Pravdepodobne mimomaternicové tehotenstvo
Ahojte,
Zijem v Irsku a nedavno sme sa rozhodli s priatelom ze ideme na vec urboit si konecne babetko.
Tak po 2 mesiacoch snazenia sa mi podaril pozitivny tehotensky test. Velmi sme sa tesili.
Test som si robila 29.02. na druhy den som zacala jemne spinit, nemyslela som ze je to
nieco zle lebo vela zien ma mierne spinenie. O dalsie dva dni sa to spinenie zmeilo na krv na papiery
po toalete tak som sa trochu zlakla ale na druchy den to zase prestalo a bol to len hnedy vytok.
Potom som isla ku doktorke a tej som vseetko povedala tak ma poslala do nemocnice, tam mi
urobili sono to som mohla byt v 5tt na sone nebolo nic vidno tak mi zobrala krv na HCG s podozrenim
na mimomaternicove a poslala ma domov ze ale musim okamzite prist ked budem mat bolesit alebo silne krvacanie.
HCG v utorok 743
v stvrtok 939
v sobotu 1554
v pondelok 1699
teda ani to nejak dvojnasobne nestupalo takze dalsi dovod na stres k tomu som v stredu aj krvacala tak som bola ulpne mimo ale
dalsi den to prestalo a zmenio sa to na hnedy vytok. V pondelok mi robili aj sono ale ze nic nikde nieje vidno tak mi sestricka povedala
ze sa mam pripravit ze mi poobede pichnu METHOTREXATE na potratenie a vraj sa to ma len vstrebat.
Prisla som poobede teda s priatelom s tym ze je koniec a prvy krat sa rozpravala z doktorom ktory mi vsetko pekne vysvetlil ze hoci to
vyzera na mimomatenicove tak este pockame lebo ze ked sa ja citim ok ze nemam ziadne bolesti tak maline nemusi byt vidno lebo HCG je male ze
ho mozno bude vidno od HCG 2000. takze ma poslal domov a mam prist na krv zase zajtra. Ale keby prisli bolesti alebo masivne krvacanie tak musim rychlo
prist. Veru ma z casti aj potesil ze mi dal zase nadej ale na druhej strane sa strasne bojim k tomu moj priatel robi nocne takze som doma sama v noci.
Volala som aj s mojim Gynekologom zo slovenska a ten ma na vec taky isty nazor ze co ak by tou inekciou zabili v mne zivy zdravy plod. Takze len cakam
ani neviem na co ?? zajtra na testy ?? na bolesi ?? ci krv ?? Len tu bludim po nete a hladam ani neviem co. Strasne sa boijm a uz znevladzem je to strasne
na psychiku. Pocula ste niekedy niektora ze bolo podozrenie na mimomatenicove a prdsa sa to otocilo a bolo to nakoniec ok???
@cellesta tak asi najlepšie bude ak pojdes d tomu doktorovi. a nikdy nevieš kedy sa to podarí. ja som mala pred prvým tehu tiež nepriechodne vajcovody, potom som mala 6 mesiacov Lucrin a nakoniec sa mi nejakým zázrakom spriechodnili a otehotnela som prirodzenou cestou. takže nikdy nehovor nikdy. 😉
Ahojte baby tak len moju skúsenosť možno Vam to na niečo bude..a ak aspoň povzbudenie, že všetko môže byť ok....ja som mala mimomaternicove a zistili mi to až v 8tt keď som mala v noci neuveriteľne bolesti a slabé špinenie...v nemocnici ma prijali ako hroziaci potrat.. dávali mi lieky na udržanie plodu a každý deň brali hcg ktoré pomaly stúpalo..až kym konečne po tyždni nemal službu primár ktorý ma trápil na ultrazvuku pol hodiny až do vtedy kym nerozhodol že vo vajcovode asi vidi plod za 20 min som bola na sále laparoskopicky mi to vybrali vyčistili urobili kyret... za 5 dni mi robili prefuky..to bolo niečo hrozne...ale primár mi to odporúčal , že sa tak prečisti vajcovod aby som mohla mať čim skor babo...po 3 mesiacoch som zostala tehotna znova, ale to som bohužial potratila, asi ta maternica nebola celkom oki...na a po pol roku sme šli na to znova..a teraz som už v 34tt tak verím, že tento krát bude všetko ako ma byť....tak sa držte, držím všetkym palčeky....a ešte mala rada pred tým ako bude chcieť otehotnieť pite alchemilkovy čajik 😉
Ahojte kocky,mozem sa spytat?ake priznaky ma mimomater.tehu?viem,ze ste tu spomili spinenie resp.krvacanie a bolesti..tie bolesti su len na jednej strane?ja som dnes zacala 6 tt,minuly tyzden este nebolo nic vidiet,vo stvrtok idem opat na sono a stale sa trosku obavam,ci to bude ok...mna tiez pobolieva sem-tam podbrusko,raz na jednej,raz na druhej strane,ale to je vraj normalne...
Ahojte baby,
tak ja dnes idem domov. Vyzerá to na intra. To čo som mala pri vajcovode to ako keby zanikalo. V maternici to rastie, ale je to ešte velmi maličké. Srdce ešte nebije, ale dúfam, že bude. V nedelu mám prísť na UZV.
Tak sa teším, ale len tak opatrne 🙂
Ja som mala v Pondelok po tyzdni pokles HCG o 56% tak sa tiez tesim takze momentalne je 640 to HCG len nech uz rychlo klesne ze mozem zacat opat na plno zit moj zivottt prosimm, a nejako sa psychicky pripravovat na dalsi pokus. V juni mame naplanovanu dovolenku tak uz sa neviem dockat. Najtachsie je ze v robote mame tri tehulky uz aj sefka saleje ze tento rok uz ziadne !! takze v robote sa to toci len okolo babetiek a ja som to moje stratila ☹ ☹ ☹ 😢 ale vsetkym drzim palceky nech je vsetko O.k. verim ze raz aj ja budem tehotna a vsetko bude tak ako ma byt.
@julia12 intra je že to je vo vnutri maternici. Že to vyzerá na vnutromaternicové tehu.
Dnes som si znovu spravila aj test a bola tam krásna silna druha čiarka. HCG hodnotu neviem ešte lebo mi ju brali v pondelok a posielaju to do bratislavy. Dnes ráno ked som prišla domov ešte neboli výsledky.
Je mi na vracanie celý deň, niekedy je to o dosť horšie. Ale to je dobre, lebo sa mi zvyšuje HCG 🙂
Ahojte baby,
bola som včera na UZV a vyzerá to dobre. V maternici mám dutinku asi tak 7mm-vú, ale srdiečko tam ešte nie je.
To na čo si mysleli, že je to mimomat.to sa teraz tak mení, je to také čudné, ako keby sa to stávalo súčasťou vaječníka. Je to zvláštne.
Obávam sa ale o to srdiečko. Strašne sa bojím, že nebude.
Ale ked si pomyslím, že pred týždňom som ešte nemala nič v maternici a teraz tam už je niečo, tak ešte asi mám čas.
myslím, si že nie som v 7tt (podľa ms by som mala byť). Myslím si že som tak asi max.v 5tt. Čo si o tom myslíte?
@trish22 tak gratulujem trish!! nerataj ich vypocty, kuk na ovulku. mohla si ju mat neskor a preto sa aj neskor zobrazi srdiecko. hlavne je ze vidno v maternici uz vak🙂 juuuuj, sa tesim s Tebou. Ja som vcera dorana potratila, ale tiez cakam na sono, idem vo stvrtok. no krvacam dost, takze neverim ze by tam malo daco byt vidiet. dnes by som mala byt 5+0. vcera bola vidno iba zvacsena maternica a zvysena sliznica na 10mm...
@katkasofi juuuu moja je mi to strašne ľúto ☹ ☹ ☹ ☹ držím palce aby si sa z toho rýchlo dostala a začali znovu snažilkovať.
ani ja sa neviem zbaviť pocitu, že mňa to tiež čaká. neskutočne ma bolia kríže, som si myslela že v noci začnem krvácať. sú to bolesti ako pred ms. ale bruško ma nebolí, našťastie.
drž sa moja a držím palce, a vieš, možno to takto muselo byť. ☹
@trish22 trish no ja som nemala vooobec ziadne bolesti. iba cici ma boleli. ale jak sa pustilo krvacanie aj to preslo. mozno preto som nemala bolesti lebo ani pred ms nemavam? no ktovie. kazdopadne cakam do stvrtku. a som pripavena asi na kyret kvoli tej vyssej sliznici. no nechcem tam zostat, bo malá este nikdy nebola bezo mna na noc sama....ani poobede ked ide spat s nikym inym nezaspi, len so mnou
@trish22
Ahoj,
verim ze najblizsie uvidis uz aj to srdiecko. Urcite sa neda presne zisti v ktorom si, fakt si tu ovu. mohla mat neskor, ja ju mavam az 23 den cyklu. a nie 14 ako vsade pisu, zalezi ake dlhe mas cykli. je to zhruba v strede.drzkam ti palce moja 🙂 ja idem zajtra na krv tak uz velmi sa chcem vratit spat k normalnemu zivotu. pa drzkaj sa
@trish22 ja som mala tiez HSG a praveze po tom prve 2-3 mesiace sa da najvaic otehotniet, tak mi dr varavel. Preto sa ti asi podarilo. Aj ked tam nic zrastene nenasli ale tou tekutinou co vstrieknu sa vycisti aj to, co cez rtg neni vidiet. Mne 5t a 1 den od poslednej MS nebolo vidiet srdiecko len 2 vaky, v 6 tt a 3 dni uz bolo viediet srdiecka. cize 4tt od ovulacie.Mozno aj tebe sa dvojicka niekde vzadu schovava. Drzim palce!
Ahojte, nakúkam sem, lebo som už so sebou nešťastná..
Poslednú MS som mala 27.10, odvtedy nič, ani len špinenie, no nič. koncom decembra som bola u gyn, ale ten mi povedal, že by to mohlo byť spôsobené výkyvom váhy (najprv som schudla 10 a potom pribrala 20kg).. ale za posledný týždeň mi je nejak úplne debilne. únava, nevoľnosti (môžem sa najesť len raz denne a potom sa dopujem sódou BB).. robila som si test nejak začiatkom dec. ale bol negatívny, tak som to neriešila. Predvčerom ma pichalo na pravej strane, ale myslela som skôr, že som možno nachladnutá, alebo niečo. Hmmm, máte pocit, žeby som mala znova navštíviť gyn? resp. čo si o tom vôbec myslíte? Ms som mala vždy nepravidelnú, ale dlhšie ako dva týždne mi nikdy nemeškala
@zrza30
Ahojte ja som mala dvakrat mimomaternicove tehotenstvo pred týždňom potrat a v nedeľu idem zas do nemocnice lebo sa zistilo že Hcg neklesa takže je to zas mimomaternice takže idem aj po treti krat. Je to hrozné. Mám 28 rokov a som psycchicky na dne. Neprajem to nikomu

@trish22 uz som si precitala prepac. ja nemam pichanie ale citim raz lavu stranu a raz lavu stranu podbruska. ja neviem. ako mavam taketo bolesti pri ovulacii ale to ruzove a hnede a potom krv to nie . nikdy som nemala mimo cyklu nic este 😨