Tehotná s milencom
Dobry den,
chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.
@martina303 ,ja ti rady nedavam,ja som na verenom fore a vyjadrujem svoj nazor a postoj.... ak sa ti moj prispevok nepaci,necitaj ho......ja ti tvoje nazory neberiem.....nesuhlasim s niektorymi.....ale nepisem ti,aby si ich nevyjadrovala......sice si zalozila tuto debatu..ale je verejna......
a toto ,co si ty nastolila,je ozaj vysoko spolocensky problem .preto ma zaujima.a preto vyjadrujem aj svoje postoje.ak sa ti zda,ze je to moralizovanie,tak to uz je na tebe,ako to chapes.......zelam ti pekny vecer....
@macamac tak ja viem že mna by to klamstvo celkom pohltilo. JA neznašam žiť v klamstve, nikdy som to nevedela. Už od detstva som sa musela so všetkym priznať... Sa mi až kamarati smiali, ked som im povedala že som sa mame priznala ked som fajčila travu, alebo aj po prvom sexe. PRoste inak som sa jej ani do oči nevedela pozrieť, citila som sa fakt hrozne, KEd som jej to povedala ulavilo sa mi vždy, aj ked potom nasledovali nejake tie reči. Toto je samoízrejme važnejšia situacia ako hulenie mladej puberťačky. Ale o to viac by ma to asi ničilo žiť v takom hroznom klamstve
@alice107 Tak si založ tému podobného typu, rieš tam neveru, veci s tým súvisiace. Ja nehovorím, že to čo píšeš nie je pravdou. Ale skutočne nevieš aký život žijem, aký vzťah sme mali doma, čo som ja trpela manželovi. Neboli to nevery, ale iné záležitosti. A to nie mesiace ale roky... Zmenil sa, zabojoval to som chcela aj ja ale bolo neskoro. Bohuzial ale ja neviem teraz ako pises byt "dospelá a vyzretá" žena a povedat mu pravdu. Stale sa bojim ako tehotenstvo bude prebiehat, viacmenej som si otcovstvom ista, ale predsa som spala aj s manzelom, uz v case ked sme si slubila po vianociach ze to skusime. Je to odstup 10 dni. A ci chces ci nie sudis ma a tak bolestivo, ze pritom trapeni ktore mam ma to este viac ubija. Nie som taka silna zena ako ty. Konala som velmi nezodpovedne, hladiac len na seba, moc ma to mrzi, dala by som cokolvek za to vratit cas. Mrzi ma to ako matku mojho dievcatka.
@lvka vazne by si to zvladla, keby sa ti muz priznal? A keby ti to dieta doniesol domov, aby si sa onho starala, aj vtedy by si mala tento nazor? lebo ine je vediet, ze niekde sa stala nevera a je z toho dieta, ktore ale nezije so mnou v spolocnej domacnosti, ako sa kazdy den pozerat na "vysledok nevery". Preto ja hovorim, co oci nevidia, srdce neboli...
@martina303 mata vydrz, napokon aj tak rozhodnut sa musis sama, nieje to lahke nik nemoze povedat ze ma recept ako s ato da bez ujmy na zdravy, co ja viem urob tak aby ta to co najmenej bolelo..... nik nema tvoje topanky a ani sa nepokusil v nich prejst takze tie rady su len ich a tazko povedat ci su aplikovatelne na tvoj pripad.... drz sa nech s auz rozhodnes akokolvek pravez e nepocuvaj okolie , preries si to sam av sebe, ci dokazes fungovat s dvoma detmi sama, alebo ci dokaze tvoj muz akceptovat to druhe dieta, alebo ci budes ty sama pred sebou schopna uniest to bremeno ze si len ty a tvoja dcerka, lebo nikde nieje napisane ze vam manzelstvo vytrime aj ked sa nic neprevali.... a ty to zameties len pod svoju pokrievku.... nikto ti neda nijake garancie..... osudy pise zivot sam, nech s auz rozhodnes akokolvek bud silna, je to len a len na tebe , ziadna xy to za teba nevyriesi memechaj sa spochybnit svoje rozhodnutia a ak sa uz raz rozhodnes tak si za tym stoj.....drzim ti palce....jedna zena unesie ako take hovado aj ty to zvladnes...trim sa a vymaz tuto diskusiu .....je to o nicom .... malo pochopenia.....
@sisaha ano, mas ciastocne pravdu 🙂 totiz, cela tato situacia je strasne tazka, ja si ale myslim ze ked ma zena (alebo muz) milenca/ku tak je to tak trochu "ich vec" ( to zase budem roznesena v zuboch 🙂))) ) proste nie som idealista, v dnesnej dobe nie je ziadne terno mat milenca...a tak nejako je to vec tych dvoch a vtedy suhlasim s tym "co oci nevidia...." a suhlasim aj s tym co si pisala v predchadzajucom prispevku - mnohe z nas mozno ani nevieme co robia nasi muzi... A ver mi ze ja som vzdy rozpravala ze "chlapa netreba lutovat" 🙂 ALE ked je z toho nasledok, tak sa to uz nestava "jej alebo jeho" vecou ale vecou rodiny... On si tiez moze vybrat ci chce v takej rodine zotrvat.. Tiez ma predsa narok na zivot podla svojich predstav... Zblaznila by som sa keby ku mne moj chlap prisiel a povedal "mam dieta s inou", pravdepodobne by som ho vyrazila, ale odstupom casu by som to brala ako fair play... Hovorim z vlastnej skusenosti a nie lenz jednej... Viem co je to byt klamana.. Toto nie je take ze "zlatko niekto do mna nabural kym som stala na parkovisku" aj ked ste naburali vy... Toto je klamstvo ktore moze boliet.. Neodsudzujem martinine rozhodnutie...a virtualne pri nej stojim ;) len ja by som to este zvazila..
@alice107 ty už čo tu píšeš za somariny? Prečo by jej nejaký sudca mal vziať dcéru? Pokiaľ nie je alkoholička a nemorálna ženská, tak jej dcéru nechá.. V prvom rade sa pozerá súd na záujmy dieťaťa... je to dievčatko, takže v prvom rade ju súd dá matke... ako žene... Nestraš ju zbytočnými výplodmi, ktoré pozeráš v telke. 😠
@katy31 veď to, že som nemorálna.... a naozaj sa hľadí na zaujmy dieťata.. to je zlozitá otázka a v tej sa alica vie velmi dobre pohybovat, vzhladom ze ma pravnicke vzdelanie a povolanie, takze ti da urcite vycerpavajuce vysvetlenie. Aj ja sa v tom elmi dobre viem orientovat a preto mam obavy!
@martina303 dievča.. žiaden strach a ani výčitky... ty sa teš zo svojho bábätka, mysli len naň a na svoju dcéru.. ani tvoj manžel, ani tvoj milenec, ani jeho rodina teraz nie sú podstatní... podstatná si teraz len ty a Tvoje deti... 😉 Nosíš v sebe nový život a to je obrovské šťastie.. a to Ťa teraz potrebuje celú, spokojnú a pokojnú a vyrovnanú... Aj Tvoja dcérka. Uvidíš, že za týždeň, dva, tri, mesiac bude úplne inak všetko vyzerať... a neboj sa.. zvládneš všetko... 😵
@martina303 nezoberie ti ju.. Podla toho co si pisala.... Dohodnete sa.... Deti sa netrestaju za problemy rodicov... Fakt si myslis ze ju vezme?
@katy31 Joj Katy kiežby sa tak dalo na to takto hladiet. Zacinam mat strach ci ja nebudem vinná, ze moje deti budu mat nestastne detstvo....
@martina303 ale houbeles, 13 rokov robím s právnikmi, sama mám za sebou takýto prípad a nikto mi syna nevzal... Mimochodom, v zákonoch sa vyznám aj ja a dokonca mám štátnicu z psychológie a pár vysvetlení kurátorok, ktoré zastupujú deti. Fakt sa nenechaj zastrašiť. Predbežne Ti akurát tak môžu určiť striedavú výchovu, čiže obidvaja budete mať s manželom rovnaké práva na dieťa. Týždeň bude u ňho a týždeň u Teba. A ABSOLÚTNE NIE SI NEMORÁLNA!!!!!
@lvka Bohvie, čo sa v nom stane ked sa to vsetko dozvie. Aky hnev. A vie, ze ja na nej lipnem. On sa vidi v dome, okolii, majetku a teraz ja mu toto prekazim. Plus to, ze som bola s inym muzom, pretoze ja som bola len s nim. Brala som sa poctiva. A bude hladiet na malu, ze bohvie ako ja v zivote dopadnem, s dalsim dietatom, bez muza, bude sa mozno o nu bat. To vobec nedokazem odhadnut.
baby som pravnicka a teda zobrat dieta matke nieje take jednoduche...v nasom state este stale v 90-tich percentach prideluju dieta matke a v pripadoch ze nie tak ide o vazne pripady, a obcas uz zacina striedava vychova...
to vobec nieje take jednoduche ako si to tu predstavujete
@martina303 Maťka prosím Ťa, ako to rozmýšlaš... prečo by mali mať Tvoje deti nešťastné detstvo. Vieš aký je môj syn rád, že má súrodenca? Sú obidvaja šťastní a spokojní, nič a nikto im nechýba. A ja som s nimi šťastná, môj život sa obrátil k lepšiemu o 360 stupňov. Nedaj sa nikým zastrašiť.. si predsa mamičkou dievčatka, ktoré vychovávaš s láskou, dávaš jej všetko, čo potrebuje a to je pre deti hlavne pocit bezpečia, istoty a lásky. Možno budú žiť skromnejšie, ako iné deti, ale budú šťastné... A nie si na svete sama, ako som čítala, máš rodičov, určite máš aj kopec priateľov. Naozaj sa nemáš čoho báť.. A naozaj v tejto chvíli nemôžeš vedieť, ako sa situácia s manželom vyvŕbi... takže teraz sa uspokoj, aby si mala kľudné tehotenstvo a všetko ostatné rieš až potom, keď sa maličké narodí... keď už nebude ohrozené... 😉
@martina303 tvoje deti nebudu mat nestastne detstvo, maju milujucu matku ktora sa o ne postara... Ked on vasu dcerku tak lubi, ako sa sprava teraz k "brusku"? Uz aj vyjadruje nejake pocity? Tesi sa?
@lvka Nie, zatial nič. Ani sa o tom nebavime, vobec nic.
@martina303 Ale skutočne nevieš aký život žijem, aký vzťah sme mali doma, čo som ja trpela manželovi. Neboli to nevery, ale iné záležitosti. A to nie mesiace ale roky... Zmenil sa, zabojoval to som chcela aj ja ale bolo neskoro.
Nemanzelska dcera je toho dosledkom. Bude takym mementom, aby sa viac snazil o fungujuce manzelstvo. A tvoje slova su velmi dobrym zaciatkom, ked mu budes hovorit pravdu.
@martina303 K tomu nebaveniu sa o brušku.. Keď som začala v tehotenstve krvácať, tiež sme sa s otcom malého prestali baviť o malom.. Prestali sme riešiť mená, výbavičku.. lebo strach, že sa tešíme predčasne, bol priveľký.
@stardust Vies len on to zas az ta strasne ako ja nevidel. Vzdy ked som mu vytkla jeho vyjazdy z prichodom o deviatej rano, ze to raz za cas treba, lebo stresy v praci. A zas on fakt ma aj v praci toho dost. Raz ho zazila mala aky prisiel a odvtedy sa sekol, resp. obmedzil na raz za mesiac...A to je s neverou neporovnatelne.
@kveta aj u nas je to podla mna preto.
@martina303 predpokladam ,ze nikto na tomto fore nevie,aky zivot ty ozaj zijes.len to,co si napisala.a vychadzame teda z tych poznatkov,co si nam predlozila.ale nevera je nevera.a podvod je podvod.nezalezi na tom,z coho prameni..ja to mozem chapat,ale na mojom postoji sa nic nemeni........inak,ja sa ozaj cudujem,ze si takyto svoj intimny problem napisala na verejne forum...prepac mi,ale to sa skutocne potom nemozes cudovat,ze sa tu rozoberaju tvoje intimne zalezitosti.....tak to uz byva na forach,ak sa napise nieco sukromne......
ja aj ine pisem svoje nazory..... ja pisem nazor,aky ho skutocne mam.nemalo by vyznam pisat pokrytecke utesovania alebo veci,ak viem ,ze je to inak.....ja nepotrebujem zakladat ziadne temy.ver mi ,ja take zeny ako si ty a tvoje problemy poznam do detailu..........ja mam vyhranene nazory na tento problem.preto sa zucastnujem verejnej debaty.
prepac mi,ale ty si vobec nepocitala s tym,ze na tomto fore budu vyjaderene aj nazory ,co ty nechces pocut a co ta rozrusuju?ale to je velmi naivna predstava......obnazila si svoj zivot na nete..a tam sa preto aj o nom debatuje.......ver mi,ze to od teba nebol dobry napad...su ine moznosti,ako zverit niekomu svoj problem neverejne.,aterazn emyslim nejaku sukromnu spravu na nete.....
ako sa chces postavit k problemu,ked nedokazes prijat iny nazor.postoj.v realnom zivote budes vystavena ovela väcsiemu nazorovemu tlaku.a realite.chapem,ze mas stres.nechces rady,preto ti neradim ani nebudem.ale neziadaj od verejnosti, ani odo mna,aby nepisali nazory,co sa ti nepacia.......len utesovania...alebo aby nepisali vobec.to si ako predstavujes?...toto nie je psychologicka poradna.......toto je verejne forum.......akokolvek,zelam ti skore vyriesenie problemov .dobru noc...
Píšeš že 10 dní? Ženský organizmus si robí čo chce, 10 dní rozdiel podla mna nie je ani náznakom toho, aby si vedela, že je to na 100% niečie dieťa, takže by som svoju otazku preformulovala tak, že "neviem čie je to dieťa..." čo sice na veci až tak nič nemení, avšak- čo ak je to náhodou naozaj manželovo dieťa? A počalo sa preto, aby ste začali spolu s manželom naozaj "nový život" ako ste to vlastne zamýšlali?
@martina303 Ty si mala po tých stykoch ešte menzes? Krvácala si v termíne menzesu?
@kveta nie menzes som uz nemala
@katy31 ;zial tvoja predstava o pravnej praxi je naivna a nespravna.....v prvom rade sudca nikomu dieta neberie.len zveruje do starostlivosti ...a ano,zaujem dietata je prvorady...........ale ak matka bez suhlasu otca odvedie dieta z miesta obvykleho pobytu,to nie je v zaujme dietata.....nemusi ho odvadzat za hranice..a naviac matka,ktore moralne a j pravne pochybila,nema dostatocne moznosti aj finacneho razu na zaopatrenie dietata...tak sud toto vsetko zvazi............uz davno neplati pravna prax,ze deti su zverovane predovsetkym matkam......
strasenie?kto kona v zaujme dietata,neklame ,nepodvadza a nepacha neveru,nema sa coho bat.......

nechapem co stale riesite, ci mu to ma povedat, alebo nie. Je to jej vec. Chcela by som vidiet kazdu jednu hrdinku, ktora jej odporuca vsetko priznat a riskovat neprijemnosti v tehotenstve a pocas MD, ci by to urobila presne tak ako jej to odporuca. Ak sa rozhodla pockat, treba ju podporit v jej rozhodnuti a nie rozoberat ci je to moralne alebo nie.. Mozno by ste kazda jedna boli prekvapene co o svojich vlastnych muzoch neviete, lebo muzi sa riadia heslom: zatlkat, zatlkat, zatlkat...