icon

Odmietanie vyšetrení počas tehotenstva

alk05
10. aug 2015

Baby....stretli ste sa niektora s tym ze tehulka odmietla vysetrenia? Teda ziadne sono ani odbery....alebo teda ze gyn na prvu prehliadku isla az v piatom mesiaci? Mne zomrelo dietatko na VVCH a pocas tehu ked lekari zistili diagnozu proste povedali ze chyby sa pocas tehotenstva liecit nedaju ze sa vysetrenia robia len aby zena mohla ist do 24.tt na potrat a to mi vadi....proste jedine co robili je ze ma presviedcali na potrat.....znovu to absolvovat nechcem tak rozmyslam ze sa na cele tie vysetrenia vykaslem....pretoze ak aj nieco najdu nepomoze nic....len co to tehulku stresuje....

eaka
11. aug 2015

Zakon samozrejme potrat nemoze definovat ako vrazdu kedze nepovazuje plod za cloveka... ale ta zena co ho nosi pod srdcom ho za clovek povazuje... zakon vela veci definuje v rozpore s tym co citime alebo ako veci vnimame my... je jasne ze pre zenu..co ide na potrat..je prijatelnejsie vnimat to co ma v bruchu ako zhluk buniek..aby si ulahcila svedomiu..na druhej strane zena ktora sa dlho snazi o dieta uz par buniek vola menom... vsetko je tak individualne..ako to kto vidi... kedysi da postihnute deti nechali umriet..dnes to obdobie povazujeme za barbarske..dnes ich zlikvidujeme este v zarodku a na kus papiera sme napisali..ze je to v poriadku..este to nie su ludia..kazdemu podla jeho svedomia..svetonazoru..viery.. nikomu postihnute a chore deti nezelam...sama dufam hlavne v zdravie tych mojich a vobec netusim ako by som reagovala

alk05
autor
11. aug 2015

@perzefona vies ono do toho 24tt je povoleny potrat mne sa narodil syn v 25.tt 900g normalne krasne babatko akurat chudsie a bolo to na hranici 24/25 tt....taketo dieta niekto len tak zabije....ok ak sa ti narodi dieta a ochorie napr.ako rocne...daj ho zabit aby si nesposobovala trapenie sebe aj ostatnym a zbytocne aby postihnute dieta a neskor clovek nestrasil na tomto svete.... !

alk05
autor
11. aug 2015

@betina1984 neboj som pravnicka viem to ;) toto je moja osobna definicia takto to vnimam ja a pre mna su tie matky vrahyne

alk05
autor
11. aug 2015

@katarina644 urcite by som nezvladla dat ho zabit....mozno by som to nezvladla to staranie sa ale urcite by som robila vsetko preto aby sa narodilo

cecil36
11. aug 2015

@alk05 apotom by si sa modlila, ze nech toto utrpenie uz konecne skonci a ten clovek sa netrapi....rozdiel? v dlzke bolesti, ktoru si musi druhy clovek vytrpiet...

betina1984
11. aug 2015

@alk05 ja tiez pracujem v oblasti prava, takze tiez viem. Tiez som proti potratom. Aj keby som cakala 10te dieta, tak by som ho prec nedala. Ale pokial by mi bolo povedane ze je poskodene, postihnute, ze nebude mat po narodeni plnohodnorny zivot a len by prezivalo a potrebovalo by celodennu starostlivost, tak by som potrat podstupila. Nemala by som to srdce sa pozerat nato ako sa trapi.... a vrahynou by som sa necitila....

alby2014
11. aug 2015

@alk05 Ok ty to vzladas, ine nie ( btw nepovedala so, ze sa to stalo mne, stalo sa to v mojej blizkej rodine) a bodka.

katarina644
11. aug 2015

@alk05 no ja uz by som druhy krat do toho nesla, aj ked som si ho vypipla, ale nikdy viac.

casy
11. aug 2015

@alk05 musela som v 33tt ukončiť tehotenstvo ... aj napriek tomu, že som sa cítila ja vynikajúco ... zo začiatku som mala pocit, že môj stav lekári preháňajú ... dnes viem, že som utiekla hrobárovi z lopaty, keďže môj stav sa rapidne zhoršoval a aj malinkej sa rapidne prestalo dariť v maternici

eaka
11. aug 2015

Ludia si z nejakeho dovodu myslia ze mozu druhym urcovat, co je plnohodnotny zivot hodny zachovania... Zacalo to potracanim postihnutych, nechcenych deti, deti vzniknuvsich pri znasilneni... Na zapade uz legalizuju eutanazie deti neviem ci nie aj bez suhlasu rodicov... Teraz sa ozyvaju hlasy umoznit zabijat deti do urcitehi veku, ak rodicia az po narodeni pridu na to, ze to pre nich vlastne nie je... Je kopec ludi, o ktorych by si niekto myslel, ze ich zivot musi byt nekonecne trapenie a ze by radsej umreli, a oni su napriek tomu stastni, maju ine hodnoty...

cecil36
11. aug 2015

@eaka sorry ale toto su take kecy....uz ta niekto umierajuci prosil,aby sa to skoncilo...moja mama teda rozhodne stastna nebola a o inych hodnotach ani reci... A pls toto mi vysvetli resp.daj nejaky link "Teraz sa ozyvaju hlasy umoznit zabijat deti do urcitehi veku, ak rodicia az po narodeni pridu na to, ze to pre nich vlastne nie je..."

mircalla
11. aug 2015

@eaka tiez ma zaujima, kde si zobrala tuto sprostost...poprosim link

Teraz sa ozyvaju hlasy umoznit zabijat deti do urcitehi veku, ak rodicia az po narodeni pridu na to, ze to pre nich vlastne nie je...

biama
11. aug 2015

@alk05 moja mala ma tiez vvch mozgu, mensiu hlavicku, lekar to pocas tehu nevidel na ultrazvuku, mala bola tak ulozena ze hlavicku nevedel kompletne zmerat.. zistili mi to na konci tehu, tesne pred porodom, vraj neprezije.. a dnes ma 9 mesiacov.. v dalsom tehu by som ale isla na vysetrenia znovu.. aby som vedela ci je babatko v poriadku.. uz k inemu lekarovi ale..

bianca
11. aug 2015

@alk05 cele cele cele zle.Tehotenske kontroly niesu len buzeracia a stres pre tehule.Su rozne vyvojove vady ktore sa daju riesit a dieta moze prezit za predpokladu,ze ihned po narodeni,resp.takmer sucasne riesia bezprostredne zdravotny stav babatka.A naviac milion dalsich veci,zdr,.komplikacii ktore mozu priamo,alebo nepriamo ohrozit na zivote tak matku ako i babo.Ak je zena presvedcena o tom ze zivot v sebe donosi dokonca,.zostava jej okrem zufalstva aj nadej v stastny koniec a nikto ju k potratu nepresvedci.

alk05
autor
11. aug 2015

@cecil36 nemodlim sa....v boha neverim....opytam sa inak....ak by zakon neumoznoval potrat ale by sa deti mohli vrazdit hned po narodeni....aj to je ok? Alebo ak by to zakon neumoznoval vobec tak by si co spravila? Zabila svoje dieta len aby sa netrapilo??? Ak sa stane nieco podobne dospelemu dietatu tvojmu zabijes ho nech sa netrapi?? Rozum sa mi zastavuje

alk05
autor
11. aug 2015

@betina1984 len rozdiel je v tom ze lekari v par pripadoch povedali ze dieta bude poskodene na 100% a nebolo...hmm??

alby2014
11. aug 2015

@alk05 Pozri zalozila si diskusiu ohladne vysetreni, vela zien ti tu odpisalo, ako sa to da riesit... neviem preco by sa to malo zvrhnut v nerealnu diskusiu o veciach ako prerusenie tehotenstva, ty mas svedomie ciste, do inych svedomi a osudov nemas pravo vstupovat, tak ako ani ja, ani nikto iny...a uz vobec nema zmysel diskutovat o vymyslenych konstruktoch typu zabit dieta po narodeni a etc.

alk05
autor
11. aug 2015

@cecil36 super ze to tvoja mama vedela povedat ale to dietatko nevie co ak tu chce byt??

alk05
autor
11. aug 2015

@alby2014 zvrtlo sa to...no vyjadrujem tiez svoj nazor a obhajujem nenarodene deti ktore tiez maju pravo sa narodit napriek tomu ze ich chcu rodicia dat zabit....

alby2014
11. aug 2015

@alk05 tak s tym prestan a proste sa zmier s tym, ze su ludia s inymi nazormi, inymi hodnotami a inym videnim sveta...moja sloboda konci tam, kde zacina sloboda ineho. Lebo sa ti to tu zvrhne na mega hadku, odpovede na svoje otazky si uz asi dostala, odporucali ti, chodit do poradne, robit si testy a odmietnut tie na vvch...

cecil36
11. aug 2015

@alk05 moja mama nevedela povedat...ale to je jedno...

mircalla
11. aug 2015

@alk05 ja ti neverim, ze ti lekari povedali, ze tie vysterenia sa robia preto, aby zena sla do 24tt na potrat
nikam neposielaju - odporucia, ake su moznosti, rizika, prezitie.....rozhodnutie je VZDY na matke
na potrat ta nik donutit nemoze.....nikoho....

betina1984
11. aug 2015

Ja mam jednoducho z toho vsetkeho len pocit, ze potrebujes zo smrti svojho dietata niekoho obvinit - zvalit vinu na lekarov, ze neurobili/urobili to co mali/nemali.... Jednoducho v tvojom pripade zahrala rolu genetika, priroda, nahoda, ze malo tvoje dietatko to, co malo. Pokial ju malo vrodenu, co malo, tak s tym by nic neurobili lekari ani nikto, ci by si na tie vysetrenia chodila alebo nie. Ako pisali hore, odpovede na otazky si dostala, uz je len na tebe, co urobis, kludne dojdi len odrodit dieta, bez akychkolvek vysetreni do porodnice.... Pekny zbytok vecera a vela stastia.....

katarina644
11. aug 2015

@mircalla mas pravdu, ja ked som sa dozvedela o tehotenstve to najhorsie, bolo to najhorsie rozhodnutie v mojom zivote, najprv som chcela ist na potrat, ale nakoniec sme si ho nechali.

domafi
11. aug 2015

dobrý večer, ja by som k tomu dodala, že sledovanie tlaku krvi u tehotnej ženy, prírastku váhy, prítomnosť opuchov na dolných končatinách, či sledovanie bielkovín v moči je doležité na odhalenie veľmi závažného zdravot. problému ako je preeklmpsia a eklampsia, čo sú život ohrozujúce stavy pre matku a aj jej dieťatko...takisto, ked sa niekolko týždnov pred porodom zistuje prítomnost Strep. agalctie v pošve, ak sa zistí jeho prítomnosť, žene sa počas porodu podávajú preventívne antibiotiká, pretože tento streptokok môže sposobit veľmi ťažkú infekciu u bábatka, ktoré môže viesť až k celkovému zlyhaniu bábätka...ja som pri svojom treťom dieťati zistila, že som tehotná až v 20. týždni (moje zlaté sestry sa ma dodnes s humorom doberajú, že to štvrté rovno porodím🙂))...poslali ma na špeciálne sono na odhalenie príp. defektov, tam našli nejakých viac znakov, ktoré by mohli znamenať prítomnosť nejakého vrodeného ochorenia a na genetike mi odporučili odber plodovej vody..s manželom sme ale mali jasno v tom, že si dieťa ponecháme, či bude choré alebo postihnuté..takže som s pokojom podpísala reverz, že nechcem amniocentézu..narodilo sa nám krásne zdravé nádherné chlapčiatko🙂))....ja som čítala o katolíckej gynekologickej ambulancii v Žiline, kde ženám vobec nerobia tieto genetické vyšetrenia (myslím, že to bolo na stránke www. cestaplus.sk) a tá ambulancia sa stáva čoraz oblúbenejšou...neužívam hormonálnu antokoncepciu, pretož som presvedčená, že pchať do seba umelé hormóny a naburávať svoj vlastný hormonálny cyklus mi príde úple scestné a je to podla mna ten najponižujúcejší nástroj, akým žena ponižuje samu seba a nechá, aby bola nástrojom potešenia v akúkolvek dennú či nočnú dobu...úprimne žienky, myslím si, že každá z nás je schopná porozumieť vlastnému telu a vnímať ho, jeho prejavy...ved sami dobre to poznáme...pred krámami: žeriem, žeriem, žeriem...pre kúsok čokolády som schopná zabíjať🙂))...a kto mi vyjedol všetky kyslé uhorky🙂)))....vadí mi všetko a všetci...po krámoch, ked sa to trošku znormalizuje a estrogém znovu stúpa, svet je krajší, sme usmievavejšie..no a stred cyklu, možno poznáte ten pocit, že som ako pocikaná, nohavičky mokré, na papieri klzký, ťahavý hlien...tie kučeravé si možno všimli, že vlasy sú ešte krajšie brčkavejšie...no a ked sa manžel ku mne večer pritúli, ani ma nenapadne výhovorka typu: miláčik, dnes mam neskutočne bolí hlava"..skor on je prekvapený, s akou rýchlosťou ho povyzliekam🙂)))..takže metódy plodných a neplodných dní vobec nepovažujem za zastaralé, či komplikované...skor si myslím, že ženu vedú k niečomu nádhernému, a to spoznávať svoje vlastné telo, myslenie, pocity, aktivitu..schválne, vyskúšajte si jeden cyklus odpozorovať, akom sa mení vaša nálada, vnímanie dennodenných povinností, láska k detom, k parnerovi, vaša chuť do práce, či chuť na rôzne ,maškrty v závislosti od fázy menš. cyklu...a ďalšia nádjerná vec sa stane, ak do toho zasvätíte aj vášho partnera a dohodnete sa, že vtedy áno a vtedy nie...bude si vás vážiť a váš vzťah naberie novú iskru, verte mi, mám to z vlastne skúsenosti🙂))

heni79
11. aug 2015

@domafi Súhlasím do istej miery.
Osobne vnímam hormonálnu antikoncepciu ako oslobodenie, aby som si mohla užiť všetko a kedykoľvek. Nikdy som sa necítila ako "nástroj". A to žijem roky v monogamnom vzťahu. A nikdy som nebola neverná. 🙂

celasapremenim
11. aug 2015

@domafi prepac, ale strasidelny prispevok si dala na verejne forum 🙂)) ja neviem, mnoho ludi ma pocit, ze musi vychovavat a poucovat mnozstvo dalsich dospelych ludi
brrr

betina1984
11. aug 2015

@domafi vies, ja napr.beriem HAK nie preto, co si uviedla ty, ale preto, aby som mala aspon menstruacny cyklus, nakolko bez HAK menzes nemam..... Bohuzial, niekedy nie je ina moznost, ako do seba pchat umeliny..... Ci si myslis, ze je dobre, ked zena nema menzes a mala by ho mat? Porad mi nieco, po com ho budem mat pravidelny a ja s radostou vysadim tabletky.......

aduskatt
11. aug 2015

@domafi no a hlavne sa parádne pozoruješ, keĎ máš cyklus od buka do buka, prípadne aj vôbec nie......to, čo píšeš je možné u absolútne zdravých žien

dulkagabulka
11. aug 2015

@alk05 upozornujem na diskusiu na MK, v ktorej je už čo to popísané
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/co-mozem-odmietnut-ako-rodicka-2/
a tiez jeden zpríbehov na ZK http://zenskekruhy.sk/pribehy/svedectva/jednozn...