Mám 20 rokov a som opäť tehotná
Ahojte mám 20 a 11 mesačnú dcérku otehotnela som mladá a neplánovane s priateľom bývame zatiaľ u našich majú veľký dom ale už riešime bývanie našli sme si dom a ja som zistila že som opäť tehotná…. Chcem ísť na potrat lebo už nechcem druhé dieťa chcem si dokončiť školu a už chcem trochu žiť takže určite nechcem toto druhé a priateľ chce ja neviem čo mám robiť on si neuvedomuje že riešime dom a mala je veľmi mala na ďalšie 😭😭😭
@mimi3008 áno, ak bude tehotný, bude rodiť a príde o x rokov slobody, tak áno, má do toho čo kecať
@zuzanockamt Nezmysel. On, ako otec má právo starať sa o svoje dieťa.
Jasné zlyhala antika ako vždy v takýchto prípadoch. Chuda dieťa. Ale u teba to bude pravidlom každý rok povedzme si uprimne
@loliki mne je to jedno, je to ich vec, anonymky s tým nič nespravia .. keby som bola na mieste autorky, nikto by mi do toho necekol, rozhodla by som sa sama
@zuzanockamt Ja sa len snazim autorke ukazat,ze tieto situacie dopadaju vacsinou tak,ze to co sa teraz zda ako spravna,inym sposobom neriesitelna vec,sa v buducnosti casto javi ako velka nezvratitelna chyba.Teraz si povie,nemam zazemie,mam malo penazi,bude to tazke,teraz by som to s 2-3 detmi nezvladla...Za 5 rokov si vsak povie,ze Boze,to vsetko boli riesitelne veci,ale to dieta mi uz nikto nikdy nevrati...ako by asi vyzeralo,...?Uz by malo 1,2,3,5 rokov...To su pocity,s ktorymi musi byt prenesmierne tazke zit.Neviem si to ani len predstavit.A podla mna je fer poukazat vzdy okrem prava na slobodu volby aj na tu druhu stranu mince.Aby si to mohla dobre zvazit.
@maminkadeticiek neviem, ako to je...ja by som sa rozhodovala podľa prítomnej situácie
@zuzanockamt Fu,tak to moze byt velmi zradny pristup v takto zavaznej a definitivnej veci.Ale bude nakoniec na nej ako sa rozhodne.
@maminkadeticiek Samozrejme, len a len na nej.
@zuzanockamt to je uplne chory nazor
@mimi3008 mňa nezaujíma, čo si o tom myslí anonymná žena na sociálnej sieti ...píšem, čo by som robila ja na jej mieste. ..čo si o mojom názore myslíš ty je tvoja vec
Ahoj, ja som otehnotnela, keď mala dcérka 12 mesiacov a potom znova, keď mala druhá 12 mesiacov. Máme 3 dérky, ktoré sme chceli aj keď tretiu trošku neskôr. Nejskôr to bolo veľmi ťažké, ale teraz je to paráda, sú parťáčky. Takže Ta povzbudzujem, aby si sa na to odhodlala, to ťažké rýchlo prejde. A raz nebudeš musieť ľutovať...
Ja som mala spolužiačku na výške v 1 ročníku sa vydala a v 2 a v 3rocniku porodila deti, na skúšky chodila s babetkami, kým ju skúšali skúšajúca držala dieťa na ruke..Keď sme mali horsky a vodný vycvik prišiel snou manžel a keď bolo treba nakojila, bez problemov zvladla aj štátnice
Ak mas chut, napis mi, ma ti k tomu, co povedat z vlastnej skusenosti
aj moje prvé dieťatko malo 10 mesiacov keď som otehotnela s druhým a poviem ti že teraz majú 8 a 10 rokov a neviem si to absolútne vynachváliť ♥ my sme to celkovo mali vždy krásne, lebo to je taká kopa lásky že všetko zlé prebila. ale je to na tebe, na vašich možnostiach. držím palce ale za mňa by som nemenila tento vekový rozdiel 🙂
Všetko sa dá, keď sa chce. Ja som mala dve malé deti, spravila som výšku, postavili sme dom a ešte som aj na brigády chodila. Chce to odvahu, sebazaprenie a podporu zo strany partnera, ale dá sa to. Ak máš rodičov, čo ti pomôžu, pôjde to ľahšie. Mne deti strážili málokedy cez deň, takže som sa učila po nociach.
Tak ked vies, co chces... Len si myslim, ze ked uz mas 11mesacne dieta, tak si aj tak na materskej... Rovno si odbijes aj druhe. A zacnes "žiť", ked budu ostatne kamosky rozmyslat o rodine. Ale pravdaze je to hlavne na tebe, ty sa budes musiet starat.
Je to vaša vec s priateľom, predpokladám, že si už rozhodnutá, načo sa teda pýtať na modrom konikovi ani jedna ti dieťa vychovávať nebude.
Každý jeden človek má právo žiť a narodiť sa.
Tuto Ti pomôžu. https://alexisporadna.sk/
Ako som už pisala , autorka, je to len a len na tebe, ako sa rozhodneš, nik v tvojich topánkach nechodil, preto ťa nik nemá pravo odsudzovať, dnes je dieťa drahý špáz, ešte kým je malé sa to dá, no potom už prídu aj väčšie výdavky , takze je na tebe , ako sa rozhodneš.
Urob tak aby tebe bolo dobre
@zuzanockamt ešte je tu taká možnosť, že keď bude počúvať tvoje "sebecké" rady, tak skončí sama, opustená s jedným malým dieťaťom, s obrovskou ranou na duši po UPT, pretože ju partner opustí, lebo si nechala vziať aj JEHO dieťa (áno následky tehotenstva a pôrodu bude znášať ona, ale spolu s NIM, pretože je to ICH dieťa a nie iba JEJ)
Vieš....ako žena ktorá do 35ky bojovala s neplodnosťou, a nariekala ze s deťmi nezačala skôr....ti tak ticho závidím....co by som.ja dala.za.to,v 25ke odrodene, deti v škôlke a rozbiehať kariéru....🤷♀️
Hlavne keď máš partnera ktorý deti chce...
urob ako uznas za vhodne. nikto, kto ti tu radi nebude tvoje dieta nosit, rodit ani min.18 rokov zivit.
Ak tu napise zena, ktora ma 2-3 deti a pyta rady ako ich uzivit, lebo nema z coho, kedze ju chlap opustil, dostane tu na 5 stran nalozene, preco si nechala aj druhe a dokonca potom aj tretie. a presne od tych istych moralistiek, ktore tu teraz pisu o svedomi. ach zeny...
@nykkushka aj to je možné, ale každý počúva hádam sám seba a neriadi sa názormi neznámych ľudí na soc.sieti....aspoň teda ja používam svoj mozog...a tiež je možné, že skončí sama bez školy, bez vzdelania s dvoma deckami u rodičov v detskej....tak si vyber
Tu by som sa na taketo rady vobec nepytala. Je to len tvoja vec, pripadne partnerova. Tu vladne fanatizmus, co sa tyka potratov. Pri rozhodovani si zvaz, co by dieta znamenalo po vsetkych strankach. Ak to tak skutocne citis, chod na ten potrat a kazdeho je do toho nic, nik nema pravo ta sudit. Vravis, ze byvate u rodicov - ako to mate premyslene s byvanim? Ma partner dobru pracu, velmi slusny plat? Mate aspon dake uspory, uz kupeny pozemok, ci vam daju nejakych zopar desiatok tisic rodicia? Ak nic z toho, budete to zial, mat dost tazke - ceny nehnutelnosti aj materialov su zavratne a este porastu, takisto hypoteky, ide obrovske zdrazovanie vsetkeho, uz viackrat to bolo verejne spominane, ze pre istu cast spolocnosti sa jednoducho vlastne byvanie stane absolutne nedostupnym... A byvat stale s rodicmi to prinasa vela roznych problemov do vztahov - plny konik je toho... Dalsia vec - co priatel? Jedno tusim rumunske prislovie hovori, ze az ked s clovekom zjes za vrece soli, az potom mozes povedat, ze ho poznas... V preklade, ste spolu dostatocne dlho? Je mily, pozorny, pracovity, sprava sa k tebe slusne, nepije? Vieme, ze dieta chce, ale to je zalostne malo informacii. Ak su tam naznaky problemov, vies, ze by si v buducnosti uz nebola osamela matka s jednym dietatom ale s dvoma a s kazdym dietatkom je to potom o to tazsie... Koko ma priatel rokov? Prepac, ale nemam iluzie o vasej zodpovednosti a realnom planovani buducnosti, kedze sa vam neplanovane tehotenstvo pritrafilo dokonca dvakrat v rekordne kratkom case... A co ty - ake mas predstavy o zivote? Chces este napriklad studovat? Popri praci nebodaj? Jasne, ze sa to da, ale chce to disciplinu a pevnu volu, poznas sa natolko, ze vies zhodnotit svoje limity? Co na to rodicia, u ktorych byvate? Ak by ste mali hned druhe, asi sa ten cas byvania u nich predlzi - su s tym o.k.? Nemaju uz zdr. problemy, netuzia uz skor po klude ako po malych detoch v dome? Mate v tom dome aspon oddelene byvanie, vchody, ci vyuzivate hojne spolocne priestory? Este vela inych otazok mi napada, ale nedavam ich preto, aby si odpovedala mne - sama sebe si ich poloz a ozaj velmi zodpovedne a hlavne realisticky bez prikras si ich zodpovedz... A tak sa rozhodni. Tazko radit o vasich zivotoch na zaklade tych par malo viet, co si napisala...
ako ja ti poviem tak, ak mas v partnerovi oporu a vie sa o vas postarat, tak by som na potrat nesla. mala na surodenca mala nie je a myslim, ze ak by si chcela, vsetko by ste v pohode zvladli, no rozhodnut sa musis ty

Ja som mala 20, keď som prvý krát otehotnela, otehotnela som, keď mala dcérka 5m, zlyhala mi antikoncepcia. Bývali sme akurát u mojich svokrovcov a hľadali bývanie. Kúpili sme byt, ja som bola na rizikovom tehotenstve, a zvládli sme to. Už bývame vo svojom, syn má už 1,5r. .. Je to ťažké, ale keď to raz prišlo, mala by si dat tomu šancu, ešte keď priateľ chce. Môj na začiatku nechcel, až neskôr sa začal tešiť.... Aj ja sa chcem zabávať, ale hold, deti ma potrebujú... ešte dcérka sa začala stretávať z dlhodobými, zdravotnými problémami. Ale keď ich už raz máme, nemali by sme sa ich vzdať, oni za to nemôžu, že mi sme často nezodpovední.... preberte s priateľom všetky za a.proti a rozhodni sa správne. Držím palce