icon

Aký je to pocit byť tehotná?

20. apr 2025

Aký je to pocit? Hlavne tá prvotná zmena? Necítite sa zvláštne, že vo vás niečo rastie? Mne to príde taký zvláštny pocit, že mi má v tele niečo rásť, neviem sa toho pocitu zbaviť. Zvažujem skôr adopciu

petamich
20. apr 2025

Uplne v pohode, absolutne som to neriesila a nad tymto som sa ani nezamyslala. Pre mna to bolo skor zaujimave, ze vo mne rastie nase buduce dieta.

viestta
20. apr 2025

S vedomim, ze to je normalny biologicky proces som toto vobec neriesila.

minenkaa
20. apr 2025

Vsak veď vies ,či chces byt tehotná alebo nie ,kde je problém .Vsak čreva máš furt plne ,tak budes mať teraz maternicu

really8
20. apr 2025

Je to krasny pocit co telo dokaze. A fascinujuci. Ale pocit tehotenstva snad ani neexistuje. Bezne to zena nevnima aj babo zrovna nekope alebo sa oblieka/obuva.

simca115
20. apr 2025

Čo by som za to dala keby môžem prirodzene otehotnieť a tieto pocity zažiť :D Určite chod do toho keď môžeš 🙂

mischy00
20. apr 2025

Nakoľko som obe tehotenstva prevracala, tak žiadny fascinujuci pocit sa u mňa nedostavil. Ono vsetko nevyzerá ako z reklamy, že žena si celý deň hladká bruško a každú minutu mysli na to, že je tehotná.

oceanahory
20. apr 2025

Je to asi velmi individualne...moje telo tehotenstvom doslova trpelo, takze dodnes mam nocne mory, kde sa mi sniva, ze som znova tehotna 🥴.

marianarem
20. apr 2025

Ja som nevnimala ziadnu prvotnu zmenu. Zo zaciatku som necitila nic, potom postupne prichadzali o odchadzali priznaky. Cele sa to deje tak nejako postupne. Aj brucho sa objavuje po kuskoch, prve pohyby su najprv take, ze ani nevies, ci to je uz ono, potom silneju. Neboli tam pre mna teda ziadne soky, okrem porodu. Vtedy bolo brucho zrazu prazdne a na to som si nejaky cas zvykala. Nieze by mi bolo luto, len to bol nezvyk.

jaskolka
20. apr 2025

Ja som to nejako extra nevnímala,teda až potom ,keď začali pohyby,rástlo bruško a podobne.ale brala som to úplne normálne,tešila som sa z toho,že je všetko v poriadku.
To je taký postupný proces,že ani nevnímas,že ti niečo rastie vnútri,brucho rastie postupne a zvykas si na jeho veľkosť,váhu, pohyby dieťaťa...

jaskolka
20. apr 2025

@marianarem presne,ja som po pôrode mala taký čudný prázdny pocit v bruchu,taká ľahkosť alebo ako to opísať 😃

tetapetra
20. apr 2025

Je to zázrak

evcagabi
20. apr 2025

Pre mna to bol super pocit. Nevadili mi ani migreny a nevolnost 😁😅

sissy27
20. apr 2025

Ja som ziadne extra pocity nemala. Nebolo mi zle, normalne som pracovala, sportovala, fungovala standardne az do porodu. Brucho mi vykuklo az v 7.mesiaci. A absolutne som to nijako neprezivala, nevyzadovala pozornost, nemala ziadne obmedzenia.

majus2323
20. apr 2025

Pre mňa bola zmena to , že som zrazu musela si dávať na seba pozor , čo robím , čo jem ... A ako bruško rástlo rástli aj obavy aby som nespadla atď... Čo sa týka prvých pohybov čiže takého prvého uvedomenia že vo mne je niečo živé tak to bolo skôr krásne. Ale zase náročné v Tom že som stále číhala či sa hýbe. Pôrod je kapitola sama o sebe , to bude náročné ale väčšina mi dá za pravdu že tehotenstvo a pôrod je malina oproti tomu čo bude po pôrode. A to som mala prevracane tehotenstvo, také že som vedela až moc dobre že som tehotná a pôrod skoro 4,5kg bábo. Všetko je obdobie , ale tehotenstvo bolo fakt dlhé. Určite by som sa nebála pocitu že vo mne niečo rastie, o Tom to vlastne celé je. Je to jedinečné, niečo na čo naše telo bolo stavané.
Chápem aj iné názory , lebo každé tehotenstvo je iné.

euka210
20. apr 2025

Az na to, ze najprv mi bolo 3mes zle, tak to bol super pocit, ze vo mne rastie maly cloviecik. A v 9mes.uz to boli kopance futbalistov 😁

lenkakravcova
20. apr 2025

Prvotnú zmenu som začala cítiť okolo 5.mes (nevracala som, takže až keď začalo rast brucho). V 6mes začali bolesti krížov a chrbtice a také viditeľnejšie pohyby dieťaťa. V 9.mes žalúdočná kyselina.. Inak asi nič.

lucia13022023
20. apr 2025

Vieš čo prvy deň ako som sa dozvedela ze som tehotná, to bolo zvláštne. Akoby som cítila niečo v sebe co sa hýbe (nereálne) 🤣
Chytala som si brucho, stále som bola pred zrkadlom a myslela som si, že každý vie, že som tehotná, že to na mne vidno. Ale potom to prešlo a brala som to normálne.
Potom prišli nevoľnosti, to som bola rada ze zijem😁 a akonáhle mi odbil druhý trimester, neviem ako a doktorka mi vypisovala papier na príjem kvôli prenášaniu. Strasme rýchlo mi prešlo tehotenstvo, aj brucho mi začalo rast dosť neskoro, asi až v 7/8m čiže som bola aktívna, v ničom som sa neobmedzovala atď.. Najdlhší bol týždeň pred vyvolávanim 😁 to mi prišlo akoby jedna hodina mala 24h.

kiki68
20. apr 2025

Je to pekne, zaroven to vie byt drsne jak hovado a vtedy sa len modlis, nech uz si niekde po 36tt a mozu to bezpecne ukoncit

svokrinjazykmonika
20. apr 2025

Jedno z najkrajších období môjho života. Bola by som tehotná kľudne aj 2 roky. A to som mala aj hrozné nevoľnosti, pálila ma žaha či ako sa to volá, opuchnuté prsty na rukách. Ale tie krásne pocity mi to zlé vynahrádzali

diewcatqoo
20. apr 2025

Ja som milovala byt tehotna... bola som tehotna 2x, resp. 3x (jedno tehotenstvo skoncilo na prelome 1. a 2. trimestra). Paradoxne, len v tom jednom tehotenstve, ktore nedopadlo dobre, mi bolo zle a zvracala som. Tie uspesne tehotenstva boli krasne a keby som mohla, tak by som kludne bola v takom 6.-7. mesiaci aj cely rok - to este to brucho nie je az take velke a zaroven clovek uz citi pohyby...
Prve tehotenstvo som si uzivala uplne od zaciatku, kazdy tyzden som v aplikacii sledovala, ake je babatko uz velke a co vsetko ma vyvinute. Tesila som sa na kazdu kontrolu, na kazdy ultrazvuk. Druhe tehotenstvo nedopadlo a tretie som si uzivala tiez, ale tym, ze clovek uz ma to starsie dieta, tak to tehontenstvo bolo take hrozne rychle. Akurat ten posledny mesiac sa vliekol - to v kazdom tehotenstve. A ano, vzdy po porode to bol taky cudny pocit, ze zrazu je to brucho take lahke a nic sa v nom uz nehybe. Vzdy mi trvalo dlhu dobu, kym som si na to prazdne brucho zvykla 🙂

cukroska
20. apr 2025

Krásne 💗🍀

klementinka58
21. apr 2025

polroka som pregrcala som nemala cas sa zamyslat aky je to pocit a potom ked mi bolo ako tak znesitelne , som bola rada ze negrcam 🙂 Unavena som bola, kedze som chodila aj do prace, vela som spala

nika23t
21. apr 2025

Tehotenstvo nič moc, ale nakoľko som po deťoch tuzila neskutočne, bola som ochotná 3x to absolvovať. Žiaden čarovný pocit sa nedostavil, vnímala som to ako súčast toho, že sa chcem stať mamou. A za moje deti som nekonecne vďačná.

jam29
21. apr 2025

Prvé tého som si veľmi užívala, bolo to fascinujúce a zároveň keď som si čítala,že už sa jej vyvíja toto a potom zas nieco ine. Ja som bola normálne hrdá, že som teho. Nosila som sa ako pávica.. A keď prišli pohyby tak to bolo dokonale.
Druhe teho som si tiež užívala ale nakoľko som vedela,že TK bude zázrak a zas niečo krásne malé a voňavé príde, tak som uz asi v 7mes.chcela aby To šlo rýchlejšie nech už držím bábätko.
Ale ten pocit bol premna neopísateľný, krásny.. A hlavne zázrak co sa vomne dialo..

mandarinka555
21. apr 2025

Adopciu? To fakt? V dnešnej dobe cca76% žien nevie otehotnieť...A keď už sa to stane, tak sú celé happy...A potom bomba ako na Hirošimi...Sťažnosti, že nechce jesť...že nechce spať....že muž ju odmieta...dieťa stále pokadené, on nepomôže...ona frustrovaná, odmieta sex a nakoniec čerešnička na torte, že ten fagan si "našiel milenku" !!!! Scenár sto rokov starý😝😝😝

mantilka
15. máj 2025

Krásny pocit a potom mať dieťa s vlastnými génmi...je to niečo nenahraditeľné.
Ja som to tušila už tyzden po oplodneni...len som tomu nechcela uverit. Pozerala som sa do zrkadla a povedala som si, že vyzerám ako tehotna. , Vzápätí som si pre seba povedala, že mi asi šibe lebo veľmi chcem dieťa 😵‍💫. Bola som na dovolenke. Keď som prišla k mamke po dovolenke, povedala mi, že som zmenená...meškala mi M asi 2 dní. Po týždni som spravila test a dve koľajnice vybehli. Až vtedy som tomu uverila.
Tie dni pred pôrodom, keď túžiš aby si ho mala už v perinke 😘. My sme dcérke spievali, prihovárali sa...aj očko sa prihováral. Mám krásne spomienky, aj napriek rizikovými tehu. Každý deň som Bohu vďačná za dar života našej dcérky. Ona je taký nás cukrik...aj v puberte sa rada objíme, pozdiela...

mantilka
15. máj 2025

Asi nevieš aké problémy si nesú adoptované deti v srdiečko. Poznám 3 rodiny....je to omnoho ťažšie ako vychova vlastného. A to som si myslela, že vlastne si vychovas veľmi ľahko. Niektorí rodičia navštevujú organizácie, ktoré im pomáhajú ustáť spoločný život s adoptovanymi deťmi.