icon

Očkovanie proti Covid v tehotenstve

virtin
21. apr 2021

Ahojte zienky 🙂 vy, ktore ste tehotne alebo tesne po, ako sa staviate vy, alebo vas lekar k teme ockovania proti Covid pocas tehotenstva? Moj doktor je taky neurcity, ved clovek sa mu ani necuduje, kto vam teraz jednoznacne povie.... ale, zaujimalo by ma, ci ste uz niektora bola, alebo ci rozmyslate ci pojdete, alebo ci vobec nie a co vam poradili vasi doktori. Nemam aktualne vo svojom okoli ziadne tehulky, nemam sa velmi s kym o tom porozpravat. Dufam, ze ma neukamenujete za to, ze nad tym vobec premyslam.

Strana
z2
stevvvka
14. máj 2021

Ľudia si k tebe dovolia len toľko, koľko im ty dovolíš a je to jedno o aký vzťah ide. Pokiaľ by ta vyhodili, môžeš na nich tiež podať trestné oznámenie. Je to síce na dlhé lakte... Ale pokiaľ si ľudia nechajú skákať po hlave, vždy to budú iní využívať.
A je jedno, či ide o testovanie, očkovanie, nadčas... Je bezpredmetné, o čo ide, svojim konaním im dáme súhlas alebo nesúhlas. To, že sa pod volíme a budeme frflat, nikomu nepomôže.

stevvvka
14. máj 2021

@123lea123 posledné 2 komentare sú pre teba

123lea123
14. máj 2021

@stevvvka no pokiaľ ja požiadam svojho dr. o vystavenie potvrdenia o tom,že nemôžem byť ockovana (alebo zebin s tým nesúhlasí) mal by mi to vystaviť.... alebo sa mýlim?

stevvvka
14. máj 2021

@123lea123 požiadať môžeš doktora o čokoľvek. Ale on podpise iba to, s čím suhlasi ako doktor. A ak zmenil názor a podla neho môžeš byť očkovaná, tak on nemá diagnózu, na základe ktorej by to zakázal.

Aj mne ORL lekár povedal, že nemám chodiť radšej na testy, ale potvrdenie nedal.

123lea123
14. máj 2021

@stevvvka vzniká tu teda zaujímavá situácia...uvidím teda 🤷‍♀️ v každom prípade ďakujem 😉

caroline276
18. máj 2021

@virtin nedám sa očkovať ani ako tehotná ani ako dojčiaca matka stále nie sú výskumi.. zatiaľ čo viem že s covidom bez problémov donosili zdravé dieťa dve moje známe

doma5
1. jún 2021

@caroline276 Praveze uz odborne studie su aj u tehotnych a dojciacich, na zaklade toho som sa ja ockovat rozhodla. Pre mna riskovat nakazu Covidom pocas 3. trimestra, pripadne pri/po porode bol velky strasiak, pretoze ako z mojho okolia, tak aj zo zdravotnickeho prostredia poznam viac pripadov, ktore nedopadli dobre, pripadne aj mladsi ludia bez rizikovych faktorov riesia nasledky prekonaneho Covidu doteraz. Navyse v studiach je uz popisany aj dokaz protilatok proti Covidu u babatiek matiek po vakcinacii, co je tiez podla mna benefitom.

stevvvka
1. jún 2021

@doma5 odborné štúdie... Závisí, kto odborníka platí, tak ti poviem.

Doteraz bola smrť učiteľky po vakcíne hoax. Dnes už aj vedúca SUKLu pripúšťa, že spojitosť tam je. Naozaj si chceš pichnúť niečo, čo ťa pred chorobou aj tak nezachráni? Akú máš ISTOTU, že budeš mať miernejší priebeh? Lebo niekto povedal? A on ma veštecku guľu? Odborné štúdie nezaručuju, že ťa vakcína ti pomôže. Pri očkovaní popisujes súhlas, že si súčasťou klinickéj studie... To znamená, že si pokusny kralik.. Takisto aj tvoje dieťa..

gabika128
1. jún 2021

@stevvvka preto je to na každého osobnom rozhodnutí 🤫😜

stevvvka
1. jún 2021

@gabika128 presne. Nech sa rozhodne, ako chce. Nech sa kľudne ockuje. Ja si počkám na výsledky klinických štúdií o dva roky. 🙂

gabika128
1. jún 2021

@stevvvka mne stačia výsledky čo sú už teraz 🙂

doma5
1. jún 2021

@stevvvka “vestecku gulu” ako pises bohuzial nemam, ale tym, ze som 6 rokov studovala medicinu snazim sa filtrovat informacie, aby boli skutocne na zaklade vedeckych poznatkov a nie len domnienok 🙂 Odborne studie zatial ukazuju (ako aj moje skusenosti z praxe), ze pokial by som aj Covid po vakcinacii dostala bol by s miernejsim priebehom, co je pre mna zasadny dovod na ochranu mna a mojho dietata.
Pri ockovani som nepodpisoavala ziaden papier o tom, ze som pokusny kralik 🙂

doma5
1. jún 2021

@stevvvka samozrejme, rozhodnutie ci sa dat ockovat pripadne kedy, je kazdeho slobodna volba, ja som sa vyjadrovala len k dostupnym studiam. Sice som to uz v inej diskusii spominala, ale pre este nerozhodnute dievcata - na FB je velmi prinosna skupina s aktualnymi informaciamj pre tehotne a dojciace ohladom ockovania proti Covid-19, ktora je zalozena na evidence based medicine, bez roznych dezinformacii: https://www.facebook.com/groups/ockovaniecovid1...

gabika128
1. jún 2021

@doma5 mne sa veľmi páčilo vysvetlenie od Vedatora, že pokusní králici sú v podstate všetci, aj tí čo sa očkovať nedajú. Už teraz sa zbierajú údaje o long covide a ďalších následkoch po prekonaní koronavirus.

stevvvka
1. jún 2021

@doma5 co je podla teba dezinformácia? Ako vieš, ktorá informácia je ta správna? Keď sa ani rôzni odborníci nevedia zhodnúť.. Podľa dôveryhodnosti zdroja?

simka10
21. jún 2021

@janulka54 a co v pripade ak ide o neoplanovane tehotenstvo🙈,som zaockovana prvou davkou vakciny a teraz som zistila ,ze som tehotna a mam ist na druhu v priebehu tyzdna🤔...neviem co urobit😔

mousegirl
21. jún 2021

@simka10 aj keď súhlasím s očkovaním tehotných a s tým čo písala doma5 ( tehotné majú preukázateľne ťažší priebeh covidu) ockovat v 1. Trimestri by som sa nedala. Bola si tehotná už pri 1. Dávke?

simka10
21. jún 2021

@mousegirl ano bola som koncom maja,teraz som zistila,ze som necakane tehotna.Mam ist cez vikend na druhu davku a neviem ci ist alebo neist...neviem co urobit🤷‍♀️

simka10
Autor odpoveď zmazal
simka10
21. jún 2021

@mousegirl a myslim,ze pri 1.davke som este nebola..ale neviem na isto....aj toto ma samotnu prekvapilo..

mousegirl
21. jún 2021

@simka10 ono sa nevie aké dôsledky môže vakcína(nie len proti covidu) na vyvíjajúci sa plod. Ak prvá dávka bola podaná do 4tt tak funguje princíp “všetko alebo nic” cize plod bud odumrie alebo sa bude vyvíjať normálne ďalej. Neskôr by som sa nedala ockovat, možno počkaj do 3. Trimestra. Skús zavolat tvojho gynekológa čo si o tom mysli.

nikajve
5. júl 2021

@virtin
Dobry den, ja vam poviem realitu. ZENY, ktore planujete tehotenstvo, dajte sa urcite zaockovat predtym a PRECO? Lebo som po 1 neuspesnom IVF, odisla som z CAR-u, doktor Marsik mi povedal, ze ja som v zivote nemohla byt tehotna a predstavte si, podarilo sa mi prirodzene otehotniet, mala som po 1. krat pozitivne tehotenske testy!!! Potom ma ockovali Modernou. S tehotenstvom som sa radovala predcasne. Testy zrazu zoslabli a prisla MS. Najprv som nechapala, co sa stalo. Potom mi to doslo. Odlozila som si tehu testy a navstivila inu CAR. Tam mi doktorka povedala, ze nevylucuje "potrat" sposobeny ockovanim a ani ho v tehotenstve neodporuca!Tento sajrajt tak rozhadze imunitny system, ze zabilo vsetko, co sa mu v tele nepozdava...Potom sa mi opat, aj ked nechapem ako, podarilo otehotniet a opat to iste. Naivne som si myslela, ze malicke bude silne a prezije 2he ockovanie a nie, opat slzy a plac...Zeny, neodradzam vas od ockovania, ale do ockovania som isla na zaklade odporucani poistovni a ostatnych hnupov, ved je to bezpecne... KLAMSTVO. Preto najprv ockovanie, potom tehotenstvo, aby ste sa vyhli velkej bolesti na srdci. Je to sajrajt a uprimne, ak by som bola po IVF, rozhodne by som sa ockovat nedala.

hviera81
6. júl 2021

@nikajve nechapem, ze si sla na druhe kolo ockovania.... ked prve dopadlo tak ako dopadlo

gabika128
6. júl 2021

@nikajve nechápem, že si išla na očkovanie v 1 trimestri. Nikto na Slovensku ti to neodporuči, práve kvôli častým potratom v prvých 12 tt. Aj ja som minulý rok prišla o bábätko v 10tt a ani som nebola očkovaná ani nič.

lauricka
14. júl 2021

@nikajve to moze byt z ockovania aj nemusi, to sa neda urcit...

goldmolly
17. júl 2021

A co v pripade, ked prvu davku uz mam a o par dni mamist na druhu? Som v 7tt.. vakcina bola Pfizer.. gynekologicka mi odporuca ist teraz hned.. ale je to asi jediny clovek pretoze vsade inde citam ze sa odporuca pockat do druheho trimestra alebo sa dat zaockovat az po porode.. ja vobec neviem co mam robit🤷🏼‍♀️

stevvvka
18. júl 2021

@goldmolly ja by som sa nedala... Pre istotu..

zuzka2288
9. aug 2021

Experimentalnou vakcinou by som nedala ockovat ani psa, nieto tehotnu zenu. Doktorom sa neda verit, len na Slovensku vyplati Pfizer 2500 platieb doktorom rocne.

Strana
z2