icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

kkristin
2. feb 2012

@laguardia tak pridavam sa k pravnickam, ale myslim ze podaktore si mylia povolanie "pravnicky" a sudkyne 😉

lvka
2. feb 2012

Dievcata vazne? Vy by ste to spravili svojim muzom? Mne pri predstave ze by moj manzel mal niekde nemanzelske dieta uplne rve srdce... Keby po krize prisiel za mnou a priznal sa tak by som to asi zvladla, ale keby som sa casom dozvedela ze ma napr skolaka.... Ja neviem... Ako, Martina je podla prispevkov zlata baba, ale to vam nie je luto jej muza? Ani trochu?

alice107
2. feb 2012

@laguardia ,kedze komunikacia s tebou je ozaj ako s malym dietatom,prepac mi,zazelam ti pekny den.hadam si nemyslis,,ze beriem vazne tvoju argumentaciu o tom slogane ..kto si bez viny...uz to tu vysvetlovala aj ina zena.........niekto ma moralny aspekt nastaveny tak,niekto inak.....a nemoralne a lahkomyselne konanie potom ospravedlnuje tym,ze aj ini su vinni ze kazdy je vinny......mozno si nevies predstavit,ze su zeny,co maju v sebe moralny kodex.a nikdy preto nekradnu, nepodvadzaju a neklamu svojich manzelov....ci nepachaju ine trestne ciny. a su verne svojim partnerom....pretoze toto pokladaju za normalne spravanie........takze zelam este raz pekny ,spokojny den....

misinn
2. feb 2012

@alice107 😉

resanka6
2. feb 2012

Je vela ludi a aj ja patrim medzi nich, co su ochotni vyvazit tvoje dietatko zlatom.... Aj ked budu vsetci nastvani nezriekaj sa ho, nechaj si ho, povedz pravdu a bojujujte spolu s drobcekom o svoje stastie. Nezalezi kto je jeho otec, je to predsa tvoje drobciatko - a ak niekto lubi teba, bude lubit aj tvoje deti. Strasne mooc ti drzim palceky, aby ste to zvladli.

laguardia
2. feb 2012

@alice107 Asi si dobre nepochopila. To že aj iní majú na tejto situácii svoj podiel viny, som myslela na tvoju poznámku "preco by mali za jej podvody ,nemravnost a lahkovaznost trpiet nevinni ludia?"
A Tvoje posledné stanovisko svedčí niečo o Tvojej schopnosti argumentácie. Keď nemám argumenty, začnem osočovať a urážať, prípadne zaželám príjemný deň a skončím s úsmevom... 😉 Predstav si, že si viem predstaviť, že niektoré ženy majú v sebe morálny kódex. Dokonca si nemyslím, že len niektoré. Ale nepotrebujem o sebe neustále vyhlasovať, že ho mám. Radšej sa podľa neho snažím správať. Skús sa aj Ty a naozaj to môžeme ukončiť, nemyslím, že by táto časť diskusie Martine niečím prospela.

kkristin
2. feb 2012

@lvka Ivka popravde nie, ja osobne tvrdo odmietam neveru, a o to viac ze islo o zenateho muza s detmi...mam tvrde moralne zasady, ale myslim si ze tema nebola o tom aby sme ju sudili a kritizovali...
nasledky konania si nesie sama a zivot jej to vsetko vrati sam, my to robit nemusime....
len si myslim, ze nikto z nas nema pravo sudit inych ludi, a niesom zastanca toho aby sme jej to naivne hovorili, ze to nieje take zle co urobila, lebo je to zle a velmi zle co urobila, ale na druhej strane si nemyslim, ze ju tu mame odsudzovat a lincovat....
radu by som jej tiez nikdy nedavala lebo si myslim, ze na to mame prilis malo informacii a na potrat poslat zenu by som nikdy nemohla/kto vie ci by mohla mat este nejake dieta/ ale myslim, ze nasledky si ponesie, zivot jej to vrati sam a poucovat ju nema zmysel...poucila sa snad sama a nikto z nas nevie co nam zivot prinesie....

lvka
2. feb 2012

@kkristin pripievam do tejto temy od zaciatku a ani raz som martinu neodsudila a ani neodsudzujem...nie som ani pre UPT, moj nazor som vyjadrila o par desiatok stran dozadu a dopisala som ze ONA sa musi rozhodnut co urobi sama za seba.... Tento moj komentar vyssie bol ale adresovany zenam ktore su za zatlkanie... A bola to otazka.. Nie lincovanie... Naozaj si myslite ze si manzel nezasluzi pravdu? Neviem preco sa ti to zda ako odsudenie...

kkristin
2. feb 2012

@lvka prepac, mne to tu lbne, pisala som ti inu spravu, ale tuto mi neodoslalo vseobecne a tu co som ti chcela adresovat mi nedalo vobec :( nechapem

kkristin
2. feb 2012

@lvka tak pisem co som povodne mala pre teba este raz, 🙂ze je mi ho luto...a myslim ze pravdu si zasluzi, ale myslim ze najprv y bolo fajn vediet koho to dieta je....

alice107
2. feb 2012

@laguardia to je dobre ,ze sa snazis spravat slusne a moralne...a ak pochopis,co je to vyjadrenie postoja ,bude to uplne o.k.....nie je urazka zeny,co spacha neveru a chce spachat podvod na manzelovi ,ked sa to nazve nemravnym spravanim.....to je proste fakt.ako inak nazvat taku zenu?moralne hodnotnu?nasa europska moralka ma urcity kodex.ak sa snazis a spravas podla neho,mala by si vediet,ze kto pacha neveru v manzelskom zväzku,je to proti mravnym principom..a proti ulohe,aku maju manzelia v manzelstve .......tolko k tvojim poznamkam....ano,mozeme nasu debatu ukoncit.ja som ju ukoncila vlasne tym ,ze som ti zazelala pekny den....ty si to nepochopila?

macamac
2. feb 2012

😅 a zase dokolečka dokola ženičky, čo stále mudrujú rečami tipu: keby bola vopred prehodnotila....bla bla bla

jasné, všetci, totálne všetci, každý deň a celý život neustále len prehodnocujeme a prv, než čokoľvek spravíme / napr. vstaneme z postele/, prehodnotíme svoj čin 😝 /či sa mi oplatí vstať 😀 /

jasné, irónia, ale ako: načo je dobré dokola tu omielať, čo mala a nemala Martina robiť?
a stále tu omielať nejaké kódexi morálky??

mne sa zdá, že podaktoré si sem prišli zdvíhať sebavedomie 😝
alebo presviedčať same seba o svojej výnimočnosti, bezchybnosti, abnormálnej morálke,....

fakt, chúďa Maťa, ak sem nakukne, tak musí sa jej zdvíhať žalúdok

martina303
autor
2. feb 2012

@macamac Nedviha mi zaludok, to urcite nie. stale len premyslam co a ako urobit, ako to muzovi povedat a potom premyslam ako s dvoma detickami sama. Vravim, ono ten strach a pocity viny ma uzieraju, ze uz nevladzem.

olivova
2. feb 2012

myslim, ze tu vobec nejde o to, ci si tu pravdu manzel zasluzi alebo nie. Otazka je, ci zotrvat v manzelstve s manzelom, alebo odist....Predpokladam, ze Mata s manzelom ostat chce, urovnat vztah...tak k comu je dobre byt tak velmi uprimna? Akurat na to, ze sa manzel s takym niecim nevyrovna a bez zbytocnej uprimnosti by mozno vztah zacal fungovat....V manzelstve sa deje vselico, a pokial obe strany chcu, vzdy je moznost obnovy....vzdy je moznost, ze budu stastni...Pokial nie, aj tak sa rozidu ... Myslim, ze pokial sa rozhodne zotrvat a skusit a nepovedat mu to, obcas budu krute chvile, ale co uz...To k tomu patri. A neznamena to, ak sa rozhodne zamlcat mu to, ze si ho nevazi...
A na to musi manzela poznat - ci pravdu zvladne alebo nie...

A suhlasim s @macamac - nik nevie, co ho v zivote postretne a ako sa zachova...Takze take vyjadrenia, ako odsudzujete strasne neveru a ake ste moralne....len aby sa to nezvrtlo...

lvka
2. feb 2012

@kkristin ano to je pravda, bol by to pekny happy end keby to bolo manzelove dieta ;)

kkristin
2. feb 2012

@lvka mozno motyka vystreli... 😉

stardust
2. feb 2012

@martina303 prepac, ze sa asi zase pytam, ale co bol primarny dovod, ze si spavala s inym?

vera_t
2. feb 2012

Ahoj, citala som si len prvu stranu a tu je teda moj nazor. Urcite by som si nedala vziat babatko lebo si to budes cely zivot vycitat...najlepsie riesenie je sadnut si s manzelom a povedat mu pravdu...padne ti kamen zo srdca a uvidis ako sa k tomu postavi s odstupom casu...co sa tyka tvojho milenca....ako nehnevaj sa, ale ja by som takeho cloveka nechcela mat pri sebe...pisala si, ze uz mal dve milenky pred tebou...tak to je uplne jasne ze aj keby si sa rozhodla pre zivot s nim a tzv. rozbila rodinu i ked si myslim, ze ty by si ju uz ani nerozbila kedze je tolko krat poznacena neverou...tak som si takmer ista, ze by mal milenku aj pri tebe...treba si zvazit co je tvoja priorita...a ako zareaguje tvoj manzel ci ti bude taketo nieco schopny odpustit...(po pripade ci budes chciet byt aj ty s nim...) a ci budes nutena celit tomu sama...ale urcite ti tvoje dietatko v brusku bude raz v zivote vdacne a bude ti to vracat svojou laskou, ze si sa napriek vsetkemu rozhodla to malinke stvorenie ponechat....

frick
2. feb 2012

@martina303 Osobne si myslím Maťa že táto diskusia ti už asi viac škodí ako pomáha lebo aj keď už sa nejako rozhodneš zasa si niečo prečítaš a zasa si na začiatku. Aspoň taký mám pocit z tvojich príspevkov ak sa mýlim tak prepáč A myslím si že niektoré názory ťa už musia ubíjať.Neviem teda od 40-tej strany to už čítam len sporadicky lebo je to o tom istom a som tu len preto aby som vedela ako ďalej pokračuješ.tak sa drž

aliza
2. feb 2012

baby, ja fakt nechapem jedno, ako mozte radit, aby mlcala a klamala manzela? keby vas manzel mal mimo vztah a dotycna by otehotnela, ako by ste sa citili, keby to manzel pred vami tajil niekolko rokov a hral sa doma na svateho? a to by ste to dieta aspon nepovazovali za svoje a nelubili, cize omnoho lahsia situacia. Ono pravda vzdy vyplava napovrch a potom co? skuste sa vzit do jeho situacie, co by ste chceli vy?
@olivova ze zbytocna uprimnost? uprimnost sa ti zda zbytocna? pokial viem, kazda z nas uprimnost povazuje vo vztahu za samozrejmost, takze asi nie je az taka zbytocna, ze?
ja osobne suhlasim s tymi, co pisu, ze sa k tomu postavit zodpovedne a cestne, neschovavat sa za dalsie klamstvo. Co sa stalo, sa stalo, o tom uz fakt netreba pisat, ale nemate pocit, ze prave teraz je sanca sa zachovat cestne? uz raz za klamstvo zaplatila, preco ist do dalsieho? naozaj si myslite, ze bude stastna, ze budu stastni?
Ja by som pockala do toho 12.tyzdna, predsa len, stat sa moze este vselico, potom napisala uprimny list s vyznanim a priznanim, zbalila dceru a odisla k rodicom a nechala to na muzovi.

renca3
2. feb 2012

@aliza - co by som chcela? urcite aby drzal usta. a keby sa to prevalilo? po vycitkach a tichej domacnosti by som zvazila, ci mi to stoji s nim dalej zit.

alice107
2. feb 2012

@aliza suhlasim s tvojim nazorom.len poznamka.ak opusti spolocnu domacnost a vezme si dceru,jej muz moze okamzite podat na sud navrh na predbezne opatrenie o zverenie dcery do jeho starostlivosti...do rozvodu.....a velmi pravdepodobne by mu sudca vyhovel.......a list bude perfektny dokaz proti nej......ze kona nezodpovedne ako manzelka a matka.....a to dieta ma s otcom pekny vztah..on je dobry otec.podla jej vyjadrenia....takze este by sposobila traumu svojej dcerke a ublizila 3x svojmu manzelovi.....neverou,tym,ze je tehotna s inym muzom a este ho aj odluci od dcery.......ist byvat k rodicom je ozaj skutok zien,co sa nevedia postarat o seba a svoje potreby.....a preco nie si zabezpecit hoci aj najomny byt?taky utek robia deti..nie dospele zeny....

vejula
2. feb 2012

tak tolko si tu temu už čitam že som sa nakoniec predsa rozhodla napisať nazor pre martinu.
Je to čisto moj pohlad ale každy sme iní. Vela žien hovorí že radšej budu štastne klamane ako nešťastne po dozvedení pravdy. Ja som celkom opačneho nazoru. Žiť roky v klamstve to je podla mna dosť hrozne. Určite si myslim že každí ma pravo byť na čistom a mať možnosť rozhodnuť sa.
A duha vec je že samotnu martinu môže toto klamanie psychicky zničiť. Podla mna každeho človeka so svedomim
by tento život v klamstve skôr či neskôr poloťilo. Alebo je druha možnosť, že sa svedomie na tolko otupi, že už bolesť neciti. Ale to podla mna tiež nieje vyhra.

macamac
2. feb 2012

@martina303 😉 to bolo obrazne myslené 🙂
keby pozorne všetci čítali, tak vidia, že nemáš hlavu v oblakoch, chápeš svoju chybu-ale s tým teraz už nič nik nenarobí
a riešiť chceš,takže to je veľké plus
a staviaš sa zodpovedne. nechceš zabiť dieťa-niekoho,kto za to vôbec nemôže. takže toto ja považujem za rozumné riešenie 😉
lebo interupcia-by bolo len zbavenie sa zodpovednosti a navonok zahladenie niečoho /nevery/. to by bolo podľa mňa slabošské. a potom by si mohla byť pokrytec a tváriť sa,že nič sa nestalo a navonok si zachováš čistý štít
ale ty tým,že si bábo necháš,sa zodpovedne staviaš za svoje činy a chceš veci riešiť
a to,ako budeš riešiť ostatné-je len na tebe

takže-pokrytecké podľa mňa je to,že niekto chce interupciami "riešiť" svoje "poklesky"

ja som za tvoje rozhodnutia 🙂

vejula
2. feb 2012

@macamac tak interupcia je podla mna jednoznačne najhoršie riešenie. pre mna osobne je pokrytecke aj klamať mužovi a nechať ho v tom že dieťa je jeho. No neviem, ale ked si predstaviš seba na mieste martininho mm???
JA keby sa po rokoch dozviem o nevere mojho mm a nebodaj aj o nejakom dieťati, ktore mi manžel tajil..... Neodpustim mu to už len preto že ma roky klamal, dival sa mi do oči miloval sa somnou bozkaval ma... všetko to by bolo pre mna v tu chvilu len obyčajne klamstvo

martina303
autor
2. feb 2012

@alice107 ja už Ťa skutočne prosím... nemám záujem o Tvoje rady, skúsenosti zo súdnych sieň, hanenia za nezodpovednosť. Strach mám aj bez toho. Nechaj už na mňa ako sa rozhodnem. Neustále píses, ze ta nezaujimam, ze ti je jedno ako ja dopadnem, tak ta poprosim uz neprispievaj. Lebo ja som prosila o radu, nie moj manzel, ktoreho lutujes, plus moje deti. Radu si dala, moralizovat som nepytala.

alice107
2. feb 2012

@macamac ked niekto ma byt zodpovedny,tak do dosledkov..nielen interupcia je zbavenie sa zodpovednosti za poklesok......ale hlavne podvod na nevinnom manzelovi uvedenim ho do omylu,ze je otcom......a zatajovanim mu svojho pomeru......tak toto je tiez zbavovanie sa svojej zodpovednosti na ukor nevinnych .....

vejula
2. feb 2012

@martina303 mysliš že dokažeš normalne dlhodobo fungovať v tomto klamstve???? LEbo podla mna by to bolo aj pre teba psychicky zničujuce a ubijajuce. LEn aby si po rokoch neskončila v nejakej liečebni. Ono sa to zda, ale musi to byť strašna psychicka zaťaž

macamac
2. feb 2012

@vejula ako-súhlasím,je to tak
ale snažím sa vžiť aj do Matinej situácie-a fakt, ťažko radiť,lebo neviem, čo by som ja robila. tiež som za to, aby sa priznala-ale teraz čisto teoreticky. ak by som bola v tej situácii, neviem, nakoľko by mi strach dovoľoval uvažovať tak "férovo". fakt neviem. asi by som čakala do toho 12. týždňa. naťahovala čas.
ale asi by ma to klamstvo - žiť v ňom - nesmierne ničilo. ale zas- to len predpokladám. a každý máme iný prach citlivosti na nejaké životné pocity a inak si ich vieme spracovať a zmieriť sa s nimi.
takže-fakt si nedovolím niečo konkrétne napísať a tvrdo si to obhajovať,lebo všetko je v rovine uvažovania, nie prežívania.

ale jednoznačne- potrat nie. na toto jediné by som odvahu nenabrala asi nikdy-aj keď to slovo nerada používam.ale ja považujem život za život už od počatia. takže u mňa vražda-nie.

ninimini
2. feb 2012

@martina303 vieš prečo určil Boh ženu aby rodila a vychovála deti? Lebo keby to bolo také jednoducho robil by to chlap.Takže máš dost síl na všetko a ver mi jednu vec ked bude tvoja malá včšia určite sa bude pýtat prečo je jej súrodenec od iného tatinka ked si bola vydatá za jej tatinka ale ked bude zrelá na rodinu príde a obíme ta a to z jedného velkého dovodu lebo bude hrdá na svoju maminku ktorá jej nezobrala súrodenca a venovala nielen život jej sestre alebo bratovi ale hlavne jej darovala najlepšieho priatela do života