Uvoľňujú vám miesto v autobuse?
Ahojte tehulky, zaujimalo by ma, aku mate skusenost v MHD. Uvolnuju vam ludia miesto bez toho, aby ste niekoho poziadali? Ja som momentalne v 31 tt a zatial mi uvolnili dvakrat (byvam v BA)... Tak ma len zaujima, ako ste na tom vy 🙂
tak to musim povedat, ze to by mi uz skor v MHD uvolnili miesto, nez keby ma prednostne zobrali v rade u lekara, na poste a podobne, to je este horsie nez v MHD 😠 😠
a ked som sa raz chcela predbehnut s deckami v prednostnej pokladni isli ma ludia doslova zavrazdit ☹ (v ikea, carrefoure a podobne)
ale som rada, ze nie som jedina co sa v mhd a inde stretavala v tehu a teraz s 2 detickami s nehoraznym mnozstvom obmedzencov....lebo som si uz niekedy myslela, ze si dovoluju len ku mne, lebo tak mlado vyzeram ako nejaka 15tka
Mne sa to stalo asi pred mesiacom keď som šla od dokyho. V Nitre sú busy nonstop preplnené nech idem kdekoľvek. Našťastie jedna mladá holka,asi v mojich rokoch má pustila sadnúť si. A ked som si sadla každý len na mňa čumel ako keby som mala mor. No tí ľudia sú neskutocní... Veľa už na nohách nevydržím,to sa priznávam. Tak som rada ked si sadnem,ale viac sa mi stáva,najmä v dosť preplnenom buse že sa nenájde nikto kto by ma pustil sadnúť si. Veľa razy sa mi aj stalo že sa na mňa tlačili jak sprostí,a bruskom som tlačila o sedačky. Vtedy do mňa take nervy že si nevieš predstaviť. To bol bordel. Už to vo mne vrelo. Strasne veľa neohladuplnuch ľudí je... Škoda,no. Toľko moje skúsenosti 🙄
@hexena ale u lekara maju povinnost vziat tehotnu dopredu....mne brali napriklad hned ako ma zbadali v cakarni
inak pripajam este jednu skusenost, dieta v manduce, bus plny mladych a nemala som sa kde chytit a nik nepustil....ja nechapem, maminy maju moznost sa dnes viac venovat detom, ale vyrastaju strasne sebecke bytosti
moc som autobusom necestovala..ale co som isla tak ma skoro vzdy pustili, aj teraz ked cestujem s malou..samozrejme hlavne starsia generacia, mlady cumeli do okna. Dokonca raz taka vyschnuta starenka hadam 1000 rocna ledva vstala len aby ma pustila sadnut..to som jasne ze odmietla. Len jeden krat sa mi stalo ze preplneny bus a ako som sa drzala tak to velke brucho bolo nad jednym chlapikom..ten na mna len fakt skaredo zazrel ze co si dovolujem mat to brucho nad nim...ale to ma hned pustili sadnut ludia co sedeli za nim
Ale ludia v MHD je kapitola sama o sebe. Ja uz som sa aj par krat ozvala ked som videla ze nastupil niekdo starucky s palickou a vsetci sedia na prdeliach a cumia do okna. Katastrofa.
Mam len jeden trapny pribeh. Koncom tehu,koniec leta, ja v 9 mesiaci, vyzerala som ako keby cakam dvojicky sme sa zo segrou postavili v Tescu k pokladni s obrazkom ze prednostne vybavuju tehotne a vozickarov. Uz sme boli s vozikom pred pokladnou ked sa nam tam na drzovku votrela pred nas nejaka tetka aj s dcerou asi 15 rocnou, este ma odsunula od toho pasu nech jej nezavadzam a zacala si tam vykladat mega nakup. To sme si uz zo segrou robili poriadne nahlas srandu...ze pani je ocividne tiez v 9 mesiaci sudiac podla toho brucha (bola trochu pri tele)..jasne ze tetka sa na nas ani neobzrela aj ked dobre pocula ze hovorime o nej...
Mám skúsenosť z opačného brehu - chcela som pustiť tehuľu, no sama mi povedala, že sa jej lepšie stojí, netlačí si na bruško.. 🙂 Ináč je to aj v PO a KE tak ako inde, starček prejde do polky autobusu, aj tak sa žiaden zo sopliakov nepostaví. A keď ja vzadu vstanem, aby som po neho išla, lebo už rezignovane stojí, tak len dúfam, že kým sa tam doplazí, nik si zatiaľ nesadne :(
Vacsinou mi uvolnia miesto, ale to idem s kocikom a este s druhym synom, takze ked neuvolnia, pekne si vypytam a podakujem. Raz som nastupovala do elektricky a pri mieste pre kocik boli vedla seba 2 sedacky a jednu mi uvolnili a na druhej sedel taky pubertak. No a vzhladom na to, ze som bola este s druhym synom, vyletela vodicka, ze nech mi okamzite uvolni, ze ci nevidi, ze mam dieta 😀 😀 Taka bola podarena, som sa citila ako kralovna 🙂 Normalne mi staci jedno miesto, lebo si posadim maleho na kolena, ale strasne sa mi to lubilo od nej 😀 Chalan bez slova odisiel... ale aj tak som mu podakovala.
@amouramour juj aj 20 lajkov by som ti dala za tie sebecke bytosti ;) ja som raz dostala vynadane od mamy a otcima, sedeli sme s kamockami na sedackach a nahodou isli aj nasi autobusom a sedeli inde, nevsimla som si... nepustili sme starsich sadnut, hehnili sme sa ako sprosti.. no doma som dostala vypapulovane a veru vstavam :P
No a ked som bola tehu, tak len vynimocne, lebo brucho mi narastlo az v zime a pod kabatom nebolo skoro vobec vidiet. Ale zato mojej sesterke taky zlaty chalan uvolnil a to ani nebola tehotna, iba tucna 😀
@lujza123 no ja som prisla k pokladni v ikey opat s dietatom v manduce a predo mnou 5 ludi bezdetnych, neinvalidnych netehotnych a az ked som ich upozornila, ze je to prednostna pokladna navela nas pustili🙂)))
Este zazitok z vlaku: Poznate to kupe.. uzke ulicky, kupe preplnene.. vbehla som sice do par.. ale vsetko plne, ked bolo volno tak total zapoteny smrad, medzi 2 dedkami, alebo mali slecny vylozene tasky na sedacke... tak neostalo mi nic len ostat v ulicke, priestor pri dverach tiez bol "mini"... a videli ti ludia ze s brusiskom tam ledva stojim, ledva sa kde chytit.. nik sa nepostavi. Najlepsie ale bolo ako sa okolo mna ryli von, dobreze ma neprilepili o stenu, zeleznicna policia a sprievodca detto.. tolko krat okolo mna preliezli az mi to bolo neprijemne... no katastrofa. Vytrieskana, vyhrkana a totalne nazurena som bola este dlho :P
A este som nevedela ze som tehotna: V Taliansku na jarmoku velkonocnom pri obrovskom stanku s morskymi potvorami vybehla starsia zena, zacala okolo mna nieco rozpravat, poskakovat a odtiahla nas az dopredu 🙂)) ked mi ukazala na brucho tak mi doslo 🙂)) preskocili sme hadam 50 ludi.. doteraz sa smejem ze nam pomohla k otehotneniu, reps. ma zacarovala 🙂)))
No ja musim povedat ze pri tehotenstve pri malom som si skoro vzdy odstala, pritom som mala enormne velke brucho... pustali ma len stare babky a to som si radcej ani nesadla, pritom mi bolo neskutocne zle cele tehu... Dokonca som sla rodit so slabim kontrakciami a musela som si to odstat 40minut v buse....
@simca06022011 ja by som dostala tiez;)ale dnesne decka aj ked su s rodicmi sa nepostavia...to je ta vychova ze dieta je rovne rodicom a kamosi sme, tak potom ziadna ucta...detto v skole ked od rodica doma pocuju krava ucka...detto ked vidim na MK vyroky typu stary trapny komunista, toho hajza zavrazdit a to dospeli rozpravaju o kapacite - lekarovi ako nemusia s nim suhlasit, to je ok...ale takto sa maju vyjadrovat rodicia????minule som videla v mc donalds dve deti plus rodicia, no jedli ako prasata a vsetko po sebe nechali....ved nech sa deti ucia
zatiaľ ma nepustili ani raz..ale nikomu to nezazlievam, na to, že som v 30 týždni, mám pomerne malé bruško + hrubá bunda = kto nevie, ani nevidí, že som tehotná.. už mi je často dlho aj tých 15 minút, tak keď vidím voľné miesto, hneď sadám a aj keď vojde niekto viditeľne starší, nevstávam..ľudia dosť zazerajú, ale čo už..
no ja ked som bola tehotna, dokonca ma vyzvali, nech sa postavim a pustim tu chuderu babku co mi aj tak stala niekde za chrbtom sadnut! a to mi vravela zenska nejaka, ktora ju ani nepoznala, tak ta babka jej povedala, ze ci sa nehanbi zrovna mne to hovorit 😝 a brucho mi bolo vidno! do mna voslo vtedy sto certov a som tej ochechuli povedala, ze radsej nech spadne babka ako ja s bruchom 😝 😅 ....samozrejme, ale ze som tej starsej pani dopredu povedala, ze sa ospravedlnujem za to, co idem povedat. A navyse to aj tak nebola nejaka uboha starenka o palicke, ale vymalovana babicka plna energie, co sa asi musela zrovna rano trepat mhd niekde na trhy 🙄
Mňa pustili sadnúť si presne tri krát (tiež BA), raz keď som mala ešte menšie bruško, to som odmietla, pani sa ale nenechala a uvoľnila mi miesto, a dva krát som už bola ako obrovská veľryba 🙂
najlepšie na tom je to, že všetko to boli staršie pani (určite nad 70 rokov)
Ale keď už som ukoristila nejaké miesto, tak som sa ho držala zubami nechtami, nech si zazerá kto chce ako chce 🙂
Ja cestujem kazde rano vlakom aj busom....ale problem som zatial mala len vo vlaku......vsade plno, tak som stala v ulicke....bola som v 12tt....som si myslela, ze v pohode zvladnem.....ale po chvilke mi prislo spatne, a musela som cupiet....tehu na mne asi este nebolo vidiet....ale to, ze je mi na odpadnutie na mne bolo vidiet urcite a vsetci aj sprievodkyna mali na haku.......v autobuse chodim nastastie z konecnej.......inac chodim najradsej autom.......
Tak v Mnichove uvolnia aj s kocikom pomozu, ale su aj taki aj taki. Najlepsie necestovat MHD. A s kocikom by som uz vobec nie. Ale jasne, nie kazdy ma auto.
zial, vacsinou nie, ale "naj" skusenost som mala, ked som cestovala v 9m + dvojrocne dieta so mnou ....isla som len jednu zastavku a vodic letel ako blazon, ze fakt som mala co robit so sebou, tak aj s malym..... a nikto nic....bieda 😒
Nepustili ma - bola som v 8. mesiaci s dvoma malymi detmi, mladsia sa ledva udrzala a nikoho ani nemyklo pustit sadnut. Mam skusenost, ze pokial som neukoristila miesto sama, nepustil ma nikto.
@dannaniella ano bude to ty. Spanieli, Taliani a vobe juzania su strasne zamerani na rodinu, To je pre nich to naj. Deti zboznuju a pre tehule urobia vsetko. Taktiez v arabskych krajinach, deti a rodina nadovsetko.
ja som mala najzabavnejsi zazitok ked som raz isla s dvomi detmi lietadlom a dobiehala som ku gates na poslednu chvilu - samozrejme ruksak, kocik, jedno decko v kociku druhe za ruku plus este pomaly v zuboch pasy a boarding pasy - dobehla som fakt v momente ako ohlasovali ze maju zacat nastupovat ludia - samozrejme tam sora ako naozaj - samozrejme som sa postavila hned na zaciatok a tak bocnym videnim som videla zensku - samozrejme slobodna bezdetna 40tnicka, ktora vie prd co to je letiet s detmi a este k tomu sama 🙄 🙄 🙄 - a uz sa tam zacala ofukovat a pomaly sa zacala predierat predo mna - mala jedine stastie ze ju zabrzdila jej kamaratka lebo ja som bola tak vystresovana ze by som bola asi na nu nieco nepekne zrucala na stastie ju jemne upozornila jej spolucestujuca ze prave 2min pred tym ako som ja dobehla letuska hovorila ze cestujuci 1 triedy a cestujuci s detmi sa maju dostavit ku pultu na prednostne vybavenie - ale ako hovorim zenska mala stastie lebo by som si ju asi riadne podala 😀
@prasiatko30 tak aj toto poznam 😝 ...nechapu ti ludia niektori a nechcu pochopit, ze proste tam maju male deti prednost
sice troska od temy, ale toto sa mi stalo aj u lekara, cakali sme u neurologa, jedna slecna s mamou a my s malym upistanym dietatom, ktore malo akurat spat, ale nemohlo, lebo nas na taku hodinu obednajsiu objednali, bola strasne zla, potom uz zacala aj zalamovat a lekar vysiel von a pytal sa jej, ze ci nas nepusti ako prvych, lebo ze az dovnutra pocuje, aka je mala zla a matka tej dotycnej ze nie, ze oni tam boli prvi 😕 ... ale pristup lekara sa mi pacil, hned sa matky spytal, ze kolko ma slecna rokov a ona ze 16 a on na to, ze ci sa nehanbi v takomto veku chodit po lekaroch este s mamickou a navyse byt takato, co sa tyka maleho babatka, nam sa za nich ospravedlnil a zobral ich dnu ale aj tak prvych. No hroza.
smutné ale je to tak.... tak ako ostatné.... ani mňa nik nepustil... neviem kedy presne to bolo, ale bolo to v rozmedzí 12 - 16tt tehu som cestovala busom, vtedy na mne nič nebolo vidno, ale stáť v preplnenom buse bol pre mňa hororový zážitok, akonáhle sa uvolnila rýchlo som si sadla a to ešte po mne taká pubertiačka zazrela, že som jej obsadila. Neskôr pod zimnou bundou toho nebolo vidno, ale našťastie vždy som cestovala busom, že sa dalo sadnúť.
@nefertitka ono je to aj tym ze teraz vela ludi leti tymi low cost ked musia vbehnut do lietadla prvi - to akoze tam sa ani nesnazim nejako apelovat na ludsku charitu tam ak nemas prioritny nastup tak su schopni tie deti aj zaslapat a uz sa mi stalo aj pri prioritnom nastupe ze zenska sa bala ze si nebude moct sadnut prva a isla ma prerazit aj s kocikom 🙄
ale toto bola normalna linka, ta zenska mala listok s cislom sedacky - ako nikto jej uz tu sedacku spod riti nezoberie ale ona musela nastupit prva - je ked idem s detmi tak nastupujem medzi prvymi lebo ich musim zorganizovat - este pred vstupom do lietadla musim zlozit kocik pobrat vsetky kramy do ruk - to som este mensiu brala na ruky pomaly a potom tie deti vstupuju predsa len pomalsie zastavuju sa pozeraju takze kym dojdeme na miesto tak by nas fakt postupali ale ako hovorim najhorsie su taketo bezdetne 40tky co v zivote nemali taketo problemy 😝
a stve mat o este viacej preto ze ked ja idem bez deti tak nastupujem uplne posledna a napr s detmi vystupujeme uplne posledne - to ich uz mam vycvicene - reku nechajte ich deti moje nech sa idu vsetci pozabijat a posliapat my v klude vystupime same 😀
@prasiatko30 hej, tiez sme to zazili vtedy, ked im nemal kto sedadlo spod riti ukradnut 😝 ... a presne ako pises, pri vystupovani detto 😀 ...to moj muz tiez vzdy nahlas povie, ze my si pockame, nech sa zatial druhi pozabijaju 😝 . Tak oni zatial stoja jak svacnuti v ulicke a cakaju, kedy sa o centimeter pohnu a my si zatial sedime 😀 To sme zazili ked sme sli na dovolenky, no naco sa tak nahlia vobec?aj dnu aj von?nechapem...keby fakt z toho nieco mali, ale nemaju. Aj tak im napriklad kufre mozu prist az ako poslednym a vzdy im to aj prajem 😀
Ano ja som mala dobre skusenosti počas tehotenstva a aj teraz s dcerkou,keď nastupim nam uvolnia miesto. Najdu sa ešte fajn ludia ;)

Ja som tiez z BA, a mam velmi dobre skusenosti. Akonahle si niekto vsimol, ze som tehu, hned mi uvolnili miesto. Obcas si v zime nevsimli, ale to nie je ich chyba - po zimnou bundou to dlho nevidiet. Potom ked som chodila s babatkom v satke, tak uvolnili okamzite a doteraz ked idem aj iba s 5rocnym synom, pustaju ho sadnut, to som dost prekvapena. Velmi dobre to padne, pretoze on sa este spolahlivo neudrzi a casto ani nedociahne sa niekde chytit. Vlastne jedine zle skusenosti som mala z autobusov c. 84, co spajaju ekonomicku univerzitu a ich internaty - tie slecinky z internatov ma nikdy nepustili ani ovesanu dvomi detmi, ani tehotnu. Neviem ci u nich na dedine nepoznaju autobusy, tak nevedia co sa tam patri, alebo preco su zrovna tieto osoby take zadubene, lebo aj bezni bratislavski stredoskolaci su na tom podstatne lepsie.
A s kocikom mam tiez dobre skusenosti, ludia pomahaju, dokonca sa mi viackrat stalo, ze na konecnej vystupil sofer, aby mi pomohol, ked tam nikto iny nebol.