icon

Tehotná s milencom

martina303
28. jan 2012

Dobry den,

chcela by som poprosit o radu. Moj problem urcite vyvola negativne nazory, ale prosim chyb a osobneho zlyhania som si vedoma. Ja potrebujem poradit so situaciou, ktorej som si sama na vine a neviem co dalej. Som vydatá 5 rok, mám 4, 5 rocnu dcerku. Pred rokom som sa spoznala so zenatym muzom, s ktorym som sa aj stretavala. Potom sme si dali pokoj a na jesen sme sa stretli znova. On ma svoju rodinu a tri deti. Ja a moj manzel sme mali este predtym rok krizu, aj pocas tejto doby a ku Vianociam sme sa dohodli ze to kvoli dcere este skusime. Ja som s tym zenatym muzom kontakty prerusila, aj ked som ho mala velmi rada. Avsak som zistila ze som tehotna. Brala som pocas celej doby antikoncepciu. Dieta cakam na 100 precent s nim, nie s manzelom. On o tom vie, manzel nie. On nechce aby som sla na interupciu.. jeho riesenie je sak neakceptovatelne. Bud ostat s nim, co vsak nemozem, ma tri deti, ktore ho potrebuju, nase rodiny sa poznaju. Viem, mala som na to mysliet skor, ale bohuzial nemozem ublizit jeho trom detom, ktore ho miluju. Alebo ostat takto a klamat mojho manzela. Co ma vsak kazdy den uziera. Klamala som, ja viem, ale dieta je ine. Moj manzel aj ja sme svetle typy, a on je tmavy. Aj krvna skupina je ina. Moj manzel je dobry clovek, sice raz mal pomer, ale vysvetlili sme si to. Urobila som velku chybu a ja neviem co dalej. Nechcem si dat ziat moje dietatko. Viem ze zhyniem zaziva. Ale neviem co dalej. Ci to sama s dvoma detickami zvladnem, najma financne. Som VS vzdelana, no moja praca je taka, ze teraz ma cakaju skusky. A potom sa musim rozbehnut na vlastnu past. Moja mamina o tom vie, velmi som jej ublizila a radi mi potrat. Pretoze nase rodiny sa poznaju a nezniesla by tu ostudu. Prosim poradte mi. Som v 7 tyzdni, srdiecko bije na ultrazvuku ako zvon. Mam este jednu dcerku, bojim sa ze jej ublizim. Milujem ju viac nez svoj zivot. Som uz uplne v koncoch, aj ked si plne uvedomujem, ze som bola hlupa.

martina303
autor
3. feb 2012

@alice107 Ako by si zareagovala ako matka, keby sa Tvojej dcére prihodilo to čo mne? V manželstve, podobné okolnosti? Veľmi by ma to zaujímalo. Chytáš sa tu všetkého, čo ti kto píše, oháňaš sa prípadnmi "zo života", kde ty ako advokátka, alebo čo si už nazrieš len do života klientov, ktorí tie nepovedia, že 10 rokov sa milovali, ale povedia ti len to, že mozno rok mali krízu a v tom sa udiali tieto nehorazne, nemoralne skutky. isto nehladis na to, ze to 10 rocne dieta dovtedy vyhovali s laskou obaja rodicia, tu uz teraz je nevernica za jeden cin nemoralna, neschopna matka!!! Hovorim priklad... Proste ty si este nezazila mozno zradu, zlyhanie a opovrhujes, lebo to nepoznas. Az mozno skusenost Tebe blizkej osoby, matky, dcery, dobrej kamaratky by Ti pohlad zmenila. Teda ak nie si clovek bez srdca ako sa tu prezentujes....

martina303
autor
3. feb 2012

Alebo ako tu dievčatá písali, by si sa dozvedela, že máš nevlastného súrodenca, s ktorým by si celé roky žila, matka by Vás oboch zahŕňala láskou, robila by čo mohla. Odsúdiš ju za nemorálnu, nevyspelú??? Zavrhneš? skús si nahliadnuť do hlbky srdca, že stať sa to nemusí Tebe, ale môze sa ta to bytostne dotýkať.

daniela02
3. feb 2012

@alice107 precitaj si co som ti napisala,trochu to nesuvisi s tym co mi tu pises, ja riesim nieco podobne alebo riesila, asi si ma s niekym mylis, tvoje nazory su pre mna neprijemne, zase si trochu vedla,dokonca som v predchadzajucich prispevkoch pisala, ze v niecom s tebou suhlasim. NIe si tak trochu vztahovacna prave ty? A reagujes od veci, alebo ze by ti dochadzali argumenty ? Tvoj nazor ti nikto neberie, nevyvracia ti ho, ako ty ostatnym, respektuje ho. A tvoje vzdelanie, ano to nie je temou fora, ale ked sa tu niekto stavia do ulohy pravnika, ktoreho nevystudoval, je to trochu odveci, nie ? A opat to napisem, tvoj nazor, tu uz vsetci pozname, ale riesili sme to, ze niekto ta slusne poprosil, aby si tuto temu opustila a ty tak moralne vyspela, nerozumies inteligentnej prosbe?

alice107
3. feb 2012

@daniela02 ,vyspely,slusny clovek vie vie ,ze verejne forum je verejne......a vie prijat iny nazor.nie je male dieta,aby ziadal diskutujucich opusatit forum,ak sa mu nazor nepaci......prepac mi,ak tvoje konanie v tomto pokladam za konanie nezrelej osobnosti.......a tak tvoj nazor aj beriem......teda nie vazne....musis sa usmievat.....ty ma poznas?osobne?ked vies,co som vystudovala alebo nie? musis mi prepacit, preco ta zaujima moj skukromny zivot?mna tvoj nie.stretli sme sa tu ako diskutujuce.to je vsetko........aj ja som s tebou suhlasila v tom bode,ked si pisala,ze si sa rozhodla pre nerozbitie manzelstva.......inak ma samozrejme tvoj osobny zivot nezaujima......predmetom mojho zaujmu je tato tema.....napisala som to dost jasne,aby si pochopila,ze je zbytocny akykolvek natlak ci ziadost, na mna neprispievat do temy.....skutocne ako v materskej skolke ......tymto je pre mna nasa debata v tejto veci uzatvorena..samozrejme ak ma tvoje nazory co sa tyka problematiky danej temy zaujmu,mozeme viest slusny dialog......a to je cielom fora.zelam pekny den.

demi55
3. feb 2012

@alice107 ved Ty pises ako hotentot, ze pravnicka 😀

mirka00
3. feb 2012

bože vás to ešte stále baví? 😅

sue
3. feb 2012

@alice107 dúfam, že budem ušetrená (aj celá rodina a všetci priatelia) od toho,aby som teba stretla na súde 😒 neuveriteľné, vysokoškolský diplom majú ľudia ktorým chýba základné slušné správanie a o ich EQ by sa dalo rozprávať 😒

demi55
3. feb 2012

@alice107 precitaj si po sebe svoje prispevky, ja sa tu s tym luskam, ale pri Tvojich prispevkoch mam neuveritelny problem take pismo ved to sa neda citat, ak sa niekto prezentuje ako pravnik, ako moze takto pisat?

alice107
3. feb 2012

@martina303 ,mojej dcere by som vzdy vstepovala svojim prikladom moralne a eticke zasady zivotnych hodnot.a pocit zodpovednosti za svoje konanie.to sa da vstepovat dietatu od malicka......to iste plati o rozvoji osobnosti dietata.......
takze to je moja odpoved co keby.......ja nezijem vo virtualnom svete co keby.......to,ze niekto mal krizu ,v manzelstve doslo k odcudzeniu alebo ja neviem akej udalosti este neznamena,.ze situacia sa ma riest neverou..svoju predstavu stastia a riesenie svojej nezodpovednosti riesit na ukor nestastia ineho je podle........vstup do manzelsva si treba premysliet....tehotenstvo je ten najhorsi z dovodov na jeho uzatvorenie........ak tam nevstupuju zreli ludia,co sa lubia ,vedia co manzelstvo obnasa a nechu ho len preto,ze budu mat dieta.,.ani vynuteny vztah jedneho z partnerov nie je dobry start pre manzelstvo...tak to potom aj vyzera..podla tvojho pisania ta tvoj terajsi manzel nechcel.....rozisiel sa s tebou....takze ak s nejakej lutosti ci nepremyslenom zmysle pre zodpovednost sa stebou ozenil,bola to chyba pre oboch......
a k sa v manzelstve objavila potom samozrejme krizabolo treba ju riest .......a to tak,aby sa neublizovalo inym ludom a detom..to akoby si ospravedlnila vrazdu zlym detstvom obete........prepac mi,ale svojim spravanim si svojmu diretatu narodenemu aj tomu este nenarodenemu ublizila najviac.......nielen tym,ze tomu narodenemu si uberala cas,ktory si travila s milencom./len mi nepovedz ze spalo alebo bolo v skolke ci zo starymi rodicmi ci s otcom/.a ver mi,ze ak pride k rozpadu vztahu a to pride/a to pride/ pretoze toto sa neda dlho tajit/,tvoja dcerka bude velmi trpiet..stratou ocka,,ktory v pripade ak dieta zostane s tebou ju uz nebude rani zobudzat s bozkom,vecer hoci ukladat do postielky a pod.....a pride k tomu,ze bude zmätena z tvojho chovania..preco si jej to urobila .a moze ta nenavidiet.....ver mi,toto pisem z praxe.takto to chodi v realite.a to nenarodene dieta sa ta raz spyta,preco si ju pripravila o otca....ci uz toho,ktoreho pokladala za svojho otca.aleo toho,ktoreho nikdy nebude realne mat........platenie vyzivneho neznamena pritomnost otca v zivote dietata....ak ozaj veris,ze svojim klamstvom manzelovi zachranis rodinu,tak je to pohlad nerealny...ty ches zachranit seba......zi v realite.....nevera sa neda ututlat.ani to,ze dieta nie je manzelovo.ak teda nie......to by ste sa museli odstahovat niekde velmi daleko a prerusit vsetky zväzky a kontakty s rodinou,priatelmi znamymi..ale doba internetu je tu.svet je maly......cestovanie lahke...proste nerelane ....
a este jedna poznamka....ja vzdy riesim realne problemy.mojim priatelkam a blizkym osobam sa situacia nestala.asi preto,ze konaju zodpovedne....ale keby sa stala,poviem im presne ten nazor,co tebe.......

alice107
3. feb 2012

@demi55 no,tvoje spravanie sa na fore by prave zodpovedalo oznaceniu slova hotentot....osoby ako ty casto maju problem rozumiet aj zakladnym pojmom..tak ti dam malu radu..necitaj a nemusis sa tu vzrusovat......... 😉

martina303
autor
3. feb 2012

@alice107 Presne som cakala tuto odpoved!!! 🙂 Neboj vštepovane boli aj mne, moji rodicia ziju pekny zivot, nebudem Ti to ani rozpisovat, nestojís mi za to! Vedela som dopredu, ze sa tou tvojou odpovedou uspokojís!!! a ze stratis argument vysvetlit mi co by si robila kedy sa to STALO!!!! Nejde o tvpj nazor ale postoj k tym blizkym! Na tvoj nazor sa moze kazdy ... ked potrebuju oporu a Teba ako cloveka pri sebe!

To bol moj posledny prispevok Tebe! Ani ty už viac nerieš to co budem pisat s inými... rieš si svoje, mas na to pravo vo verejnej diskusii!

weronka20
3. feb 2012

Ja mam taký silný pocit, že sa to tu zvrhlo na boj! Ved je uplne jedno kto je ako študovaný..... holčina tu ma nejasno, potrebuje podporiť a vy sa tu urážate ☹ ved je to smutné
A čo sa týka VŠ tak poznám tolko ludí, čo prešli celu VŠ na ťahakoch ..... takže titul nesvedčí o IQ (bohužiaľ) 😒

demi55
3. feb 2012

@alice107 ale ved sa nauc pisat, napriklad od zakladatelky tejto temy, sama skomolenina a preklep, ako to potom osoby ako ja maju pochopit ved aj si chcem citat toto je predsa verejne forum nie? Piatak na zakladnej by ti opravil tie chyby, hrozne

alice107
3. feb 2012

@demi55 ospravedlnujem sa za preklepy..to vies,do fora nediktujem cez asistentku 😉inak s pochopenim obsahu textu nemas problem? pretoze nedebatujes o obsahu........ale dakujem ti za plodnu pripomienku....... 😎

demi55
3. feb 2012

@alice107 k obsahu nemam az tak velmi co to ma az tak neoslovilo aby som musela prispiet, mozno len tolko, ze uz aj moja 5rocna dcera vie, ze svet nie je cierno-biely, ludia nie su len dobri alebo zli, su aj veci medzi tym a prave preto je zivot zaujimavy, len nesmieme byt moc uzkoprsi, aby sme to vedeli pochopit

alice107
3. feb 2012

@martina303 ,aj toto je moj posledny prispevok k tebe.....nezodpovedne konajuca osoba nemoze cakat,ze niekto ,kto,vyznava standartny moralny kodex/do ktoreho patri samozrjeme neakceptovanie nevery a lebo podvodu/bude taku osobu podporovat slovne ci skutkami,aby nezodpovedne konala.......tvoj problem je v tom,ze absolutne namas pocit zodpovednosti za svoje ciny. a branis sa niest nasledky.chces podporu v amoralnom konani..ako si sa presvedcila,ani vlastna rodina neschvaluje tvoje konanie......ak ta vychovali k moralnym zasadam,o to väcsie musi byt ich sklamanie a sok z tvojho zlyhania......predovsetkym ty si musis byt sama sebe oporou.aj tvojim detom.....sama si si ten problem sposobila .tak prevezmi zodpovednost za nasledky.preco si nepytala radu na fore alebo u rodicov vtedy,ked si chcela byt neverna a nezodpovedna?teraz je uz neskoro.teraz len musis prevziat zodpovednost a znasat nasledky.zelam ti pekny den.

alice107
3. feb 2012

@demi55 len mala pripomienka...ty si svoju dceru uc hoci aj nazorne,ze klamat ,podvadzat alebo byt neverny vo vztahu je vlastne akasi alternativa.,aby svet nebol ciernobiely......v urcitych veciach vsak neexistuje pohlad cierno-biely......bud je nieco moralne,alebo nie..s moralkou nemozno kupcit alebo si ju menit podla okolnosti.......ale ak ty to takto vnimas,je to tvoj pohlad....... 😎

sisaha
3. feb 2012

@alice107 na tvojom mieste by som nerobila unahlene zavery, co sa moze a nemoze stat tvojej dcere alebo priatelkam. Pretoze na rôznych dosledkoch sa podiela xy faktorov. Poznam rodinu, kde sa matka obetovala pre syna, naozaj sa mu venovala a on neskor zacal brat drogy. vychova sa podiela na osobnosti 30%, za vela moze genetika a prostredie v ktorom vyrastas...mam pocit, akoby si bola male dieta, ktore kope okolo seba, ze jemu sa take nieco nemoze stat... Ale ano, moze... 😅

lubikan
3. feb 2012

no myslim,ze ked sa to dozvie tvoj manzel,nebude ti mat co vyvcitat..on urobil to iste,sice dieta cakas ty....

ja chapem aj to,ze si podviedla manzela,lebo niekedy si to ti manzelia aj zasluzia 😉 ...ale nechapem,ze si sa spoliehala len na antikoncepciu..........myslim,ze by si mala povedat pravdu....ono by sa mozno skor ci neskor o tom potrate dozvedel...

bettypo
3. feb 2012

Inak je celkom zaujímavé sledovať čo robí v pracovnej dobe jeden totálne bezúhonný zamestnanec súdu 😕

anjelik007
3. feb 2012

@martina303 tak martinka ja by som ti v prvom rade poradila povedať to manželovi. Ved ani nevieš ako bude reagovať, možno keby si šla na potrať, tak sa to aj tak raz dozvie a možno sa to skonči tak isto ako keby si na potrat nešla. Viem, že človek v probléme hľadá odpoveď a radu všade a samozrejme, že väčšinou ľudia najskôr súdia a potom radia, ale ver, že žiadny zemiak sa neje taký horúci ako sa uvarí. A samozrejme, že mamina takto najskôr reaguje, ale čas sa vrátiť späť nedá a verím, že v najhoršom ťa podporí a možno aj manžel. Veď všetci sme ľudia a nikto nieje dokonalý a ani tvoj manžel ako si písala. veľa rozumných rozhodnutí🙂

demi55
3. feb 2012

@alice107 jasne ze vnimam inak by som sa unudila na smrt 😎

adahk
3. feb 2012

priznaj sa mužovi, nechaj milenca on už má svoju rodinu, potom môžeš riešiť. ja by som si dieťatko určite nechala.
je to dar a ono nemôže zato že ty si bola sebecká a nemyslela si na to koľkým ľuďom okolo seba ubližuješ a môžeš ublížiť.

demi55
3. feb 2012

@alice107 to bol samozrejme zart, inak ty si celkom zabavna osobka ani o tom mozno nevies

lady511
3. feb 2012

@martina303 Ahoj podla mna...by si sa nemala až tak zatažovat tým čo povedia ostatný aj ked žiadaš teda očakavaš ich názor preto si sem napísala...každa žienka ti tu ju chce poradit určite nie v zlom,.ale vieš každy sa na neveru pozera inými očami..niekto ju može pripustit a neberie to ako katastrofu a niekt to nepripustí a berie to ako hriech...vieš skor by si sa mala spítat naozaj dobrej kamošky...aj ked si asi chcela vediet nazor viacerých žien...nedaj sa otrávit negatívnymi ohlasmi,,každý sme omilný... 🙂 nieje človek bez omilov...napíš IP poštu pokecáme

cmeliatko
3. feb 2012

@martina303 podla mna to v DNESNEJ dobe niektore prehanaju. ludia sa zabijaju na rohu, kvoli ziarlivosti sa postrielaju, pravnici podvadzaju jedna radost a o uplatkoch s usmevom ani nehovorim, doktori deto (cest vynimkam), politika skoda reci...a ty tu len napises co si zbabrala a niekto ti tu bude kecat o moralke ako keby sme to vsetci nevedeli..a ako vznikla moralka? ludmi...niekto prehlasil, sympatizovalo to ostatnym a stali sa z toho moralne "zakony"..ktore sa aj tak lisia lebo kazdy sme tiez iba clovek a clovek neni dokonaly tvor a cely zivot sa ucime na chybach, nuz ano to je zivot. pevne dufam ze sa nenechas rozhodit nejaky idiotinami od osob xy 😉

alice107
3. feb 2012

@sisaha ja riesim situacie realne.nie virtualne.takze co by keby pre mna nie je otazka dna.......ani predmet debaty na tomto fore.moj pohlad na zasady moralky sa nikdy nemenia.....ak by som toto zistila u svojej priatelky ci dcery/ak by stratila ozaj zmysel pre realitu a svoje zivotne hodnoty/,tak ona by vedela ,aky mam na to nazor.a vedela by..ze sama musi niest nasledky........vies, kazdy zvycajne ma priatelov,ktori zdielaju tie iste zivotne principy...........tym som ti odpovedala.....

sisaha
3. feb 2012

@alice107 ano, vacsinou sa priatelia nazyvaju priatelmi vtedy ak maju k sebe blizko. Ale nikdy nemôžeš povedať, že sa nikomu z tvojich zasadovych priatelov nemôže niečo podobne pritrafiť... Nikdy.

alice107
Odpoveď bola odstránená
anickamatusiak
3. feb 2012

@martina303 Ja by som si dieta nechala a priznala sa manzelovi...a situacia sa nejak vyvinie. Hlavne to netaj, moj muz sa po 8 rokoch dozvedel, ze dieta, ktore, bolo jeho, jeho nakoniec nie je...jeho ex ho klamala od zaciatku tehotenstva, pritom vedel, ze mu byva neverna, ale nemyslel si, ze by bola schopna az niecoho takehoto, ze mu zataji, ze dieta, ktore mu porodila, nie je jeho...ono sa to raz urcite premelie, ze kto je otec a pre vsetkych od zaciatku je lepsie vediet pravdu hned, aj pre to male..
Keby sa mu zena na zaciatku prizna, urcite by bolo vsetko ine...teraz je zbytocne nahnevana cela rodina na nu, lebo klamala nie len jeho ale aj vsetkych ostatnych.
(pritom sa rozviedli aj na zaklade toho, ze to nevedel asi 2 roky po jeho narodeni...) Co sa raz stat ma, to sa stane...aj napriek vsetkemu, vela stastia! A hlavne sa priznaj...