Ako zvládnuť neistotu o otcovstve počas tehotenstva?
Ahojte prosím dopredu o to aby ste ma nesúdili lebo sama viem akú strašnú hlúposť som spravila. Žiaľ pozadie celej situácie a dôvody prečo som niečo také spravila poznám len ja ibaže teraz už viem, že veci som mohla riešiť aj inak. Poučila som sa z toho tak ako nikdy v živote ale to už nezvráti to čo sa stalo. Prosím len o vaše rady pripadne ak niekto prežil niečo podobné čo ste robili. Som vážne zúfalá a najradšej by som sa videla pod zemou.
Nachádzam sa v dosť zložitej situácii. S priateľom sme sa dlho snažili o bábätko (4 roky) a nedarilo sa nám. Absolvovali sme aj umelé oplodnenie, ktoré taktiež nevyšlo. Nás vzťah za ten čas dosť ochladol a rozmýšľala som, že pôjdeme od seba nakoľko sme si prestavali rozumieť a žili sme spolu viacmenej ako spolubyvajuci a kamaráti. (Bolo tam ale oveľa viac veci, ktoré prestavali fungovať ale to rozpisovať nejdem) Sex sme mávali málokedy a z jeho strany neprichádzala tá prirodzená túžba po ňom a teda aj po mne. Cítila som sa veľmi zle a neatraktívne. Chýbalo mi to, že niekto sa ku mne správa pekne a váži si ma ako ženu. Tu som cítila skôr už len to, že som iba žena v domácnosti a nič viac. Toto obdobie trvalo príliš dlho a spravila som hlúposť a podviedla som ho. Bolo to s osobou, ktorú som veľmi dobre poznala a mali sme sa vážne radi nie len tak s hocikým. Žiaľ bolo to v 1. aj 2. plodný deň a pozor sme si nedávali. No nejakým zázrakom môj partner so mnou chcel sex a spala som aj s ním a tiež sa do mňa urobil. Poslednú menštruáciu som mala 4.11. (4 dni) plodne dni mi podľa menstruacneho kalendára začali 13.11. Ovulacia podľa kalendára mala nastať 19.11. Partnera som podviedla 13.11 (večer) aj 14.11.(ráno) a s partnerom sme mali sex 17.11. (Večer). Viete mi povedať či je veľká šanca že som otehotnela počas tých dni 13-14? Bojím sa, že ovulacia mohla nastať aj skôr a tým sa pravdepodobnosť ešte zvyšuje. Vážne neviem čo robiť a strašne si to vyčítam. Partner sa na bábätko veľmi teší a úplne ožil, celá rodina to isté a náš vzťah sa posunul k lepšiemu ale neviem žiť s touto veľkou neistotou každý deň. Viem že sa dajú spraviť DNA testy aj teraz ale sú strašne drahe a bojím sa toho že ak vyjdú pozitívne pre toho milenca že sa zrútim. Bábätko som si vždy veľmi priala ale nikdy by ma nenapadlo, že spravím takuto hlúposť a nebudem mať z tehotenstva žiadnu radosť. Zároveň neviem či vydržím počkať do pôrodu na DNA testy bojím sa, že ma to dovtedy zožerie. Partnerovi o tom povedať nemôžem nikdy by mi to neodpustil to viem na 1000%. Som zúfalá a neviem čo robiť. Je nejako možné, že to bude partnerove aj keď sa nám tak dlho nedarilo? Spermiogram mal vždy v poriadku a nikdy nám nič doktori nezistili ale aj tak mi to vŕta v hlave.
@anonym_650b3a jasne, aloe iba anonymom na koniku 😀 😀
@nyusika a kto toto napise pod svojim nikom? MK sa cita na celom SK
@anonym_autor no co, tak bol darca spermii 😂 Moze byt muz rad v podstate, budete mat konecne klud a dieta.
Keď chceš súčasnému povedať pravdu urob to skôr ako sa dieťa narodí, vieš si predstaviť ako to s nim môže zamávať po toľkých mesiacoch radosti? Alebo mlč navždy, milencovi si nemala nič hovoriť teraz to môže použiť proti tebe a bojovať o dieťa a všetko sa prevalí či chceš či nie.
@nyusika tak ked 4 roky ten jej bol neschopny , niekedy priroda vie co robi. Ako mozno to je zazrakom jeho, zase prinajhorsom bude mat to babo sama a radsej by som mala dieta ako sa trapila. No co, bocian mozno doletel od susedov
@kiki68 skor lenivy, ako neschopny...ale bistu ho, aka nahoda, ze zrazu medzik - dvaja trtkosi v podstate naraz, obaja naplno a bum - herecka je tehotna
toto je aj na cervenu kniznicu prilis sladke
@anonym_8a71be nepíše tt.
@anonym_7426f8 pozri, ak mala styk v polke novembra a nemysli januar, tak podla PM je v 17 tt., ja som mala poslednu MS 18.11., som v ukoncenom 14 tt., zacinam 15tt., takze takto. Ak mysli januar, tak je to ine, ale to by este rodina asi nevedela...🤔
@anonym_ca58da nech hodi kamenom ten co je bez viny...... verim, že na rozdiel od cias Ježiša teraz su ludia taki, ze by hodili, lebo ani k sebe nie su uprimni. Len kamenovat druheho ale ja som naj
@anonym_650b3a no žiaľ je to tak. Problém je pre akože fakt vážny napríklad alkohol za volantom a následna tragédia. Také sa nedá odpustiť. Ale tehotenstvo, ženu čo to dieťa vlastne chce a dobre vychova podľa všetkého .... Tak to fakt nie je katastrofa. Horšie potom pre muža ak zistí že je milencove, veľká rána, netvrdím.
@anonym_autor autorka bábätko je milencove na tuty. Musíš proste na DNA nedá sa inak.
1.Nevyhovaraj sa. Podviedla si, lebo si chcela. Žiadne okolnosti ťa k tomu nedonutili.
2.Ak na to ideme logicky a 4 roky sa nepodarilo s partnerom otehotnieť a zrazu si tehotná tak je pravdepodobné, že to bude s tým druhým.
Nenatahuj to a chod na testy DNA uz pred porodom. Milenec, ty, test. Ked otcom nebude, on si vydychne, ty si vydychnes a muz sa to nikdy nedozvie... nech to stoji co chce, ved ta dovtedy porazi.
Akoby jej partner bol uplne čestný, ze? Nedivila by som sa, keby ju tiez podvadzal, ako sama píše, ich vztah ochladol a on chcel sex iba malokedy. A ktory chlap ak to neklape so zenou, vie byt dlhodobo verny a nepotrebuje to? tak s kým medzitým sexoval on? Len taka úvaha.
ja by som to chcela mat vsetko za sebou, ano testy nieco stoja ale od cca 18tt uz vies ake to bude pohlavie, a pokial to bude chlapec tak v jednom labaku to bude za cca 500e, ak dievca tak v druhom za 1200e a vysledok mas za 10- 20dni a nebudes sa musiet trapit mesiace az do porodu. nielen ze kvoli vysokej hladine stresovych hormonov budes skodit sebe ale hlavne babatku. budes sa vediet relativne v blizkej dobe zariadit podla situacie. nebude otec milenec, super je partnerovo. ak bude milencovo ....ale aspon budes vediet vysledok a prestanes sa stresovat kto je otcom. tych par stovak ti nestoji za to, aby ste boli obaja v poriadku?
predstavim si situaciu, ze som tvoj muz. Cela rodina sa tesime na dieta, moje dieta. Tesimsa lebo zivot ma konecne zmysel a potom mi povies, ze dieta nie je moje. fuu normalne by som ta udrela.
Keď už to vie milenec,tak čoskoro bude aj ten tvoj
Takže môžeš zatĺkať a klamát...iba si ešte viac pohorsis
Čím skôr povedať frajerovi,tak je väčšia šanca, že bude s tym ok
Lebo ked ho nechavas vo falosnej radosti a nakoniec vyblafnes hento?
Šup čím skôr
A inak aj ja si myslím, že babo bude milenca
Lebo roky nič a zrazu.... takže fakt čím skôr vyloz karty na stôl lebo to môže byt tisíc krát horšie
A inak aj ja si myslím, že babo bude milenca
Lebo roky nič a zrazu.... takže fakt čím skôr vyloz karty na stôl lebo to môže byt tisíc krát horšie
@anonym_172fd9 presne tak. roky nic a zrazu by sa podarilo? neexist
@kiki68 skor lenivy, ako neschopny...ale bistu ho, aka nahoda, ze zrazu medzik - dvaja trtkosi v podstate naraz, obaja naplno a bum - herecka je tehotna
toto je aj na cervenu kniznicu prilis sladke
@nyusika Podla mna to bude od toho noveho kocura, ale ved co, mal by tiez vediet prijat to, ze ten vztah isiel do kytek a dieta bola zachrana. Alebo to pojde do kytek tak ako tak. V podstate je to jedno. Ale musis sa tesit ako konecne zrobil dieta. Niekedy po tom ani mozno ten muz patrat nebude, ved takto sa to riesilo cele cely pred IVF. No ja som 10 rokov zila v tom , ze nemozem mat deti a s mojim muzom som dala syna na prvy pokus 😀 Takych bude viac.
Nenatahuj to a chod na testy DNA uz pred porodom. Milenec, ty, test. Ked otcom nebude, on si vydychne, ty si vydychnes a muz sa to nikdy nedozvie... nech to stoji co chce, ved ta dovtedy porazi.
@anjelicek26 ale ved Nech to necha sa narodit, uz to nezmeni.
Vzhladom na celu situaciu si myslim ze to dieta bude od Tvojho milenca. A riadit sa podla appky, nic moc i tak.
Do DNA isto chod, ci teraz ci neskor. Ty si asi neuvedomujes ine velmi zavazne veci, ktore z toho vyplyvaju pre to dieta. Geneticka zataz, mozne ochorenia atd. Rodinna anamneza do buducnosti. To su dost podstatne veci. Nehovoriac o tom, ze hned po narodeni sa robi aj krvna skupina. A ak bude nekompatibilna s tym, co moze vyjst od Teba a frajera, tak co? Budete sa tvarit ze nemocnica urobila chybu? Da sa pretestovat a zas vyjdu zle. Ja byt Tebou, robim testy. Ak je dieta frajerovo, nepovedala by som mu to ale od milenca sa raz a navzdy odstrihla. Ak je dieta od milenca, tak ist s pravdou von cim skor. Cim neskor pojdes, tym HORSIE to bude.
Gratulujem k zelanemu babatku.
Akoby jej partner bol uplne čestný, ze? Nedivila by som sa, keby ju tiez podvadzal, ako sama píše, ich vztah ochladol a on chcel sex iba malokedy. A ktory chlap ak to neklape so zenou, vie byt dlhodobo verny a nepotrebuje to? tak s kým medzitým sexoval on? Len taka úvaha.
@anonym_650b3a netusis co medzi nimi bolo. Vies kolko parov ktore sa snazia o dieta a nemozu ho mat Ti povedia ze sa im sex zhnusil? Aj chlapom? Ze uz to bola len povinnost, vidina dietata, atd, ale ze to riadne zaskripalo v intimnom zivote kvoli problemom s otehotnenim, ked bola tuzba po dietati.
@anjelicek26 ale ved Nech to necha sa narodit, uz to nezmeni.
@kiki68 co ja viem, je dost podstatny rozdiel AK to dieta nie je frajerovo, ze sa s tym dokaze vysporiadat/pripravit sa na to, ona aj on, detto rodina ktora teraz vo velkom oslavuje. (Bohvie ci spolu vobec ostanu? Ona ho vedome a dobrovolne podviedla, teraz nehovorim o tom ci vo vysledku z toho je alebo nie je dieta).
To mas ako narodenie choreho dietata. Je vela ludi, ktori by nesli na potrat ked vedia ze ich dieta ma diagnozu. Je ale obrovskym rozdielom o tom vediet a mat mesiace na to sa pripravit, nez nevediet nic a dostat facku par minut po porode a nevediet sa spamatat a travit v porodnici dni so psychologmi a potom sa topit vo vode kde si hodena. Miesto toho ze si uz mohla mat xyz barliciek a bolo by to uplne pre vsetkych ovela jednoduchsie.
Ci bude to pre nu po porode lepsie? Dotrhanu dositu, krvacajucu prvorodicku s hormonmi zblaznenymi, ktoru budu prsia neskutocne boliet pri prvom dojceni...? A toto ma vtedy riesit este? Ze decku vysla ina krvna skupina uz na prvych testoch a UPS miesto toho aby som sa tesila z vlastneho dietata, tak moj zivot je v troskach a vlastne ani neviem ci s tym dietatom mozem ist z porodnice DOMOV k frajerovi, lebo (logicky), mame problem?
@anonym_autor Tu je moja rada: Potrebuješ spraviť test otcovstva ešte pred narodením, od 10. týždňa to nie je problém. Robí sa to z tvojej krvi a zo slín otca. Samozrejme, popri tom si môžeš nechať vyšetriť aj prípadné genetické chyby dieťaťa. Teraz, problém je, že partnerovi to povedať nechceš. Podľa toho, čo popisuješ, to vyzerá, že to bol skôr tvoj známy ako tvoj partner. Mala by si pouvažovať, prečo si ho nechala spraviť sa do teba dvakrát a nepovedala mu, že nemá (súdim podľa vety: „a tiež sa do mňa urobil“). Môže byť, že si podvedome chcela, aby ťa oplodnil, a teraz, keď vidíš, čo to všetko spôsobilo, máš strach (pochopiteľne). A vedel, že neberieš antikoncepciu? To sú dosť dôležité otázky a podľa toho môže vyzerať aj rada trochu inak.
Keďže to nechceš povedať partnerovi, tak svojmu známemu, ktorý sa do teba spravil, to povedať môžeš, keďže sa aj tak dozvie, že si tehotná. Sprav ten test s ním, najlepšie nech to zaplatí on, a ak to nebol on, všetko je v poriadku, a ak áno, tak to povedz partnerovi. Ten sa s tebou rozíde a možno budeš so svojím známym, alebo si nájdeš iného partnera. Neboj sa, takých prípadov, kde si žena našla super partnera až po prvom dieťati, je veľa a nikto ťa súdiť nebude. V Čechách ten test robí AlphaBiolabs / EasyDNA (majú odberné miesta aj na Slovensku). Prajem veľa šťastia a užívaj si tehotenstvo (stres určite teraz nepotrebuješ a ani tebe nepomôže) a daj vedieť, ako to skončilo 🙂
Ja poviem len takto: klamstvo je zbytočné. Lož má krátke nohy. Dôsledky ako hanba a odmietnutie ťa raz dobehnú a ešte sa k nim pridá aj to, že si klamárka.
@maca1984 klamať mu urcite nechcem. Testy chcem dať urobiť ibaže teraz sa jednak bojím odberu plodovej vody, že to môže byt nebezpečne pre bábätko a odbery z krvi sú strašne drahe. Zároveň ak vyjde pozitívny výsledok pre toho milenca tak sa asi zrutim a nechcem tým ublížiť bábätku dosť že mu robím zle teraz týmito stresmi, ktoré prežívam. Ak vyjdú testy tak, že to nie je partnerove budem mu to musieť povedať to je jasne ale strašne sa toho bojím neviem si to ani len predstaviť čo to bude…o tom, že som ho podviedla mu určite hovoriť zatiaľ nechcem a nemám v pláne mu o tom povedať ani vtedy ak sa potvrdí, že bábätko je jeho. Lebo mne by sa možno uľavilo ale čo on?
@anonym_autor a co on? Poznal by pravdu a mohol sa rozhodnúť. A na to právo ma! Keby to bolo opačne, tiez by si chcela poznať pravdu, nie?
Poznám osoby, ktore si rovnakou situáciou prešli. Samozrejme dieta bolo toho druheho. On sa rozhodol, ze chce na vzťahu popracovať a kedze bio otec nema zaujem, dieta vychováva ako svoje. Ci by to bol aj váš prípad, to neviem, no on ma pravo sa rozhodnut ci odpustí neveru a hlavne ci by v pripade, ze dieta biologicky nie je jeho, ho chce vychovávať s tebou.
@anonym_autor tiez sa prikláňam za milenca. Kolko zien ostalo tehotných, ked vymenili partnera. Poznam osobne aspon 4. Ja by som to povedala súčasnému partnerovi, ze teda som mala sex s niekym inym a je pravdepodobne, ze dieta nie je jeho. Tvoja rodina sa bude tesit na babo aj ked bude Jana alebo Jura. Ty da tes tiez. Tak proste to nevydalo s muzom.
Za mňa celé zle od začiatku:
1. Aktuálny partner si ťa váži len keď mu dáš dieťa? Bez neho si len "domáci spotrebič"? ..... taký stojí za ..... dieťa takýto vzťah nezachráni
2. Aj bez genetických testov sa môže prísť rýchlo na to kto je otec - stačí že nebude sedieť krv, farba očí.
3. Ďalšia závažná vec, že každý človek so sebou nesie rodinnú anamnézu - predispozície na choroby, poruchy, atď .... takže v prípade že otcom je milenec, dieťaťu do života nezabezpečíš reálne informácie
4. Čím skôr vyjdeš s pravdou von, tým lepšie, lebo každým dňom sa klamstvá budú nabaľovať a nabaľovať.
@anonym_autor pokial ste sa dlhooo snažili s partnerom o dieťa a nevyšlo to, tak si myslím, že pravdepodobne otcom bude ten druhý.....
@anonym_autor na 99% bude otcom milenec. S tvojim frajerom ste sa snažili 4 roky, myslíš ze sa stal zrazu zázrak. Nie nestal.
Vieš koľko je takých prípadov medzi nami? Ovela viac ako si myslíš. Kľudne nechaj frajera v tom ze je jeho. Pokiaľ nepride nejaká nepravdepodobna udalosť tak na to nikdy nepríde.
Ale na tvojom mieste sa s ním rozidem - ved vám to neklapalo. Chceli ste sa rozísť. Myslíš, ze s príchodom dieťaťa vám bude lepšie?
A čo na to milenec? Ten sa neteší?
Za mňa celé zle od začiatku:
1. Aktuálny partner si ťa váži len keď mu dáš dieťa? Bez neho si len "domáci spotrebič"? ..... taký stojí za ..... dieťa takýto vzťah nezachráni
2. Aj bez genetických testov sa môže prísť rýchlo na to kto je otec - stačí že nebude sedieť krv, farba očí.
3. Ďalšia závažná vec, že každý človek so sebou nesie rodinnú anamnézu - predispozície na choroby, poruchy, atď .... takže v prípade že otcom je milenec, dieťaťu do života nezabezpečíš reálne informácie
4. Čím skôr vyjdeš s pravdou von, tým lepšie, lebo každým dňom sa klamstvá budú nabaľovať a nabaľovať.
@annalubuska kde si sa reálne stretla s krvnou skupinou tvojou alebo tvojho dieťaťa? Ja az v 18r po darovani krvi

Hnusna situacia. Mas o co si si koledovala.
Kazdopadne. Partner sa tesi..... povedal rodine.... bude sa pripravovat na dieta.... hrdo sa chvalit a kratko po porode-nie je jeho.... vies si to ponizenie predstavit???? Fuuuuh.
To bude velke stastie ze dieta bude jeho.
@maryetta a naco bude dobre mu to povedat, ak bude dieta jeho?