Solárium a tehotenstvo, ide to k sebe?
Baby moze sa pocas tehu solarkovat? Citam rozne nazory tak neviem
V tehotenstve sa neodporúča prehriať organizmus nad 38 stupňov, keďže môže dôjsť k poškodeniu plodu 😒 Tiež vplyvom hormónov môže dôjsť k nepeknej a nežiadúcej pigmentácii pokožky, takže radšej by som neskúšala solárium, ale ak chceš mať opálenú pokožku, môžeš sa dať nastriekať alebo použiť samoopaľovací krém 😉
akoze fakt nekedy... nic v zlom, ale preco myslis na seba a solarko ked mas dieta pod srdcom !!!!!!!
.... ale ked sa nieco stane... nedajboze tak potom vsetci budeme plakat a lutovat.......
urcite ze nie moja. co si pipi? ani pobyt na normalnom slnku kvoli prehriatiu babatka plodovej vody atd sa neodporuca, tak hadam si sa nechcela ist opalovat :D do solarka... a vo vyssom stadiu uz absolutne ze nie
len taky postreh ku prehrievaniu. ja som mala na zaciatku tehotenstva vysoke horcky. 40°C a verim tomu, ze to stoji za tym, ze sa Tatiankin vyvoj niekde pokazil a narodila sa s obrovskym nadorom. teraz som stastna, ze je zdrava, ale stoji ti to za to? jedno leto predsa vydrzis.... boze, ja som brusko ani pomaly na slnko nevystrkovala, nieto aby som sa opalovala. a solarko by ma v tehu isto nenapadlo. ved si krasna uz len kvoli tomu, ze si tehulka. radsej si brusko uzivaj niekde v prirode pri prechadzkach, aj tam bronz nachytas a nemusis takto umelo.
Dietatko vnima svetlo cez brusnu stenu odkedy ma vyvinute ocka. Sice su zakryte vieckami - ale otvoria sa asi v 6. mesiaci, dieta teda moze nimi hybat - a aj to robi. Vidis to na tom, ako su zabery z ultrazvuku, ako dieta reaguje, ked mu lekar zasvieti z jednej strany baterkou. Pokusa sa dostat ku svetlu. Len si neviem, ci ho pobytom v solarku uplne nepodesis, ono nema pred tym kde ujst...
O prehrievani organizmu a o tom, ako zle to vplyva na dieta si asi hovorit nemusime. Tvoje srdce sa pri zvysenej telesnej teplote tiez namaha a tym, ze pumpuje aj dva litre viacej krvi, je to namaha. Pri namahe telo vylucuje stresove hormony - ktore opät - dostava plnou nadielkou aj tvoje babo.
Nastriekavanie by som tiez premyslela, vpija sa to do koze - tym padom do organizmu - myslim krvny obeh - a kto ti zaruci, ze nejake latky neprejdu branou placenty?
Opalena tento rok proste vsade nebudes. Zato sa stanes mamou.
nešla by som do solárka ani ako netehotná a už vôbec nie tehotná...... a tehotná žena je krásna aj bez opálenia 😉
Ja som vcera cakala moju sestru pred solarkom a az mi tak dusicka pistala 😀 nie ze by som bola zavyslak, bola som len parkrat pred svadbou no pri pohlade na chude opalene zeny ked ja som ako maly biely balonik 😀 Ale ten prcek za to stoji,postava aj opalenie sa da vypracovat aj po porode a s najkrajsim titulom MAMA
ahoj, prečítaj si článok na tomto linku a rozhodni sa sama...
podla mna tehotna velmi nie, ale zase nejak extra skodit to nemoze. ja kojim a do solarka sem tam zajdem, robi mi to dobre, ci na plet, ci troska vit. D dam do tela.
urcite neodporucam...ja tam nechodim ani ako netehotna 😉 solarka neuznavam,,ked som tam bola par krat tak mi to strasne "vyhanalo" znamienka takze sa uz ani na slnku velmi neopalujem ked ich uz mam aj tak dost...a ked vidim tie doslova vyskvarene baby co sa solarkuju kazdy den a vyzeraju o 10 rokov starsie a flaky na tvari,,vzdy ma prejde chut sa aj opalovat... 😖
v niektorych statoch je zakazane do 18tich solarko. osobne som nikdy nebola a ani nepojdem. v meste ked vidim 15-16tky zaciatkom jara hnede - nezavidim, tak ako pisala zuzikaa .
Ak potrebujes byt hneda, chod na nastrekove opalovanie.
kasli na solarko, starne tym moc koza, vraj viac ako zo slnka... ja som nebola opalena uz nepamatam a priznam sa, ani mi to nechyba, hehe.. vcera sme sa boli kupat a jeden kamarat mi povedal pamatnu vetu na moje nohy
,,OLi, ved Ty si biela ako krieda,, a fajne sme sa na tom pobavili.. ja vonku moc nenosim kratasy, tak to preto 😀
Ahoj ja som v 6mesiaci isla do solarka asi tak 3x a nic sa nestalo ani pigmentove skvrni ale isla som tam lebo som sa vydavala ale inak by som tam nesla...ale myslim ze by to nemalo nejako ubližit dokonca v Anglicku chodia mamičky do solarka lebo je to dobre na vyvoj kosti pre babatko rozhodnutie je len a len na tebe 🙂 🙂 🙂
že solarko dobre vpyva na vyvoj kosti pre babatko??????????
fuu...tak to je sila...čo už dokaže reklama vyprodukovat za bludy..
moja dcera mala problemy s pokožkou...kožna lekarka nas poslala na onkologiu, tam jej lekar pozrel na to a prve sa spytal, či chodi do solarka /vtedy chodila/..odpovedal jej, že ak chce byt zdrava, ma s tym okamžite prestat, lebo podla neho je dokazane, že zo solarka vznika rakovina kože...
riskovat to v tehotenstve, kedy babatko prechadza obrovskym delenim buniek- no..neviem..
neviem či existuju študie, ktore dokazuju negativny vplyv solarka na dietatko- "solarkovane" deti ešte nedospeli....no neexistuje ani dokaz o tom že solarko neškodi...
a už pri porozreni na škodlivost by som ho v tehu vynechala
ja som veľmi bledý typ pokožky a jediné,čo ma v tehu zaujímalo bolo,či maličké rastie tak ako má....
moct mozes teoreticky vsetko🙂
ale nechod.
@missynka1988 a ze solarko dobre vplyva na vyvoj kosti pre babatko...vacsiu kravinu som nepocula uz velmi dlho, ak vobec....
ja som tiez chcela ist do solarka pri prvej dcere, bola svedok na svadbe, tak som chcela aj trosku krajsie vyzerat....tak ma vsetci vyhresili, ze ci mi to stoji za to vystavovat riziku seba a aj malu...vidim, ze sa ides vydavat a asi preto chces to solarko....teraz ked je slniecko si daj betakaroten, rychlejsie sa opalis a hned aj zhnednes, ten pomaha aj mne teraz a to som v 38tt 😉
na tu svadbu som to vyriesila kozmetickou...nastriekala ma samoopalovacim sprejom 2 dni pred svadbou (minula len jeden sprej) a bola som krasne hneda 😉
urcite to k sebe nejde... ziarenie prejde aj k drobcovi... a aj to svetlo... ozaj sa nema pred nim kam schovat. skus prirodne slnko 😉
ja som tiez chodila do solarka,ked som zostala tehu opytala som sa nato svojho gynekologa a nechci vediet ak sprcha slov na mna isla 😠 😠 😠 .jednoznacne nie... 😎
tak toto teda absolutne nejde k sebe !!!
Baby, chcem sa spytat, ci ten nastrek nemoze nejako zle vplyvat na babo......Dakujem 🙂
Tak to už vôbec nie!!!! Hoci UV svetlo niekedy neprenikne cez kožu a nepoškodí dieťa, prehriatie organizmu Ti môže uškodiť a vzhľadom na hormonálne zmeny môžeš citlivejšie vnímať UV žiarenie a na pokožke sa môžu objaviť i nepekné pigmentové škvrny či začervenanie pokožky. Príjemný nie je ani stiesnený priestor v soláriu. Čudujem sa, že Ťa vôbec do kabínky pustia s bruškom, ale no čo už, peniaze sú peniaze... 🤐
Tiež by som vynechala solarko už len z dôvodu, že vysušuje pokožku a myslím, že po striách netúžiš 😉 Tých 9 mesiacov nie je tragédia a bez solarka sa to dá zmáknuť.
@bendelacik samoopalovaci nastrek ako aj samoopalovacie kremy od specializovaného výrobcu- napr. Fake Bake (nie krémy z drogerii) obsahuju mnoho vitamínov, sú bez parabenov, bez alkoholu a hlavne obsahuju prírodné látky, ktoré opálenie vytvárajú vo vrchných vrstvách pokožky takže ziadne farbicky z drogerie a bude to v poriadku. Vela salonov ponúka nástrek len na pol tela - tvár, ruky, dekolt, prípadne im možes povedať aby cez brusko neaplikovali nástrek. Rovnako ked si kupiš samoopalovaci krem stačí naniesť na miesta kde potrebujes a rozumne rozotrieť do stratena a s kvalitným prípravkom dosiahnes super opálenie. prípadne google a vyhladaj si reakcie na samoopalovaky 🙂

@anicka87 ..teda neviem, či to ide k sebe, ale ak potrebuješ byť pekne opálená na nejakú príležitosť, tak skús opaľovanie nástrekom 😉
..inak je tu myslím takáto téma, skús aj do vyhľadávača hodiť, či tam nebudú nejaké rady 😉