icon

Som tehotná po sterilizácii

bandurka1979
15. sep 2011

Ahojte babenky tak stala sa mi taka vec ,že som po troch sekciach podstupila sterilizaciu zo zdrav. hladiska 😒 a moj mily pan doktor si za to vypytal peniazky /toto už neriešim môže sa hanbit/ ,ale po troch rokoch po sterilizacii som zostala tehotna ....viem že ste tu mudre a skusene žienky chcem sa poradiť či nemate niektora takuto skusenost a či ste to nejako riešili potom s tym "odborníkom" ktory si svoju pracu odflakal,,, jednoducho či dat na neho niekam sťažnosť alebo niečo ... poviem vam trocha sa toho tehotenstva obavam ... ved ta moja maternica je už taka oslabena 😢 vdaka za radu

dana259
18. nov 2015

Omlúvam sa,až neskoro som si všimla,aký je starý tvoj príspevok 🙂.

koniarova
18. nov 2015

@dana259 Ako si dopadla?

dana259
19. nov 2015

Nakoniec dobre.Robila som si dva testy,oba boli negativne.Ale menzes nikde.Konečne som sa dočkala,neviem prečo tak dlho meškali,asi 15 dní.Dúfam,že mi zákrok urobili dobre.

dana259
19. nov 2015

@dana259 Aj ty máš taký problēm?

anya01
19. nov 2015

Sterilizacia neznamena ze je zena neplodna. Ma ovulaciu ako kazda zena, moze normalne otehotniet, ale tym ze je vajcovod podviazany sa oplodnene vajicko- babatko nedostane do maternice. Zena takto moze otehotniet velakrat a ani o tom nevie. Kedze sa babatko nedostane do maternice, samovolne sa potraca. Je dokazane u viacerych pripadov, ze samotna sterilizacia nemusi byt uspesna a dojde k uhniezdeniu babatka v maternici.

dana259
19. nov 2015

@anya01 Nevedela som,že sa po sterilizácii môže oplodniť vajíčko.Myslela som,že keď sú prerušené vajcovody,tak sa spermie k vajíčku nedostanou.Ale máš pravdu,že aj po yomto zákroku môže žena otehotnieť.Preto som sa aj bála.Ale dobre,aj keď už som sa aj začala tešiť 🙂.

dana259
19. nov 2015

Záleží či bol zákrok dobre urobený.Za tie peniaze by si mohli dať záležať.

anya01
19. nov 2015

sterilizácia nebráni počatiu ale migrácii oplodneného vajíčka-babatka do maternice

spuntikmathiasko
19. nov 2015

@bandurka1979 Mojej kamaratke otehotnela mamina po podviazanych vajecnikoch. Nestazovala sa je to cca 11 rokoc spat na vyvoj plodu to nemalo ziadny vplyv a maly teda uz velky chlap je zdravy. Znama ma 4 deti - vsetky cisarske a cca ma medzi detmi do 2 rokov rozdiel podla mna sialenstvo, ale ma 3 chlapcov a strasne chcela dievcatko co sa im na 4 krat podarilo. Zvladla aj 4 tehotenstvo a mudr. po sekcii povedal, ze ma maternicu v lepsom stave ako zena co rodil pred nou a mala 1 prirodzeny porod a 1 cisarsky. Cize mysli pozitivne a dobre bude. Drzim palce

bandurka1979
autor
19. nov 2015

@spuntikmathiasko nasa mala ma už 3 rôčky 😉

hanka_april
19. nov 2015

@bandurka1979 aj ti niekto nieco k tomu povedal o 4.sekcii, ze c to tam zrastlo spat? alebo ako? 🙂 spravili ti nieco dodatocne pri 4.sekcii, aby si t mala definitivne, nevies? 🙂

anakristina
17. dec 2015

@bandurka1979 skoro som sa rozplakala ako som si precitala ze mala ma 3rocky.cize to je taky zazrak.jak som citala prvu stranu bola som zvedava ako to dopadlo

robodracica
28. dec 2015

@anya01 Sterilizácia nemá na menštruačný cyklus nijaký vplyv. Tento zákrok iba znemožní stretnutie spermie a vajíčka tým, že sa preruší vajcovod. Uvoľnené vajíčko telo po ovulácii vstrebe rovnako ako milióny ďalších buniek každý deň.

robodracica
28. dec 2015

@anya01 No neviem kde si to tvoje tvrdenie nabrala...Spermie po pohlavnom styku putujú do chrániacej maternice obklopené cervikálnou tekutinou a potom až do vonkajšej časti vajíčkovodu na miesto možného oplodnenia. Takze ked je vajickovod preruseny tak sa vajicko a spermia nikdy nestretnu, tym padom nemoze dojst k oplodneniu. Nesnaz sa nahovorit zenam co podstupili sterilizaciu ze v podstate u nich dochadza k potratu oplodneneho vajicka. Oplodnenemu vajicku zabranuje uhniezdit sa DANA, ale to je uz ina tema. Ak nemas vo veciach prehlad, tak nesir bludy...

dana259
1. feb 2016

@robodracica Ahoj,moc ďakujem ako si to tu pekne vysvetlila.Mala som vážné dôvody prečo som podstúpila sterilizáciu a po zvážení všetkých okolností.Presne takto som to chápala z informácií, ktoré som si vopred prečítala.Nebolo to jednoduché rozhodnutie.Ak by som znovu otehotnela,bábenko by som prijala a na potrat ani nepomyslela.Ako mi to napísala anya 01,pripadala som si ako vrahyňa, mala som výčitky a pochybnosti.Keby to bolo tak ako anya 01 napísala,potom by tento zákrok za 200 € najmenej nemal žiadny význam.Moc ďakujem za tvôj príspevok,hneď je mi lepšie.

telenor
5. máj 2016

@bandurka1979 ahoj nakolko mam sterilizaciu urobenu po dvoch detoch viem o com hovoris.mne robili sterilizaciu po malej hned pri cisarskom.teraz mi uz dva mesiace meska menzes tak sa chystam ku gynekologovi lebo mi test ukazal slabu ciarku.moj gynekolog ale i obvodna lekarka mi vraveli ze to podviazanie sa moze casom scelit a vajecniky funguju dalej ako pred sterilzacoiu,ze toto sa dokonca stava dost casto

marianax
18. máj 2016

@telenor ahoj ak sa mozem opytat ako si dopadla ? Bola si u gynekologa ?

nela12345
15. aug 2016
nela12345
15. aug 2016

@nela12345 ake to ma priznaki tehotenstva na sterelizaciu Aj ja ju mam 3roki a chitim sa tak cudne vela jem Nokia ma krize a Aj hlava a zvecuje sa mi brucho a tvrdne mi dakuje

delphineta
15. aug 2016

@didiana333 mne robili zdarma zo zdravotnych dôvodov

anya01
20. sep 2016

@robodracica sterilizácia bráni vstupu vajíčka do maternice..podviazuje sa miesto najbližie k maternici..k oplodneniu dochádza vo vajíčkovode. Pozri si obrázok. 🙂

didamt
20. sep 2016

ja by som si bábätko samozrjeme nechala za predpokladu že bude zdravé...a určite by som zašla za lekárom kt. ti robil sterilizáciu a povedala mu že ak ti nevráti peniaze za výkon budem sa súdiť a počkala by som na reakciu...mimo témy, ale súdim sa s poisťovnou kvôli nezaplatenému poisteniu za škodu z PZP už od roku 2013...je to na dlhé lakťe a nervy, takže by som asi najprv volila túto cestu. porad sa s nejakým právnikom. A všetko dobré želám, nech všetko dobre dopadne.

robodracica
20. sep 2016

@anya01 To spermie sa podla teba ako dostanu do vajcovodu??? Vajičko sa uvolní a ma sa stretnuť so spermiou vo vajcovode, ale sa nestretne lebo vajcovod je prerušený.... Po sterilizácii sa nikdy už nedostane vajičko do maternice a spermie sa nikdy nedostanu do vajcovodu- nikdy sa nestretnu, takže k oplodneniu nemôže dojsť. jednoducho je preseknuta cesta v polovici...

robodracica
20. sep 2016

@anya01 anya01 Kopirujem...
Príjemcovia: robodracica
ahoj..ja ta takto verejne neurazam.. nepisem ti ze nerozumies a riesis bludy..je to forum kde kazdy pridava svoj prispevok svoj nazor zdielame sa.. Reagujem na to lebo som pracujem na gynekologii rozumiem sa tomu celkom dobre. Je to kazdeho osobna vec pre mna za mna nech si to zeny daju, len som chcela objasnit podrobnosti zakroku. Nikoho neodhovaram, neodsudzujem, neurazam.. len trvam na svojom, nakolko sa v tom vyznam. ahoj

Nuž veľmi sa v tom nevyznaš aj ked pracuješ na gynekologii, ... možno ako upratovačka... Sterilizácia nemá na menštruačný cyklus nijaký vplyv. Tento zákrok iba znemožní stretnutie spermie a vajíčka tým, že sa preruší vajcovod. Uvoľnené vajíčko telo po ovulácii vstrebe rovnako ako milióny ďalších buniek každý deň. 🙂

wendy62
20. sep 2016

@anya01 to co pises je uplny nezmysel. Pri sterilizacii je preruseny vajcovod v ktorom by sa malo stretnut vajicko so spermiami. Predstav si na tom obrazku co si dala, ze sa v strede kus vajcovodu vystrihne a zahodi, konce sa uzavru. Spermie idu z maternice do slepej ulicky a vajicko ide z vajecnika do slepej ulicky. Nemaju sa ako stretnut. Keby sa spermie dostali az ku vajicku, musela by tam existovat nejaka cesticka, cez ktoru by sa aj oplodnene vajicko nasledne dostalo do maternice. Mimochodom keby platilo to co hovoris, tak by po oplodneni nedoslo ku potratu, ale ku mimomaternicovemu tehotenstvu, a to je zivot ohrozujuci stav ktory si zena urcite vsimne, lebo ak sa to neriesi tak zomrie. Takze sa to urcite nemoze stat len tak bez povsimnutia kazdy mesiac. Na to by uz asi lekari davno prisli ze takto to nefunguje.

anya01
20. sep 2016

tak dobre zle som sa vyjadrila. Z krestanskeho hladiska tato metod brani pocatiu. Rovnako ako prerusovana suloz.

radusiq
20. sep 2016

@anya01 hadam z akehokolvek hladiska kazda antikoncepcna metoda brani pocatiu, na to bola predsa vymyslena.

charluc
7. nov 2016

ahoj dievcata ,chcem sa len spytat ci by sa dalo aj chcene otehotniet po sterelizacii,ze si to zena po nejakej dobe rozmysli a chce babatko,dakujm za odpoved

janinah
7. nov 2016

@charluc prirodzeným spôsobom nie

charluc
7. nov 2016

@janinah a vies o tom nieco konkretne ?ake ine moznosti ,alebo postup ?