icon

Odmietanie vyšetrení počas tehotenstva

alk05
10. aug 2015

Baby....stretli ste sa niektora s tym ze tehulka odmietla vysetrenia? Teda ziadne sono ani odbery....alebo teda ze gyn na prvu prehliadku isla az v piatom mesiaci? Mne zomrelo dietatko na VVCH a pocas tehu ked lekari zistili diagnozu proste povedali ze chyby sa pocas tehotenstva liecit nedaju ze sa vysetrenia robia len aby zena mohla ist do 24.tt na potrat a to mi vadi....proste jedine co robili je ze ma presviedcali na potrat.....znovu to absolvovat nechcem tak rozmyslam ze sa na cele tie vysetrenia vykaslem....pretoze ak aj nieco najdu nepomoze nic....len co to tehulku stresuje....

domafi
11. aug 2015

ahojte..juuj, nikoho som nechcela ani poučať, ani vystrašiť ani nič podobné..a sama som si uvedomila, ako som sa rozpísala, až potom ked som klikla na uložiť...veľmi sa ospravedlńujem ak som sa niekoho dotkla, vobec som to nemala v úmysle, len mi akosi plynuli myšlienky a som len ťukala a ťukala...🙂))heni79, ja som HAK nechcela užívať jednak z vlastného presvedčenia a jednaj aj preto, že jedným z vedľ. účinkov, ktoré sa môžu vyskytnúť, je depresia a kedže sama trpievam epizódami endogénnej depresie, tak som do toho veľmi nechcela rýpať aj z tejto strany. a viaceré ženy, ktoré užívajú HAK mi povedali, že museli poskúšať viac druhov, kým im nejaká sadla práve z tohoto dovodu...pokiaľ je pre teba HAk oslobodením zo strachu pred neželaným otehotnením, je to tvoje rozhodnutie, si dospelá žena, ja to rešpektujem....pre celasapremenim..vobec som nemala úmysel niekoho poučovať, len som vyjadrila svoj názor a možno som sa trošku nechala uniesť, ak som sa ťa dotkla, prepáč, vobec som to nemala v úmysle...a pre betina..samozrejme, ked je HAk užívaná ako liek pre náhradu chýbajúcich hormónov, to je v poriadku..sama ked som mala asi sedemnásť som užívala nejaké lieky, kde som si v letáčiku prečítala, že je to vlastne HAK, ale to bolo dávno...nie, je neodsudzujem ženy, ktoré užívajú HAK, božechrán, to nie je...sme slobodní, dospelí ľudia a sami sa môžme rozhodnúť ako naložíme z vlastným zdravím...z tvojich slov cítim, že som sa ťa dotkla, prepáč...vobec si nemyslím, že je dobré, ked žena nemá menzes a určite to nie je normálne, ale ako žena a aj ako lekárka by som určite pátrala po príčine..pretože neprítomnosť ,menzes je príznakom viacerých ochorení a symptómom, ktorý sprevádza viaceré ochorenia..ja neodsudzujem hormonálnu HAK ako liečivo, vôbec, ak je z lekárskeho dovodu potrebné a priam nevyhnutné, tak ho treba dať...mne sa len proste protiví, resp. mi je smutno z toho, ked sa do zdravého cyklu zasahuje umelým spodobom,..to je všetko...určite si podstúpila more vyšetrení a HAK užívaš v tom zmysle ako diabetici inzulín...želám ti len všetko najlepšie a ešte raz sa úprimne ospravedlnujem, ak som sa ťa dotkla...

celasapremenim
11. aug 2015

ale prosim ta, napr mna si sa vobec nedotkla, mne je smiesne, co vypisujes, sama sebou posadena na podiu, ktore ti nikto nezerie 🙂 uzivaj svoju jednoduchost 🙂 citala som dva prve riadky z dalsieho vylevu, lebo to sa neda fakt ...nemam ani len potrebu nejak popisovat co ja, a teba do toho tolko, co nas do tvojich vleklych hlienov posevnych brrr
to mas ako regal s barbie :D ...no, snad sa nejak vyvinies

mircalla
11. aug 2015

@celasapremenim rozumiem ti a citim to podobne🙂

oskvarka
12. aug 2015

@alk05 uf to mi je luto, verim ze si nachilna neverit doktorom... moja sestra ked bola mala mala (mala rok) nabeh na leukemiu a uplne sa to pol roka zanedbalo lebo decka jej furt hovorila ze to jej len zuby idu... uz bola polovicna so svojej velkosti chuda apaticka ked zacali doktori konecne cosi riesit potom bola dlho v nemocnici a moja mama odvtedy na deckom vzdy robila sceny kazdej doktorke ktoru videla ist na prestavku s kavou alebo tak ze ci nevidi kolko tam stoji ludi a ci jej neni hanba nech si robi riadne svoju robotu a tak... potom s nami musel zacat chodit k doktorovi uz len tatko lebo to fakt psichicky nezvladala... bola uz len par krat potom a tiez odvtedy neznasa doktorov..

betina1984
12. aug 2015

@domafi mam 31 rokov, od 14 rokov som chodila po vysetreniach, bola som aj v Lubochni. Jedinu vec, co zistili bolo, ze mam zvysenu hladinu testosteronu a hirzutizmus.... Oboje geneticky dane, takze som sa s tym musela naucit len zit a kozmeticky odstranovat. Ziadne lieky na to nie su.... A neurazila si ma, ja sa neurazam, len si pomyslim o tom cloveku svoje a idem dalej.... 🙂

alk05
autor
12. aug 2015

@alby2014 preco by som sa mala zmierit s potratmi?? V dnesnej dobe ludia odvracaju hlavu od toho co sa tu dehe....ja taka nie som....nechcem dopadnut tak ze ak povolia napr.eutanaziu niekto za mna rozhodne ze mam zomriet v danom momente ...

betina1984
12. aug 2015

@alk05 nie je eutanazia o tom, ze sa rozhodnes TY? Ze chces umriet.... Pri eutanazii za teba nikto nerozhoduje.... Je to asistovana samovrazda, ty rozhodnes ci a kedy umries, za pomoci inych....

alk05
autor
12. aug 2015

@mircalla jasne ze ti nedrzia pistol pri hlave....ale natlaky tam su a riadne ...

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 vies inteligentna aspon trochu som takze viem ze nemozem nikoho obvinit iba ak prirodu....nikdy som to nerobila ani nebudem....a presne ako pises nedalo sa s tym nic robit len som sa zbytocne stresovala....preto su vysetrenia zbytocne for me

betina1984
12. aug 2015

@alk05 ako myslis.... potom po porode nerev, ze si neurobila vsetko co bolo treba....

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 a na co ti je ked mas hak? Ved menzes je v prvom rade prejavom toho ze zene spravne funguje reprodukcia a moze mat babatko....😀

betina1984
12. aug 2015

@alk05 co naco mi je ked mam hak? Teraz som nepochopila.

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 alebo za teba rozhodnu pribuzni ci porucnik ak sa nemozes vyjadrit....presne ako za nenarodene babatko.....osobne to zelam kazdemu kto akymkolvek ukonci kohokolvek zivot....aby raz dopadol rovnako

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 je to jedno lebo teraz som urobila maximum a tiez to dopadlo zle....takze na co?? V com mi pomohli vysetrenia??

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 ano na co ti je? 😀😀😀

simca06022011
12. aug 2015

@alk05 moja. Najskor si dostuduj fakty kym sa tu pustas v kazdej debate do mamiciek... Menstruacia ani zdaleka nrsluzi u zeny iba na to aby mala deti.. Jej vynechavanie ma kopec negativnych dopadov na telo. Ale to v biblii asi nepisu:D tam nerozhodujeme my, iba boh... Bohuzial/nastastie v zicote mame na vyber ako budeme trapit seba a svojich blizkych🙂 neviem ci nad tvojimi prispevkami plakat alebo sa smiat. Nejaky laik sa tu bude mudrovat nad rozhodnutiami a cinmi inych ludi a odcudzovat ich, urazat a vyburovat si svoju zlost. Zalozila si temu, ktora vyznela ze chces uprimne poradit, dostala si odpovede ale urcite to nebol tvoj ciel... Len si potrebujes utvrdzovat svoje nazory a chybu hladat tam kde nie je... A to v diagnostike.

betina1984
12. aug 2015

@alk05 aspon k tomu ze si vedela na com si.... ze si vedela co ta caka a nebola si zaskocena.... a k tomu druhemu... chcela by si dieta, ktore sa ti narodi totalne postihnute, mentalne aj fyzicky, odkazane na 24-hod.starostlivost, len na posteli, ktore musis krmit, prebalovat, vymienat rozne hadicky, strachovat sa, ci sa dozije rana? Ja nie. Nemala by som na to srdce takto trapit cloveka, ktoremu len sposobis utrpenie.... a vies co? Dopriala by som ti take dieta.... ked tak odsudzujes potrat...

xevulax
12. aug 2015

@alk05 co mozu vyliecit? Napriklad pri tehu s dvojickami- ak nadtane transfuzny syndtom, do 26tt ho vedia "operacne" zvratit. Poznam jednu zienku, ktorej deticky vdaka tomu prezili, inak by zomreli.....staci si porovnat par desatroci dozadu, kolko deti umieralo este v brusku, pretoe neexistovala takato diagnostika ako dnes (sono), kolko deti este mohlo zit. Nikto nikoho na potrat nemoze nutit ist. Dr moze tak maximalne odporucit, informovat o rizikach a vyslovit prognozu. Konecne rozhodnutie je na samotnej mamicke. Ak nie je spokojna s pristupom svojho lekara, mala by ho zmenit. Neist aspon na zakladne sono vysetrenia a na vysetrenia krvneho obrazu a chorob ke nezodpovednost. Ale kazdy nech si robi ako uzna za vhodne.

betina1984
12. aug 2015

@alk05 ako hak myslis? No na to ze nemam menzes. Mavala som ho nepravidelny a teraz uz ziadny. Preto ich mam. Pretoze uz som bola ako darkyna krvi na to upozornena, ze mam vysoky hemoglobin, ze ci nemavam menzes. Takze preto som to vyriesila takto. Ci je aj iny sposob ako docielit pravidelny cyklus? Sem s nim....

simca06022011
12. aug 2015

@betina1984 ano ona by to chcela... To je jedno ako by kto trpel ale jej by sa splnil sen.. Porodila by dieta, dala by mu sancu zit (? V trapeni a bolesti) aj ked den/tyzden/mesiac... Levo prerusenie tehu zo zdravotnych dovodov je hriech a potom by si uz dieta dalsie nezasluzila ( podla toho co praje inym)

luciferkax
12. aug 2015

Je riadna blbost ze sa nic neda riesit..iba stihnut potrat..a este vacsia blbost je odmietat vysetrenia... aj banalny odber krvi ti dokaze vela pomoct..co ak mas toxo? Alebo si anemicka..malo zeleza.moze.sposobit aj zamlknuty potrat ci spomaleny vyvoj..tak isto ako hormonalna nerovnovaha ktoru poriesiabraz dva na.endokrinologii..a to som este len zacala....

betina1984
12. aug 2015

@simca06022011 u na v dedine su dvojicky. Na rok maju 30 rokov.... su postihnute, na voziku, nedokazu sa postarat o seba. Du plne odkazane na matku, ktora je totalne vycerpana, zhrbena,smrdi mocom. Jedno dvojca ma 100 kg. Musi ho prenasat do postele, umyvat a vsetko. Dokonca obe menstruuju.... ich otec pred 10 rokmi spachal samovrazdu co uz nevladal. Dennodenne kriku z ich domu co tie deti maju bolesti, su nevrle. Milionkrat do roka chodia 100 kmdo Blavy sanitkou.... aspon na 2 dni by som ju tam strcila nech si vyskusa skutocny zivot s postihnutym dietatom... s prepacenim pic.... vie pisat kazdy...

mircalla
12. aug 2015

Velmi smutna tema. Pokial ma dieta byt naozaj odkazane na 24 hodinou starostlivost ako sa pise vyssie - celkom objektivne z takeho zivota nic nema....len trpi cudiatko a ak sa dozije dospelosti, tak trpi tiez

@alk05 je mi velmi luto, co sa ti stalo, ale nic tym, ze na vystrenia nepojdes nevyriesis....musis verit, ze dieta bude v poriadku....a nie byt takto nastavena....precoby nemalo byt, sanca, ze by sa to opakovala je ozaj minimalne. mojim 3 kamaratkam umreli deticky na rozne vyvojove vady....dozili sa 6 dni - 6 mesiacov, a dalsie deticky maju zdrave.

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 super....tak aj ty vies ze tvoji pribuzni raz zomru....je to fajn ze to vsetci vieme aspon nebudes zaskocena...ano??

alk05
autor
12. aug 2015

@simca06022011 neviem o com hovori biblia....ja v boha neverim 😁

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 ja ti tiez prajem aby sa to stalo tvojim detom co su uz narodene a som zvedava co spravis potom.....potom ich daj zabit kedze take deti nechces.....ano mne bolo povedane ze maly bude postihnuty a chcela som ho nesla som na potrat....

alk05
autor
12. aug 2015

@xevulax dvojicky su ine precitaj si pls prispevky predchadzajuce k tomu sa mi nechce vracat

simca06022011
12. aug 2015

@alk05 to je v poriakdu, ale spravas sa ako keby ti niekto vymietol mozog... a duplovane si to myslim po poslednom prispevku pre betina1984... lebo miesas jabkka s hruskami, ale to som ti uz pisala v skorsich prispevkoch.

alk05
autor
12. aug 2015

@betina1984 a preco ich teda nikto nezabije?? Ak mi das odpoved na tuto otazku naozaj prehodnotim svoj postoj k potratom.....

betina1984
12. aug 2015

@alk05 pretoze pred tridsiatimi rokmi este take moznosti neboli.... Usg sa nerobil... Keby bola vedela, tak si myslim, ze si ich asi nenecha....... Chapes?