Odmietanie vyšetrení počas tehotenstva
Baby....stretli ste sa niektora s tym ze tehulka odmietla vysetrenia? Teda ziadne sono ani odbery....alebo teda ze gyn na prvu prehliadku isla az v piatom mesiaci? Mne zomrelo dietatko na VVCH a pocas tehu ked lekari zistili diagnozu proste povedali ze chyby sa pocas tehotenstva liecit nedaju ze sa vysetrenia robia len aby zena mohla ist do 24.tt na potrat a to mi vadi....proste jedine co robili je ze ma presviedcali na potrat.....znovu to absolvovat nechcem tak rozmyslam ze sa na cele tie vysetrenia vykaslem....pretoze ak aj nieco najdu nepomoze nic....len co to tehulku stresuje....
@alk05 si chora.... Daj sa liecit.... Smet tvojho dietata ti vymyla mozog. Mala by si vyhladat odbornu pomoc....
@betina1984 nie....ja myslim teraz....preco ich nezabiju teraz?? Ved dieta ako dieta clovek ako clovek nie?? Na toto chcem odpoved....
@betina1984 jej to nevysvetlis, odpoved aky je rozdiel som jej dala asi na 5 strane ale to nie je dOst... Asi uz idem radsej do bazena ako sa tu rozculovat :D
@betina1984 ano vymyla....osobne si neviem predstavit ktora matka znasa lahko smrt dietata....vidiet ho lezat v perinke ale nie v postielke ale v truhle.....! Obcas by si sa mohla zamysliet nad slovami ktore pises....a ano pomoc som tiez musela vyhladat
@simca06022011 pls fakt nechapem v com je rozdiel zabit nenarodene dieta a zabit narodene ako pise napr.tie chore dvojicky??
@betina1984 @simca06022011 alebo teda preco sa nezabijaju deti az po porode ked sa uz vidi ze je postihnute? Ved je to rovnake dieta....ci nie?? Toto je otazka na ktoru by som chcela poznat odpoved....
@alk05 navstiv psychiatra a porad sa snim, kazdy ma na vyber ako sa rozhodne, ty rob ako si myslis. Ja v tom mam jasno a je my jasny rozdiel medzi prerusenim ked su na to dovody a medzi " vrazdou", ty nad tym pouvazuj a dojde ti to tiez.
@alk05 citas po sebe? Pretoze je to uz CLOVEK, v bruchu ked mas moznost rozhodnut o potrate je len PLOD.... ty si pravnicka? To mas teda vysoku skolu, ze? Racionalne uvazovanie a myslenie mas bohuzial na urovni cigana, co neskoncil zakladnu skolu.....
je rozdiel medzi tým, ako vníma veci právo a ako určitý morálny pohľad...
inak je zaujímavé, ako rôzne štetky a vrahyne sú tu chápané v iných fórach a treba im poradiť a neodsudzovať, ale ak chce tehula odmietnuť vyšetrenie, tak porád na šibenicu s ňou..
@eaka ak si si vsimla o vysetreniach sa dodiskutovalo pred par strankami.... Tema sa zvrhla na nieco ine.....
Toto bude trosku z iného súdka ... ale moja sestra porodila ako 17 rocna bali sme sa otca co bude na potrat sa ist nedalo ale sestra neľutuje mame to najkrajšie bábätko ... a ak by sa aj dalo ešte ist nesla by keďže umelym potratom riskuje sa ze deti uz mat nebude ... je to na rozhodnuti každej ale trochu popremyslaj ... ak by aj male bolo postihnuté a je to s takými detickami ťažšie dokazala by si ho dat prec? Lepsie povedané ak by si ako ty napisala ze az ked sa narodi ho usmrtit ... ked som ja nasu malu videla nevedela som pochopiť ako môže niektoo zabit to male stvorenie. Je to odkazane na druhých ... vedela by si len tak zabit dieťa pretože je postihnute?
@eaka ale mozes, kludne, len si sa nevyjadrila k veci....
@janulik2008 neviem, ci to patrilo mne, ale odpoviem.... Keby mi na usg do 20 tt.povedali, ze ano, bude postihnute, chore.... Ano, sla by som na potrat, pretoze do 20 tt.sa to berie ako PLOD, dovtedy to este dokazem ovplyvnit. Keby bolo dieta napr.cele tehu v poriadku a urobili by chybu napr.pri porode a tym zostalo postihnute, s tym uz nic nenarobim, je to CLOVEK a uz by som sa musela o neho postarat....
@janulik2008 je rozdiel postihnute a postihnute.....je rozdiel dieta s downom, ktore ma sancu na pomerne normalny zivot....a dieta, ktore ma vady napriklad nezlucitelne so zivotom....
@kvecia precitaj si celu temu, nevytrhavaj si slovo z kontextu ... Sama to priznala, ze ano vymyla.... Mas pravdu, nepresla. Mam niekolko znamych, ktorym zomrelo dieta, donosene, polroka po porode na rakovinu. Viem, ze sa s tym zmierit neda, musela sa s tym naucit zit.
@kvecia a druha vec, priat uz narodenym detom to najhorsie, aby zostali postihnute, to je akoze v poriadku, ze? Ta reakcia o vymyti mozgu bola na to....
nikto ťa nemôže nútiť chodiť k akémukoľvek lekárovi. zistíš, že si tehotná, vynosíš, porodíš. je to na tebe, či sa dáš pri tom sledovať alebo to necháš na prírodu
@kvecia ja som sa nechcela dotknut ziadnej maminy, ktorej umrelo dieta, ci uz narodene, alebo nenarodene. Ja osobne by som to nerozdychala.... Ale prave preto ma to vytacalo, ze ked bolo toto prve dietatko chore, preco odmietat vsetky vysetrenia? Prave teraz by som ich podstupovala o to intenzivnejsie....
Mne tato debata pride uz bezpredmetna - zmysel by mala, keby ze je nejakou povinnostou v takom pripade ist na potrat...co nie je....aj ked sa zistia vyvojove chyby, je to cisto na matke, ako sa rozhodne. cize je to o tom, ci chce ostavat v nevedomosti a riskovat, ze daco zanedba, co sa dalo riesit....alebo nie.
ja by som volila uplny opak - byt sledovana. nevediet nic by ma skratka ubijalo este viac
ak na niektore vyšetrenia nechceš isť, tak nemusiš. Lekar ti povie, ktore musiš a nemusiš absolvovať. Niektore mu budeš musieť podpisať, že si ich odmietla, aby bol on kryty v pripade, že sa niečo stane, že to nezanedbal. Avšak, nechodiť do poradne by som neosporučala, neviem kolkokrat musiš isť, aby mala narok na materske a pridavky. Lebo myslim, že je to podmienene aj povinnymi navštevami, berie sa to ako zanedbanie starostlivosti, alebo tak nejak. Ak naražas nan iektore vysledky a nutenie isť na potrat, tak je to len na Teba a nikto Ta predsa nemože nasilu nutiť na potrat.
Ja ešte len k slovnému spojeniu: 20tt-PLOD. Milujúca matka, ktorá po babatku túži, ho nikdy nenazve PLODOM. Už od doby kedy si nájde // má v brušku dietatko, ktoré miluje a ochraňuje.
@betina1984 nehnevaj sa, ale ten plod je v tebe, žije, hybe sa a podla Teba to nie je dieťa, ale až ked sa narodi? načo si potom chodite davať robit 4D USG a videa a fotky z toho. Od samehoo aktu, kedy vznikne novy život, je to pre mna DIETA, žiaden plod. Pre matku ktora tuži po dieťati pomenovanie plod neexistuje, je to lekarsky termin. Moja kamaratka potratila doma v 20t. To male stvorenie zabalila do plienky a manžel ju viezol na pohotovosť. Povedala mi, že to bolo male babatko, velke ako babika, ktoru sa dava na svadobne torty. molo všetko, len nechcelo v nej žiť. ☹
@betina1984 presne ide len o to, ze nejaky zakonodarca povedal resp. napisal ze plod je v bruchu a clovek je clovek az ked sa narodi....ja sice neverim v boha ani nejak v nic, ale teda dieta aj vzhladom na ultr je podla mna dieta uz aj v bruchu, ved ked ho matka citi, vidi a potom sa rozhodne zabit ho? presne ako v prave....je to len a len o slovickach....ak niekto napr. v buducej vlade pomenuje plod dietatom a zakaze potraty, tak co bude?? co budu robit tie matky hmm?? ide len o to co je dovolene v zakone a teda presne viem, preco by ste uz narodene dieta nezavrazdili, nejde o to ze uz to je dieta, ale preto, lebo to uz nie je dovolene....zamysli sa skor ty a neviem kto z nas dvoch by mal riesit odbornu pomoc....hoci neviem ci odbornici pomahaju aj na toto....vies ono, ty by si nechcela napr. postihnute dieta....tvoja mama mozno tiez nechcela dieta s takym iq ake mas, len skoda ze to sa cez ultr zistit neda 🙂

@mircalla ako si napisala lebo chcem mysliet pozitivne a verit ze dieta bude v poriadku ale pri negativnych spravach od lekara sa to neda.....mozno chcem sladku nevedomost neviem....ale vsade sa hovori vraj sa tehitne nemaju stresovat....pre mna je to stres a potom aj pre dietatko.....kolkym hovorili o chybach a nakoniec pi porode bolo vsetko ok.....tomuto stresu sa chcem vyhnut