Odmietanie vyšetrení počas tehotenstva
Baby....stretli ste sa niektora s tym ze tehulka odmietla vysetrenia? Teda ziadne sono ani odbery....alebo teda ze gyn na prvu prehliadku isla az v piatom mesiaci? Mne zomrelo dietatko na VVCH a pocas tehu ked lekari zistili diagnozu proste povedali ze chyby sa pocas tehotenstva liecit nedaju ze sa vysetrenia robia len aby zena mohla ist do 24.tt na potrat a to mi vadi....proste jedine co robili je ze ma presviedcali na potrat.....znovu to absolvovat nechcem tak rozmyslam ze sa na cele tie vysetrenia vykaslem....pretoze ak aj nieco najdu nepomoze nic....len co to tehulku stresuje....
@alk05 vo vlade to nikdy neprejde.... Tym si bud ista.....
@betina1984 ach....len som ti to chcela vysvetlit...proste preco matka na to dokaze dat suhlas pred narodenim a po narodeni uz nie....stale sa tu o tom debatuje, ale doteraz som nedostala relevantnu odpoved....len to, ze po narodeni je to trestne....hmm....treba sa zamysliet
@betina1984 prave som citala ze mas deticky vymodlene, mas ich najradsej a pod....tak ako mozes riesit slova ako plod a potrat?? vies si predstavit ze ti napr. niekto povie nespravnu diagnozu a ty by si sla na potrat a nemala napr. najstarsiu?? mozno len preto, ze to niekto povedal na zaklade niecoho - niecoho co ti neda 100% istotu nikdy....
@kvecia ale priat postihnutie/smrt a nestastie druhej zene je normalne??? lebo to zakladatelka robi...
@simca06022011 nerobim to, nikomu neprajem aby si prezil to co ja....smrt dietatka je to najhorsie co sa moze matke stat...
Neprajes?? tak napr. ta citujem:
alk05 @betina1984 ja ti tiez prajem aby sa to stalo tvojim detom co su uz narodene a som zvedava co spravis potom.....potom ich daj zabit kedze take deti nechces.....ano mne bolo povedane ze maly bude postihnuty a chcela som ho nesla som na potrat....
Dnes o 11:49 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
@betina1984
@alk05 Preboha ženy, ako si môžete navzájom priať postihnuté deti???? To ste či chcete byť matky? Ako to vôbec môžete napísať?
@alk05 moze ale stava sa to, a hoavne v tehotenstve... pozri si forum, je tu kopec mamiciek a tymto problemom ( ze rprsili o babatka).. a pochybujem, ze sa stavaju k tomu ako ty... a este s takym bojovym sposobom, ze naco su lekari, ved nic nerobia... tak tam nechod je moja rada. Myslis ze by ti to ale pomohlo pri poslednom babatku? ze keby si vysetrenia nepodstupila vsetko by bolo ok?
@simca06022011 to nie je v poriadku.... to som si nevšimla....
Preboha ženy, prestaňte sa urážať... taká citlivá téma...
@simca06022011 nie je tam nic o umrti....pozri si pls na co to bola reakcia...!
@simca06022011 to nie, ved to ani netvrdim, viem ze za to nemoze nikto....neviem ci citas vsetko ale uz som pisala....pri prvom som absolvovala vsetky vysetrenia a napr. ma zbytocne strasili toxoplazmou, ze bude maly slepy a hluchy....je uplne v poriadku a cele tehu som bola v strese, revala a pod....o to mi ide...o pokojne tehotenstvo....lebo ani lekar nevie na 100% predpovedat co bude....
@alk05 zabitie nie je umrtie??? ja ma pozorne nastudovanu celu temu, ak vidis tak som v nej uz davno. mas svoj nazor ok, pre teba je preruseniemtehu z takych vaznych dovodov ako su vazne vrodene vady vrazda, berieme to, povedala si si nazor ale tuto temu si zalozila kvoli niecomu inemu... a to su vysetrenia a zda sa mi to uplne kratkizrake nepodstupit ich.
@alk05 urcite by som nedala na nazor jedneho lekara. Keby mi povedali 3,5,10 doktori nezavisle na sebe ze je postihnute tak nemam o com pochybovat.... prva moja otazka na sone ked som bola, bola ci su zdrave, v poriadku, ci im nic nechyba... su vymodlene. Nemala som ich lahko a preto je ich zdravie pre mna najdolezitejsie a nedokazala by som sa pozerat na to ako trpia....
plod versus dieťa.. právnická hantýrka.. ako je niečo definované na papieri, každý k tomu môžeme v srdci zaujať vlastný postoj.. akurát svetská spravodlivosť nám povoľuje to prvé zabiť a to druhé nie.. je na každom, ako sa rozhodne, či mu nejaké papierové odobrenie stačí.. v niektorých častiach sveta (na vyspelý západ od nás napríklad) sa plody rodia naschvál nôžkami vopred ako forma potratu kľudne aj v deň termínu, pretože podľa papiera je to dieťa, až keď sa narodí hlava a nadýchne sa.. to nedovolia, než vyjde hlávka, plod usmrtia.. a podľa papiera je to v poriadku
@betina1984 v tom sa zhodneme....ziadna normalna matka sa nedokaze pozerat na to ako jej deti trpia ani nechce aby trpeli....ale zabit?? ak mi syn v 15tich havaruje niekde na motorke a zostane nehybne lezat na posteli, urcite ho nedam zabit....ale bude ma trapit ze trpi...
@simca06022011 citaj....nezelam jej smrt dietata....pisem ze nech da deti zabit ak ich nechce...pretoze vyssie napisala ze postihnute by nechcela....
@alk05 vies ja uz nemam chut ani silu stale opakovat to iste....smrt nenarodeneho a narodeneho je nebe a dudy, uplne nieco ine... ja ti zelsm aby si porodila zdrave a krasne deti. Uz sa tu nebudem vyjadrovat. Nema to zmysel
@betina1984 nie je to rozdiel....ale kazdopadne dakujem za nazor...
@alk05 Vyjadruješ sa dosť necitlivo a bezohľadne k veľmi chúlostivej, boľavej a ťažkej situácii. Vnímaš ju cez optiku svojej skúsenosti, ale to ti nedáva právo súdiť iné matky, ktoré stoja pred najťažšou voľbou v živote a rozuhodnú sa inak, ako tvrdíš, že by si sa rozhodla ty. Ver tomu, že pre žiadnu ženu, ktorá má v sebe dieťa, o ktorom sa dozvedela krutú pravdu, to nie jednoduché rozhodnutie a je to trauma na celý život, či už príde k ukončeniu tehotenstva alebo to dieťa donosí a zomrie po narodení alebo ešte počas tehotenstva vo vyššom štádiu. Toto je absolútne neprenosná skúsenosť, nikdy, naozaj nikdy nemôžeš vedieť, ako by si v takejto situácii reagovala, ako by si ju znášala, keby si v nej reálne bola a takéto kruté, bohorovné a bezohľadné vyjadrenia bez štipky pokory nie sú na mieste. Vieš čo sa hovoí - nesúďte, lebo budete súdení... alebo sa tomu hovorí božie mlyny... nikdy nevieš, čo sa môže prihodiť v živote tebe a v situácii, keď budeš potrebovať pochopenie a súcit, sa ti dostane odsúdenia a opovrhnutia.
@alk05 necetla jsem celou diskuzi. Rozhodne to, co se ti stalo mne mrzi, ale nejsi jedina a podobne, jako je tomu v pripade MA se toto bohužel deje. A priznam se, ze jsem nikde necetla (a to jsem teda toho načetla hodne) nesetkala s názorem, ze by matka po MA nechtěla jit uz v dalším tehu na nejake vysetreni. jenom proto, ze uz jednou potratila nebo se dite spravne nevyvíjelo. Ano, muzes argumentovat, ze je to na zacatku tehu, ale pro kazdou matku, která se na dite tesi je jedno, zda je to na zacatku nebo později. Je to jeji dite. Za to co se stalo nik nemůže a nemůžou za to ani lekari. Nevim, jaky typ VVV tve detatko mělo, ale jsou pripady, kdy diteti proste uz není pomoci a lekari vedi, ze bohužel s danou VVV nema moznost dite prezit a ukonceni tehotenstvi je v te chvili dobre i po psychicke strance matky. Co se tyce downa a pod., to lze dnes zjistit uz z 1.ultrazvuku ve 13 tt. Jsou ale VVV, které jsou proste neslucitelne se životem, jako chybejici jatra, mozek a nebo jiné zivotne dulezite organy.
Proto nevim, jaky problém postihlo tve detatko. Nechci se postupu lekaru zastavat, ale v pripade chybejiciho zivotne důležitého organu nevim zda pro mne jako matku by bylo jednodussi podstoupit potrat hned a nebo donosit dalších 20 tydnu a porodit dite, které hned po porodu (v lepsim pripade) prezije.
Z toho, co jsem cetla mas jasny názor, ze lekari uz proste ani radeji nenavstivis a lajkujes pouze názory, které s tebou souhlasi. Uprimne, nevim, jak moc si tim pomuzes. Muzes se stat, ze budes mit mimodelozni, co te muze ohrozit na zivote a muze se stat, ze ti také az v 5.mesici opet zjisti VVV. Nepreji ti nic z toho, jen tim chci rict, ze ani jedno nevede k tomu a ani ti nezaruci, ze budes mit zdrave dite, pokud není něco v geneticke nebo vyvojove v poradku, a to lze rozhodne zjistit drive, nez v 5tt. A argumentovat tady, ze to nik nepochopi, protoze nik nezazil to, co jsi zazila také není vhodne, protoze si tim bohužel muselo projit vic zen.
Preji ti, at se rozhodnes spravne a at se konecne dockas zdravého dítěte.
@zeleny_cajik v boha neverim a uz som v tej situacii bola....a stale mam rovnaky nazor....ak nejaky vrah zavrazdi niecie dieta riesi sa ze hmmm ktovie preco?? Proste je to len obycajny vrah!
@alk05 prepáč pri všetkej ucte k tebe na tomto fore ale to čo sa ti stalo v tebe zanechalo traumu, stopu a z mojho pohladu by si mala navštivit psychologa aby si sa s tým vysporiadala, prijala to ako fakt aj to zlé a strašné čo sa ti stalo lebo niektoré tvoje prispevky mi ,,hlava nebere,,. Škoda že v Boha neveríš...ten má na to tiež riešenie...moja švagrina porodila/potratila chlapčeka cca v 5 mesiaci...bola som s nou pri porode/potrate. V noci som z toho mala ,,nočnu moru,,. a už by som k potratu nešla vtedy som bola hrnika že ju podporim 🙂 a sama som ešte niekolk odni z toho mala uzkosti...
Každopádne švagrina dala dieťatku meno, je to Janko, dala aj omšu za neho odslužiť...už je v nebi, sama mi povedala že ,,s Bohom si to vydiskutovala,, a dnes o nom (o Jankovi) ak na to pride reč hovorí s radosťou, bez tvrdosti, hnevu, hladania vinika....
A má troch dalších chalanov...🙂
@alk05 ja jsem to pochopila, jen jsem se snažila vysvětlit, ze je několik vysetreni, které nemusi dopadnout. Tak to nepodstupuj, pokud o tom nejsi presvedcena a lze to. Pro mne je to zasadni z toho duvodu, ze bych vedela, zda ma moje dite sanci po porodu prezit, jak jsem psala, je hodne typu a forem, nektere sloucitelne se životem nejsou. Mam jasno, ze bych se nedokazala vyrovnat s tim, ze bych tam nesla, tesila se cele tehotenstvi na dite a po porodu by dite zemrelo, protože by mu chybel nejaky organ, bez kterého nelze prezit. Ale je to moje rozhodnuti. Budu to ja, která se svým rozhodnutim bude muset zit a myslim, ze tady padlo hodne ruznych nazoru. Z tvých reakci mam ale spise pocit, ze v tom uz jasno mas a chces jenom utvrdit...
@alk05 jinak pokud nemusíš jit a všechno bude v poradku (co ti nejvíce preji) reknes si, ze jsi udelala spravne a nemela jsi jit ani poprvé. Ale jak uz jsem psala, to, jak se dite narodi a zda se spravne vyvine neovlivníš a z velke casti to ani neovlivni lekari. Jde jenom o ten pocit, se kterym budes muset zit.
Jinak si ale myslim to stejne, co sardinka333, ze jsi se ještě nedostala z traumy, která te postihla (a nedivim se ti) a jsi ve faze, kde potrebujes najit toho, kdo za to muze (v tomto pripade lekari).
Ale jak pisi. Pokud to tak nechces a lze, nedelej to. Jsi dospela, za sve rozhodnuti neses zodpovednost i následky a ted ti nik nerekne, jak bude dalsi tehotenstvi probihat. Ani my a ani lekari a ani ty sama. Vsichni mohou ale jenom doufat, ze dobre a vse uz proběhne bez problemu.
Pokud si třeba nejsi jista, domluv se s gynekologem, at te třeba posle na genetiku, ale ni výsledky z ni ti nezaruci, ze se odhali problém v deleni bunek a dalsim vyvoji dítěte. A nebo naopak, potvrdi, ze vse probehlo v poradku. Pokud moznost, ze medicína je opravdu daleko vyuzit nechces, nedelej to.
@dulkagabulka dakujem pekne za info...dost mi to pomohlo ....pri druhom tehu som postupovala rovnako ....
@sardinka333 Viem ze to nie je nicia chyba ale stopu to zanecha na kazdej normalnej matke....vlastne ani neviem co si mi tym prispevkom chcela povedat? Ze mam zacat verit v boha?

@betunka39 tak to nazyvaju lekari, v odbornej terminologii. Ja som tiez mojich nazyvala od pociatku detmi