Príspevky pre slobodnú mamičku od otca dieťaťa
Ahojte maminky chcem sa opýtať..s priateľom sa rozchádzame čakáme spolu druhé bábo..chcem sa opýtať čítala som na nete že mi môže ex platiť ..na mňa kým som tehotná a všetko spojené s tehotenstvom
On bude s našim malým na rodičovskom predĺženom keďže býva často chorý...
Čo všetko a kde to mám vybaviť a čoho sa vyvarovať akú sumu určiť alebo ako.. nemám s tým žiadne skúsenosti
Ďakujem za každú odpoveď..
@octaviagolf Aby si to neprespekulovala - ak prve dieta bude zverene otcovi a bude na neho poberat rodicovsky prispevok a tebe zveria druhe dieta, tak ty uz po skonceni materskej RP nedostanes.
@fokuska prečo kto ju dostane?🤔
No ale ked on bude mat jedno dieta a ty druhe, tak ti ma platit vyzivne on ale aj ty jemu, ci nie?
@octaviagolf RP dostane len on na prve dieta.
Nárok na rodičovský príspevok nevzniká, ak oprávnená osoba je rodič ďalšieho dieťaťa,
a) ktoré je zverené do osobnej starostlivosti druhého rodiča, do náhradnej osobnej starostlivosti, do pestúnskej starostlivosti alebo do starostlivosti fyzickej osoby, ktorú určil súd nariadením predbežného opatrenia, alebo do starostlivosti budúcich osvojiteľov, alebo je v osobnej starostlivosti poručníka, a
b) na zabezpečenie riadnej starostlivosti o toto dieťa sa poskytuje rodičovský príspevok.
@octaviagolf dobrovoľne necháš svoje dieťa partnerovi kvôli pár eurám? To ako naozaj?
@lindusss2016
On sa zaujímal že bol s ním častejšie ako ja čo som chodila do práce a on bol vždy ten najlepší lebo bol pri ňom a sa mu venoval..a malý si toto pamätá nie mňa čo som kúpila jesť zaplatila škôlku kúpila topánky atď...preto sú na seba naviazaný
Proste ja neviem čo robiť aby mi aspoň niečo dal.. keď budem zase ja na rodičovskom tak už budem mať ozaj veľký príjem že mi nedajú vôbec nič..ozaj neviem čo je dobré pre mňa bábo a môjho malého piškótika... nieje to žiadna špekulácia..
@malasandrika
Nie, ale vraj maly je na neho naviazany 😕 tak ja nvm, ako.sa da naviazat na otca, ktory sa velmi na vychove ani nepodiela.
@octaviagolf
Takze ty si donedavna pracovala? A on bol cely cas doma s malym? No tu tazko plakat nad rozliatym mliekom teda. Ked si uz toto dopustila, ze mu musis nechat jedno dieta, tak asi bola fakt blbost otehotniet druhykrat.
A maly ti povedal, ze chce zit radsej s nim? No ja by som to na tvojom mieste len tak lahko nenechala a bojovala o to dieta.
@lindusss2016 čítam čítam, no ja by som sa nikdy dieťaťa nevzdala. Aj tak to robí iba kvôli peniazom - citujem: ,,neviem čo robiť, aby mi aspoň niečo dal", sen!
@octaviagolf na súde ti povedia podľa mna že keď ste sa dohodli na rozdelení si deti nemáte práve ani jeden na výživné ... čo ty budeš pýtať od neho aspoň tých 50€ (podľa papierov nemáš z čoho od neho pýtať) a ty jemu budeš na výživu prvého dieťaťa platiť koľko ? Tiež 50€? To bude zamietnuté len taký fukot ako pri striedavke
@lindusss2016
Výchova je u neho hocičo čo sa neplatí.. že sa hrajú.. samozrejme niekto musel tie hračky kúpiť...
Idú na výlet.. samozrejme zase som platila výlet aby nesedeli doma... prídu jeho deti a s nimi má na všetko.. najviac ma toto hnevá.. že malý sa teší že je s ním nepotrebuje €ako jeho dve deti.. dúfam sa nedostane baby 🤔
@octaviagolf Ten predlzeny rodicak na starsieho je uz vybaveny?
Spominas ak skolku - takze sko to je?
Lebo este je moznost ze ked zacnete vybavovat predlzeny rodicak tak vam ho neschvalia.
@malasandrika
No ja tiez by som mu dieta nenechala, na sude by som ho vykreslila ako nezodpovedneho cloveka, co nedokaze zabezpecit rodinu. Ved sud musi prihliadat na to, ze matka musela pracovat, aby mali z coho zit a tym padom on nezamestnany mal na syna viac casu. Ale predsa mi to pride take, ze to dieta ma mat s matkou nejake puto, ked aj je pracujuca.
@malasandrika
Skús mať chlapa lakomca alebo ako to napísať tak neviem ako by si prosila aby si sa dostala k nejakým peniazom..
@fokuska
My máme už schválený druhý x
Chodí do škôlky ale čo keď tam ide na necelý týždeň a doma je dva týždne..
@octaviagolf
No ale ako to je s tym.synom? Vie, ze sa rozchadzate? Povedal, ze nechce ist s tebou? Sorry za otazku, ale kvoli comu sa rozchadzate? Akoze jasne, ze jeho postoj k starostlivosti o rodinu je divny, ale keby mam len kvoli tomu prist o dieta, tak to asi prekusnem a zostanem. Ci mas aj ine dovody?
@octaviagolf
1. Kde byvate? Je to tvoj byt alebo jeho?
Ak tvoj, tak jeho vyhod, ak jeho tak si zozen byvanie
2. Podaj navrh na sud na zverenie oboch deti do tvojej opatery.
3. Poziadaj o vyzivne.
4. Poziadaj o predlzeny RP na starsieho, potom poberaj matersku a potom zasa RP
@lindusss2016
Ako si urobíš čas keď som aj chcela niečo s ním malý povedal ty nie ja chcem ocinka.. viete ako som sa snažila a aj sa snažím!!
Neviete aký je to pocit keď vás dieťa odmieta .. každý si mysli že deti len mamu mamu..u mňa asi nie.. čo má neskutočne mrzí 😢😢
@fokuska
Presne tak, jednoznacne by som mu dieta nenechala
@malasandrika asi by si si s chlapom “lakomcom” druhé dieťa logicky nerobila 😂
@octaviagolf
No ale bojovst na sude o neho mozes. Lepsie povedane musis. Budes teraz doma aj ty, tak maly uvidi, kolko casu mu venujes. Nedaj sa tak lahko odradit.
@fokuska
Bývame v jeho dome novostavba 🤔
Keď pracoval vzal si hypotéku ešte tú spláca 200€
@octaviagolf
No ale tak to uz sud bude zaujimat, z coho to splaca...
@octaviagolf toto je čo za argument? Má dve deti z predošlého vzťahu, mohla si vedieť aký je, ale vzdať sa dieťaťa? Keď pracuje ,,na čierno" koľko si predstavuješ, že by si súdnou cestou vytrieskala?
@lili235111 ja by som si ani to prvé nespravila, keby som videla, že má už dve deti a niekde je ,,zádrhel"
@lili235111
Stalo sa dával si pozor.. niekedy sú dobré chvíle...a čo to mám riešiť potratom a zvyšok života mať výčitky...o svoje deti sa postarám aj sama..
Len nechcem aby on sa mal dobré a ja žila s výplaty do výplaty
Na súde bude vadiť že bývam u rodičov?
Musím si nájsť podnájom??
@octaviagolf No uz teraz ti asi zbytocne pisat ze si to dobabrala...
Tak bud mas kam odist s urobis ako som ti napisala, alebo s nim ostanes, budes mat kde byvat, ale teda peniaze od neho asi nemozes ocakavat.
Maly ho ma zapisaneho v rodnom liste? Ma po nom priezvisko?
Uplne zle rozmyslas
V prvom rade nie je mozne aby si ty dostala materske ak on je so synom na predlzenej rd
Bud mas narok na davku ty alebo on tak si daj bacha na to
Za dalsie ty chces aby on mal zvereneho starsieho do starostlivosti ci ako ? V konecnom dosledku potom tebe moze sud vymerat vyssie vyzivne ako jemu
Urob ako ti pise fokuska si na pn dietatu sa venuj nech je naviazane aj na teba podaj na sud na utcenie prav a vyzivneho a potom aj na seba a aj na babo
@fokuska
Má ho zapísaného aj priezvisko po ňom.
@octaviagolf Takze treba riesit zverenie do tvojej starostlivosti. Rob ako som ti napisala.
Ak mozes ist k rodicom tak je to ok, nemusis mat podnajom

@octaviagolf tak potom dovidenia! Už dávno mal byť súd, jeho by som zodrala aj o posledné, bojovala by som za každé euro pre moje dieťa! A nieto ešte aby chudáčik toľko neplatil. Keď vie trt...ť tak nech sa aj stará alebo do prievanu zavesiť za g...! (A to som už fakt vytočená, keď som vulgárna!)
Na SK by som zaviedla povinné psychotesty na rodičovstvo!
Bože ako som rada, že už nerobím koliznu... Vrrr
A keď už je taký otec roka, fakt nechápem načo si s takým chlapom žena urobí aj druhé, v 21 storočí keď je xy možností ako neotehotniet... Úžasná budúcnosť pre to nenarodené... 😠
Takže nech sa páči, zajtra sú úradné hodiny, smer "sociálka"...