icon

Tehotná po dvoch mesiacoch vzťahu

moeysa
4. okt 2014

ahojte... ja viem ze kazda jedna co tu ste by ste srsali stastim keby ste boli/alebo ste tehotne... len ja mam bohuzial opacny nazor... nehladam nejaku kritiku len mozno povzbudenie .. pre blizsie ozrejmenie: som vydata 4 roky a z toho vyse roka zijeme odelene .. on ma vztah odkedy sme sa rozisli ja dva mesiace a prave to je kamenom urazu.. ostala som tehotna a vobec na to nie som pripravena ... po dalsie este stale sme v rozvodovom konani s manzelom ... absolutne neviem co mam robit...

jersey333
5. okt 2014

mihula @terezka1947 potom kazdy lekar,ktory vykona interupciu je podla teba vrah?Och ale ich na slovensku mame ,..
prepacte damy obycajne sa nemiesam do takychto tem ale rada si citam aj ine nazory ,...no kedze studujem medicinu/ v zahranici tak z lekarskej ettikety/ staci si nastudovat Hippokratovu prisahu by ziadny doktor nemal vykonvat potrat 🙂 , ... teraz ocakavam xy komentarov a negativnych ohlasov na tento prispevok,..no chcela by som som vam len povedat/ ze v zahranici je uplne bezne ze doktor nevykona potrat/ len tak robi sa to zvacsia len zo zdrav.dovodov dietata alebo matky, nerobi sa to ako na beziacom pase na "dost kontroverznom Slovensku" kde Vas na dedine odsudia rovnako ako ked v 18r mate dieta tak ako vas odsudia ked v 18r idete na potrat 🙂 nechcela som tymto sledovat nic zle ale ked si citam niektore prispevky o tom ci 8 tyzdnovy plod citi bolest alebo nie je to pre mna dost absurdne , ...taketo veci mozu napisat len zeny ktore este nemali moznost stat sa matkami

sorciera24
5. okt 2014

@moeysa ano, mozno tu vyznievam ako "moralistka", lebo mam nejake tie moralne azsady (co podla mna nie je zle)...ako to, ze som prosti potratom z pohodlnosti, ci neviem pochopit, ako sa po 2mes. znamosti moze stat..toto (lebo ja by som po 2mes. vztahu do postele s niekym nevliezla..ale to som ja)...ak uz si bola natolko prevalcovana vasnou ci pudmi, ok, nechapem preco sa nepouzila spolahlivejsia ochrana....ale prave pre toto ako dospela ezna, kt. pise, ze uz ma viac rokov, by si sa teda uz teraz konecne mala ku tomu vsetkemu psotavit zodpovedne.....aspon teraz......lebo za svoje ciny si zodpovedame sami, nik iny..... mne je uplne jasne, ze ta to zaskocilo (preboha, koho by nie....po tak kratkom case), preto sa citis zmatene....ale ako vidim, mas podporu partnera a ten ak ta podrzi, nemas co riesit....mozno teraz sa moc netesis...skor su tie pocity zmatene, strach a pod. ....ono je totizto vsetko v hlave, sama to musis prekonat, ak si budes pritakavat, ze sa citis frustrovana, budes taka....to hadam nechces, xci?....ja verim, ze ked uvidis drobca na sone, tie uzasne pocity pridu....a oni prisu, len im musis nechat otvorenu cestu cez svoju halvu, do svojej duse 🙂 vela stastia prajem! je to len na tebe ako sa budes spravat a zachovas....a moezs byt velmi s tastna, len musis chciet 😵

mawka
5. okt 2014

@moeysa mam pocit, ze ty niekde vnutri nechces byt matkou vobec. ale aj to je v poriadku. je kopec zien, ktore sa necitili a necitia byt matkou a ani deti nemaju a zivot ide dalej. lebo sa tak rozhodli. rozhodni sa aj ty.
to, ci budes mat alebo nie v buducnosti dieta je otazne, ale ano, aj po zakroku mozes mat este deti, ak si vyberies dobre zariadenie. alebo pod tlakom si dieta nechas a budes nestastna. to tiez nie je riesenie.

a natlaky v style, co by ine dali za to, keby mohli mat dieta... no ty si ty, ty nie si ta ina, ktorej nie je dopriate. tak ako je niekto plodny ako jablon, iny byt nemusi, niekto zije v blahobyte a iny strada, tak ty vobec nemusis brat ohlad na to, co by bolo keby u niekoho, koho ani nepoznas. kazdy si svoju cestu voli sam.

adpocia je fajn riesenie. a stale si ju po porode mozes rozmysliet, keby sa v tebe nieco zlomilo.

zelam ti vela stastia, nech si hlavne ty spokojna so svojim rozhodnutim 🙂

mawka
5. okt 2014

@jersey333 si predstav, potratila som, som dvojnasobna matka a pri druhom dietati som velmi zvazovala potrat. nie zvazovala, ja som bola rozhodnuta a nemala som s tym problem. ako som spominala az na sone sa nieco vo mne zlomilo. myslim, ze lekar to urobil narocky - ze pozrite sa... vedel, co robi. a tiez zlyhala HAK. kto by si to pomyslel, vsak? kedze % otehotnenia pri HAK je vieme ake.... nesla som.
tak tu, prosim ta, nepis s opovrhnutim take sprstosti ako tvoja posledna veta... degradujes tym matky, ktore sa ocitli v zlozitej zivotnej situacii. Mat dieta a nebyt stastna, mat dieta a nedat mu co jest, mat dieta a skoncit na psychiatrii... nikto, ziadna zena nevie, co s nou prichod dietata urobi. a iste vas na medicine aj ucili, ze su zeny, ktore svoje dieta porodom nenavidia. a su zeny, ktore su rady, ze na potrat nesli. ale zovseobecnovat a tvrdit ako bude svoje dieta milovat, ked porodi je sprostost. do ludi nevidis...dakujem.

vevesh
5. okt 2014

@jersey333 reagujem na po slednu vetu ".taketo veci mozu napisat len zeny ktore este nemali moznost stat sa matkami" - z vlastnej skusenosti s ludmi, mas ludi citovo vyzrelejsich a citovo chudobnejsich a ludi, co sa pohybuju v strede - ludia-zeny citovo vyzrete nepodstupia interupciu z "nepohodlia", kdezto zenam citovo nevyzretym/chudobnejsim je to jedno- tie chodia na potraty ako na klavir... 😔

@moeysa -kazdy sme si je strojcom svojho osudu a som toho nazoru, ze kazdy si ma niest zodpovednost za svoje ciny - cestu ti mozu ukazat ini, ale rozhodnutie mas stale ty v svojich rukach....prajem vsetko dobre, nech sa rozhodnes akokolvek 🙂

livkazv
5. okt 2014

@vevesh iba toľko, že väčšiu blbosť, ako že každý si je strojcom svojho osudu som ešte nepočula, keby to tak bolo, každý z nás by žil inak.... a ak niekto ide na potrat, treba myslieť aj na to, že niekedy je to pre dieťatko najlepšie.... môj názor

denduska
5. okt 2014

@livkazv a ty mas sklenenu gulu ze vies ze to bude najlepsie? Aj deti maximalne chcene a planovane mozu skoncit zle, zo dna na den moze prepnut kazdej z nas..psychika je komplikovana vec. A to este nehovorim o urazoch, nehodach, smrtelnych chorobach. A naopak zena co otehotnie ked nechce sa vie aj vzchopit a vychovavat s laskou. To uz kde sme sa dostali ze prve co zenam po zisteni tehotenstva napadne je UPT..?

jersey333
5. okt 2014

@mawka PREPAC ALE IST NA POTRAT A SAMOVOLNE POTRATIT SU DVE ROZLICNE VECI,... cize neocitla si sa v kozi dotycnej osoby, zial prisla si o dietatko ale ako pises nebola to tvoja volba ,...a sama si napisala, ze si zvazovala potrat ale nieco sa v tebe zlomilo, ...ja nei som ziadna "svatica", ..ine je ked ma dietatko zdravotny problem, alebo ked rodinne zazemie nie je idealne, ked nie su financne prostriedky/ myslim si , ze mam dost realne nazory ja len neuznavam volbu matky ktora ide na potrat z "pohodlnosti ,...a ako sa tu spomina hlavny "PROBLEM" CO JE PRE MNA DOST ZARAZAJUVCE JE TO ZE DOTYCNA OSOBA je v rozvodovom konani a trapi ju jedine to kto bude na rodnom liste ,..podla mna je nezodpovedne rozhodnut o zivote dietata na zaklade toho ci sa budem musiet prejst na urad o 10x viac 🙂 , ...a ako si sama napisala ine zeny su obdarene a rodia ako jablon ine zial nie, ...same nevieme aky vedie dotycna zena sukromny zivot a myslim ze jej tu nepomozu ziadne nazory "nas/ odbornicok" na modrom konovi ,...sama sa musi rozhodnut a nech sa rozhodne ako kolvek vzdy sa najde skupinka ludi, ktori "sa priklonia na jej stranu" tak ako "ti ktori nou opvrhnu" ,....a ta moja posledna veta"""" 8 tyzdnovy plod citi bolest alebo nie je to pre mna dost absurdne , ...taketo veci mozu napisat len zeny ktore este nemali moznost stat sa matkami""" som myslela ze inak sa nato pozera zena ktora sa stala matkou alebo ktora caka dieta ako niejaka pubertiacka alebo zenska po 40r ktora ma komplexy z muzov a nechce dieti ani vidiet ,..koniec koncov ty sama si napisala ze ked si videla ult babatka nieco sa v tebe zlomilo ,..tak nieco pravdy natom bude

vevesh
5. okt 2014

@livkazv strojca vlastneho osudu neznamena zit ako by som chcela( vysnivala si), ale niest zodpovednost za vlastne rozhodnutia ( ci uz spravne alebo nie- to ukaze cas...) 😎

jersey333
5. okt 2014

@denduska tak toto je zatial najrozumnejsi postreh aky som citala 😉

zuzka1.
5. okt 2014

necitala som ziadne kometare, len ma prekvapilo, ze nie som pripravena - sulozit si bola pripravena?

denduska
5. okt 2014

@jersey333 vdaka 😉 popravde si pripadam niekedy ako 100 rokov za opicami ked citam niektore reakcie..nemoderna, nepokrokova, neuvedomela.. 😅

jersey333
5. okt 2014

@zuzka1. sulozit je dnes uz kazda pripravena mna by len zaujimalo co by robili niektore dievcata/zeny keby nebola volba potratu ,...asi by si dva krat zvazili s kym idu do postele ,..aale to by sa uz na modrom konovi nemalo co riesit 🙂

jersey333
5. okt 2014

a baby len tak od reci podelim sa s vami o jednu skusenost/ kedze som praxovala na gynekologickom mali sme tu jeden pripad kedy prislo 26r dievca s placom ze chce ist na potrat ,..dovod nie je pripravena a blaa bla blaa ,..kazdeho osobna vec ,..interupcia jej bola vykonana ,..o necelych 6mesiacov ked som si isla na kliniku po hodnotenie z praxe, videla som to iste dievca znova v cakarni ,..tak som sa jej prihovorila ,..bola znova tehotna ,... na moju otazku co ide robit mi odpovedala ze si to " necha ,...lebo vsak na potrate uz raz bola ," ...cize mozno toto by pomohlo aj dotycnej ktora zalozila tuto diskusiu ,...tym som len chcela povedat ze mozno ak by bola druhy krat tehotna a v takej istej situacii tak by nad potratom uz ani nerozmyslala , ..uz len preto ze to raz podstupila

zuzka1.
5. okt 2014

@jersey333 suhlasim, lahkovazne akosa dnes pristupuje k interupcii ma sokuje, nie som extremne veriaca, ani nic, ale aby sa interupcia stala dennou zalezitostou namiesto prevencie otehotneia a ochrany , ja som normalne nasrata - kriste co sme zvierata, aj tie teraz urazam. neuveritelne a denne denne denne sa to tu riesi - to sme naozaj taka lahkovazna skazena nezodpovedna spolocnost?

suzzy21
5. okt 2014

Ja keby som na tvojom mieste to beriem ako nejake znamenie...Ze nieco konci a nieco zacina...Zacina ti krasne obdobie kde bude plno lasky,nehy a vsetko co ti v zivote predtym chybalo....
Aj ked za dva mesiace vztahu s tym druhym o sebe este vela neviete ..ale pre dieta budes najdolezitejsie aj tak ty ...:D

ale rozhodnutie je len na tebe....pocuvaj svoje srdce :D

jersey333
5. okt 2014

@zuzka1. ja si myslim to iste ,...hlavne ked to napise niejaka zenska co je vydata, alebo je vo vztahu ,..a najlepsie su tie co riesia tieto problemy "som tehotna ale nie s manzelom" ,.. podla mna dnesne zeny uz nie su ani zenami a vobec nepristupuju k tejto teme zodpovedne ,..a teraz mi to urcite okomentuje xy modernych mamiciek ci je zodpovedne nechat si dieta ked je nato sama, ked nema pracu, ked nie som nato pripravena ked to dieta nechce,a bla bla blaa .ja som tiez otehotnela neplanovane, okrem toho studujem a som v zahranici rodinu som si nevidela viac ako 2r ale hladali sme z danej situacie riesenie a nie len rychle vychodisko "chod na potrat" to je to najjednoduchsie co by sa dalo spravit,..podla mna su to stupidne vyhovorky ,..zodpovednost je o niecom inom,..tiez nie som veriaca, ale myslim ze som dospela zena a mala by som si byt zodpovedna za svoje ciny a hlavne rozmyslat hlavou a nie len "vaginou" , ..vsak roztiahnut nohy vie dnes kazda ale niest nasledky len maloktora,. ,...

zuzka1.
5. okt 2014

@jersey333 no a si predtsav, ze ja som s manzelom otehotnela po dvojmesacnom vztahu😀 no 😀

jersey333
5. okt 2014

@zuzka1. ja po troch :D a prezila som :D

zuzka1.
5. okt 2014

@jersey333 no napiseme literaturu, budeme vzorom - zodpovednosti 😀 a teda v mojom pripade by sme mohli aj krok po kroku manzelsku komunikaciu prednasat😀 akosa naucit pocuvat sa navzajom atd😀

zuzuno23
5. okt 2014

Neviem ci sa da nejako vypocitat alebo si povedat tak teraz je ten spravny cas mat dieta alebo,ze tento chlap s ktorym som je ten pravy.To neviem ja som tiez otehotnela neplanovane a cele tehotenstvo som sa s tym vyrovnavala...ale ked to dieta prvy krat uvidis hned ti da zmysel zivota a na vela otazok odpovede.Keby to mozem teraz vsetko vratit spat,prezivala by som to cele viac z usmevom a stastim z takeho daru aky nam zenam zivot dava :D byt matkou je to najviac.Najkrajsi zmysel zivota :D

junova
5. okt 2014

@jersey333
@zuzka1. Ja som si povedala, že sa už do tém o potratoch zapájať nebudem. Zakladateľka témy je dospelá žena, nech robí podľa svojho svedomia. Ja ju prehovarat nebudem. Dnes je normálne a moderné ísť s chlapom do postele po týždňovej známosti a najlepšie bez ochrany. Keď žena otehotnie, veď existuje potrat. A ešte povie, že je to najlepšie pre jej dieťa. Pracujem v zdravotníctve a kolegyňa zdravotná sestra mi povedala, že asistovala pri potrate. Plod vybrali a naložili do nejakej tekutiny, aby sa na ňom učili študenti medicíny. A že to malé sa normálne snažilo vyliezť odtiaľ von. Kvôli tomu dala výpoveď a povedala, že už pri potratoch nikdy asistovat nebude. Sesternica je tiež zdrav. sestra a keď jej v nemocnici povedali, že bude asistovat pri potratoch, povedala, že ona nebude pomáhať nejakým kravam, čo nevedia, čo so sebou. Dala výpoveď a našla si inde zamestnanie. A potom sú ženy, ktoré potrat berú ako niečo normálne. Mne je to jedno, ja mám svedomie čisté. Nech každý koná podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia.

terezka1947
5. okt 2014

@jersey333 uprimne,celkom nechapem,preco si tak zareagoval na moj prispevok 😒 ???
napisala som svoj nazor-pre mna potrat je vrazda
ty to zrejme vidis inak-ja tvoj nazor respektujem
takze mame kazda na potrat iny pohlad
neodsudila som ziadnu zenu,kt.na nom bola...preco?lebo v prvom rade sa odsudzuje cin cloveka(okolnosti,kt.ho k tomu viedli nevieme casto) ja ludi neodsudzujem..a suhlasim plne s nazorom,ze kazda zena si v zivote vybera=a aj nasldeky svojich rozhodnuti si potom nesie sama...
takze,opakujem sa-myslim,ze nie je nic na tom napisat svoj nazor....a ja ten tvoj respektujem

livkazv
5. okt 2014

@denduska nie guľu nemám, no potom je asi lepšie, ked malé detičky utýrajú k smrti a musia pretrpia neskutočne veľa bolesti, však??

denduska
5. okt 2014

@junova 😔 ja som si tiez po tej minulej teme povedala ze uz nic pisat nebudem. Ale vydrzala som len do toho bludu ze 8 tyzdnovy "zhluk buniek nic neciti lebo si to nepamata". Snad to nie je uplna skoda pismenok ak by pomohla co len jednej zene si uvedomit co chce urobit svojmu dietatu a darovat miesto toho zivot.

terezka1947
5. okt 2014

@mihula kazdy clovek-buduca matka a aj lekar maju svoj nazor na potrat a tak isto ho mozu vykonat alebo ho mozu odmietnut vykonat
opakujem sa-ja potrat za vrazdu povazujem....tak ako niektore mamicky ho za vrazdu nepovazuju
takze ide o moj nazor a nikomu ho nevnucujem,ale ani ho o svojom nazore nepresviedcam a dokonca ani arogantne nevyjadrujem nesuhlas-ako to tu poniektore robia 😒 ...co je na tom divne???
ved je sloboda slova,prejavu 😀

jersey333
5. okt 2014

@terezka1947 precitaj si lepsie ten komentar ku ktoremu som zareagovala ,..reagujem tam na teba a na jednu pani ,..
toto ti pise ona> mihula @terezka1947 potom kazdy lekar,ktory vykona interupciu je podla teba vrah?Och ale ich na slovensku mame ,..
a toto pisem ja /
prepacte damy obycajne sa nemiesam do takychto tem ale rada si citam aj ine nazory ,...no kedze studujem medicinu/ v zahranici tak z lekarskej ettikety/ staci si nastudovat Hippokratovu prisahu by ziadny doktor nemal vykonvat potrat emoticon , ... teraz ocakavam xy komentarov a negativnych ohlasov na tento prispevok,..no chcela by som som vam len povedat/ ze v zahranici je uplne bezne ze doktor nevykona potrat/ len tak robi sa to zvacsia len zo zdrav.dovodov dietata alebo matky, nerobi sa to ako na beziacom pase na "dost kontroverznom Slovensku" kde Vas na dedine odsudia rovnako ako ked v 18r mate dieta tak ako vas odsudia ked v 18r idete na potrat emoticon nechcela som tymto sledovat nic zle ale ked si citam niektore prispevky o tom ci 8 tyzdnovy plod citi bolest alebo nie je to pre mna dost absurdne , ...taketo veci mozu napisat len zeny ktore este nemali moznost stat sa matkami

a praveze tam s tebou suhlasim a nepriklanam sa k potratom ,...

denduska
5. okt 2014

@livkazv tak sa ta teda pytam este raz 😀 ako TY alebo hocikto iny vie dopredu ze dieta bude utyrane? Myslis ze zakladatelka nechce dieta lebo sa boji sama seba? Preco si ty porodila dieta? Co keby si 6 tyzdnov po porode umrela na rupnutu aneuryzmu v mozgu ( aj to som uz videla) a bohvie co by nakoniec bolo s tvojim dietatom? Naco sa teda vobec rozmnozovat? Naco sa vobec o nieco snazit? Ved vsetko je marnost 😒

terezka1947
5. okt 2014

@jersey333 no...citala som si to este raz-ok 😉
lebo som si presla aj dalsie tvoje komentare(kt.sa mi nezdali uplne nazorovo "ine"ako moje) a preto som sa divila prave tomu,kde si oznacila mna 😉

livkazv
5. okt 2014

@denduska to, ako to myslím, obmedzenci nepochopia. a máš pravdu, ja som nezomrela...