icon

Ako prijať pohlavie dieťaťa a vyrovnať sa s emóciami?

4. dec 2024

Ahojte, idem sa k vam vyrozpravat. Cakam tretie babatko. Velmi som si ho priala. Pred tehotenstvom som vobec neriesila pohlavie, proste som chcela zdrave babatko. Tento tyzden mi ale na ultrazvuku v 16tt povedala pani doktorka, ze tipuje chlapca. A odvtedy som hotova. Nechce sa mi ani zit. Mam dvoch chlapcov, milujem ich najviac na svete. A zrazu ked mi povedala, ze bude treti tak sa mi uplne zrutil svet. Ledvaj som z tej ordinacie odisla. Ja vobec neviem co sa stalo, ze mam takuto reakciu. Stale mi je do placu a rozmyslam ako to poviem rodine a ako ma kazdy bude lutovat a z toho mi je este viac nanic. A najviac mi je luto toho babatka co za nic nemoze. Su to len hormony? Zrovna sa to?

lienka.7
4. dec 2024

@autorka je to úplne normálna reakcia, netráp sa tým. Istý podiel na nej majú aj hormóny 😊
Aj keď ludsky ti rozumiem, ja som tiež chcela vždy dievča. Ako prvé som sa pýtala pri testoch na pohlavie, zvyšok bolo (v tom momente) v podstate pre mňa nepodstatne. Druhé som myslela, ze bude chlapec, ale keď mi lekár povedal ze opäť dievča, myslela som, ze z koze vyskocim od radosti 😁 ako jasne, bola by som rada aj za chlapca, ale ja som chcela dievča. Kamosla ma zas 2 chlapcov, miluje ich samozrejme nadovšetko, ale vždy si povzdychne, ze môže zabusnut na saticky a copceky a ze bude mat partacku, tak ako ja... na druhej strane, nebudeš musieť trpnut, ze ti príde domov dcéra neplánovane tehotná 😊
Este dodám, ze stále máš šancu získať 3 "dcery" ako manželky tvojich synov a tým.konecne zbúrať ten mýtus svokra vs.nevesta 👌

pininka1
4. dec 2024

To.iste som zažívala pri druhom keďže som si myslela ze viac detí mat už nebudeme. Ja som chcela veľmi chlapcov, ale nakoniec keďže syn bol náročnejší som si priala dcérku. Splnilo sa mi to nakoniec na tretíkrát. Ale.zo srandy zvyknem hovoriť ze ešte jeden chlapec a visím u nás na hruske.

janadj
4. dec 2024

Ja som si pri prvých dvoch aj porevala že preco nie dievča- zároveň mi v hlave išlo ty ťava buď rada že cakas zdravé dieťa ….vedela som že moja reakcia je iracionálna a hlúpa ale proste som to zo seba potrebovala dostať ….do tretice čakám tiež chlapca 😁 ale teraz to bolo bez placu- teraz som chcela chlapca …snáď sa mi vedomosti o dinosauroch a nákladných autách zijdu ďalej 😂😂….kludne to zo seba dostan a uvidis že to prejde a vsetko bude v poriadku a bude to rovnaký miláčik ako jeho starsi bratia 🩵

kluska
4. dec 2024

super, budes mat 3 chklapcov, ja som tak vzdy chcela, mam dvoch a chcela by som babatko a je mi to jedno ci to bude chlapec ci dievca momentalne, len aby bolo zdrave

nttnnt
4. dec 2024

ale no...ja teda cakam tretie dievca, ale stale mi to hovorila doktorka s takou neistotou...takze cela rodina happy konecne prve dievca v rodine, a az by to nakoniec vysiel chlapec isto pride male zrutenie....ale zato, ze bude cely ruzovy chudak maly :D :D

deti95060810
4. dec 2024

@ruza123 my máme 3 slečny... no manž. teda nadšený nebol, čo ti budem.
od nervozity kúril ako továrenský komín...

lucia13022023
4. dec 2024

Nejdem ti nakladať, sú to hormóny. A viem, že sa cítiš zle za to, ako sa cítis
Co ale nechápem, sú ľudia čo ľutujú ženy, ktoré čakajú synov 🤦‍♀️ mat chlapca je úžasné rovnako ako mať dcéru. To nie je tragédia mat syna. Alebo to nie je niečo, prečo by mali ľudia ľutovať ženu, čo čaká syna. Ja mam syna a je to to najlepšie chlapciatko a najlepšia vec aká má v živote stretla. A nikdy by som nebrala to, že mám syna, ako ľútosť, chybu, alebo neixo zle.

majka2
4. dec 2024

Ja som mala.prveho syna potom tri dievky a zas syna poviem.ri ľúbim všetkých ale ako čo všetci vidia len na dievčatách ako ty dvaja synovia boli sikovnesji ako baby. Je to úplne ale.ze úplne jedno či čakáš vychovať ti musíš či chalan či baba

la_dolce_vita
4. dec 2024

Som z 3 dcer a cely zivot to bolo nieco "menej" pre otca, vnimali sme to :((. Neskor sa to obratilo sa a mame so sestrami len synov, cize vnucka ziadna. Mne sice lekar povedal v 8 mes, ze je to dievca, ale nebolo 🙂. To sklamanie bolo velke a dnes ma to mrzi.. Mam 2 sikovnych synov a prisli v zivote situacie, kedy som ocenila, ze su to chalani..

veronicka1901
4. dec 2024

Mám tri dievčatá. Nikdy v živote som neľutovala, ani neľutujem. Buď vďačná za zdravé dieťa, nie je to samozrejmosť 😉.

ina2405
4. dec 2024

@lucia13022023 ja vnímam chlapčekov ako takých mojkáčov a teda moji dvaja starší prešli aj pubertou hladko, uvidíme čo bude u mladších. Ale starší sú už takí rytieri a oni keď vidia, že nie som úplne vesela, tak hneď sa zaujímajú. Zlatí sú❤️

majusik1304
4. dec 2024

To nič, ja mám štyri dievčatká 🤩...hlavne nech ste všetci zdraví. 🙏...

svetlonos
4. dec 2024

@michaela329
ja by som to tej predavacke presne takto povedala, byt tebou. Možno by jej trklo, ze ma veľakrát radsrj drzat zobák ako hodiť takuto genialnu hlášku 🙈

michaela329
4. dec 2024

@svetlonos dedina...totka ma pozná od decka 😀 Takže človek nerieši už.

senta_sofia
4. dec 2024

Ked sme cakali tretie, tak reakcie boli, ci sme to chceli, ci sa nam smyklo, ci sme skusali dievcatko a podobne primitivizmy. Mne to bolo jedno, zdravie je prvorade a v dnesnej dobe nikdy nemas istotu, ci to nebude neskor aj nejake tretie pohlavie, lebo ktokolvek moze byt cimkolvek. Filtruj

svetlonos
4. dec 2024

Vies co autorka? Mne bola "predpovedana" dcera. Prvé druhe tehu - chlapci.... Na začiatku vzťahu sme s mm riesili deti a rec bola vždy o dvoch. Nejak muz začal polzartom polovazne o treťom hovorit. To ešte keď me mali len jedno. Prekvapilo ma to a tak som spracovavala tu myšlienku. Nebola mi proti srsti. Zo srandy sme prešli do vážnosti a rozhodli sa mat 3 deťúrence. Ja som bola tak nastavená na to predpivedane dievča, ze mi len nešlo do hlavy prečo ho nemám.
Ale ešte pred otehotnenim -tretím, som si upratala v sebe cielene. Nechcela som mat tretie dieťa s pocitom, že budem blbo naladena ak to bude chlapček! Predpoveď neoredpoved...
A tak som sa nasadila, ze nech je kludne aj chlapček znova, len by som bola vdacna aby dieťatko bolo zdravé.
A potom som až otehotnela. Poplac si kludne, mozno su to len hormony a zistila si aspom, co si mala v podvedomí 🙂 Teraz si to v hlave zrovna pre seba. A debilne reci inych odraz kludne debilne odpoveďou!

oblecenie99
4. dec 2024

Čo máte proti chlapcom, nechápem. Vždy sa rieši len toto pohlavie. Akoby tie vzťahy matky-dcery boli štatisticky tak ukážkové.. 🙄 Ja som ani nechcela vedieť pri druhom, ale jednak sa lekár jemne prekecol, plus samozrejme všetci išli tipovať a veeeelice cítiť, a furt nam.pilili uši, a odkedy vieme pohlavie, tak sú len šťastní prestastní, že ako super, že to takto vyšlo, zo slova "párik " mi je až fyzicky nevoľno, a nechápem, nejde mi to do hlavy, prečo je to také super mat "z každého rožka troška", veď možno práve rovnaké pohlavie sa lepšie zahrá spolu, ako opacné, nehovorím o praktických otázkach (kočík, vybavicka). Ja som si tú skutočnosť len zobrala na vedomie. Som rada, že je v poriadku, nech to aj tak ostane. Ja ťa chápem, ani neodsudzujem, proste ty nesmútiš nad tým, že to bude chlapec, ale si sklamaná z toho, že (zrejme) už dievča mať nebudeš (ale možno ešte chcete deti, to neviem). Máš právo na pocity, sú to hormóny a zrejme ťa dopredu serú nevhodné komentáre ľudí. Chlapci sú super, veď to vieš 🙂

beky223
4. dec 2024

Ja sa hlásim, že som to zažila už pri druhom a rozumiem ti 🙂 ja som si tiež myslela, že mi je to úplne jedno, až kým som nezistila, že ozaj bude druhý chlapec. A teda vôbec to nebolo také povrchné, že nechcem chlapca. Ono je to skôr o tej myšlienke, že zrazu akoby "zomrie" tá potenciálna dcéra, ktorú som nejako podvedome čakala, že niekedy v živote budem mať. Milujem svojich synov a ani jedného by som za dievča určite nevymenila! Len som túžila zažiť ten vzťah matka -dcera aj z tej druhej strany, predať nejaké svoje skúsenosti a kúsok svojej ženskosti zase ďalej... Predsa len mať dcéru a mať syna je iné, nie je to lepšie ani horšie, ale sú tam rozdiely... Tá túžba je normálna. Ono si to sadne časom, verím tomu, proste tvojim osudom je byť kráľovnou domácnosti🙂)

oblecenie99
4. dec 2024

Musím ale uznať, že čo teraz vnímam tie negativisticke reči skôr na "len" chlapcov, v detstve sme to mali opačne (dedina). Moja babka mala samé vnučky a vzdy, keď sme s ňou išli do kostola všetky, tak ju ostatné ženy naaaaaaramne ľutovali, že chudinka má LEN vnučky a žiadneho chlapca.

autor
4. dec 2024

Dakujem vsetkym za odpovede 💛 Vsetko som si precitala, aj som si pri niektorych poplakala a trochu je mi uz lepsie.
Nechapte ma zle, ze mam nieco proti chlapcom. Ja sa vnivam ako hrda mama chlapcekov. Myslim, ze by som rovnako zle prezivala aj tri dievcata. Viem, ze mi to spolocnost da pocitit. Je mi luto toho tretieho co bude pre vsetkych len "zase chalan". Bojim sa, ze rodinu uz ani nebude tretie dieta zaujimat ked sa dozvedia ze je to do tretice rovnake pohlavie.
Doteraz som to vnimala tak, ze je mi jedno kto k nam pride. Samozrejme by sme uvitali zmenu ale vyberala som mena ako pre chlapca tak pre dievca. Neupinala som sa na to, ze to musi byt dievca. A zrazu ma ta informacia uplne odrovnala a uz 3 dni chodim ako bez duse 😔 Ale zacinam verit, ze sa coskoro oklepem a bude dobre...

alchemilkazltozelena
4. dec 2024

@svetlonos a máš teda 3 chlapcov?

svetlonos
4. dec 2024

@alchemilkazltozelena
mam dvoch chlapcov a tretie bude prekvapenie na jar 🙂 Ešte som tehotna.

alchemilkazltozelena
4. dec 2024

@svetlonos a nejdete si dať zistiť pohlavie?

svetlonos
4. dec 2024

Skus sa stou dušičkou porozprávať. Ze si tak trosku "šiši" a ľúbiš ho veľmi a aj budeš. Ze je to super synček už teraz, len ty si mimo ale napravi sa to! 😉 Ja som pri pr om tehu bola uplne presvedčená, že čakám dievčatko. Ukázalo sa až v 7 mesiaci babo - chlapec. Pozrela som nadpis dr a vravím, nie je možné, pozrite to ešte raz. Fakt to nie je dievca??
No zvozil ma ako syrotu! Mam byt rada, ze je zdravy a ja riešim pohlavie! 😂 Proste som len bola prekvapená veľmi. Nie nestastna alebo znamená. No ako taký dilino som bola. Akoby som nevedela, ze príroda robi s oje a za normálnych okolností pohlavie nie je "na objednavku" 😁 DO dnes sa na tom smejem ako som reagovala tam.

svetlonos
4. dec 2024

@michaela329
jaj, tak to no koment radsrj 😁

katarinka1990
4. dec 2024

Ahoj, mam 3 chlapcov 4,6,8 rocnych a aj ked je to obcas riadne narocne nemenila by som. Ja po dievcati naozaj netuzim a moj najmensi je poklad. Neni problem ani so spankom ani s jedenim. Ze nezje niekedy v skolke to je nic, ale on papa maso aj ovocie aj zeleninu. A este som vyuzila aj všetky veci. Maju spolu izbu. Takze hlavu hore su to hormóny a okolie nech sa bodne pri blbych reciach.

lucia147852
4. dec 2024

Ja mám dve dcéry a keby mám tretie znova chcem dcéru, keby si môžem vyberať 😅 nie kvôli tomu, že mám niečo proti chlapcom, ale čisto z praktických dôvodov. Už viem čo s nimi, mám kopec veci. A áno, pindania z okolia boli, že aká škoda, že nie chlapec. A ja som sa v kútiku duše smiala, že aká som rada, že rovnaké pohlavie 🤣🤣 bude to ľahšie. Ľúbiť ho budeš rovnako

svetlonos
4. dec 2024

@alchemilkazltozelena
no ma očarujúci chrbát vzdy, tak aj chcem, len dietky nechce spolupracovať. Moja dr povedala, ze je to trucovote kozla a nerobí, to co ona chce, tak to isto bude baba 😂. Ona ma taky fajný zmysel pre humor. Takže vzhľadom na povahu a trucovitost by to malo byt z jej dlhoročných skúsenosti dievca 😁
Napriklad prvý syn mal nejaký vyrus a dostával atb cez infúzie. nie na izbe ale v miestnosti, kde to mali k tomu nachystané. Vedľa neho bol ten vozík s iným chlapcekom, tiez mal tie atb.
A teda keď som na nich pozerala, ostala som v šoku. Keby som rodila v plnej narkoze, verím ze su dvojčatá a toto druhe mi zahájili a vzali.
Boli prisaham uplne na vlas rovnaky. Keby mi ho vymenili ani si nevšimne hneď. Od kedy som to zistila, už som tam vždy chodila s nim aj keď som nemusela. Povedala som to sestre a veru tiez pozerala, ze su si veľmi podobni...
Do dnes mam ten obraz v živej pamäti a nie, fakt to neboli hormony 😏
Pri druhom mi dr povedala, jasný chalan! Keby vám prinesú dievca, tak vám ho vymenili! 😂

nika1971
5. dec 2024

chalani su super...mam ich dvoch a nemenila by som

maryetta
5. dec 2024

Ale este mozno to bude aj opacne a keby aj nie. Nenechaj si znicit toto obdobie. Tes sa ako z prvych dvoch. Nie menej.
Okoliu nikdy nevyhovies.raz je to pohlavie. Potom meno a vzdy nieco.... je to tvoje dieta. Tvoja hrdost ❤️ budte hlavne zdravi a uvidis aki budu partaci.

Ale chapem ze mozno niekde ozaj v malom kutiku zamrzelo. Mozno sa len bojis prave toho okolia. Ja som nemala nervy uz toto pocuvat a to sme cakali druhe. Prvy je chlapec a ked druhe tak kazdy ze musi byt dievca. Prosim? Musi? Preco musi? Lebo parik? Nie nemusi. Aj ked som tuzila po dcere vzdy pri tychto poznamkach som viac zatuzila po synovi. Proste nechapem ako moze niekto hned "vyberat" to "lepsie" pohlavie.
Mam sice dceru ale to je za troch chlapcov😂😂😂