icon

Normálny pôrod verzus sekcia

kaja153
24. sep 2017

Ahojte 🙂 baby prosim napiste mi vase skusenosti, pocity, dojmy z normalneho porodu a sekcie...nemam sa a kym o tom porozpravat, poradit a tak. Normalneho sa bojim. Po ktorom budem skor fit? Zacat znova cvicit a tak..dakujem💙

Strana
z2
karkuliak
24. sep 2017

sekcia neviem. ja som mala 3 prirodzene porody. pri prvom som vela krvacala tak to mi trvalo asi 2 tyzdne kym som prestala vnimat rychle vstavanie a netocila sa mi hlava. prvy som mala velmi dlhy, tak tam som citila panvive dno par ryzdnov. inac ostatne porody ok. fit som bola hned. par hodin po porode ked som sa dopila vody, som sa citila fajn. pri tretom ma asi 3 dni dost bolelo zavinovanie maternice comu sa nevyhnes ani po cisaraku. druhy den po porode som piekla palacinky detom. takze vidia ze uplna pohoda. 🙂. do sekcie by som osobne nesla ak nie je indikovana zo zdravotnych dovodov. je ti predsa len operacia a nikdy nevies ako ta pozasivaju a ci nebudes mat nejake komplikacie. po prirodzenom porode sa telo zotavi skor nakolko je to pren normalny stav ktory trenuje tisicrocia. operacia je operacia...:-*

bruneta880
24. sep 2017

@kaja153 ahoj ja som išla s vyvolavačkou, prirodzene, bez epi.
Porodila som cca o druhej a o šiestej som už aj s krpcom fungovala bezproblemov...
Bola som ale nastrihnutá, ale po šestonedelí uplná pohoda...
Viem že dnes je to tak že sekciu si môžeš vybrať, no nie všade...a u každého lekára a hlavne ak tam nieje zdravotný dôvod či už tvoj alebo dieťaťa (šnúra okolo krku, úzke pôrodné cesty...) tak to veľmi robiť nechcú, čo je ale podľa mňa plus hlavne pre budúcu mamičku (aj keď tá si po pozeraní pôrodných videi často myslí opak).
Proste rozhodne sa až na sále, či chceš či nie 😉
Ale za mňa určite prirodzená cesta je tá, "prirodzená" aj pre dieťa aj pre teba, to bude lepšie, tvoje telo sa rýchlejšie spamätá...ale ak budeš musieť ísť sekciou tak....musíš lebo to bude nevyhnutné.
Mne veľmi pomohlo aj to, že som mala pri pôrode moju maminu, muž ísť nechcel ( s ním by mali na 100% viac roboty ako so mnou ) 😅
a nútiť som ho nechcela, sám sa na to necítil, tak načo?
A len na okraj mimo tému, ak tam bude tvoj partner nech cez teba určite "prehodia plachtu", mne nedali ale videla som na mamine, že niektoré momenty "mala čo robiť" 😅 a to nás má troch...lenže vlastný pôrod samozrejme nikdy takto nevidela...
Ale chcem povedať, že ona mi pomohla najviac 👍
Bola som istejšia, pokojnejšia...

Pozri, ja som to brala tak, zvládli to miliardy žien predo mnou...
Hlavne kľuuuud a nepozeraj už tie videá.
Bolieť to bude ale prežiješ to...
Držím ti palce 👍
Naštuduj si dýchanie a tlačenie.
To dáš!😉

lavender273
24. sep 2017

@kaja153

Ja som rodila bohuzial sekciou a je tomu rok uz, a az teraz sa citim ako tak OK. Nebudem opisovat priebeh, nevedela som o sekcii nic, takze som nebola vobec pripravena (niekedy je to lepsie, no nie v tomto pripade ) a mala som z toho mensiu traumu. Bola som fyzicky velmi aktivna, s velkymi planmi ze ako zacnem cvicit po porode. No isto ...realita bola ina. Drzim palce 🙂

katkakovac
25. sep 2017

@eternityz tvoja sekcia bola potrebna. Zachranila zivot tebe a tvojej dcere. Dobe to dopadlo, obe str spokojne, tak nie je o com. Ale neda sa porovnavat takato sekcia a sekcia zbytocna, pripadne sekcia na zelanie. Ak by sme mali rodit sekciou, mali by sme na bruchu zips, ako tu raz dobre napisala jedna mamicka. Ja som bola pri druhom porode VBAC nachystana, ze v krizovom pripade bude dalsia sekcia. Vybrala som si porodnicu, kde by sa o mna lepsie postarali a kde by som nemala otrasny zazitok a videla svoje dieta.

lucia147852
25. sep 2017

Tak ono je yo naozaj individualne. Sekciu bez priciny ti nikto nespravi a je aj zbytocna. Ale neznamena ze sa horsie zotavis ako po prorodzenom. Ja som sa zotavovala po prirodzenom 2 mesiace. Ani sadnut, ani chodit, ist na wc to bol druhy porod. Baby na porodnici po cisaraku behali jak srny. A uprimne? Tiez som si neuvedomovala ze som matka hned. Lebo pi tazkom porode moje pridusene dieta hned odniesli prec.
Zhrnutie: ak by hrozilo nejake riziko uz nikdy by som sa na prirodzeny nahovorit nedala. Ak je vsetko v poriadnu riesit porod planovanou sekciou dobre nie je.

misinka0611
25. sep 2017

To sa nedá povedať po ktorom budes skor fit... 🙂

mia407
25. sep 2017

Ja som mala cisarsky a uz v nemocnici som sa cez tie bolesti stale prechadzala,aby som to rozchodila..zena nesmie byt leniva a poriadne to rozchodit.jedina nevyhoda boli migreny,ale hned ako som prisla domov som normalne fungovala.kvoli malemu nech mi rozrezu aj polku tela..bolo mi to absolutne jedno,hlavne,ze bol maly na svete a zdravy😉

mia407
25. sep 2017

a ozaj nikdy nezabudnem,ked som si prvy krat odkaslala..ja som myslela,ze umriem😂😂😂po cisraskom mas po operacii hlieny,co je normalne a ked som zakaslala,no brutal bolest.a zakaz smiat sa😂

katkakovac
25. sep 2017

@mia407poznam, ja som dostala zachvat kasla. A smiat som sa nemohla pekne dlho. Svagor ma po 2tyzdnoch po sekcii rozosmial, skoro som ho zabila, ked ma presla bolest😆

endzi81
25. sep 2017

U mna prvy porod prirodzene a katastrofa, takmer sme obe zomreli. Druhy porod sekcia a super. Po prvom som si nevedela sadnut dva mesiace, po druhom som tri dni vstavala z postele s bolestou, lebo sak rozrezane brucho. Nechaj na porodnika ako budes rodit a kazdopadne nic nepodcenuj, informuj sa u lekarov a priprav sa teoreticky. Prajem, nech vsetko dopadne dobre 🙂

mommytobe
25. sep 2017

Ja som mala akutnu sekciu s teda perfektnu doktorku, po porode som aj videla malu, spravila mi vnutorny steh. Na pooperacnej izbe so mnou bola mamicka ktorej robili sekciu so svorkami, katastrofa v dnesnej dobe proste, robil to iny doktor. Ja som necitila skoro ziadne bolesti, prve vstavanie bolo relativne ok len sa mi hlava tocila, pricom ta druha mamicka vstavala dve hodiny a plakala. Bolo mi jej velmi luto. V nemocnici som sa prechadzala hore dole, po 4 dnoch som uz chodila po schodoch ako nic. Takze je to velmi individualne a je dolezite kto robi tu sekciu

eternityz
25. sep 2017

@katkakovac to je jasne, ale su ultramamicky, ktore sa ohanaju prirodzenym porodom a sekcia je bububu a nieco strasne.

Takze len tolko. ✌️😊

eternityz
25. sep 2017

Strasne zle a tak... zmazalo mi kusok.

Nemusime sa chytat za slova, proste treba tak, aby bolo dobre pre mamu a dieta, sko pisete 🙂

Strana
z2