Váš nazor na stravovanie tehotných v Mc Donalde
Ako sa pozeráte na tehotné ženy, ktoré chodia do Mec donaldu a stravujú sa tam? Teda jedia hranolky a iné mastné jedlá? A čokoládu? Nič z toho sa v tehotenstve totiž nesmie.
@monika2712 len preto, ze nikto este nespravil rovnaky pokus s "domacou" stravou neznamena, ze je lepsia/zdravsia. ked si predstavim typicky slovensky jedalnicek, tucne maso na smotanovej omacke, knedle, segedin, zemiakove halusky, vselijake jaternice a zabijackove lahodky skombinovane s bielou mukou v chlebe a siskach a podobne veci, vyprazane vsetko od karfiolu cez patizon a syr, tak veru neviem ci je mcdonald az taky zly :D vselijake syry bez mlieka a salamy bez masa a zhnite paradajky a papriky v obchodoch... no krasa.
cokolada sa nesmie v tehotenstve? A to si kde vzala? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
a ja jem všetko,ako moja vec a somarova starosť 😀
No neviem, koľko ľudí videlo ako to vyzerá v zákutí spomínanej reštiky. Všetky prísady sušené, vákuovo balené, uchovávané neprirodzeným spôsobom. Pochopím, ak niekto neodolá z času na čas. Nie sme svätí. Ale chápať podobné občerstvenie, ako normálny spôsob stravovania, to snáď nie.
nesúďme... ja som pri svojom prvom tehotenstve bola fakt dôsledná, všetci sa mi smiali, že tehotná podľa učebnice...bolo to vysnívané tehotenstvo a fakt som si ani kávu, ani colu, ani huby, ani suši, ani prošuto nedala... ale v mekáči som teda minimálne 2x za celé tehu bola, šli sme okolo a ja som dostala takú zúfalú chuť na mekáč, ktorý obyčajne ani nejedávam...fakt mi vtedy chutil...a určite som tým svojmu dieťatku neublížila, som si tým absolutne, ale absolutne istá, ved som sa tam nechodila denne stravovať? Takže ak vidíme tehulku, ktorá si vychutnáva hranolky v mekáči nemusíme hneď hodiť zhnusený výraz tváre, možno je tam prvýkrát.
No co sa ja na konovi zaujimave nedozviem!? Ze " Nič z toho sa v tehotenstve totiž nesmie." 😀 poniektore sme riadne rebelky,kedze sme jedli cokoladu a jedlo z mekacu 😀
Tak ja mam rada mc donald... sem tam ked som mala cestu okolo som isla ako netehotna aj ako tehotna a nic sa mi nestali zijem a malicka je zdrava 😀😀
osobne mc donald´s nemusím vôbec... či už ako tehotná, či netehotná...
ako sa dívam na tehotné ženy, stravujúce sa tam? rovnako ako na ostatných "stravníkov"... je mi to jedno...
mne osobne tam nechutí a špeciálne toto zariadenie s rodinkou nevyhľadávame ...
ak niekomu chutí ponuka mc donald´su - je to jeho vec... nejdem rozoberať , či je to zdraviu prospešné, sme dospelí, sami si zodpovedáme za seba (a svoje deti) 😉
na margo mastných jedál - tie neprospievajú nikomu - nikdy... nielen v tehotenstve, ale že by sa vyslovene nesmeli, tak to je novinka
a o čokoláde úplne pomlčím 😀 čo akože môže spôsobiť čokoláda ešte nenarodenému dieťatku ? 😕 no nič, len mamičke nejaké tie kilogramy navyše 😀 😀 😀
@bambulka00 zalezi od toho ci tam vidim dotycnu sedet kazdy den... tu v UK je to normalne ... ale to zas pre mna nieje..ale ist tam raz za cas, napr. raz za mesiac tak preco nie..a cokoladu a mastne som jedla uplne normalne..jedla som naco som mala chut... ale ja osobne do mc donaldu chodim tak raz dva krat za rok
@bambulka00, som za zdravu stravu, ale ako tehotna sa pozrala najviac slaniny, klobas, ostrokyslej a nugetiek v MC Donalde za cely svoji zivot, samozrejme som si neodoprela ani Magnum Almond a pribrala som do 11kg, lebo som mala tolko endorfinov z tehu, ze som nejedavala po nociach ako ked tehotna nie som. Moj nazor? Pokial jedava aj normalnu strabu a nie je to jej hlavna strava, nech si da, ja som pocas prveho trimestru bola prioritne na ovoci, lebo som si bola ista, ze z neho mi zle nebude a mozno aj vdaka tomu ma nestihlo napnut. Samozrejme, keby som mala tyckovat, budem aj z vody. Dolezite je, ked porodi, aby jedla zdravsie. (samozrejme, ze udene a vysmazane som nejedla denne, ale viac ako inokedy, no mozno bezny Slovak zje 3x tolko). A k tomu nazoru, nevidim na tom nic zle, vadi mi ked tehotna fajci, alebo pije alkohol, ale je to jej vec, len si to viac vsimnem. Dnes som napr. videla tehulku v MC Donalde, vobec mi nenapadlo sa nad tym zamyslat. Ja som sa vyhybala len rizikovym potravinam a tieto za nebezpecne pre babatko nepovazujem, nemyslim si ze by som to prehanala.
@bambulka00 jedna vec je pravidelne sa tam stravovat, to je fakt sprostost a v tehotenstve dvojnasobna, druha vec su tehotenske chute :D mne takmer vegetarianke v tehotenstve robili najmenej zazivacich problemov jedla typu mastene lokse s kacicou/husou a nemohla som ani vidiet moje normalne oblubene jedla ... takze mozno cast z tych nestastnicok co tam tlacia hranolky prave ma prve chutne susto po tazkom prvom trimestri ...
@bambulka00 ....
ze nesmie prosim ta....... ;););) to pisali kd e?
co konkretne nesmie tehotna hranolky ???
chodis tam kazdy den? su to tie iste tehuly ???
vsak to je normal ze tehula dostane chut na take......
tusim si nasa zakladatelka temy troche odporuje pretoze v inej teme - ci sa smu jahody v tehotenstve - pridala takuto odpoved
bambulka00 Samozrejme. Papaj na čo máš chuť. čím viac sa budeš obmedzovať, tým je väčšie riziko alergií. (Samozrejme platí to len na zdravé potraviny, ktoré neškodia ľuďom)
Včera o 17:55 • Odpovedz • Páči sa mi to • Pošli IP •
este by ma zaujimalo ktore su tie zdrave potraviny co neskodia ludom 😕
@bambulka00 zena. vy ste chora. preco by tehotna nesmela hranolky, ci cokoladu? Velmi sa nudite, ze? Tehotna zena je tehotna a nie chora.
A tak čo,ked dostanú chuť?nezalepia si ústa 🙂.sak minulé tu jedna mamina písala jake chute diostala tlacenka,cibuľa,jahodky,slahacka.no ked táto kombinácia neublíži ,tak potom nič 😀.už len povedať dobrú chuť 🙂
@bambulka00 no to počujem prvýkrát, že čokoláda sa v tehotenstve nesmie...
no a k tomu mekáču: určite sa nepohoršujem nad tým, keď si dá tehotná žena hranolky, alebo hamburger - každého osobná vec, ako sa stravuje, či už tehotný je, alebo nie je. že je jedlo v mekáči nezdravé, to je pravda, tiež tam chodíme "raz za uhorský rok", a možno do tohto mekáča zavítala prvýkrát aj mamička, ktorá u teba vzbudila takéto pohoršenie.
Nedavno tu bola tema s podobnym nazvom, tykala sa vseobecne stravovania v McD, vtedy som jasne napisala za seba nazor proti. Teda v style, nech si kazdy robi co chce, len podla mna ti co to jedia su len nedostatocne informovani a keby sa zahlbili do problematiky viac, nejedeli by to ani zadarmo.
Teraz sa vsak tema tyka tehosiek, ako takto: Tehotenstvo je krasne posvatne obdobie, kedy ma mala byt zeny hyckana, lubena, mala by citit podporu okolia a dopriat si na co ma chut. Mala by mat pravo byt tolarovana za vsakovake rozmary, a niekde v psychologickom casopise som citala ze vraj jej ma byt vsetko odpustane s vynimkou ze by okolo seba strielala 🙂 , ma byt navzdory vsetkemu okolim milovana. Hovorim to suhlasne, uplne nekriticky, zato so vsetkou vaznostou. Ked dostane chut na McD, mala by si dat. Babo si aj tak berie ziviny ktore potrebuje, aj na ukor tela matky. Ak sa tato zle stravuje, ide jej to na deficit. Jasne ze dobre stravovana zena ma vyhodu, ci uz tehu ci netehu, ale ja by som aj McD tehoskam uprimne popriala na zdravie a fakt si dajte co chut raci, hlavna je pohoda, pohoda, pohoda. Teraz su kralovne. A ich pocit viac vplyva na dieta nez hranolky a cokoska (btw: ja inak som vcelku zatazena na zdravu stravu ale ze by sa hranole nemohli ani cokosa som este nepocula a po pravde neverim ze by mohli ublizit).
@bambulka00
podla mna si zasluzia prisny trest, najlepsie trest smrti 😠 😠 😠 😠 😠
Co ta do toho?????????????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
inak by som si nedovolila nikdy sa pohoršiť,či vôbec nejak riešiť otázku,čo tehotná môže či nemôže jesť.či už mastné,či nezdravé.keď má na to chuť,tak prečo nie.určite sa nebude tak stravovať denno-denne.tiež som ani v živote nepočula,že tehotná "nesmie" čokoládu 😀
aj keď určite by ma zarazilo,keby som videla tehotnú fajčiť,alebo piť /hoci i len deci vínka,čo niektorí vraj kľudne "odporúčajú"/ 😉 ale čo sa týka jedenia,myslím,že ak niečo zje s mierou,tak to nemôže uškodiť.
Můj názor je, že je to každého věc, at si dělá co chce 😉
@bambulka00 nestaram sa do inych, ja som teda ako tehotna tiez par krat zavitala do MC donaldu a pila aj Colu a jedla hranolky, mala som strasnu chut, inak bezne Colu vobec nepijem
tak ja som mala na to nenormalnu chut a aj som isla vsak preco nie, ale zase som sa cudne citila ze aka vyziva pre dieta ale tak nic jej nie je a ja som si pochutila
proti gustu ziaden disputat, ja nepoznam take nejake specialne chute v tehotenstve (vzdy som prvych 4-5 mesiacov prevazne pregrcala.... 😝 ) no verim, ze niektore tehulky to maju.
jedna moja kamoska jedla cely prvy trimester hranolky z Mekaca (bolo to mimo SR, kde bola vtedy na stazi), lebo vsetko ostatne tiez vyvratila....neskor sa dozvedela, ze do nich v tom McDrive pridavaju nejaku latku - pre deti - proti zvracaniu, kedze to z McDrive jedia ludia 99% za jazdy autom.
bolo by lepsie, keby nejedla vobec nic a umrela hladom? 😉
jej dcerka je uplne zdrava, sikovna, inteligentna....
druha kamoska zase ficala na Pepsi cole pocas tehu nevolnosti, lebo to jedine jej zaberalo na kyselinu.
telo si rozumie, babetko si vezme od matky, co potrebuje, ak by sa stravovala "zle", tak odoberie ziviny priamo od nej, zo zasob, a doplati na to len ona sama, takze kazdeho osobna vec.
@katren nič v zlom, ale s tými tvojimi odkazmi na iné témy mi už ideš riadne na nervy, ty si admin či čo? Autorka sa pýta na stravovanie tehotných v McDonalde.
@bambulka00 myslím že je to normálne raz za čas sa tomu nedá odolať pozerám sa na to normálne skôr pozerať sa na matku čo fajčí a pije sa nedá to je nezdravé!
@bambulka00 Ako sa pozeram na tehotne zeny, ktore sedia a jedia v mekaci??? Tak ti poviem, ze ja sa na ne nepozeram, pozeram do svojej kavy 😀 ..Ale ak myslim, ze je na nich nieco pozoruhodne, na buduce uz budem pozerat na tehotne zeny, ktore sedia a jedia.... 😠 😀 😀 😀
Vyššie boli spomenuté tehulky, ktoré sa doslova prevracali prvým trimestrom. ..aj ja ku nim patrím a považujem za absolútne nevhodné ak mi niekto chce diktovať čo mám alebo nemám jesť! !! Pred tehu som sa stravovala zdravo a cvičila takmer každý deň a napriek tomu sme si asi raz za mesiac vyšli s celou partiou do McDonald's, lebo to pre nás bola proste spoločenská udalosť. ..Prečo by som tam teraz nemala ísť ako tehotná? ?? Žijeme v znečistenom prostredí, dýchame znečistený vzduch, pijeme a kúpeme sa v chemicky ošetrenej vode, jeme chemicky ošetrovane ovocie a zeleninu, geneticky upravovane maso a ani bio výrobky nie sú zárukou zdravia...ešte stále si myslíte, že McDonald's je to čo nám ubližuje? ?? Ja som zástancom toho že ľudia majú právo slobodnej voľby tak nechajme každého aby robil to čo je najlepšie podľa jeho vedomia a svedomia...skôr ma prekvapuje, že ľuďom nevadia fajčiace, drogujuce a tvrdy alkohol pijuce tehulky - to ma horšie následky pre bábätká ako príležitostný McDonald's. ..
Chvalabohu, že už nie som tehotná. Čo všetko sa nesmie - toto vedieť, bola by som umrela od hladu. Tiež som nemala žiadne divné tehotenské chute, ale do McDonalda a vobec do fastfoodov chodím rada a často. Jedlo mi tam chutí a zdravím sa nezaoberám, na niečo aj tak zomrieť musím. Často si dám cestou z roboty 1-2 cheesburgery, hranolky, kuracie nugetky a pod. a po príchode domov sa bez výčitiek svedomia dodlábnem ešte niečím zdravým, domácim, vypestovaným v záhrade a dochovaným na babkinom dvore - praženica, rezne, pečené bravčové, kurča, guláš... samozrejme, všetko je pripravované na domácej masti s domácimi zemiakmi. Veď, keď je to bio, tak to podľa tejto logiky musí byť ok, nie?
A čo sa týka zatracovanej čokolády, kupujeme ju na kilá (doslovne) a nielen kvalitnú, ktorá ma 80 a viac percent kakaa, ale aj "podradnú"- najma rozne plnené Milky a dokonca milujem bielu, ktorá ani čokoládou nie je. Jednoducho mi chutí a to je pre mňa jediný rozhodujúci faktor. A nevidím nič zlé ani na tom, že doprajem aj dcére. Len ma tak zaráža, že čím to je, že sme zdraví, štíhli, aj zuby máme pekné a vačšinu liekov a vitamínových doplnkov, ktoré sa na MK spomínajú som nikdy ani nevidela.
jejda, taku mam po tejto teme chut na big tasty bacon s bbq omackou a hranolkami... a to som prave dojedla nutelu 😅 😅 😅 😀

mna by ten mcdonald az tak netrapil, pochybujem ze existuje osoba ktora si tam chodi davat ranajky, obed aj veceru. takisto aj azijske bistrá.... raz za cas to neublizi.... skor ma trapi ak vidim tehotnu napriklad fajcit. to mi dviha tlak. nie to,ze ma v ruke hranolky alebo hamburger.