icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

sisaha
31. jan 2012

@lvka strach by si mala mozno chvilu (samozrejme dolezite je, ze to vies iba ty sama, nie dalsich 20 ludi) a neskor si na to zvyknes, ze to nebudes povazovat za tajomstvo. 😕. Nikde tiez nie je napisane, ze to manzelstvo vydrzi az do konca zivota jedneho z manzelov. V dnesnej dobe to nie je nic nezvycajne, ze pride k rozvodu z rozlicnych dovodov. Ak by k nemu prislo, tak tajomstvo ostane a nemusi mat strach z nicoho..

aliza
31. jan 2012

@sisaha ved ano, ak by ju manzel nechal teraz, tak sa s tym dcera nejak vysporiada, urcite nebude riesit moralnost svoje matky 😕. Ale kedze tu bola spominana moznost, ze mlcat naveky, tak sme len chceli vyzdvihnut riziko prezradenia, ktore moze prist v nevhodnom case, kedze to uz vie aj milenec, aj matka a s tym musi ratat, ze to moze kedykolvek prasknut, ci chce alebo nie.

lvka
31. jan 2012

@sisaha ano, je to pravda stat sa moze vsetko... Poznam jednu pani, osobne, ktorej dcera akoby vypadla z oka jednemu rodinnemu priatelovi - vsetci sme to tak nejako tusili. Ked mala slecna 18 rokov, jej bio otec prisiel za nou a povedal jej ze on je jej otcom a prisiel v jej plnoletosti a doteraz cakal..... Dcera isla hned za otcom, ci o tom vedel - nevedel a dozvedl sa.... Zo zivota, polroka stare... Fakt nahoda je blbec, pisala som Mati ze sa jej to nebude pacit - prave preto ze je to bohuzial mozne...:(

lilianka1199
31. jan 2012

@jabadaba Ale ja som nemyslela jej milenca,jemu nechce nicit rodinu a pisala,ze sa nikto nedozvie,ze je to on,aby neublizila jeho rodine....myslela som jej maminu,ktora je z toho nestastna,ale si myslim,ze ju to prejde,dalej jej dcerka,je malinka,este by nedokazala nemat rada svoju maminu ako ju tu niektore strasia alebo ze casom v puberte?? ved to je strasne daleko,moze sa toho este vela zmenit a nakoniec ak sa to dozvie jej manzel....no nepozname ho,mozno jej to odpusti,uz len koli dcerke,aby sa nerozvadzali a casom ho hnev prejde,ak nie,rozvedu sa,ale to je v dnesnej dobe normalne a nieje to tragedia.....Je tu dost ludi,co hladaju len tie najhorsie scenare.....ano,moze to dopadnut zle,ale aj tak nenadarmo je porekadlo ze: VSETKO CUDO TRI DNI TRVA 🙂))) a zase sa udeje nieco ine.....proste stale ludia nieco riesia....

sisaha
31. jan 2012

@aliza a aky by mal milenec motiv to prezradit? ohrozoval by vlastny vztah, alebo aj svoju "vážnosť" v očiach svojich detí...Nie, nemyslím, ze on by bol ten, čo by šiel s bubnom na zajace... Ani matka si nemyslim, ze by to niekde vytarala...skor sa obavam tej kamaratky..

sisaha
31. jan 2012

@lvka ja osobne, ak by sa so mnou muz rozisiel by som sa odstahovala do ineho mesta

lvka
31. jan 2012

@sisaha ja tiez....

aliza
31. jan 2012

@sisaha jaj moja, ale ved zivot prinasa neocakavane situacie kazdy den a je to len jesitny chlap, ktory nepodvadzal svoju zenu prvykrat...raz ho moze ona uplne kludne vyhodit a kam pojde jesitny, ohrdnuty chlap? Ved bude mat s martinou dieta,staci, ze sa niekde v krcme zo zufalstva opije a pravda bude vonku. Aj jej mamina to moze uplne kludne prezradit, ak to nebude suhlasit s jej moralnymi zasadami a ak bude mat pocit, ze prezradenie je pre jej dceru vhodne riesenie. Matky rady rozhoduju za svoje deti lebo si myslia, ze vzdy vedia najlepsie, co je pre ich deti dobre. A je jedno, ake stare tie deti su. V martininom zivote vsetko riadili rodicia, takze je predpoklad, ze ked martina nepojde na potrat, ako jej mama radila, tak casom to moze byt prave ona, co pojde s pravdou von. Toto su naozaj realne scenare, taky je zivot a nemozes mat v nikom istotu, preto je najlepsie konat tak, aby ta konanie druhych nijak neohrozilo, cize ja by som napriklad klamat nemohla, prave kvoli tomu strachu, ze co ked sa to prevali...ale to som ja

alice107
31. jan 2012

martina 303,aj ja budem k tebe uprimna.ty nemas ziadne moralne pravo ziadat ziade financne zabezpecenie dietata....od manzela,kkedze sa ho chystas absolutne chladnokrvne a bez akych kolvek moralnych a etickych principov podvies.uviest ho do omylu,ze dieta je jeho.ak si si teda absolutne ista ,ze on nie je otcom..co teda neviem ako mozem tu absolutnu istotu mat,ka ste v rozhodujucom case pocatia spolu sulozili.........ty si vobec neuvazovala nad jeho citmi?ze ked si vytvori k tomu dietatu taky isty citovy vztah ako k vasej dcere,bude to pre neho hrozna trauma,ked sa dozvie pravdu?pisala si ,ze mas nieco pracovne docinenia spravom a zastupovanim´´ludi´´ na sudoch.....tak by si velmi dobre mala vediet,ze mu tymto tvojim podvodom mozes sposobit nielen ludsku tragediu v zivote,ale aj cielene ohrozit jeho pravo to,aby vedel,ci je ozaj otcom a mohol si pravo na zapretie otcovstva uplatnit na sude......co ak zisti,ze nie je otcom po uplynuti lehoty na zapratie otcovstva?je si neviem predstavit,ako mozes v takomto klamstve s manzelom zit.....to ti na nom,na jeho citoch a pocitoch volec nezalezi?
napisala si,ze sa bojis,zeby si nebola schopna sa finacne postarat o dve deti.: a moralne si plne zodpovedna sa postarat o ich vychovu?vobec by som sa necudovala ani susu v pripade rozvodu,keby zveril vasu dceru do starostlivosti jej otca...co myslis,ako sa bude v dcera pozerat na teba,ak pravda vyjde najavo?aku moralnu oporu a auroritu bude v tebe hladat?
momochodom,vies,ze ESLP v pripade podania kauzy na sud podobnej tomu,co by sa mohlo stat tvojmu manzelovi vyslovil,ze pravny otec na v pripade objektivnch skutocnosti pravo na pristup k sudu podla cl.66 .odst1 doh. o ludskych pravach,aj ked nie jeho vinou lehota na zapretie otcovstva uplynula..?..
takze s moze stat,ze tvoj manzel bude v pripade podania uspesny a nastane precedens aj na sk.......
ako sa chces pozerat do oci svojmu manzelovi,vasej dcerke a dietatu ,ak sa narodi.?..ze vasa rodina je iluzia,postavena na tvojom klamstve /zatajena nevera a otcovstvo k dieta/
zalezi na tebe,ako sa rozhodnes.ale tie nasledky potom si tiez musis znasat sama..v tvojej situacii neexistuje ziadne riesenie,ktore by nikomu neublizilo.ublizila si vela ludom.nevinej manzelke svojho milenca.....jej detom,tvojj dcere,svojmu nenarodenemu dietatu,tvojim rodicom a dvojnasobne sa chystas ublizit svojmu manzelovi....ale je to dvojsecna zbran......prepac mi moju uprimnost.ale uz miernejsie sa to napisat nedalo......

oxanka73
31. jan 2012

@martina303 no nemáš to vôbec ľahké. Nemohla som dočítate celu diskusiu do konca, lebo uz pár príspevkov mi zdvihli adrenalín. Neviem čo nás opravnuje súdiť iných. Možno si si to uz nejako rozmyslala, tak možno uz toto bude od veci, ale pre mna sú deti absolútna prioríta hoci aj bez manžela. Teraz to je horúce, vyzerá to nemožné, ale určite s odstupom času aj rodina pomôže aj finančne. A veľa krát ex manželia po rozvode vychádzajú ešte lepšie ako počas manželstva. Nic ti nepodarí, cele rozhodnutie je na tebe. Len ty vies aká silná osobnosť si a koľko zvládneš. Ale je jasne že ani tvoja dcérka nebude šťastná ak sa ty budeš trápiť. No a ja by som sa v žiadnom prípade dietatka nevzdala. Bože však to je dar.

sisaha
31. jan 2012

@alice107 ona ublizila manzelke milenca??? ale no tak...trosku pritiahnute za vlasy, nie? Jej ublizil hadam vlastny manzel... Nezabudaj, ze boli pri tom obaja, nie len ona...
Ja by som si asi najprv nechala potvdit otcovstvo. Naozaj je tam aj mini sanca, ze otcom moze byt manzel. Kamoska otehotnela 2 dni pred ocakavanou MS.. v ine dni s muzom nespala..

hadassah
31. jan 2012

@martina303 nečítala som všetky názory a rady, len niektoré a všetky sa - logicky- nachádzajú na úrovni dohadov a predpokladov, ako sa daná situácia môže vyvinúť, nik totiž nežije tvoj život v tvojom dome s tvojim mužom. Len ty vieš, ako to v skutočnosti je. Bremeno a následky ponechania alebo vzdania sa dieťaťa bude žiaľ len na tebe. Po prečítaní tvojich viacerých príspevkov vidím, že už aj tak v hĺbke duše vieš, ako si sa rozhodla. Svoje dieťatko si ponecháš 😉 Ty máš len obavy z toho všetkého, čo ťa čaká a ako to zvládneš. Ono je veľmi ťažké snažiť sa napísať scenár tvojho života na najbližší rok. Veľa problémov sa dá riešiť len za pochodu a len od chvíle, odkedy skutočne vzniknú. Nemôžeš v tejto chvíli zistiť, ako to bude po pôrode, ako celú situáciu bude zvládať otec dieťaťa a tiež tvoj manžel,či ostane s rodinou, alebo nie. Ak by si na 100% vedela, že neostane s tebou, tak už teraz vieš čo ťa čaká. Rozvod,súd, popretie otcovstva a dokazovanie, vymazanie z rodného listu dieťaťa, zverenie dcéry do starostlivosti, majetkové vyrovnanie... 😖 Len ty vieš, s akou pravdepodobnosťou ťa toto čaká. Možno to príde a možno nie. Ľudia sú všelijakí a v istých situáciách dokážu neskutočne prekvapiť. Niektorí pozitívne, iní negatívne. Všetko sa vždy nakoniec utrasie.

alice107
31. jan 2012

@sisaha ,rovnakou mierou manzelke milenca ulblizil je vlasny manzel,ako aj jeho milenka.teda martina303.ona nema o nic mensiu vinu .......samozrejem,ze treba najskor urcit alebo vylucit otcovstvo.....ale to by musela priznat svojmu manzelovi pravdu.....a toho sa ona bojji ako ´´cert kriza´´.pretoze dobre vie,co,bude nasledovat......mne to pripada ako uvazovanie nezrelej osobnosti......urobi velku chybu a ide to zatajit..zo strachu pred nasledkami......ako sa dokaze postarat o svoje deti,ked nevie celit zivotnym problemom,ktore si sama sposobi.?....chudatka jej deti.
inak,test sa ma doma robit najskor na 7 den od suloze....pretoze skor aj tak test nie je spolahlivy ukazovatel vysledku......

julika31
31. jan 2012

Ahoj Martinka 303, svoje dietatko urcite nezabijaj, ono za to nemoze. Vsetci to preziju, aj manzel aj tvoja mama aj prva dcerka, pokial nebudu ignorovani a dokazes im nadalej davat svoju lasku. Pozri, nemanzelske deti boli aj za cias nasich mam a starych mam, a este kolko, a aj ja by som bola radsej nemanzelska ako nebola...
Mozno ta manzel opusti a zostanes sama, ale aj to sa da zvladnut. Mozno sa s manzelom rozidete aj tak... ale mozno ze si dokazete odpustit. Pokus sa zachranit svoju rodinu. Chyby sa stavaju. A mozno to naozaj vo vasich rodinach nefunguje a jedneho dna budes manzelkou svojho milenca. to nikdy nevies. Je mi vsak luto aj manzelky tvojho milenca. Co ak ich vztah nie je v troskach ako ten vas? Na to by si mala brat ohlad rovnako ako na jeho deti. Jeho zena sa to nemusi ani dozvediet, tvoj manzel to ale urcite skor ci neskor zisti, takze by si mu to mala povedat. V tomto to maju zeny ovela horsie ako muzi. Ved napokon, ani netusime kolko nasich muzov ma "bokovku" a my sa to nikdy nedozvieme... Na odsudzujuce okolie a ohovaracov teraz neber ohlad, najdolezitejsie je tvoje svedomie a zivot (tvoj, tvojich deti, ale aj manzelov a ostatnych "ranenych" - netreba ich v ziadnom pripade ignorovat, aby si nan zo zialu nesiahli). Tak ako si svoju lasku darovala svojmu milencovi, nezabudaj rozdavat lasku aj svojmu najblizsiemu okoliu, manzelovi, dcerke, ale najma pocatemu dietatku. Len velka laska k tvojmu okoliu vsetko zahoji. Zial, v tomto pripade budes musiet viac davat ako dostavat. Drzim palce.

martina303
autor
31. jan 2012

@alice107 nehodnoť moje deti ako chúďatá. To Ti vôbec ako cudzie osobe neprináleží!!!! Tvoj nazor rešpektujem, urcite som si z neho nieco zobrala a rozhodnem sa tak ako uznam za vhodne. Nepovedala som, ze svojmu muozvo pravdu nepoviem. Ale aspon teraz nie, minimalne do 12 tyzdna. Potom sa rozhodnem kedy a ako mu to poviem. Zachovala som sa ako bezcitny a zly clovek, kedze som ako pises "sulozila" so zenatym muzom a so zavazkami. Ano urobila som chybny krok, ktory ma mrzi najma pre moju malu a muza. Ale ver, ze vzdy som sa ludom snazila pomahat a nikdy, mimo tohto skutku som nikomu vedome neublizila.

zexi
31. jan 2012

@alice107 tak ty si si sem prišla riadne zahádzať virtuálnymi kameňmi 😠 skoro v každom riadku sa oháňaš morálkou, úpaliť na hranici by si ju nechcela?!
Nechápem, prečo ty a tebe podobné máte potrebu moralizovať napriek tomu, že martina tu viackrát, aj úplne na začiatku sama priznala svoju vinu, sama oľutovala, celý čas sa snaží nájsť riešenie, ktoré by najmenej ublížilo deťom milenca aj jej dcére, jej manželovi, atď. Čo viac potrebujete?! Prečo napriek tomu kopete?! Ona si je plne vedomá svojej chyby, napriek tomu cítite potrebu jej ju donekonečna virtulane obuchavať o hlavu!
a ty @alice107 až príliš dramatizuješ, neporovnávaj starostlivosť o deti s problémom, ktorý teraz martina rieši - s takým problémom by sa len tak ľahko nevedelo vysporiadať 99% z nás /ty tvoríš to 1% 😀 /a nemá to nič spoločné s ostatnými kvalitami človeka! Nabudúce si takúto "úprimnosť" radšej odpusti...

alice107
31. jan 2012

martina303,ty si svoj zivot takpovediac´´obnazila´´ na verejnom fore.....dala si tym moznost vyjadrovat sa k tvojim zalezitostiam.napisala som ti,ze som k tebe uprimna.a skutocne hladam vhodne slova na vyjadrenie toho,co chcem napisat.prepac mi teda,ale ja skutocne tvoje deti lutujem........ver mi,ze som videla osudy takychto deti v sudnych sienach......tvoj pripad zial nie je az taky ojedinely......a najväcsie obete takychto matiek su ich vlastne deti....
preto som napisala na to tvoje forum svoju mienku.no,vies,staci,ze si teraz vedome a uplne lahostajne ublizila vela ludom.....je uplne jedno,co si urobila predtym....
inak,bojis sa,zeby manzel trval na potrate,ak mu to povies teraz?je to jedno,pretoze rozhodnutie by aj tak bolo len na tebe.alebo pocitas stym,ze ak sa uz nebude dat urobit prerusenie tehotenstva,ze manzel to prime z donutenia?ako ten vas sobas?..

alice107
31. jan 2012

@zexi nechaj na mna, ako budem volit moje prispevky....martina priznala neveru ,ale jednym dychom tiez to,ze zataji manzelovi neveru aj prave otcovstvo dietata,co caka.......prepac mi,ale to pokladam za nemorlane tak to aj formulujem... az teraz napisal,ze caka do najmenej 12 tt...ale ..... na veci to nic nemeni.....a starostlivost o deti suvisi aj s moralnym profilom matky......pretoze ta je vzorom pre spravanie deti......ty asi vela o vychove deti nevies,ze?

zexi
31. jan 2012

@alice107 no nie, nenecham to na teba. Ak zhodnotim, ze sem niekto prisiel len kopat pricom tema znela pomozte mi, tak sa ozvem, taka som ja. Nie sme tu na kazni, takze sa nebudem ticho prizerat ked sa tu bude niekto hrat na inkvizitora. Najlahsie sa kope do tych, ktori su zraneni, vsak? A v danej chvili sa ani poriadne branit nevedia.
Martina hladala vychodisko najmenej bolestive pre vsetkych zucastnenych. A ty sa tu mozes aj rozkrajat, ak sa rozhodla to manzelovi zatiaľ zatajit, stane sa tak.

nela82
31. jan 2012

@martina303 pisala si,ze po jednej hadke ti uz chcel dceru vziat prec a odijst... 😔 Je to smutne,no pokial vies akeho mas manzela a dobre vies co mozes ocakavat-naozaj nechapem preco si potom riskovala,ze teraz naozaj mozes stratit dceru ☹ Myslim,ze pokial je taky,ako pises...tak on asi urobi vsetko pre to aby si sa s malou nestykala 😢 Drzim prsty teda...toto by som neprezila....
Uz len kvôly tomu si mala skor uvazovat...

roberta31
31. jan 2012

@alice107 ja som v zivote sudila vela ludi,kým sa mi nestalo nieco podobne,popripade este horsie.Takže neodsudzuj,nikdy nevies co v živote stretne teba,popripade tvojich blizkych.Nikdy nehovor nikdy!!!

grace90701
31. jan 2012

@alice107 ...vyjadrenie: ty asi vela o vychove deti nevies,...to mi pripada trosku neferovo...alebo inak mi to vyznie...ja som odbornik na vychovu..potom naozaj klobuk dolu.

alice107
31. jan 2012

@zexi ,len sa upokoj..naco tie vasne?samozrejme ze ona sa bude snazit zatajit to manzelovi......to bolo jasne od zaciatku......nevie sa o deti postarat/ako sama vyjadrila obavy/,tak musi mat nieoho,kto to urobi za nu...a kedze milenec sa k nicomu nema,tak oklame alebo sa bude snazit oklamat manzela.....ten keby vedel.,ze dieta nie je jeho,tak podla toho,ako ona napisala celu situaciu,,opusti ju hned...a ma pravdepodobne viac sanci na ziskanie spolocnej dcery do svojej starostlivosti...moralne,aj financne..a toho sa ona boji.....a samozrejme.,neche prist o finance zazamie od manzela......a pravdepodobne aj od rodicov.....ti by velmi necheli,aby sa to prezradilo..to je jasne.....cele je to o tom,aby ona z toho vysla co najmenej poskodena.....

bettypo
31. jan 2012

@martina303 Nechcela si dať zatvoriť túto tému? Takéto témy priam priťahujú ľudí, ktorí si potrebujú do niekoho kopnúť

martina303
autor
31. jan 2012

@nela82 on potom zhodnotil, že to spravne nie je. Ospravedlnil sa a iac sa to nezopakovalo. Vzdy sa pekne o malej rozpravame, hladame spolocne riesenia. Vzdy sa on zastane mna ako aj ja jeho. Ja som s malou prevazne, kedze on je aj poobede praci, tak ho chodime pozriet, aby aj tak aspon trosku casu travil s nou. Vzdy sme sa praveze snazili aby sme si ako rodicia pomahali kedze mame taku malu rozmaznanu opicku (vychova dedka a babky v case ked sme byvali u nich(. Ten incident sa stal len raz. Ale tak bohvie co by bolo potom.

@alice107 Tak si advokatka? Alebo este len koncipientka? Ako kolizna opatrovnicka by si urcite mala aj viac citu. Ako som povedala rešpektujem tvoj nazor ale viac ti nemam co povedat, pretoze reci typu ze lutujes moje deti mi neskutocne ublizuju.

martina303
autor
31. jan 2012

@bettypo uz 3 krat som pisala adminovi a nic....

zexi
31. jan 2012

@alice107 .....áno pekne zhrnuté, a teba ide teraz rozhodiť od jedu 🙂 Lebo by si ju rada videla trpiet, lebo bola nemoralna a mala by pykat. však? 😉

alice107
31. jan 2012

@grace90701 ,na ja by som mojmu dietatu taky vychovny ´´vzor´´ ako zakladatelka fora nedala......na to clovek nemusi byt odbornik na vychovu,aby vedel,ze treba vychovat prikadom..ale nie prikladom podvadzania.,ci zranovania inych......ale na to treba zrelu osobnost....

elise
31. jan 2012

@alice107 ak by si sa ocitla v jej situácii konala by si tak že všetko by si hned povedala mužovi na rovinu? asi nie inak sa uvažuje ked sa človek dostane do tej situácie a inak ked ju vidi iba z nadhladu. čo je morálne a čo nemorálne je každeho subjektívna vec. hovori sa že nikdy nevieš čo ten druhý preživa kým si neobuješ jeho topánky. aj ja som si vela krát v rôznych situáciách povedala toto sa mi nikdy nestane ....a stal sa opak takže neodsudzuj.každá sme mamina a vychovávame najlepšie ako vieme ale niktorej nám neoprávnuje sudiť tu druhu ako výchováva dieťa.v živote su aj účelove klamstvá ktore bezváhania každý používame alebo aby sa situácia zlahčila.

stardust
31. jan 2012

@zexi este stastie, ze uz nezijeme v stredoveku. Vtedy si ludia zgustli na takych hriesnikoch...neverne zeny napichavali na kol alebo hadzali zviazane do vody...