icon

Odmietanie vyšetrení počas tehotenstva

alk05
10. aug 2015

Baby....stretli ste sa niektora s tym ze tehulka odmietla vysetrenia? Teda ziadne sono ani odbery....alebo teda ze gyn na prvu prehliadku isla az v piatom mesiaci? Mne zomrelo dietatko na VVCH a pocas tehu ked lekari zistili diagnozu proste povedali ze chyby sa pocas tehotenstva liecit nedaju ze sa vysetrenia robia len aby zena mohla ist do 24.tt na potrat a to mi vadi....proste jedine co robili je ze ma presviedcali na potrat.....znovu to absolvovat nechcem tak rozmyslam ze sa na cele tie vysetrenia vykaslem....pretoze ak aj nieco najdu nepomoze nic....len co to tehulku stresuje....

zenazaba
13. aug 2015

@dulkagabulka som doktor, nieco z tej mediciny viem, nie vela ale viem.....a toto sci-fi nie je 😉

alk05
autor
14. aug 2015

@zenazaba citala si vsetko?? Cukrovku som odmietla pri tehotenstvach krv hadam viem aku mam a nosit dieta bez mozgu?? Ano....presne tak to citim....v zivote by som dieta nedala zabit ja....ak ma zomriet nic s tym nespravim ale nebudem to ja kto rozhodne kolko bude zit. Takze mila mamicka kludne si pozabijaj kolko len chces svojich deti ale do mojich sa neplet!!

alk05
autor
14. aug 2015

@linee jupiiii

sardinka333
14. aug 2015

@dulkagabulka myslím že @zenazaba nazvala ,,ženinou chybou,, nie samotný anencephalus ale to ze sa o nom bez vyšetrení nevie ....lebo ten šok čo zažije matka ked to dieťa uvidí s nou može riadne zamavať a aj zamava. Včasné odhalenie by jej pomohlo na tuto situáciu sa aspon ako tak psychicky pripraviť čo tiež nie je zanedbatelné.

alk05
autor
14. aug 2015

@alby2014 ono sok je aj ked cakas zdrave dietatko a v polovici tehotenstva ti povedia ze urcite zomrie....mozno mas cas sa na to pripravit a cakat do porodu....kazdopadne ja chcem prezivat tehotenstvo stastna a aby to aj moje babatko citilo...zial dnes ti dietatko moze zomriet pri porode ci chodis alebo nechodis na poradne aj ked bolo tehu uplne ok....suhlasim ze obcas je moznost nieco zachranit ale......

celasapremenim
14. aug 2015

mne v tehotenstvach uplne najviac vadia caste palpacne vysetrenia a co sa tyka ultrazvukov, vzdy stacilo povedat, ze chcem minimum, nemal ani jeden lekar s tym problem (pri beznych tehotenstvach, bezproblematickych), tie palpacne, to som si tiez vybavila velmi jednoducho
ale nedat si spravit vysetrenie na moznu tehotensku cukrovku 🙂 to by som neurobila🙂 to nie je nijak viditelne a naozaj je to potrebne vysetrenie v tehotenstve
viem, co sa stalo v ba tej mamicke, vzdy sa nieco stane, ja zas viem, ako chuti cukor rozpusteny vo vode

alby2014
14. aug 2015

@alk05 Sorry, ale ak chodim na poradne, vysetrenie etc, tak sanca, ze umre pri porode, kvoli niecomu na co sa lekari nestacili pripravit je minimalna a dalo sa to odhalit pocas tehotenstva ( od vad srdca, cez rastepy brusnej dutiny, po hydrocefalie etc)

celasapremenim
14. aug 2015

@alby2014 tiez si myslim

alby2014
14. aug 2015

@celasapremenim tie palpacne vysetrenia naozaj zavisia od gynekologa, moja doktorka do mna naozaj cca do 6 mesiaca vobec nesahala ( az mi bolo divne), potom ma vysetrila asi 2x -3x a uz som bola v 36tt a zacala chodit do nemocnice... cize naozaj to zavisi od lekara a jeho pristupu..

alk05
autor
14. aug 2015

@alby2014 ano....ale je....a zial stava sa to ..osobne tak poznam dve zeny

alk05
autor
14. aug 2015

@alby2014 ako ze nesahala ani kultivacie ani nic?? Vraj ak sa najde nejaka bakteria v prvom trimestri a nelieci sa tak hrozi potrat ...

alby2014
14. aug 2015

@alk05 Brala mi krv, moc, vahu, v 13tt robila ultrazvuk, pocuvala ozvy....krcok mi zacla kontrolovat naozaj od 6mesiaca... v 20tt som bola na morfologicky utrazvuk...ster mi robila az v 32tt na streptokoka, ziadna specialna kultivacia sa v prvom trimestri nerobi pokial viem...vysetrila ma, ked som prisla ze som tehotnas tym, ze spravila aj vaginalne sono, aby sa potvrdilo, ze male je tam kde ma byt....a potom ma naozaj palpacne vysetrovala az v 6 mesiaci asi...Kedze mame v rodine VVCH ja som chcela vsetky vysetrenia na VVCH pre pokoj mojej duse a pokojne tehotenstvo a rozhodne som si nejaky problem nepripustala a ani nebol. Ja mam tehotenstvo, ze keby mi nerrastlo brucho neviem, ze som tehotna. Cize pristup naozaj zavisi od lekara, moja je taky kludny typ, co ma nicim nestresoval...

zenazaba
14. aug 2015

@alk05 načo teda zakladáš diskusiu, ak si pevne presvedčená??? 😀

perzefona
14. aug 2015

@zenazaba nema to cenu.... Henta dula plus zakladatelka fora by s radostou nosili ci anencefala, kyklopa alebo kto vie co este..... Pre nich je podla mna aj acardius krasne babo..... Co na tom ze nema ani hlavu ani srdce nie? Sak vynosme kludne 9 mesiacov plod ktory ma len brucho a nohy... Pomoc..,,, a este si ho pekne nafotme s celou rodinkou.

cecil36
14. aug 2015

@alk05 a rozmyslala si aj nad tym, ze tehu moze ohrozovat aj teba a ak sa nieco vcas neodhali tovje dieta moze byt od narodenia polosirota? Btw neviem ake kultivacie tebe robil dr. v prvom trimestri, ale mne ziadne a pokial viem preventivne sa ani ziadne nerobia pokial nemas tazkosti.

alk05
autor
14. aug 2015

@zenazaba hladala som podobne zeny a nasla takze ano mozem debatu ukoncit....preco sa pytas? Ved citaj prisoevok

alk05
autor
14. aug 2015

@alby2014 toto som prekvapena lebo mne prave to gyn hovoril ze vytery su na zaciatku dolezite....vidim ze velmi plati iny kraj iny mrav

alk05
autor
14. aug 2015

@perzefona neodsudzuj take matky....stale nevies ake dietatko sa narodi tebe napriek vsetkym ultr ktore si absolvovala

alby2014
14. aug 2015

@alk05 Neviem o tom, ze by kosicka gynekologicka v obycajnom lekarskom stredisku...bol tak straaaaaaaaaasne iny kraj a mrav, podla mna je to o tom, co si odkomunikujes, nebat sa vymenit lekara, ked si nespokojana, verit mu a nemysliet si prioritne, ze lekar je idiot, co ti chce zle.... lebo vacsina taka nie je.

alk05
autor
14. aug 2015

@alby2014 sak ale ja som z tt a to uz iny kraj je 😂

perzefona
14. aug 2015

@alk05 ja odsudzujem to, ked niekto caka fakt nieco, co ma od dietata velmi daleko a bude tvrdit, ze ho treba donosit lebo ..... Tym narazam ozaj ma tieto priserne stvorenia, ktore sa bohuzial obcas vyskytnu..... Jasne, ze neviem ci moje dieta nema nejake ochorenie, ktore sa sonom zistit neda, resp. netvrdim, ze sa nieco male nemohlo prehliadnut.....ale tieto priserne vvch mam vylucene. A nehnevaj sa nebudem tu citat a ani otvarat ten link od tej duly ake je anencefalus uzasne babatko. To fakt ako nech po mne nikto nechce. Ach celkovo stacilo uz... Len ma to tu o energiu vyciciava

alk05
autor
14. aug 2015

@perzefona vies netvrdim ze to je uzasne dietatko ale dieta to je....ty ak chces si svoje dieta kludne nazyvaj len plodom do konca jeho zivota....

betina1984
14. aug 2015

@alk05 pripadas mi ako z inej planety.... Tebe je v podstate jedno, ze porodis trebars aj ufonca, hlavne ze porodis zive stvorenie.... Je jedno, ci bude zit minutu alebo tyzden....

alk05
autor
14. aug 2015

@betina1984 ale vitaj....ved si pisala ze koncis....ano pokial je to vo mne je ro moje dieta aj keby som porodila ufonca a presne je jedno kolko bude zit ale hlavne ze mu tu moznost nezoberiem ja ale odide ked pride jeho cas....ci bude zit minutu alebo tyzden....zacinas mi celkom dobre rozumiet

betina1984
14. aug 2015

@alk05 hej, prichadzam na to, ze nie si v poriadku, teda, na to som prisla uz pred par dnami, len som sa v tom utvrdila..... Pekny vecer....

mircalla
14. aug 2015

Nechcete tuto debatu ukoncit? Zvrhla sa uz davno a ozaj uz staci...

liebling98
14. aug 2015

@dulkagabulka operácie srdca in utero sa robia už cca 20 rokov. Hlavne chlopňové vady. Skús si zadať do Google heart surgery in utero. Ešte predtým, ako sa budeš snažiť zosmiešniť iných, ako napr @zenazaba

alk05
autor
14. aug 2015

@betina1984 zena ktora pride o dietatko uz nikdy nebude normalna a si fakt necitliva....si ty vobec zena??!

betina1984
14. aug 2015

@alk05 poZnam zeny co prisli o deticky ci uz potratili alebo im zomrelo uz narodene. A spravaju sa normalne. Ty si TOP

marusht
14. aug 2015

@alk05 nemam nervy cital celu tuto sialenu diskusiu, ale chcem Ti vyjadrit podporu k Tvojim krasnym nazorlm 🙂
Som naozaj vel.i stastna, ze su taki ludia ako ty 🙂
Ja sama som o prve babatko prisla,napriek mnozstvu vysetreni a odberov a stresom,ze nieco nie je v poriadku 🙂
Druhe tehktwnstvo vdaka Bohu dopadlo dobre 🙂
Ale musim povedat,ze akurat cele tehotenstvo do mna sprtali a tak istl ako aj cely sialeny medicinsky porod bol neskutocny zasah a astres pre mna aj pre dieta a uplne zbytocne,doslova len preto, aby keby nahodou bolo dietatko so specialnymi potrebami,tak mi dali moznost hozabit,este kym je v lone,no kebyze ho zabijem po porode, idem do vazenia...logika uplne na hlavu postavena...

Teraz som tehotna 3.x a presne nad tym premyslam,ako zminimalizovat tie vysetrenia na minimum..ono sa to nezda,ale kazdy zasah ma dosledky...
Drzim Ti lalce na ceste k prirodzenosti 🙂
Inak ja osobne som povazovala zeny co chcu rodit doma a nenechat stale do seba sprtat za sibnute, no ako som si nastudovala aky obrovsky vplyv na matku,dieta,dojcenie ,spolocny vztah ma napriklad taka epiduralka, alebo to ze po pkrode ti vezmu dieta,alebo to, ze ma zena napjchany umely oxytocin...
Az ked som toto vsetko zistila a uvedoma si, zacala som mysliet inak...
Ale do toho musi kazdy dospjet sam 🙂
Drzim palce aby vsegko dopadlo dobre 🙂