Cudzí ľudia chcú vedieť pohlavie môjho dieťatka. Na čo i to je?
Načo to je cudzím ľuďom? Čo z toho majú? Je to predsa moje dieťa, moja radosť a moja starosť či sa rozhodnem s tým zdôveriť. A keď sa nerozhodnem, tak prídu narad prehováračky a vyzvedanie sa. Veľmi ma to hnevá, absolútne nechápem načo to robia a načo im to je. Keď sa predsa rodič rozhodne neoznamiť pohlavie, tak to ako slušne vychovaný človek akceptujem.
Ako inak to vysvetliť takýmto ľuďom? Mali ste aj vy niečo podobné v okolí? Ja to vnútorne cítim tak, akoby sa všetci snažili prežívať moje tehotenstvo. (U rodiny mi to nevadí, je to predsa spoločné šťastie, ale prečo cudzí? Tí čo nevedia, že existujem, otehotniem a sú zrazu najväčšími kamarátmi....) Už som v tom bezradná
Na druhej strane zas ty im to vratiš ked sa dieta narodi a budes vsade hovorit/pisat papali sme spinkali sme idu nam zuby boli nas bruško a màme 26mesiačikov. A hurà sme odplienkovani🤣
Ježiš, ja som sa včera opýtala jednej mamičky na ihrisku a ona mi s úsmevom povedala, že ešte nevie a že dúfa, že o týždeň sa dozvie. A že by chceli teraz pre zmenu dievčatko. Tak ja sa pýtam, či je taký problém jedno slovo povedať. Cudzí ľudia sa pýtajú len zo slušnosti a zvedavosti. Oni tvoje tehotenstvo vôbec riešiť nechcú
prve co mi napadlo bolo, ze aby si sa nepototo z toho :D ja uz sa tehotnych a mamiciek nic nepytam, ale akoze vobec nic, lebo im vsetko vadi. Tak kaslem na vas, budte si dolezite same pre seba :D
Takúto blbosť ma nenapadlo riesit, keď som bola tehotná. Práve naopak, tešila som sa, keď sa o mna zaujímali, keď videli bruško. Ja neviem, ale je dokázané, že ľudstvo hlupne 😀 stačí si prečítať MK.
Mat tvoje problemy...Asi uraduju hormony. V ramci konverzacie sa ta to ludia pytaju. Co sa maju pytat, ci mas pravidelnu stolicu?
To akože ide tehotná žena po ulici a pristaví ju niekto cudzí že prepáčte, dobrý deň, čo to bude? No tak to pochybujem 😂 A ak je to niekto trochu známy, tak sa to skrátka opýta, lebo nevie, čo má povedať a toto je prvé, čo ho napadne, ako mňa napadne vo výťahu so susedou debata o počasí..
Vies Co asi je to tak kazdemu jedno. Potom chcem vidiet tie temy Co este zalozis, ludia mi pozeraju do kocika...
@ibrunova tak teraz cez covid si to moc Neviem predstavit ale moje prve teho som robila do 39tt a 8z10 zakaznikov sa ma pytali dookola ze co to bude a kedy mam termin., jedna zenska ma v 36tt presviedcala ze uz o par dni porodim ze ona to vidi ( rodila som 4d po TP) a jedna zakaznjcka mi kecala ze ona nechce mat deti ze si nechce znicit postavu ale jej muz by chcel a cumela mi pri tom na brusko teho koza jedna 😂
@letfenixa dalsia dolezita :D
@sejbipi ved im povedz ze neviete a hotovo problém vyriešený... Či?????? Neviem nerozumiem tomu prečo sa nad tým vôbec pozastavuješ? Ľudia sú proste zvedaví mnohí sa pýtajú iba aby reč nestala a to či je to chlapec alebo dievča ich vôbec vlastne ani nezaujíma....
Je to normálne otázka. Stačí povedať, že to je tajomstvo, alebo že sa dáte prekvapiť. Mňa sa to aj x krát pýtali lzdia, keď už bolo mi vidno bruško a tipujem, že ich to ani nezaujímalo, len proste aby reč nestala, tak sa pýtali, kedy termín, čo to bude, aké mena mame pripravené,a podobne.
Sú zvedaví.
Podľa mňa sa ti búria hormóny alebo trpíš nejakou paranojou. Kazdemu je jalovo jedno co čakas, pytaju sa zo slušnosti. Nikto sa ta nepýta, akej konzistencie si mala stolicu, alebo aký priemer majú tvoje bradavky, pytaju sa na pohlavie dieťaťa.. nie je to nič neobvyklé ani intimné. Ty budes zrejme jedna z mám, ktorej ked decko na ihrisku vezme druhem decku lopatku a buchne nou po hlave, tak pojdes za starostom a podaš sťažnosť.
Bože žena, dufam že už si vo vysokom štádiu tehotenstva a zachviľu porodiš, ešte len uvidíš čo sú starosti, nikto sa z teba určite nejde posrať len sa snažia ľudia nájsť zdvorilostnu otázku, vysvetli im to teraz keď si to nepraješ lebo o chvíľku tu je téma, že ti ľudia čumia do kočíka🤷♀️
Niektoré tehotné fakt riešia také pi*****y, že to až pekné není. No len sa z toho nezrúť. Nás sa tiež pýtali a čo? Povedali sme, že veď sa dozvú a hotovo. A keď vyzvedali, no a čo? Veď sa dozvú. Aj meno. Veď sa dozvú. Aby ma z toho div nie porážalo, tak to určite nie. Ešte ťa len porazí keď ti budú dávať všetci naokolo nevyžiadané rady. Ale to tu asi tiež prídeš fňukať.
Clovek sa niekedy uz fakt cuduje kam to vsetko speje ked uz aj normalna konverzacia privadza ludi do sialenstva 🤦🏽♀️Tak asi by ma viac rozculilo kebyze sa pytaju, ze kto je otec napr ale, ze sa pytaju co to bude - usmejem sa slusne odpoviem a hotovo - bud v jednom smere alebo v druhom a bodka.🤦🏽♀️
Je to small talk. Vačšinu z nich to nijako vážne nezaujíma,
@sejbipi neviem, kto sú tí cudzinci, ale predpokladám, že len tak pani v parku ta asi neoslovi, väčšinou sa tak udržiava dialóg, lebo pri tehotných sa točí o tehotenstve, pri bábätkách o hivnach a plienkach a grckaniach, papaniach a tak, s kolkári, choroby a tak, školáci, zase iné, každá etapa, iná téma. Myslím, že ti "cudzí" v pohode zaspia bez informácií, či sa v tvojom bruchu nachádza oindik, či šiška, úprimne si im podľa mňa u chvosta 😂😂😂a ty si myslíš, že ich vzrušuje pohlavie dietata a tehotenstvo😂úprimne ti napíšem, nie
Čo by som ja dala za to keď som bola tehotná ,že čo čakáme .Päť mesiacov som bojovala zo zápalom pľúc bola som v nemocnici a tam.mi kladli iné otázky.No radšej by som bola keby sa pýtali že čo čakáme . Riešiš somariny a keď ti to tak vadi tak povedz že čakáte dieťa 😉
@hederamonstera pani vludna

@sejbipi alebo teta za prepážkou na pošte. Možno rypu práve kvôli blbej odpovedi