Prečo nesedia dátumy oplodnenia?

tereza123123
8. dec 2010

Ahojte baby potrebujem radu vcera som bola u DR a robil mi ultrazvuj odmeral plod a povedal ze som 6tt+3d a ze posledna menstruacia bola 25.10...ale ja som mala poslednu 13.10 povedal ze prislo k neskorsiemu oplodneniu no nechapem kedy ked pohlavny styk sme s manzelom mali 24,25,26,27, oktober a 1 novembra a od vtedy nie som ztoho zmatena stretla sa stym uz niektora z vas?

domidomi
8. dec 2010

Ahoj podľa mňa ti to dobre vychádza. Ked si mala menzes 13.10 plus mínus 10 až 14 dní do ovulácie to vychádza na tie termíny ked ste sa s manželom snažili 😉. A toho 25 podľa mňa myslel tým, že v tedy ste zarobili. Aj ked ti tam cca dva dni skáču. Ináč ten ultrazvuk nemusí byť na 100%, lebo ani mne to nevychádzalo ked som bola tehotná 😝.
Mne to vyrátal podľa posledného menzesu to je plus dva týždne. Podľa mňa sa tým moc nezaťažuj ani mne to na 100% percent nevychádzalo a malá je tu 😉. A pred pôrodom mi povedali, že je podľa ultrazvuku o dva týždne menšia 😒 . ALe dobehli sme to.

kvojtanikova
8. dec 2010

ja si tiez myslim ze sa nemusis stresovat. Babatko moze byt aj trosku mensie, aj oplodnenie mohlo prebehnut neskor (spermie prezili dlhsie, takze mohlo k tomu dojst aj po tom snazeni, mozno 2.-3.11). presnejsi USG budes mat v 12tt.

heni79
9. dec 2010

Ja akosi nerouzmiem - prečo stresuješ? Ty si si prv presne evidovala ovuláciu? A menzes máš pravidelný. To, že je to po normálnom počatí +- dva týždne, asi vieš. A vieš i to, že to neplatí na 100%?
Pokiaľ sa dieťa vyvíja ok, tak nestresuj. Dobre?
A nabudúce sa skús prípadne spýtať tvojho dr., pokiaľ máš nejaké pochybnosti.

krasnulka
10. dec 2010

ja som tiez nechapala v druhom tehu. Menzes v novembri, oplodnenie na 100% koncom decembra. Dr.nechapal, lebo medzi tym som mala 2-dnovy slabučky menzes. Posudil,ze som tehu od novembra...ok,necham ho v tom chlapa...ved viem kedy som s manzelom...a kedy nie. No nakoniec mu to nevychadzalo,tak mi len pridaval tyzdne. No a mala sa narodila v 38 tyzdni-musela,to je o inom,ale na zaciatku to ide velmi tazko posudit,kolko si tehu, neskor ti to povie pomaly 100%-ne. Mala sa narodila v polovici septembra a mala az koncom septembra. Tak potom neviem,kto z nas dvoch mal pravdu😀

elvera
10. dec 2010

Ja mam 10 mesacneho syna a teraz spätne prichadzam nato, ze cely cas, co som bola tehotna, som mala zle vypocitany datum porodu. Poslednu menstruaciu som mala koncom maja, ale to som uz musela byt 3 tyzdna tehotna, len som to nevedela. Na zaklade tohto datumu mi gynekologicka stanovila datum porodu, na kazdom ultrazvuku mi vravela, ze aky je drobec velky podla konkretneho tyzdna. On nebol velky, on bol tak akurat, porodila som 3 tyzdne skor. Maly sa narodil, mal presne 3 kila a 50 cm. Nemyslim, ze keby bol tak predcasne narodeny, zeby to bolo mozne. Dodatocne sa o to zaujimala pri mojej gynekologicke, a ta mi potvrdila, ze mozne to je.

adriana132
16. mar 2013

elvera ja som rodila dva a pol tyzdna pre terminom ...som si 100% ista kedy sme babo pocali (proste skor to byt nemohlo byt podaril sa na prvy sup a predtym sme spolu nikdy neboli) a ked sa narodil mal 3,7 kg 53 cm...ziadna musia vaha a porodnik nechcel verit ze taky tyzden to je,ze to muselo byt pocatie skor ...a aj pri ultrazvukoch ukazovalo ze predbieha ........ale ja viem ze proste sa vyvijal rychlejsie ....ze je to mozne. a aj ja som narodena tri tyzdne skor a vazila som 3,55 kg .......takze kazde babatko sa vyvija trochu inou rychlostou

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.


Alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Modrý koník ti poradí v každom trimestri.
Zisti viac o prvom trimestri.
Zisti viac o druhom trimestri.
Zisti viac o treťom trimestri.
Ako sa zisťuje pohlavie dieťaťa?
Dôležité je absolvovať rôzne vyšetrenia v tehotenstve.
Oplatí sa absolvovať 3D ultrazvuk alebo 4D ultrazvuk?
A ako prebiehajú screeningy v 1. a v 2. trimestri?
Aké môžu nastať problémy v tehotenstve?

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre