icon

Mám sa vzoprieť, alebo poslušne pritakávať?

fronculka
1. máj 2017

Zeny prosim vas o nejaky nazor lebo vazne neviem uz co robim zle a co dobre. Ci som vazne taka zla alebo ma okolie len tlaci k niecomu co mi je proti srsti. Ano kazdy sme inej povahy kazdy mame nieco ine radi ale nie kazdy s tym suhlasi a ja uz mavam riadne depresie z toho no jedine co nedovolim je aby som nejakym svojim skutkom ublizila svojmu synovi. Chcem ho vychovat aj sa onho postarat! Som totiz slobodna matka ktora sa rozhodla odyjst od muza s ktorym to nemalo zmysel ani co sa tyka mna ani dietata. Poviem rovno presla som si vela ale stale som sa pozvierala a isla si dalej no ako tak cas bezi ja stale tahsie zvladam navaly a natlaky ludi okolo mavam zle myslienky a to sa mi vobec nepaci. Mam priatela na ktoreho sice nemozem povedat pol slova ale tiez mi vycita iste veci napriklad ze niekto pride zamnou pokecat ze idem niekam kde stretnem ludi(muzov) samozrejme znamich a zarozpravame sa prisaham ze nic zle nerobim akurat ze kazdy mi vravi ze ako si mozem dovolit ist niekam bez priatela akp si mozem dovolit sa s niekym zakecat ale ze on je vsade a s kazdym on moze lebo on je chlap.... Ja neviem ani popisat ako sa citim same vycitky a rady ci navody co mam a nemam robit kde mam kde nemam byt s kym mam alebo nemam rozpravat ako mam zit ako mam vyzerat ako sa spravat. Najviac ma stve ze ty ludia co odomna ocakavaju najviac sami tak neziju. A ak si nahodou poviem svoj nazor uplne ma znicia zo slovami preto som zacala byt ticho vypocut si aka som aj ked nesuhlasim s niektorymi nazormi bohuzial ak sa nechcem dostat do uplnej depresie radsej sa zdrzim. Mam pocit ze nikde nemam oporu pochopenie ze nikomu nic nemozem povedat respektive zdoverit sa lebo uz som zla lebo si nechranim sukromie idem do zblaznenia nedokazem sa naplno venovat dietatu ani svojim konickom nicomu

bg2014
1. máj 2017

@fronculka tak cim ta priatel podrzi ked hovoris ze ti vsetko vykrici????

alena04
1. máj 2017

A keď tak tak povedz ...priateľovi pod ideme spolu do podnájmu do mesta spolu ...nájdeš si tam prácu a budete spokojná spolu žiť

fronculka
autor
1. máj 2017

@bg2014 ked mu poviem ze spravil nieco zle tak mi zacne vykrikovat to co som pisala vyzsie pptom mi povie ze nechce ma urazit ani ma nijak ranit ze sa nechce hadat ale ze ked jamu nieco vykricim preco by nemohol on ja uz popravde neviem ako a co mam brat co je dobre a co zle citim sa menejcenne a ze by som mala drzat usta

bg2014
1. máj 2017

gratulujem k takemu priatelovi, aj ked ako hovoris ze nemozes na neho povedat ani pol slova,lebo je taky dobry alebo mas drzat usta??

obsadenemeno
1. máj 2017

@fronculka tvoj priatel/partner by svojimi recami nemal sposobovat, ze sa takto citis. Ale mozno si len precitlivela, neviem.
Ono je niekedy lepsie byt sama, kym si neusporiadas svoj citovy svet, kym nebudes sama so sebou stastna a spokojna. Preto nam do zivota prichadzaju aj problematicki ludia, aby sme sa poucili. Ak "podpora" tvojho priatela spociva len v tom, ze ti POVIE, ZE TA NECHCEL URAZIT, ALE AJ TAK TI HOVORI VECI, KTORE ZABOLIA....no tak to by som sla z kratsej cesty. Lebo mozno (urcite) nechce, aby si bola urazena, ale zase ocakava, ze urazky a nepekne veci len tak prejdes, akoby sa nic nedialo???
To ja radsej by som bola sama, ako s takym priatelom.
No ale ja som ja. Ja som si samu seba vzdy vazila viac, ako byt za kazdu cenu s niekym, len aby som nebola sama. Ja som si vlastne celkom uzivala ako "single"....a myslim tym uzivanim to, ze som sla/robila/bola tam/to/tam kde som chcela JA. Je to, koniec koncov, moj zivot. Ak si ho poseriem, moja vina, nie niekoho ineho. Takze vsetko je na tebe.
Ak chces ist do mesta, chod. Hladaj pracu, maleho das do skolky a ty si vybav podnajom. Popros rodicov o pomoc, financnu alebo inu. Ak za nimi prides s jasnym planom, neverim, ze by odmietli pomoc. Hlavne ak vedia, ze si nestastna tam, kde si. A dospej, prosim ta. Plakat nad tym, co sa po dedine rozprava je take pubertalne.

lubkavargova1
1. máj 2017

@fronculka pozri to ludia budu furt nieco hladat a nedajboze sa na niekoho usmejes, tak ta dobre, ze neprekolu ocami...ja som si minuly tyzden potykala s jednym chlapom (kolegom), samozrejme padla pusa na licepri t klasickom "tak ja som Jozko a (plus ruka)..kolegynka z vedlajsej kancelarie odvtedy zazera namna ako na vraha a uz cakam kedy sa dozviem o sebe, ze snim nieco mam...ono je to vzdy o ludoch

fronculka
autor
1. máj 2017

@lubkavargova1 ved prave toto ja som nikdy neriesila klebety ale ide o to ze tie klebety nicia vsetko co by mohlo byt bezproblemove

mima4
1. máj 2017

@fronculka

uprimne, ser na okolie v tychto veciach...
Ja som vydata zena a bezne chodim aj na sluzobky iba s muzmi (obycajne 1 kus) 😀 , nemam problem pokecat si s chlapmi, mam svoje jasne hranice, flirt neprichadza do uvahy... a to ze by to malo niekoho poburovat, no zial... asi sam v sebe nema niektore veci ujasnene a ma strach sam zo seba..

neber si veci osobne 😉

mima4
1. máj 2017

@fronculka
a preco sa s priatelom neprestahujete do mesta?

fronculka
autor
1. máj 2017

Lebo ma na dedine dom svoj a nechce do mesta je polovnik skoro nonstop v lese je

janinah
1. máj 2017

zaujíma ma vzťah priateľa k tvojmu dieťaťu...lebo nicmoc život,čo teraz žiješ....priateľ o ničom,otec ťa bije,váž si samu seba a odíď ....skúsila si vôbec aspoň informatívne kolko stojí podnájom /nemusíš byť v drahom a vo veľkomeste/ ,a ako by si vyžila zo všetkých peňazí čo máš k dispozícii,možno alimenty by mohli byť viac alebo si nájdi robotu pomimo hlavnej,vyrábaj niečo,skús...

mamutka
1. máj 2017

@fronculka a priateľ nechce aby si byvala s ním? Či to nie je jeho dom, ale žijú tam aj rodičia? Hentym sedlakom sa nezavdacis, vždy budú závidieť a ohovarat.

toskanka
1. máj 2017

@fronculka A priatel ti nenavrhuje, aby si isla byvat k nemu?

sardinka336
1. máj 2017

@fronculka pre pána krála a načo ti je taky priatel??????? Ja to nikdy nepochopím...tebe vykríka a sám je skoro non stop v lese...
To fakt zeny tak surne potrebujete klobasky? Ano, kazda chceme byt milovaná, mat oporu, niekoho na koho sa mozeme spolahnut a s kým bude náš zivot prijemnejší. Ale mám pocit ze zeny nedokazu byt samé, aspon na čas kym sa daju emocionálne do kopy a zistia akeho patrnera pri sebe nechcu tak idu s dalším za kusok lasky....Načo sa vobec stretavaš s ludmi čo ta rečami ,,sejmu,,. ?? Zrejme si skor submisivna puťka a kazdy s tebou zametá tak ako chce...skratka, ludia si dovolia len tolko kolko im dovolíš aby si dovolili....a kedze vidia ze na tebe mozu aj drevo rubat....Mne by len raz dva krat niekto povedal do očí sprostosti tak mu na rovinu poviem a skončili sme. Takych ludi ja so slušnosti pozdravim ked ich stretnem a tym naša komunikacia aj skončila. Radím to aj tebe. Takých ludí si drž od tela. Ludia si nahovorili, ludia si odhovoria....keby som mala riešiť čo sa všetko o mne v okolí hovorí tak skončím v Pezinku...neriešim. Uz som vyselektovala, kto je ozajstný priatel a kto len známy s ktorým riešim maximálne počasie vonku a akcie v Lídli...

missdiva
1. máj 2017

@fronculka v prvom rade nechapem, kto su ti ludia, co ta ohovaraju (pises trochu chaoticky). Sudedia? Ja byvam dobrovolne na dedine a teda taketo problemy tu nemam (s nikym sa tu nebavime, ani ich nepozname, jedine na susedov z zlavej a pravej strany kyvnem na pozdrav ked ideme nahodou do brany v rovnakom case).
Ak su to priatelia, tak si vyselektuj len ludi, ktori ta neohovaraju a bav sa iba s nimi.
Nevidim nic zvlastne na tom, ze si sama s dietatom (ked sa nad tym zamyslim poznam viac single alebo rozvedenych rodicov ako partnerov, ktori ziju spolu cely zivot). To, ze ta otec bije je strasne, naozaj sa cudujem, ze tam stale byvas (davno by som odisla).

Z toho co pises by som odisla od rodiny aj od priatela (ked pojdes do bytu do mesta aspon sa ti vyriesi problem so susedmi). Sustredila by som sa nejaky cas len na syna, na pracu a na seba. Ked prestanes mat depresie zacne ti byt jedno kto si co mysli. S vacsim sebavedomim a pozitivnym pristupom k zivotu lahsie stretnes niekoho kto bude zboznovat tvoje dieta a teba nosit na rukach...

terina25
1. máj 2017

@fronculka viem o com pises, ja bohuzial prezivam to iste. Kazdi sa stara, kazdi radi, kazdi komentuje. Nesmiem sa s nikym rozpravar, stretavat, nemat priatelov, nemat zaluby..skratka ,,nezit,,...

toskanka
1. máj 2017

@terina25 ujujuuuj, 3 krat a dost, nepise sa kazdi, ale KAZDY. Oci mi to vyklalo 🙂

sardinka336
2. máj 2017

@terina25 a čo si nesvojpravna? Tak to uz rovno si truhlu mozeš objednat ked nemas ani zit. ,,Nemožeš,, lebo nechceš a dovolíš ostatným aby o tebe rozhodovali. Ked svoj zivot nechytíš za pačesy ty tak kto? Suseda? Svokra? A čo ze kazdy komentuje? A čo ze sa každy stara? A čo ze kazdy radi? Ty ich počuvaš? Ty dovolíš aby sa pred tebou starali a komentovali? No ja nie...s takymi ludmi sa nestýkam. Oni platia tvoje učty? Krmia tvoje deti??? Asi nie...no tak ,,zedli žabe riť,,. Aby som sa nemohla s nikým rozpravat, nemat priatelov, zaluby...sama si si na vine tak ti poviem lebo si dovolila aby o tebe rozhodovali iní prípadne si si našla takeho chmula čo ti ponuka len takeho prezivanie lebo to nie je zivot. A ten každý nemá čo ine na robote, seba riešiť nechce, nebude tak si najde vhodnu obet a tou si zjavne ty. Smutne...

obsadenemeno
2. máj 2017

@terina25 no a? Nech si druhi rozpravaju do alelujaaa.... JE TO TVOJ ZIVOT. Za to, aky je, mozes len a len ty. TY si dovolila inym, aby ta riadili. Takze ak sa ti to nepaci, TY to musis zmenit. Vymedzit inym hranice. A nech si hovoria co chcu, nevsimat, nebrat na vedomie.
Este raz - JE TO TVOJ ZIVOT. Tak ho zi podla seba. Lebo inym sa aj tak nikdy nezavdacis.

6mia6
2. máj 2017

To je dedina.... ludia si nevedia pozametat pred vlastnymi dverami tak riešia druhych. Ja mám chlapa v zahraničí v práci a podľa miestnych mám čakať doma kým nepríde. 😁😁😁 tzn. že by som vychadzala von raz za mesiac...ja som spoločenský človek a aj nákup v miestnych potravinách sa niekedy predĺži na pol dňa. 😁😁

terina25
2. máj 2017

@toskanka každí množné číslo...

sardinka336
2. máj 2017

@6mia6 na dedine je to mozno viac vypuklejšie, ale napr. ak v meste ziješ v jednej štvrti cely zivot tak to je take podobne ako na dedine, kazdy kazdeho pozná, rieši, ohovara...len ,,v ružovom,,.

obsadenemeno
2. máj 2017

@terina25 kazdi v mnoznom cisle je stale kazdY.... a vobec, co trepes, ake mnozne cislo???? To nie je podstatne meno....a namiesto gramatiky ries radsej svoj zivot.... kristova noho.... ☹

terina25
2. máj 2017

@sardinka336
@obsadenemeno ja s tým už niečo robím, je to v štádiu riešenia.

a autorke by som poradila určite - vzoprieť sa a nie poslušne pritakávať.

sardinka336
2. máj 2017

@terina25 a čo konkrétne robíš ak to nie je tajomstvo?

terina25
2. máj 2017

@obsadenemeno trepem? ľutujem vôbec, že som tu prispela do témy. Chcela som len autorku podporiť, aby sa nevzdávala a radšej sa vzoprela. Ale keď tu ide niekto riešiť gramatiku a hneď ma tu odcudzovať , pričom nemá ani šajnu, či to ja nejako riešim alebo nie, tak tu je zbytočné aj niečo písať.

terina25
2. máj 2017

@sardinka336 je to tajomstvo. nebudem tu už nič písať, nemá to zmysel.

sardinka336
2. máj 2017

@terina25 je to možné ze to nemá zmysel...ale neviem či si autorku povzbudila.
Osobne by ma velmi nepovzbudilo, že niekto preziva to iste a cele to vyznelo ,,tak si zvykni,, aj iní ak ziju..

terina25
2. máj 2017

kedysi tu ľudia mohli napísať svoj problém, poradiť sa, povzbudiť. ale teraz? človek niečo napíše a už hneď dostane zdrbanie. Presne toto človek potrebuje počuť - aby ste mu to naložili poriadne. Riešite tu gramatiku, idete mi tu napísať, že ja som na vine všetkému , pritom ani neviete ako to u mňa je, či s tým niečo robím alebo nie. A najviac milujem ženy, ktoré sú dokonalé, neomylné , s dokonalými mužmi a deťmi prípadne, ak tu radia ženy, ktoré vôbec ani nemajú deti a idú dávať úžasné rady iným ženám.

terina25
2. máj 2017

@sardinka336 a ja som vôbec nenapísala, aby si zvykla. Pretože ani ja som si nezvykla a robím s tým niečo. Nenechám si už kecať do života inými ľuďmi. lebo presne je to môj život a nie ich.