Tehotenstvo a prvá kontrola u lekára
Prosím vás kedy lekár najskôr vidí na sone prvú činnosť srdiečka?
Alebo kedy mám ísť k lekárovi ak mi vyšiel pozitívny test?
Väčšina gynekológov objednáva podľa poslednej menstruacie tak, aby si tam prišla cca v 8-9tyzdni, keď už s istotou vedia posúdiť, či ide o vitalnu graviditu.Niekde už aj rovno vypisu tehotensky preukaz,inde čakajú do konca 3 mesiaca.
Skôr jedine ze by si mala dáke problémy, predošlé potraty, krvacas, máš silné bolesti a podobne, inak nemá význam skôr ísť.
@jaskolka prosím, bolesti ako pri menzese, tlak na podbrušku a mierne bolesti krížov sú úplne ok že?
V utorok idem 1x, budem v 9tt. Nevidim vyznam v tom, chodit skorej, pokial vsetko ide tak, ako ma.
Keď to nie sú kŕče, výrazná bolest v krížoch, podbrušku a krvácanie, tak je to ok. Mierna bolest, akoby tlak, či niečo také, ako pred menzesom, je normálne
Ja som bola pri druhom 5t+6d a bola skcia srdca, hneď mi dala aj tehotenskú knižku.
Isla som po 7 dnoch meskania menstruacie
Zavolajte na gyn, tam vas objednaju tu vam povie kazdy nieco ine, overte si to priamo u gyn ved je to predsa najistejsie
Mna objednal trikrat na cca. 6+3, uz bolo vidiet. V dalsom tehotenstve som si zavolala neskor, objednali ma na 9tt. Reku nech je tam vidiet uz urcite. Ono, ist skor ma zmysel kvoli vyluceniu mimomaternicoveho.
u mna 5+3bola akcia srdiecka a pri prvom az okolo 7tt.. kazde tehu je ine,no pokial nebudes mat ziadne problemy a pojdes okolo8tt tak by malo byt vidiet uz srdiecko 🙂

Zavolaj mu a on ta objedna