icon

Som tehotná - neplánovane a bez radosti

rachelgreen
24. apr 2012

Ahoj,
Som v krachujucom vztahu, kde kriza trva uz rok. Nie je to stratene, ale vela citov z nas vyprchalo. Dozvedela, som sa, ze som tehotna, spavali sme spolu zriedkakedy, raz za 3 mesiace. A ono to najust vyslo. Len minuly rok som ukoncila studium, v praci som ani nie polrok. Je mi z toho na dusi, aj fyzicky velmi tazko. Neviem sa s tym vyrovat. Som zufala, smutna, bezradna. Neviem, ci doprava, alebo dolava, Nespim, rozmyslam, ako sa rozhodnut spravne. Je to pre mna neskutocny sok, vzala som si dovolenku a uvazujem, ze sa pojdem poradit s mojou maminou, ale zatial by ma mozno potesili reakcie vas, ci ste si niektora niecim podobnym presli a ako sa teraz mate.

liave
5. máj 2012

No ved Ja nikoho nesudim,zazila som si svoje a preto nemozem vediet co zaziva druha osoba,a preco...a ako to tu teraz niekto pisal to vsetkO co som tu napisala by som povedala aj svojej naj kamaratke...dovody aj sposob ako vsetko zvladnut,no zaroven svoje rozhodnutia nech su akokolvek by nemala lutovat!zijeme tu a teraz...minulost nezmenime ale buducnost mozeme usmernit!🙂
@nibiru je to o kazdom individualne a Ja ti zelam krasny a stastni zivot;) a ty si tiez prikladom ze tvoje dectvo vykuzlilo naproek tolkej zlobe,nadhernu osobu schopnu milovat 🙂
Ps:dar treba vediet prijat ale si ho u zasluzit ;)
Ja som ten moj musela vyplakat ...

nibiru
5. máj 2012

@liave neuveriš ja som ani neverila že sa nam to podari na dcerku sme cakali 2r prepadali ma depresie kolko noci som preplakala za čo to mam čo som komu urobila dieta premna bolo iečo ako vrchol mojho žitia a proste stale sa nedarilo az sa podarilo sice sme si počas tehotenstva pretrpeli ale to nic nebolo hlavne že bola dcerka zdrava ja keby som mala vela penazi a dokazala by som zabezpečit aj 10deti nevaham ich mat aj 10 ale viem že to možne nebude budem štastna ked budeme mat aspon 2 dufam že zdrave a budu mat všetko čo potrebuju ked budu 2 vätcie a zhodnotíme že si možme dovolit aj tretie bolo by fajn ale ako sa vraví človek mieni pan boh mení.:o)

marulka83
5. máj 2012

Dieta je obrovsky dar a preto ti drzim prsty,aby si sa spravne rozhodla. Clovek moze mat drahe auto, veci a vsetko,co si len zapraje,ale drzat vlastne dieta v naruci,to ti nic a nikto nenahradi. Kazdy clovek ma vlastne trapenia a uz je len na nom,ako sa so vsetkym vyrovna. Vela stastia!

liave
5. máj 2012

@nibiru ja zas nemam problem otehotniet to je u nas raz dva a chcela som vela deti...no s historiou ktoru mame som stastna za dve zdrave a viac by som nemozem.nevlazdem sa 9mesiacov bat ci dietatko par tyzdnov po porode nezomrie ;( no ak by sa nam "opet" smiklo,donosim dietatko a budem ho chovat kolko budem vladat a mozno to bude zniet sobecky,ale ak by mi niekto povedal v tehotenstve:vase dieta ma chorobu nezlucitelnu zo zivotom!ako mala moja prva dcera,mozete tehotenstvo prerusit!nikdy v zivote by som to neurobila!preto mozno uvazujem ako uvazujem!ma pravo zit a pravo umriet ked bude jeho cas... Ale to je uz debate o inom...
Zelam ti aby sa vam podarilo sPlnit vasu tuzbu vychovat minimalne 3 krasncyh ludi ;) v laske a pohodicke 🙂 vela stastia ;)

janinah
5. máj 2012

@gubinka presne viem ako si to myslela 😉

nibiru
5. máj 2012

@liave to ma mrzi 😢 chapem ja ti prajem ak mi sa zase šmyklo aby bolo zdrave a nemusela by si sa bat a nemusela sa lučit si naozaj musis bit velmi silny človek 🙂 ja neviem si predctavit smrt vlastneho dietata poznam len bratovu ale bol ako moj ved som ho pomahala vychovat a viem že nikdy to neprestane boliet a nikdy sa stym nezmierim len žit sa musí dale je mi len luto že ten kratky život žil taky ako žil ....ale presne debata o inom......

liave
5. máj 2012

@nibiru dakujem zit sa musi to mas pravdu a ako som pisala predtym ta sill je v kazdom z nas,ale je na nas ako ju vyuzijeme...a to co si prezila ty vyzadovalo rovnaku silu xxx preto som toho nazoru ze proste sa da ;) a ked sa nechce zase sa da,ale inak a to je na kazdom ako sa rozhodne...a myslim ze autorka mala dost vela na precitanie aby sa niekde v prispevku nasla;)
Pravdou ostava jedine fakt,ze co bolo vcera zajtra uz byt nemusi a tak Ja beriem radsej vsetko ;)

meduela
6. máj 2012

ja čakám na zakladateľku témy..

nechápem, keď píšem niečo jej, tak sa na to ozýva niekto iný.........

tie bojovníčky- proti životu- je veľa videí o tom, stačí si nájsť a uvidieť, prečo sa rozhodujete...

nie je môj problém, ak to v niekom vyvolá výčitky svedomia, myslíte, že po tom ich mať nebudete a budete si šťastne žiť??? omyl...

somi8
6. máj 2012

@macamac to len k tomu, ze by chcela byt dietatom v afrike, to su silne reci, a nikto mam o opaku nepresvedci. nebola som v afrike, ale v indii ano, a to co som videla....v skratke, je mi menej luto partyzdnove embrijka, nez tych zmrzacenych, hladnych deti.....nastavena moze byt hocijako, ale toto by fakt nechcela a ani ty nie

sissy27
6. máj 2012

@meduela asi má dosť iných starostí sama so sebou, než reagovať na tvoje útočné odkazy... a tie videá, ktoré sú na nete, sú z 99% z potratov robených načierno, ďaleko za 3. mesiacom tehotenstva,alebo si fakt myslíš, že plod sa najprv v maternici rozdrví a potom vyberá po kúskoch, aby si to dr. mohol filmovať a zavesiť na net?? takže to je dosť o inom... a len pre tvoje info - nie sú tu žiadne bojovníčky PROTI ŽIVOTU - je to len o tom, že každá žena má právo voľby, lebo následky si ponesie sama, nie ten, kto postaví zákon, nie chlap, nie rodina, a už vôbec nie nejaké aktivistky na diskusnom fóre...

meduela
6. máj 2012

a dieťa nemá právo na nič???

zabudla si, že aj ty si raz bola dieťa a keby sa to malo stať tebe, čo sa tak zastávaš???

tatana11
6. máj 2012

@meduela ake bojovnicky proti zivotu??? ty musis byt strasna primitivka!

lauritka
6. máj 2012

silne mi to pripomina nejaku sektu 😨 😕

amstelka
6. máj 2012

@sissy27
a svoj nazor si nemozem napisat?
ja som jej odpisala a uprimne, ale to si asi necitala, ze? neskor som mala a nielen ja taky pocit, ze nieco tam nie je v poriadku.
a nie, nie som v matrike zapisana ako amstelka, ale toto si nepochopila ...
myslela som na nick, ze je iba teraz vytvoreny...a ano, uz som mala tu cest s takymto ,,nickom,, narychlo vytvorenym a ta dotycna si nakoniec robila srandu, ze co mamicky napisu...tak len tolko.

sissy27
6. máj 2012

@meduela ja vidím zásadný rozdiel medzi plodom v prvých týždňoch vývoja v maternici a medzi dieťaťom...

sissy27
6. máj 2012

@amstelka pozri, ak máš pocit, že je to vymyslené, tak proste nereaguj, hotovo... ja som tu tiež len vtedy, keď nemám nič iné na robote, nesedím tu na úkor svojej práce alebo rodiny, takže aj keby to bolo vymyslené, tak no a čo?

amstelka
6. máj 2012

@sissy27
preco takto agresivne reagujes?

sissy27
6. máj 2012

@amstelka agresívne? prosím ťa, konkretizuj, čo som kde napísala agresívne...

liave
6. máj 2012

Kokos vy co ste tu dali za latku???nic v zlom ale vytahovat tu deti z afriky ci inych krajin tretieho sveta???dotycna nezije v afrike ani nepochadza zo socialne slabsich pomerov pravdebodobne.ma vysoku skolu takze by asi bola schopna uzivit seba a dieta!takze pre nas je nepochopitelne dovody pre ktore chce ist na potrat!no na strane druhej sudit ju ako vrahynu,nam tiez neprinalezi pretoze sudit moze len zivot na konci sam!a za tretie nebolo by to prvy krat ak by tato tema bola troll!

macamac
6. máj 2012

@somi8 ja som pochopila, na čo si jej reagovala
a prosím ťa, nehovor zas za mňa- čo by som ja chcela alebo nie 😉
nepoznáš ma, ani ja teba
ja tvoj názor rešpektujem, aj keď nesúhlasím, a to môžeš aj ty smerom ku mne 😉

nie všetci sme rovnakí, chvalabohu
keby sme boli, neboli by medzi nami toľké významné osobnosti,ako napr. Matka Tereza 😉

macamac
6. máj 2012

@sissy27 dnes 08.59 tvoj príspevok
presne o tom som písala včera
práve pre tento pohľad na vec budú názory /resp. ne-výčitky/ svedomia u každého niekde inde
ide o to, kto od kedy považuje "to" v nás za človeka
len zaujímavé je,že ešte nikto neurčil hranicu,odkedy je to človek 😅
a preto je to tak,že tehotenstvo je 9 mesiacov /40 týždňov, resp. 10 lunárnych mesiacov/
takže-keby to bol "človek" od napr. 12 týždňa, potom by tehotenstvo nebolo 40 týždňov, nie?

ale to je fuk. myslím,že každá tu má na to iný pohľad, vždy budú 2 skupiny.
potraty vždy boli,aj budú, nie som naivná.
ale určite s nimi nebudem súhlasiť.
a ani nikoho súdiť.

ale snáď sa tu dá napísať svoj názor bez útočenia opozície. či?

eli74
6. máj 2012

@sissy27 Nemyslím to video, ktoré šírila "protiinterrupčná sekta". Neviem, čo tým myslíš. Myslím hodnoverné videá. A samozrejme je rozdiel, kde v ktorom mesiaci tie potraty robia. Viem, že hypnózu niektorí spochybňujú. Kto nechce verit jej výsledkom, tak neverí. Ale to tiež nepostačí ako dôkaz, že o pocitoch alebo vnímaní plodu v období vnútromaternicového života sa nedá nič dozvedieť.
Je fakt, že 2 mes plodu už bije srdce. To dúfam nespochybňuješ. Znamená to taktiež, že žije. A po interrupcii už žiť nebude. Takže plod bol usmrtený.
Len preto, lebo to niekomu v tom čase tak vyhovuje. Ked to isté, sa urobí o 7 mes neskor, klasifikuje sa to ako vrazda.
Chybou je, že sa matkám poskytuje málo pomoci. Ale to je tiež iná téma.

liave
6. máj 2012
https://www.youtube.com/watch?v=sDVG4zE5c3I

baby akurat vcera sa mi naaaahodou dostal tento film do ruky 😉 pozrite si ho skvele sa zabavite 😀

martina303
6. máj 2012

Dobry den,

niekto si ma tu bude pamat, tiez som prosila o radu, ja mam vsak situaciu omnoho horsiu. Ale mozem si za nu sama. Tiez som otehotnela neplanovane, svojou nezodpovednostou. Mala som vybavene na poslednu chvilu UPT, nesla som. Som v 22 tyzdni, cakam dievcatko a nelutujem, aj ked nas cakaju tazke chvile. Ja len tolko, ze ked citim to kopkanie v brusku tak zakazdym si spomeniem ako by som sla na UPT. Neviem si predstavit tie pocity a vinu, ktorú by som prezivala. Aj to peklo co bude, mi ta malicka vynahradi.

meduela
6. máj 2012

vidím, že niekto namiesto aby sa vzdelával, v tom, čo mu nie je jasné, sa len naváža....

každopádne privitívni tu môže byť hocikto....aj nicky aj témy

lentilka29
6. máj 2012

@meduela suhlasim s tebou...vsimla som si,ze jeden ostrielany nick nema co na praci...

meduela
6. máj 2012

akosi mi chýba vyjadrenie dotyčnej osoby....
pohľadov je tu dosť, som zvedavá, čo si vyberie- vybrala
je to len na nej, nemusí sa tu nikto ani hádať ani sa navážať
ale má to určite zmysel- všetko si pekne prečítame my všetky a aj sa dozvieme, kto je aký..

elzu
6. máj 2012

@rachelgreen Pracovala jsem v azylovém domě pro matky s dětmi a můžu říct, že nejvíce, co svým dětem ony matky mohly nabídnout, byla LÁSKA...a tato láska byla pro ony děti vším. Děti nepotřebují kočárek za 10tisíc, nepotřebují oblečení z HM, stačí jim být s mámou v bezpečí. Že je to málo? Pro nás dospěláky možná ano, ale pro děti je tohle málo absolutně vším a život v dostatku, avšak bez lásky, je pro ně trápením.
V azyláku jsem pochopila, že neexistuje překážka, která by nešla překonat. Pochopila jsem, jak pomíjivý je život, který žijeme. Kolik žen žilo ve fungujících rodinách a nejednou skončily bez střechy nad hlavou. Kolik žen s pupkem a dítětem utíkalo od manžela, protože je mlátil. Tyto ženy měly jen své děti, nic víc, avšak nejvíc na světě.

amouramour
6. máj 2012

ja by som dieta chcela rozhodne vychovavat v uplnej rodine...ak proste ho nechces, nemas ako uzivit tak si ho nenenechaj...nema cely zivot zmysel sa trapit a prenasat to na dieta...

macamac
6. máj 2012

@amouramour ak môžem jednu otázku-čisto teoreticky- a čo ak ťa partner časom opustí? /nedajboh zomrie/. čo potom s tým dieťaťom? keď už nebude v úplnej rodine?
lebo kde sú záruky že to,čo žijeme dnes, bude navždy?

jasné-je rozdiel počať dieťa do kompletnej rodiny a čakať dieťa sama-už od začiatku byť na to sama.
ale kde je napísané,že o týždeň /mesiac, rok, roky/ nezostanem sama?

a čo potom?