Skorá návšteva lekára, ktorú ľutujem
Ahojte, rada by som sa Vám vyspovedala , bo sa asi zbláznim.. minulý týždeň som si robila testík a bol pozitívny veľmi sa z toho s manželom tešíme..poslednú MS som mala 17.12. a ja samozrejme zvedavá nedočkavá som hneď nacupkala k lekárovi ..samozrejme na sone nič nebolo vidno..predvčerom som bola na krvi a dnes som už aj mala výsledky , ktoré potvrdili to načo som čakala..zajtra idem znova na sono aj keď nechápem prečo 2 krát do týždna absolvovať sono ...resp. chápem keďže som bola veľmi nedočkáva ale straší ma z mimomaternicovým tehoten. a som z toho na nervy...tak dúfam, že zajtra bude všetko v poriadku .
Nestresuj mimomaternicove nie je bez povsimnutia, bolesti v podbrusku a spinenie. Takze bud v pohode. Je to skoro na sono a este nemusi ti ultrazvuk sediet s menzesom. Takze vydrz
bude dobre,neboj,,len potrebuju vidiet či bije srdiečko a to začina neskor,nie v 5tyždni..aspon u mna tak bolo 🙂
preco lutujes navstevu lekara? Ja som tiez bola na zaciatku tehu na sone lebo predtym som mala mimom.tehu a poslal ma na dalsie sono do nemocnice lebo tam mali lepsie sono takze v priebehu dvoch hodin som bola dvakrat a po vikende v pondelok zas v nemocnici kontrola sonom a krvi vsetko bolo v poriadku malu som vynosila v 13 tt som bola zas na sone koli nosovej k
ani ja nechapem preco lutujes ..lutovala by si ak by si niekde odpadla ze by zrazu rupol vajcovod...aj ja som mala mimomaternicove a keby si sama nevybeham dr aj pohotovost tak by som realne niekde odkvecla...sice som spinila ale nemala som neobvykle bolesti...na sone je mozne vidiet gestacny vacok a dr skontroluje krcok...
Ja som to mala podobne ako ty s tym rozdielom, ze mna z prvej navstevy gynekologicka odprevadzala so slovami, toto URCITE nie je tehotenstvo. Nabehla som hned v prvy den meskajucej menstruacie s ledva viditelnou druhou ciarkou na teste. To "urcite nie tehotenstvo" ma pomaly 4 roky ☺ Pri druhom som uz vedela, ze musim cakat aspon do 8-10tt. Drzim palce, vsetko bude ok ☺
Dobre ze nebezite k doktorovi hneď po sexe.Načo??? Ja som vždy čakala do 9 tt,keď neboli problémy,na čo skôr?
Aj ja sa na to pozeram podobne ako @mnamko a @lavieenrose a dr.mi nikdy nic zle nepovedal, minimalne vzal krv na hcg a kedze mam za sebou mimomater., aj potrat, kontroloval ma kazdy tyzden a ja sama som bola kludnejsia. Velmi som sa bala dalsieho mimomat., nie je to sranda, zvlast ak ta nic neboli. Mne robili laparku v 7tt a primar mi vtedy povedal, ze par dni a mohlo mi to tam vsetko prasknut. Takze @ave17 nie vzdy je cakanie lepsou volbou.
@wasky a prečo spomínal mimomaternicove? Aké si mala hodnoty hcg? Niekedy sa dr nepozdava výška sliznice maternice, najmä ak ešte nevidno ani gestacny vak. Ak nespinis, nekrvacas, nemáš bolesti = treba počkať a veriť si : ) Na uzv vidno niečo v maternici väčšinou od hcg 1000-1500, cca od 5-6.tt.
@johanna_b dá sa, dali jej na výber, bud teda vziať vajcovod, aké iba ma už len ten jeden :( keďže rok dozadu maká tiež mimo.... Alebo liek, ktorým sa plod vyplavi... V zahraničí sa používa bežne, u nás zatiaľ moc nie, ale skúsila to a zabralo... Veľmi chcú bábätko, no trvalo rok kým otehotnela po mimomaternicovom a znova mimo :(
@medovka14 nema endometriozu zrasty..alebo nieco ? asi sa jej to tam teda vzdy zachyti
no najlepsie ist na sono az v 7-8 tyzdni, ja som za to aby zbytocne dieta nekontrolovat na sono, je to vydobytok poslednych 30 rokov, este nevyrastla poriadne generacia deti, ktore boli takto presvetlovane sonom. Ja mam 34 a moja mama bola tusim len raz na sone so mnou a to tusim az na konci tehotenstva. teraz je vselijake 3D a 4D, je to silne ozarovanie, je to ako rtg, nieco podobne. cize sa nema s tym prehanat, nikde nebolo testovane, co to zrobi s plodom vo vnutromaternicovom vyvoji. nech si kazdy utvori svoj nazor, na jednej strane sono pomaha, ale na druhej co ked skodi?
Ja som dnes bola 1x u lekára po zistení, že by som mohla byť tehotná. Potvrdil mi začínajúci 6 týždeň, ale nič iné sa vidieť v túto chvíľu nedá. Mám príjsť o 3 týždne kedy by už malo byť srdiečko 🙂
Ja som bola objednana na kontrolu s niecim inym na gyn. a 5 dni pred navstevou mi meskala menstruacia tak som si spravila test a boli dve ciarky.. spravila mi sono a nevidela nic, poslala na odber krvi a hcg 450 .. takze som este len v 3tt cca.. a teraz idem zas na sono ale podla mna nic este neuvidi.. no som rada, ze to viem.. pretoze som mala letiet lietadlom a tak predidem moznemu potratu na kt. ma aj lekarka upozornila... a takisto si ani nedam alkohol a pod. takze vediet pred 8ttnzensi tehotna nie je nic zle, preco by nemohla ist k leksrovi s tym nechapem.. moze predist niecomu co by inac zanedbala

Mas poucenie do buducnosti