Ako zvládnuť odlúčenie v tehotenstve?
Milé dámy, môj chlap dostal ponuku na prácu v zahraničí. Môžem byť úprimná a priznať že by nám to veľmi pomohlo finančne, aj budúcnosť by bola ružovejšia, ale mám obavy že ostanem doma sama.
Momentálne som v piatom mesiaci a keďže mám dlhoročné problémy s platničkami, už toho veľa nezvládam a som stále unavená.
Mám veľké obavy z toho, že by som na dieťa a domácnosť mala ostať sama. Je to moje prvé, neviem ani čo čakať a ako plánovať, preto nie som schopná zaujať stanovisko. Moja mamina ešte pracuje, ale viem že by mi pomohla ako by mohla, ocina už nemám a svokrovci sú cez hodinu cesty, čo by pre nich bolo náročné, čiže s tým nepočítam.
Momentálne má dve možnosti, 3 týždne preč a týždeň doma, alebo cez týždeň preč, v sobotu ráno by prišiel a v nedeľu okolo obeda znovu odchádzal.
Neviem ako sa mu mám vyjadriť. Rozumiem, prečo to chce, ale sú aj dôležitejšie veci ako peniaze.
Čo by ste robili v podobnej situácii?
@anonym_autor neviem ,ale moja mama mala tri deti otec chodil na trojtýždnovky a bol len 4 dni doma vždy , tiež nebola najzdravšia a neboli ani dnešné vymoženosti a zvládla to .
@tinka3435
Uff, ako si to zvládla? Vlastne, ako to zvládate naďalej takto?
@anonym_autor tiez poznam jednych na rok, dva, max 3, uz je tam 10r a domov sa nechysta, doma v podstate samozivitelka a on pride s turnusu a je na dovolenke, chce vyletikovat, kavickovat... by som mohla osr taky zivot na vsetko sama. Ak do zahranicia tak spolu.
Mne je vzdy luto ked pocujem ze sa ide narodit dieta a chlap radsej odide do zahranicia a necha zenu s dietatom samu. Nevadi mu ze ho dieta nebude ani poznat? Ja by som toto nikdy nedovolila. Nehovoriac o tom aka velmi budes ty unavena a na vsetko sama. Dieta moze mat koliky, zle spavat, moze hodiny a hodiny denne plakat bez prestavky. Budes unavena, ubolena a zufala a ten vztah sa vam zacne rozpadat. Za toto ziadne peniaze nestoja.
@sissy27
Úprimne, takto som nad tým doteraz nerozmýšľala. Pár mesiacov po pôrode by to mohla byť dobrá cesta.
Drží ma tu len pocit stability, že to tu poznám a mám tu rodinu a známych, ale ako píšeš, na tie tri roky by to mohlo byť fajn a potom by čas ukázal čo ďalej. Vrátiť by som sa predsa domov mohla hocikedy, ak by to nebolo dobré.
@anonym_autor a vydala si a cakas dieta rodine a znamym, alebo svojmu manzelovi?
Prepac, ale stabilitu a doveru mas mat v prvom rade v manzelovi, nie v rodine a znamych. Domov je tam, kde si ho spolu vytvorite a nie tam, kde si zvyknuta. Nevahala by som ani sekundu, a nie ze na tri roky, ale porozmyslala by som, ci mam taku jedinecnu pracu, ktoru nemozem vymenit za podobnu alebo aj lepsiu v zahranici. Budes mat tri roky casu ucit sa jazyk a adaptovat sa, vsetko bude len o tom, ci chces alebo nechces.
Nie len muz ma drzat rodinu pokope, je to vasa spolocna uloha.
@bebebi
Ďakujem za názor.
Nebojím sa až tak toho, že by som bola sama, ale že by toho bolo na mňa príliš veľa.
Ono by to zase snáď nebolo na 10 rokov. Viem že prvé roky života sú formujúce, ale pamätať si to malá nebude.
@anonym_autor to si hovoril kazdy chlap, teda aspoň väčšina, že to je na par rokov. Ale keď ti cinknem od 5000€ a viac každý mesiac, ver že sa taký život ťažko mení...už si zvykneš na to že muž nosí veľa peňazí a aj to, že nie je doma... pre mňa to nie je život, byť tak bez partnerky
Ja by som do toho tiez nesla. Ono je podla mna pravda, co sa vravi ze male deti - male starosti, velke deti - velke starosti (ked sa bavime o financiach teraz). Nech je manzel doma resp. nech pracuje tu na svk aspon ten prvy cca rok kedy poberas matersku, ved ta zvykne byt v lepsich pripadoch omnoho lepsia ako potom rodicak. Mate pridavky, nech aplikuje danovy bonus… male babatko ta nebude stat tolko penazi(ver mi,ja som si myslela ze to bude financny zahul az kym nezacala mala chodit do skolky som pochopila co to je obracat peniaze😄) ako ked uz bude starsie. Treba si ho uzivat vo dvojici, ja si neviem predstavit ze by som bola prve mesiace sama na malu i ked viem, ze rodicia by mi pomohli, nie je nad to ked mozete spolu “rodicovat”, chapes snad co myslim☺️. Ale teda drzim palce uz akokolvek sa rozhodnete!
@tinka3435
Uff, ako si to zvládla? Vlastne, ako to zvládate naďalej takto?
Ťažko aj druhé dieťa sa nám narodilo že žijeme takto a to majú medzi sebou malý vekový rozdiel ešte ktomu a sama na nich vkuse proste je to psychicky aj fyzicky veľmi náročné a vzťah nám to veľmi zasiahlo
predstav si dni ako tieto, ze o 4. ej je tma alebo o 3.....zena si nevie predstavit, ako vyzera zivot po porode...maximalne izolovana a vkuse,vkuse sama...brrrrrrrrrr, ani pomysliet....urcite nie za mna
@anonym_autor
Nic v zlom podla tvojich komentarov ty sa nehodis na takyto sposob zivota pendlerov
si domased akceptuj ze budete cely zivot platit hypoteku
@anonym_b7e748 prečo by bola domased? Možno má precestované viac, ako my dve dohromady. Ona sa nebráni životu vonku, ona chce rodinu ´pokope a to by som chcela aj ja na jej mieste. Nepoznám veľa rodín, ktoré takéto pendlovanie muža ustáli. Väčšinou i muž zvykne na veget, ktorý má vonku po práci, keď sa vráti na Slovensko, snaží sa po pár mesiacoch zase nájsť prácu vonku, lebo mu súčasný život nevyhovuje, odvykol si na rodinu. Z mojej rodiny veľa členov žije v zahraničí, aôle odišli všetci, žiadne pendlovanie. No v situácii autorky témy to je teraz nereálne.
Za mna cele zle, pre dieta to bude cudzi clovek s titulom otec. Moje sesterky to takto mali a teraz dospele nemaju k otcovi vztah. Maju ho rady, ale nie je tam nic viac, nejake puto. Drzia spolu a inak otca iba toleruju. Peniaze nie su vsetko. Poznam viac takych rodin a nikde to nerobi dobrotu.
@anonym_autor to si hovoril kazdy chlap, teda aspoň väčšina, že to je na par rokov. Ale keď ti cinknem od 5000€ a viac každý mesiac, ver že sa taký život ťažko mení...už si zvykneš na to že muž nosí veľa peňazí a aj to, že nie je doma... pre mňa to nie je život, byť tak bez partnerky
@telefon00 ano , kamosovi takto doma povedala, ze je tehotna, s inym a su pol roka spolu. On cinkal prachy a ona bola roky sama a zrazu nebola. Peniaze nie su vsetko, oddeli to partnersky zivot.
@anonym_autor pokiaľ by sme neboli v naozaj veľkej finančnej tiesni, nikdy by som na to nekývla. Úplná blbosť a vôbec to nie je o tom, že by si to nezvládla, samozrejme, že zvládla...🙄 Navyše takéto pracovné ponuky nie sú nijako vzácne, v pohode ju zoženie aj o rok. Mňa by mrzelo, že to vôbec nastolil (ak to naozaj nie je o akútnom nedostatku peňazí) a ešte ťa šróbuje do toho, že ty to máš rozhodnúť...😨

@anonym_autor v sucasnej politickej situacii by som to brala ako moznost dostat sa s rodinou prec z krajiny