icon

Som v 38. týždni a pribrala som 20 kg

slamka555
7. feb 2018

Ahojte tehulky som v 38tt a moja vaha ide do zavratnych vysin :( som z toho zufala .Uz som sla zo 68kg na 88 takze. +20 kil :( Je to moje druhe tehu. V prvom som pribrala 21 kg , ale to som viac lenosila, oddychovala. Teraz mam dost pohybu kedze sa staram o starsie ( trojrocne) dieta, skoro kazdy den ideme von alebo do obchodu, + domacnost, malokedy si trochu oddychnem :/ Sladkeho vela nepojem a myslim, ze sa ani nejak neprejedam :/ Inak tlak , pasy, cukrovka vytery mam vsetko ukazkove..tak uz neviem.. dnes na poradni mi kazala Dr. Taku mensiu dieetu ( vynechavat sladke, mastne, udene ) a viac bielkovin. Stenatom niektora tak ako ja ? 🙂 Pride mi to , ze vsetky tehulky co tam chodia na poradne maju 60 kil v takom tt akoja len ja ako taka velryba chodim :( fuu uz aby som porodila lebo asi prasknem ..

Strana
z3
somsamadoma
8. feb 2018

Ahoj, ja som ako netehu vazila 51-52 kg, ako tehu vyse 75 ( to ma este strasili, ze mala malo vazi, ze porodim skor. Nakoniec som prenasala a dcerka vazila 4 kila)😁 teraz som tri roky po porode a konecne sa vraciam k vahe. Nic si z toho nerob. Ja som z toho mala depky a aj po porode som sa kazdy den vazila aj tri krat... a ako som nastupila do prace a jedno s druhym. Po dlhej dobe som sa odvazila a blizim sa k povodnej vahe ☺️ Mozno pre niekoho neskoro, ale pre mna uspech 😁

slamka555
autor
9. feb 2018

@somsamadoma Aj ja si pamatam ako som sa po prvom.porode stale vaazila aj 3 krat denne :D.. po kojeni ked uz som zaradila aj nejaky ten sport tak uz to slo pomaly dolu ;) ale..dost pomaly .. :/ takze som zvedava ako to pojde teraz .. 🙂 Hlavne nech je babo zdrave .. ostatne uz sa nejak hadam spravii ;)

womankc
9. feb 2018

@slamka555 hej bol rýchly ráno po vizite mi dali vyvolávačku a o trištvrte na dvanásť na obed bola na svete , bol to hlavne velice komický pôrod, lebo na pásoch som nemala zaznamenané , a ja tvrdila, že už to ide , sestričky sa bránili , že isto nie , no nakoniec ma teda na tú sálu poslali no a ledva som potom už tam pri druhom mojom tvrdení, že už ale isto to ide mi teda sestrička vraví, že teda choďte ho no a ja už hlavičku skoro vonku , ona vtipná, že netlačte, zavolám doktora... No vtipná , ako keby sa to už potom dalo zastaviť hehehehehehehehehehh, takže ani klistír ani nič nestihli.....lekár vletel , nestihol ani čapicu ani rukavice nahodiť , jediné čo potom veľmi šikovne mi pomohol malá bola omotaná okolo krku pupočnou . preto sa mi zdalo deň predtým , že sa slabo hýbe a aj sa mi pri tom pôrode trošku kvôli tomu zasekla, inak pohoda...

Ešte sranda bola, že som veľmi chcela epidurálku, a ma odhovárali tam celý personál, že načo mi je , že škoda peňazí a že treťorodička , že načo . A potom mi ten lekár hovorí, vidíte, ani by vám ju nestihli napichnúť heheheheheheheheheh
ale inak bol pre mňa ten posledný najbolestivejší, asi kvôli tej vyvolávačke....
prvá dcéra mala 2,5 kg, mala som zlé prietoky vtedy a to som ani nevedela , že som porodila skoro žiadne bolesti , len potom komplikácie ..inak ok

somsamadoma
9. feb 2018

@slamka555 presne, ja som potom uz nemala cas ani riesit vahu 😁 len ked som niekam sla a nezapala nohavice, tak to zabolelo 😁
Ale ked si spomeniem na tehotenstvo. 9ty mesiac ja ako velryba a rodinna oslava. Manzel vyfesakovany a ja som vyhadzala skrinu a plakala na zemi, ze nikam nejdem v tehotenskych leginach 😂😂 casy na nezaplatenie 😁😁

slamka555
autor
9. feb 2018

@somsamadoma No esteze nas nijaka oslava necaka :D teda ..okrem krstu a to uz nejak zvladnem ked bude este zima dam si kabat saty a to sa strati :D ;)

shades3
9. feb 2018

@slamka555 ja som pribrala skoro 30 kg pri prvom tehu, rodila som s 84 kg, a dcerka mala len 2770 g a 46 cm. Takze vobec nemusi byt velke babo, subto len odhady. A v 38tt by som ziadnu dietu nedrzala x

cokololadka
9. feb 2018

Pri prvom tehu som išla zo 45 kg na 73 kg,a nikto mi nič nehovoril. Pohybu som mala viac ako dosť,takže neviem z čoho som pribrala tých 28 kg. Dcéra bola maličká 2770 g.
Druhé tehu som pribrala 11 kg,a syn bol veľký 56 cm a 3990 g.

lubina
9. feb 2018

@slamka555 ja som pribrala pri druhej "iba" 15 kg a mala vazila 3840 g, cize ake velke bude babo zavisi od toho kolko priberies len ciastocne 😉....neboj po porode kila pojdu dolu.

somsamadoma
9. feb 2018

@slamka555 si pamatam, ze som kefu na vlasy hodila o zem od nervov a muz chudak sa len prizeral, lebo aj ked v dychal som mu vynadala, ze to on moze za to ze nemam co na seba 😁😁 a nakoniec oslava super a jedlo este viac 😁

ada309
9. feb 2018

@slamka555 Ahoj... Ja som bola na tom podobne.. Nespravis s tym teraz uz nic... Si uz v 38tt,kazdu chvilu porodis.. Ak sa naozaj neprejedas, bude to zrejme len voda..

Ja som Robila v 38tt a dovtedy som pribrala 23kg, ale posledne tyzdne to bolo enormne Cca 2-3kg za tyzden.. Neboj po porode to pojde dole, mne ostalo este asi 5kg..

A myslim, ze Teraz by som s dietami neexperimentovala, Ved uz to Mas naozaj za par.. Normalne sa zdravo stravuj..

Ospravedlnujem sa za preklepy, blby slovnik Nastav end na tel 🙃😑

slamka555
autor
9. feb 2018

Dakujem babule za vsetky vase povzbudzujuce slova 🙂 ste zlate ;) Citim sa lepsie.. jasne ze dietu nebudem drzat ;) zartovala som 🙂 .. uz aj keby som sa na 30 vyjedla ..hlavne nech babu nic nechyba ;) Ja uz to nejak dam dolu .. ved pri dvoch chlapcoch sa nebudem mat ani kedy najest po porode :D ;) .. Vidim z vasich postrehov , ze teda vacsinou fakt ked ste pribrali 20-30 kg babatka boli male tak .. som sa ciastocne upokojila ;) No a keby aj hrozil cisarsky..co uz .. nebudem prva ani posledna ;) :-*

majdus
19. feb 2018

@inull5 chuuuuuudatko....hlavne,ze vam to obom dobre dopadlo. Ja som tiez prenasala 8dni,ale vdaka gulicke,neviem presne nazov,co som si raz vlozila,sa spustil porod...bez vyvolavacky. Tej som sa velmi bala. No a kedze aj zaciatok tehotenstva bol neisty,tak aj datum porodu. Ja som mala dva terminy 7.6. a 20.6. Nakoniec sa nam narodila 28.6. 🙂
Cudujem sa tej vahe,lebo ja som cely zivot mala cukor ok,ani tehu cukrovku pri troch detoch som nemala,tak si toich neviem vysvetlit. Nadvaj

Strana
z3