplne priblížil a videl akciu srdiečka. Je to u každej ženy uplne odlišné. Držím ti všetky palce aby ti na ďalšom ultrazvuku ukazali bijúce srdiečko! nič nie je stratené
nadej stale je ja som bola prvykrat v 5 tyzdni a akcia vidiet nebola az o mesiac ked som bola v 9 tyzdni mi povedala ze je tam akcia srdiecka
@evakva no zvazila by som ci ostat pri takejto dr aj v buducnosti. ze v 4-5tt pocut srdiecko, ak nie tak cistenie??? ja som chodila od zaciatku na utz. a v 5 tt a par dni nebolo vidiet srdiecka az v 6.5tt obom (dvojicky) Raz mi dr. vravel ze ked je uz raz HCG vysoke je mala pravdepodobnost na potrat. Drzim palce!
@evakva ja som tiež bola na konzultáciách u iného lekára, jednoducho som mu zavolala, že by som chcela prísť na vyšetrenie, ktoré si zaplatím, či ma zoberie a zobral. a bola som rada. síce mi potvrdil to, čo mi povedal môj gynekológ, ale aspoň som mala istotu, že môj lekár konal správne.
a k tomu HCG: nechápem, prečo ti lekárka nezobrala kontrolné odbery, aby zistila, či HCG stúpa - v prípade priaznivo vyvíjajúcej tehotnosti by jej už ukazovalo oveľa vyššie hodnoty ako počiatočných 2000 - to je úplne nizučké čísielko, z ktorého sa nedá vychádzať. normálne ju požiadaj o to, aby ti opätovne odobrala krv. za to nič nedáš a svedomie budeš mať kľudné.
pokiaľ máš gestačný vačok pravidelných tvarov, a si podľa ultrazvuku naozaj iba v 5 tt, tak to srdiečko ešte môže prísť.
počkať môžeš, ja som tiež mala podozrenie na MA, ale ja som špinila, tak som bola svojím lekárom odoslaná do nemocnice, a bola som tam hospitalizovaná pár dní, tiež ma už každý deň chceli poslať na kyretáž, ale jedna lekárka mi odporučila počkať, tiež som bola v nízkom tt, len potom sa už gestačný vak začal deformovať, tak som kyret podstúpiť musela.
Dakujem vam vsetkym za prispevky. Som ozaj velmi zvedava, ako to cele dopadne. Ked som bola naposledy u svojej lekarky, tak mi povedala, ze gestacny vacok rastie, tvar je normalny, no nie je akcia srdiecka. Nezdala sa jej velkost zarodocneho zltka. To som bola nieco vyse 5tt podla ultrazvuku a podla menstruacie 8tt. Dlho som sa liecila a dokonca sme uz podali ziadost o IVF (tu uz mame dokonca aj schvalenu). Toto bol ozaj zazrak. Tak dufam, ze ten zazrak bude pokracovat.
Keď som bola ja podľa mojich výpočtov na základe menštruácie v 5tt u lekárky, nepotvrdila mi ani len samotné tehotenstvo a nie to akciu srdiečka... To sme prvýkrát počuli až v 9tt + niečo. Držím palce a nezúfaj! 🙂
Tak to mam potvrdene. Plod sa dalej nevyvija, nerastie, stale bez srdiecka. Len ten zarodocny zltok sa zvacsuje. Takze sa chystam na kyretaz. Vdaka za Vase prispevky.
@naty1987 môžem sa opýtať ze ak mam mierne krvacanie nie až tak raz prestane a raz ide a nemam žiadne bolestí nič dr povedal ze to neznamená nič nevie ani v akom tt som ...bola som minuli týždeň utorok povedal ze vidi len taku guličku a dnes videl žlty vačok a ze aj plod kus narastol a ze ešte srdiečko nevidí tak neviem ze co na týždeň mám ísť znovu tak vravel ze už by mal vidieť aj srdiečko ak neuvidi tak môžem potratit ale podla mňa je všetko poriadku asi som pozde otehotnela možno že sa mi posunula ovu čo vy nato?

@evakva ze je to surne, ze si zaplatim aj priplatok, len nech ma vezme. Zobral ma hned na druhy den za 20 eur, hned od neho som isla do nemocky. Nevahaj a hladaj na nete nejakeho sukromneho gyn.