Aký máte názor na tehotenstvo v 40tke?
Mamičky aký máte názor na tehotensvo v 40tke?
Je to podľa vás už veľa alebo ešte v pohode?
Rada si prečítam vaše názory , ďakujem.
Mám 38,ale malého novorodenca by som už doma nechcela mať.
@anonym_autor
Žiaden.
Si dospelá. Ži a nechaj žiť.
Nie v 40-tke v žiadnom pripade.Niet nad to, keď už ma zena v tom veku väčších parťakov
Keď by som bola bezdetná tak by som chcela aj v 40tke ale inak nie
Podla mna to o veku az tak nie je. Niektore zeny su aj v 40+ svizne mlade zeny, ktore sa tesia zo zivota a potom su aj take, ktore su vyzite uz v 25tke. Lahko sa tu pisu cisla, ze kedy mat dieta a kedy nie. Ale kazdy ma iny osud a okolnosti v zivote a je inak nastaveny. Dnes je uz bezne, ze si ludia zakladaju rodiny aj po 40tke a mne sa to velmi paci. Lepsie nez v 20tke si rychlo narobit deti a potom cakat, kym odrastu, aby sa mi zacal zivot.
To je veĺmi individuálné. Každá žena je inak nastavena psychicky aj fyzicky. Niektore zeny prejdu menopauzou ako nič a niektorím sa zruti cely organizmus. Ja, mam 49 rokov 12 rocnú pubertiačku a kedze este opatrujem ZTP maminku a mam sama obrovske zdravotne problemi, tak uprimne za mňa nie. Lebo 40 ročná zena a 50 rocna zena je velky rozdiel, kedže nastavaju hormonálne zmeny, ktoré dokázu zenu doslova zložiť na kolená.
ako sa to vezme. v zasade je to v pohode,a k zvladas.
non ja osobne by som chcela dieta v tomto veku len v pripade, ak by som ziadne nemala, resp ak by som mala jedno. podla mna je fajn mat minimalne 2 deti,. aj som presne v 40-tke caka druhe dieta, zial neskoncilo to dobre a dalsie sa uznepodarilo.
no ak by som mala uz 2 deti, uz by som tuho rozmyslala a ak 3, uz by som neriesila. predsa je to vyssi vek, mozne mnozstvo komplikacii, clovek starne, nez dieta vyrastie, uz sa pridaju nejake tie zdravotne problemy, dieta treba financovat a pomahat mu. clovek, ktory nie je fit to ma narocnejsie. a teda zvlast ak ma deti viac. co je horsie, aj ked teraz mozes byt ok, tak o 5r sa moze hocico ukazat.
@anonym_autor rodila som v 40, uplne oki, vladzem 😂 Ale nemam nadvahu, nemam ziadne problemy, kde by to bolo na velke zvazenie, partner podobne. Islo to prirodzene, na treti cyklus tehotna. V porodnici a na gynde, ze nech este sekneme jedno
@anonym_autor mne by sa už po 35 rodiť a vychovávať malé dieťa nechcelo, ale pre mnohé ženy je to vytúžené, vysnívané a niekedy si tak úplne nevyberieš a proste to tak vyjde.
Ja som rodila vlani ajo 41 rocna. Prve dieta mame cez ivf v 34. Vraj prirodzene by sme nemali.
No a v 40 zrazu zazrakom som ostala tehotna ani nevieme kedy 🙂
A ake to je? Stiham v pohode, no ked som bola mladsia, stihala som viac.🙂 Ale kedze som uz bola zvyknuta na klud, pri 7 rocnej,tak je to teraz pre mna trochu tazsie, lebo som predtym uz spohodlnela, vylety, kavicky, fitko.....
Ak už máte deti, 40 je už veľa 🙈 hlave kvoli zdravotnej stránke dieťaťa by som neriskovala
@anonym_autor po 40 ani keby som žiadne dieťa nemala. U mňa 35 je strop
Ako dieta takej maminy….neviem, asi zalezi od povahy ale teda ja teraz dost na to trpim, ako 30rocna uz nemam babky pre moje deti, nemaju kde travit prazdniny, nic…je to blbe
@hederamonstera Tak toto úplne chápem. Aj ja som prišla o babku v 7, dedkov som nezažila. Mamina mala skoro 40 keď ma rodila. Dnes mám 40 a maminu stále mám, otec keby sa neupil tiež tu zrejme ešte mohol byť. A moja mama pro mne neskutočne omladla, vždy sme boli super kámošky.
ako tu niekto písal, že otec dieťaťa má zdravotné problémy tak presne aj u nás, začiatkom roka skončil muž v nemocnici, kebyže mám malé dieťa tak ostanem na všetko sama, do toho ja problémy s menopauzou, no proste mať teraz malé dieťa tak to nezvládnem (mám 53, rovnako aj muž), tu nejde len o to ako sa cítia ľudia v 40ke, ale ako sa budú cítiť a aké problémy budú mať o 10-15 rokov neskôr, kedy ich to dieťa ešte potrebuje
Keby som si mohla vybrat, rodim skor, ale ked bojujes roky a neda sa skor, je to uplne v pohode a nemenila by som za nic na svete. Stihla som to ale tesne pred 40. A myslim si, ze rozhodne lepsie ako nejaka neskusena 20tka, ktora nevie o zivote este nic. Take mamicky vlastne ani na ihriskach nevidam, vsetko skor starsie,
Ale, tu si musí každy individuálne uvedomiť, že to nie je len otazka počatia, tehotenstva a pórodu, ale najbližšich 20 rokov kym to dieťa postavime na vlastne nohy.
Posledné dieťa som mala v 38r. Teraz mám 52r. dieťa 14r. ... Za mňa je to už neskoro, dieťa tiež neskáče nadšením. Ja osobne cítim aj vplyvom technológií, životného tempa generačný rozdiel. Dieťa voči svojim dedkom 73 r. a 90r. ani nehovorím, nemajú spolu o čom... Za mňa je vekový strop +-30r.
@anonym_autor Ešte by som teda dodala že ak je to pre vás veľa , tak napíšte prosím aký je pre vás strop že do kedy max.by ste brali tehu.v pohode.
@anonym_autor za mňa strop 35. aj to už s odretými ušami.
Mam 35 rokov a 2 male deti. Jedno som mala v 30tke a druhe teraz narodene a citom rozdiel v energii. Obcas rozmyslam nad tretim, ale ked najmladšie troska vyrastie, cize okolo 38 rokov a tiez vaham, uz by zacal pohodlnejší život troska s takymi detmi a nie opat babo.. A vsak ak by som deti nemala, sla by som do tohi aj v 40tke.jedno zvládnut sa da vzdy 🙂
nahodne tehotenstvo ok ale planovane iste nie.. ale kazda sme ina a kazda sa inak citime... ja som moju mala v 33 teraz mam 43 .. a citim ten rozdiel .. mam o 10 rokov mladsieho partnera a snim si rozumovo aj povahovo lepsie sadla.. skor jej rozumie ako ja .. dnesna doba ide strasne rychlo vsetko online ..naucim sa jedno a hned je tu daco ine ... plus aj moje telo uz slabne .. a ano tato tema tu uz bola xy x a vzdy to skoncilo hadkou tych co tvrdia ano a idu si za tym ..a potom nas co si dovolime povedat nie -lebo sme necitlive a neviem ake
@anonym_autor ak este nemas ziadne dieta a mas velku tuzbu mat babatko, tak necakaj. Ale ak uz dieta mas, mysli na to, ze tehotenstvo v takom veku je riziko pre matku aj pre dieta. Energie je tiez menej a nahanat viacere deti po 40, alebo riesit skolaka plus babatko je extrem. Druhe by som teda v takom veku urcite neriesila.
Nie je to len o veku, ale o zdravi, kondicii a nastaveni v hlave, a aj ekonomicke moznosti su urcity faktor. Niektore zeny su v 35 uz tetky, ktore chcu relaxovat pri TV a 50tnicka mozno zacina surfovat …to, co zvladne Anca jr pre Maru nemyslitelne. Napis si pro a contra a rozhodni sa.
Mám 41 a 19 ročného syna. Neviem si predstavit vrátiť sa do kolotoča s bábätkom. A strop? Max. 35, ale aj to sa mi zdá už celkom dosť s ohľadom na to dieťa.
Ja som rodila ako 23 a ako 32 ročná. Keď moje deti budú mať 20 rokov ja budem mať 43 a 52 rokov.
Pre mňa bol strop do 30 rokov, trochu som to presvihla.
Ja som vždy chcela byť mladá mamička a tráviť s deťmi čo najviac času, byť tu pre ne a do budúcnosti aj pre vnúčatka.
@ivik4 to aj mna napadlo že v 50tke - 10ročné alebo mladšie 🤔.
@anonym_autor neviem, normalka asi. Mam 4 deti, prve v 30, druhe 32, tretie 37, stvrte 39. Takze 50+ budem mat aj 10 rocne a to je tazka pohoda s tymi desatrocnymi. Akoze puberta a tak, ale uz to nie su babatka a dorozumies sa s imi, dohodnes.
Ono je dolezite aj, ci uz dieta mas, ci si mala moznost mat skor...mnohe, co mali uplne mladucke deti, maju v 40-ke dospele deti, toto nevedia pochopit, predstavit si, ake to je. Nie kazda ma vhodneho partnera, byvanie, atd, aby mala v 25 dieta. Mnohe este studuju. A kde este praca a tak? A este, ked nie je vhodny partner, tak co ma ta zena 35+ robit? Ma sa vzdat dietata, lebo na MK povedali, ze je to vysoky vek?
@anonym_autor ja mam 40 a dvoch synov: 13 a 10r a veru, ja som rada, ze uz mam relativne velke deti 😊
Vela. Moj strop je 35r. S ohladom na to dieta. Ale zase 20-25 mi pride strasne malo, to je clovek sam decko este 😁

Moj strop bol 35, rodila som ako 33-rocna. Po 40ke by som uz nechcela. Ja stale vravim, ze tehotenstvo a porod je len zaciatok, to sa da zvladnut v 20ke, 40ke aj 50ke. Treba vsak pozerat dalej za horizont +20 rokov, lebo to dieta treba aj vychovat, nielen porodit. Kto sa na to citi, nech sa paci, ja by som pred 60kou uz nechcela riesit pubertu.