Ako utajiť tehotenstvo?
Ahojte, podarilo sa vám druhé tehotenstvo utajiť pred rodinou keď vám bývalo zle, únava a vlastne všetky príznaky ktoré je možné mať? S manželom sme sa takto rozhodli kvôli tomu že svokra nás pri prvom hneď dotlačila do toho aby sme to povedali všetkým v rodine na stretnutí a to som nebola ani v 12tom týždni. Takto to v rodine skratka chodí, nedalo sa ubrániť tak z tohto dôvodu lenže aby to bolo fér tak to chceme rovnako spraviť s mojou rodinou. Je to vôbec možné keď sa stretávame? Už teraz si musím pred mamou vymýšľať že k doktorke častejšie chodím kvôli nepravidelnému cyklu a síce to bol môj problém ale aj tak. Je možné si nevšimnúť tieto príznaky? Dokonca manželova babka a teta Už vďaka tomuto vedia. Chcela by som to udržať aspoň do apríla alebo mája. Vďaka za skúsenosti🙂
Obe tehotenstva som utajila do 13.-14tt. Nevedela o tom ani mama, ani kolegyne, s ktorými som každý deň sedela v office. Takže všetko sa dá. Ale áno, vyžaduje si to veľa výhovoriek a pretvárok 🙈
@miriamzba presne toto je ďalší z dôvod. Svokra mala poznámky aj keď som čakala dcéru ako nechce byť babkou a kopu škaredých veci a teraz zase že ďalšie nám netreba tak chcem sa vyhnúť stresu čo najdlhšie. Ja chápem tie ženy čo tu píšu že by netajili ved je to rodina a sú v tom "spolu" alebo ako to povedať ale pre moju psychickú pohodu to bude lepšie. A aj keby sa niečo stalo aspoň jej to nemusím vešať na nos. Ona nie je príliš dobrý človek a nič ohľadom môjho života ju takto nezaujíma len hnusné poznámky má a aj keď má dcéru rada hoci z jej iniciatívy ju nepríde pozrieť (je to cele zvláštne a komplikované) tak vieme že správa o ďalšom dieťati by zase rozprúdila diskusiu ktorá by nás rozhádala a to nám netreba. Padne mi vhod keď si malú raz do mesiaca zoberie na pol dna k sebe, tamto by som sa mohla rozlúčiť aj s touto troškou volna. Priala by som si mať takú rodinu ako tu majú zrejme ostatné ženy
@janinah
napriklad pre komentáre typu, co vymyskate za blbosti s tretím, ved nate 2 zdrave! Čo ak bude postihnuté? Už si stará, co budete robiť s tým tretím, dve vám nestačia??
Alebo - dúfam, že ti nezasielať a neurobíš si ešte tretie!
Žiaľ aj takéto "mile" pripomienky vedia mat najblizsi rodinní príslušníci. A to podotýkam, že bývame dist ďaleko, o detivsa nám nestarajú, nestratia ano nas nezivia.
Ale samozrejme im ide len n o naše blaho predsa! Tak napríklad preto aj 🙂
@miriamzba
no ja som si tak pri druhom vypočula, ze sa vôbec neteším na druhe babo a som taká žiadna! No nas prvy syn bol kazde ráno už o 4:00 dooobre vyspinkany! Som sa vtedy denne tešila na jeho obedny spanok a ku koncu bola pre mňa vykupenim škôlka. A to nie vzdy cez obed spal. No a poznámky ako hlavne nech to je chalan a nie dievča! Ved zeny to maju v zivote oveľa ťažšie, chlap si odrobi a ma. Ale chuda zena blabla ...
Takže už si viem zivo zivo predstaviť tie poznámky teraz. Dve malé deti, poskedne 3 mesiace skoro stále choré, ja obcas s nimi, na parádu! Jasne ze sa tešíme, len už nemám čas hodiny meditovať a nič iné nerobiť ako pri prvom 😏. A už by to išlo- No tak načo vám bolo a jed sa narodi bude to ešte náročnejšie....
Autorka,
stretli sme sa na začiatku keď nič vidno nebolo ešte, dokonca som 4 kg schudla. A potom stále niečo bolo a fakt sme aj s mm potrebovali klud a nie návštevy. Miz mal zrovna stresy v praci a nie malo. Do toho nejaké babky, ktoré sú dosť zamerané na seba by pre nás bola hrúza. Tajue cez videofon vidieť tak tvár 😁 zvyšok sa da skryť. Povedala som, ze sa uvidíme v máji najskôr osobne. Nadšený nok z toho nebolo ale moja duševná pohoda a moja rodina (miz a deti) sú mi omnoho presnejšie ako uranene ega rodiny.
Keby tam bolo viac pochopenia a ine chovanie, neriešim.
Ja zase nechapem, ze ked si sa rozhodla mat doktorku dakde v tramtarii a s muzom sa dohodnes, ze to nebudete este oznamovat, tak si nevybavi to strazenie.
Miesto toho tato konedia s prespavanim a vymyslanim. Tak sa posnaz a premyslaj.
Aka mala je dcera? Ved tie kontroly vsetky netrvaju hodinu, ze by nevydrzala s chrumkami v kociku ci na stolicke?
Takisto brjaka hrosia koza voci blbym komentarom by sa zisla... ake ved hod to na pohlavnu chorobu ci co, ved nech si myslua o vas co chcu
@kitycat inak toto mne presne napadlo , že je to voči jej mame také divne - len a len a jedine skrz toho dôvodu , že teda jej tu malú stráži hocikedy potrebuje . Keby nie nepoviem ani slovo .Nič iné ja ani neriešim je to samozrejme každého vec či povie nepovie ale teda ja si neviem predstaviť , že by mi moja mama takto strážila dcéru a stále by som jej niečo klamala , no proste ja by som to tak nevedela
@kitycat @kitycat doktorku nemám v tramtarii ale tam kde som bývala celý život a je naozaj perfektná. A bohužiaľ manžel vedie rodinnú firmu a nemôže si brať voľno kedy chce. Vlastne vôbec bohužiaľ. A neviem koľko teda ostatným trvajú kontroly ale ja som bežne cakavala aj hodinu. A dcéru určite zobrať nemôžem. Aj mi sestrička povedala že to vhodné nie je a 1,5 ročnú strelu neudržím v kočiari s chrumkami. A ešte k tomu, ty si vieš predstaviť dieťa čo neznáša cestovanie a navalis ho takto skoro ráno do auta čo bude zvádzat celú cestu ? Keď máš deti tak možno vieš. Jedine že by nemali problém s takýmito vecami tak to si šťastná mama 🙂
vďaka všetkým za adekvátne rady k veci ako utajiť tehotenstvo a nie ako je to divne, nefer a podobne. Riešia sa tu stovky týchto tém takže si to neberiem nijak osobne.
Prečo vlastne chceš utajiť tehotenstvo? Veď je to radosť a hádam nič tajné. Záleží na tom, či budú tvoju radosť zdieľať teraz alebo o pár mesiacov?
Normalne povedz viroza, nieco si zle zjedla,…. Ja som to tak utajila mesiac dva a svokra ze ci nie som tehotna a ja ze nie ze som mala toto a nesadlo mi to… alebo ze v robote maju crevnu virozu alebo tak…
@andrea2667 pani to už vysvetľovala, prečo chce utajiť tehotenstvo. Okrem toho nechápem, prečo to musí niekomu vysvetľovať. Aj keby bol dôvod "lebo lečo", nie je to naša vec. Tehotenstvo vo väčšine prípadov je naozaj radosť, aj keď ani to nie je pravidlo. Ale počúvať primitívne poznámky od začiatku až do konca už radosť naozaj nie je.
@autorka
Ak máte lekárku v inom meste a na kontrolu chodíte často, skúste si vybaviť stráženie mimo mamu. Poproste nejakú kamarátku alebo si zaplaťte stráženie na tie max 2 hodiny.
@kristie571 možno preto sa niekto stará do toho, lebo niektoré ženy, napriek niekoľkonásobnému tehotenstvu, sa správajú ako nesvojprávne deti...
Všetko sa dá zariadiť, keď sa chce. Naše rodiny ani len netušili, že som bola na rizikovom tehotenstve, ani, že som ležala v nemocnici opakovane ani o žiadnych iných problémoch. Rozhodli sme sa tak, držali sme s manželom spolu a robili sme všetko tak, aby sa to nik nedozvedel. Taktiež tehotenstvo sme tajili do 14tt, keby sa niečo stalo. Takže vôbec nerozumiem ako sa to nedá, dá sa, len treba chcieť.
Ja som bola v 7 mesiaci a svokrovci sa to dozvedeli až na svadbe kde som mala také opnute šaty. A to som s nimi bola každý deň a nič si nevšimli. Mysleli sme ze to už vedia dávno keď ma videli každý deň, na svadbe pleštili oči 🤣
Pisala si ze chces byt fer. Svokra je k tebe fer? Povedala by som to mame nech sa ti ulavi a nemusela si vymyslat, teda pokial sa vies na nu spolahnut. Ja mam skvelu svokru, ale keby nebola tak by som jej oznamila az kedy by som uznala za vhodne. Byvame s nou v jednom dome a ani raz na to nedosla ze cakame babatko 😃
Je trapne oznamovat tehotenstvo, ked uz o tom aj tak vsetci vedia. Toto spravila svagrina, do 6. mesiaca sa tvarila, len ze sa viac najedla, klamala a robila z celej rodiny sprostych
A kvôli čomu chodíš vlastne k tej doktorke? Máš nejaké ťažkosti? Lebo v prvom trimestri som bola na kontrole vždy presne raz. A myslím, že ten jeden raz nie je vôbec podozrivý.
Nechápem ako to môžu už niektory tušiť..vy bývate vsetci v jednom byte? A stretávanie? Tak neprídem na návštevu. Mam virizu a bodka....ze idem k dr ? Idem do obchodu a hotovo ....nechápem fakt
Ale ja napr ked som to tajila som o bábätko prisla ...potom sa rozhodla uz od //čiarou každému blízkemu oznámiť..a veľmi som sa tešila. To ma akosi ukludnovslo,ze teraz to už bude v poriadku 🙂
Ja som druhe dieta tajila az do 16 tt. Kedze predtym som mala MA a to uz blizka rodina vedela, ze cakam babatko. Potom prisla MA a bolo to hrozne, ako ma lutovali a ako vsetko bude este dobre a ze uz mam dceru atd.. Cize, ked sa nam podarilo opat otehotniet, tak som to do 16 tt tajila, aj ked mi byvalo priserne zle. Snazila som sa s rodinou stretavat co najmenej, aby na to neprisli, prave preto, ze mi bolo na vracanie aj z vody...nastastie vsetko dobre dopadlo a druhe dieta je uz v puberte. Drzim palce, nech sa ti to tiez podari utajit, ak to tak chces.
Staci že to vie jeden už to budú vediet vsetci
Ja som dve tehotenstva utajila do 20tt. Nechcela som to povedať hlavne kvôli blbým rečiam a taktiež som mala zle výsledky z rôznych vyšetrení, takže som nemala ani chuť to nejako riešiť. Situáciu s lekárom som mala úplne rovnaku ako ty. Mame som povedala, že som mala nejaké problémy a preto musím chodiť častejšie na kontroly. Nosila som voľnejšie oblečenie a nikto si nič nevšimol. Oznámili sme to celej rodine naraz na oslave a všetkým skoro oci vypadli, že ako je možné že som v polke tehotenstva a nikto si nič nevšimol. Resp. všimli si že som pribrala, ale proste si len mysleli, že som pribrala 🤷♀️
@barborinka ono každá žena má inú postavu, ja som napríklad už v 5. mesiaci vyzerala ako slon a brucho išlo veľmi dopredu, takže aj slepý to videl, ale kamoška mala dieťa priečne uložené, ona vyzerala, že len trochu pribrala do bokov
Ak ti zle, daj si predpísať Xonvea. Stojí síce 34 eur a je tam len 20 tabletiek, ale veľmi veľká pomoc, bez grcania, neľutujem ani cent.
Mala som so svokrou rovnakú skúsenosť, strašne sme sa pohádali lebo za nas hovorili o bábätku ďalej aj keď sme si to vyslovene neželali a potom sme on dokonca prišli. Nevoľnosti sa ako tak dajú uhrať ale ja som kvôli nim nakoniec bola v nemocnici na infúziách tak už to nešlo. Každopádne držím palce viem čo to je keď niekto nechápe že toto neni jeho vec a nemá sa čo do toho starať
@vespertine ja som bola 4x v prvom trimestri, kvôli predošlým problémom.
S takouto svokrou by som sa absolutne nebavila, keď sa takto chova vaše deti su vaša vec takisto tehotenstvá a keď sa chce vidieť s vnučkou nech tam ide manžel s dcérou sa ukázať keď sa nevie správať a nevie čo sa patrí a nepatrí hovoriť.

@andrea_82 netreba v takom pripade nic vysvetlovat resp.nie kazdemu dookola.ludia su vacsinou normalni a nemaju zbytocne reci....