icon

Muž nechce ďalšie dieťa, no stalo sa

14. apr 2023

Som tretí krát tehotná a manžel to mechce prijať.. zistila som to minulý týždeň, povedala som mu to az včera,lebo som sa strašne bála co bude,ako zareaguje.. g podstate som vedela ze bude v šoku a neprijme to. A tak sa stalo... Odvčera je ticho .. jediné co mi povedal je ze nechce ďalšie dieťa. On mi to hovoril stále... Ale chrániť sme sa nechranili,.. vzfy to dal mimo.mna, takže mu uslo no...a som este tretie este chcela,no on nie, zasadne bol proti, hovoril ze by skočil asi z okna keby sa stane, ze by to neprežil.. ze by sa zrútil uz psychicky... A teraz to mame .. mame malé deti,5r a 2r. ,tie miluje. Bojim sa strašne čo bude,ci to dokáže prijať. Alebo ci bude chcieť potrat ( neverím zeby mal na to žalúdok to navrhnúť) ..b

Ako to prijali vadi muži ked sa stala ,,nehoda,, a už nechcelo ďalšie? Prešlo ich to?

kiki68
14. apr 2023

@stvura mozu dat zmrazit spermie, alebo staci bezny kondom. Nech mi nikto nehovori, ze to nie je ziadna ochrana, moj muz si dal Kondom dole iba ked sme planovali dieta a ked som bola tehotna. Po porode ani omylom bez. Ja hormony brat nemozem, teliesko tiez neprichadza v uvahu skrz moje problemy. Ale za vyse 7 rokov sa nam nestalo, ze by sme mali nejake nehody. A keby aj, to je uz ta nahoda. Ale mat sex a bez ochrany akejkolvek je zo strany partnera, ktory dieta nechce uplne nezmyselne konanie. A vedel, ze partnerka sa nechrani. Cize o to je to viac na zamyslenie

stanulienkat
14. apr 2023

Blbe, ze dvaja dospeli ludia sa nevedia chranit. Keby ste mali 17r-nepoviem. 3 deti v dnesnej dobe a hned po sebe-mna by piclo. Necudujem sa tomu chudakovi, ze po 2 malych detoch chcel mat pokoj. Len sa mal chranit.

autor
Autor odpoveď zmazal
maciatkolulu
14. apr 2023

@pribinak zodpovední sú obaja.... To je jasne, nie len muž, ale kokos, keď nechcel, mal si natiahnuť pršiplášť. Ja kebyže nechcem, tak beriem antikoncepciu, mužovi nanutim kondóm, a ešte aj gél použijem, najmä kebyže by som menila páchať sebevrazdu pri prípadnom tehotenstve, takže chlap mal podniknúť ochranné kroky.

beata_k
14. apr 2023

On sa sice chranit mal, ale povedzme si narovinu. Kto si to odserie? Zena. Tak mila autorka, dufam, ze az sa male narodi, tak bude rad. Bo ked nie, mas o zabavu postarane ako slobodna mamicka. No, silno drzim prst.
Zeny, uz to pochopte. Je jedno kto, co, mal a nemal urobit. VZDY si to odsere zena. Tak sa chrante pred tehotenstvom ked s muzom nemate rovnaky nazor na pocet deti. Bo jemu staci urobit len bankovy prevod a ma po "probleme"

janinah
14. apr 2023

Kebyže mal tú drzosť čo i len spomenúť potrat,tak by som mu to okno sama otvorila,debilovi.

maciatkolulu
14. apr 2023

@beata_k len problém je, že autorka dieťa chcela.... Poznala názor a napriek tomu dosť riskovala, o chlapovi nepíšem, to je podľa mňa nezodpovedné ist bez ochrany. Ale hold autorka pri tom bola a chcela dieťa, v kútiku duše možno aj dúfala....

stvura
Odpoveď bola odstránená
beata_k
14. apr 2023

@maciatkolulu Ak nemaju jednotny nazor na pocet deti, tak by som neriskovala, ze ostanem sama. To je hop alebo trop. Bud bude rad alebo bude len platit vyzivne

deti95060810
14. apr 2023

ako to prijal môj manžel? Hrozne.... vyvadil sa so mnou poriadne a poslal ma rovno na potrat...
celá nešťastná som vybavila papiere a .... potom sa niečo vo mne zlomilo a vyplnené papiere som mu otrepala o hlavu a jeho poslala do čerta - slovne....
a tak sa narodilo naše 3 spoločné bábo.... ďalšia slečna....
s manželom si naďálej svorne nažívame... ❤

ckocka
14. apr 2023

Ak by to náhodou bol skutočný príbeh tak svedčí o takej hlúposti, že vôbec nemá cenu sa k tomu nejako vyjadrovať.

whatever1
14. apr 2023

Preco sa trapis jeho pocitmi? Nechcel dieta, mal pouzit ochranu, alebo ist na vazektomiu, bodka. Nech sa hneva na seba ked chce, ale tebe nema pravo nic vycitat.

svetlonos
14. apr 2023

No vies, okrem faktu, ze sa k ochrane aj on staval nezodpovedne, su tu dalsie fakty.
To, ze mas odlozene veci po detoch, ok. To vsak netiesi buducnost. Oblecenie ( okrem topanok) dnes kupis za facku, plienky ok.
Ale on je v podstate 5 rokov samozivitel rodiny. Moze mat obyvy, co ak by ochorel.
Alebo uvazuje do buducnosti ako to bude financne, pretoze take male deti este budis s tymi vydavkami.
No ked nastupia deti do skoly potom vsetky, tam mas vylety, mozno nejaky ten kruzok.
My sme sa bavili na zaciatku ako si to predstavujeme a v pripade necakanych problemov by som nastupila na par hodin do prace.
Ja tu mam ale asi lepsie moznosti ako ty. Ked sa ukludni, skuscsa ho opytat, akp to vidi on a preco ho to tak zobralo. Povedz, ze nie je hanbou priznat, ze ma obavy z buducnosti. A vyskusajte najst spolu riesenie pre krizove situacie. Trebars, ze nastupis skor do prace. Opytaj sa, co mu na situacii najviac vadi. Mozno ta chcel mat viac precseba casovo.
On sice teraz ma trvalu pracu ale

anh85
14. apr 2023

Autorka na tvojom mieste sa začnem tešiť na dieťa veď si ho aj chcela a neriešim manžela a jeho jedovaté reči veď aj on bol pri jeho splodení tak darmo to bude hádzať všetko na teba. Nezaoberaj sa už tým, jeho to časom prejde, niektorých to prejde bohužiaľ až po pôrode ale uvidíš potom bude ešte rád. Je kopec takých prípadoch. Už to s ním nepreberaj nechaj ho nech to vstrebe a vyrovná sa s tým sám. Isto by som ho neofukovala.

vikiki29
14. apr 2023

Myslim, že mat dieťa je rozhodnutím obidvoch. Ty autorka to považuješ za čisto tvoje rozhodnutie. Ty chceš a hotovo. Chudak chlap ani nemá nárok sa k tomu vyjadriť. Či sa mu páči alebo nie, bude musieť to akceptovať, lebo inak je nezodpovedná sviňa. No držím palce aby to akceptoval a aby ho to trojnásobne šťastie neprestalo rýchlo baviť.

janinah
14. apr 2023

@vikiki29 chudák chlap sa k tomu vyjadril veľmi jasne..keď ne/pouzival ochranu ako používal...základy biológie...tak nech sa netvari prekvapene.

clarissa96
14. apr 2023

Veď nikto z nás pri tom sexe nebol. Možno chlap si naťahoval kondom, a ona mu nieee, to netreba, veď včera som mala ešte svoje dni. A on radšej ešte teda sa snažil vytiahnuť, ale nedalo sa, lebo ho pridržala. Mne to príde reálnejšie, akože nechcem dieťa, aj tak sa spravím. Aj my to sedi s tým, že sa jej nechce do prace, deti majú 5 a 2 a akurát vychádza aby potiahla 9 rokov. A môžete má ukameňovať, ako sa tu hovorí 🙂

mircalla
14. apr 2023

Vinni ste obaja. Ked nechcel dalsie dieta a ty si to vedela, ze ho nechce, mala si ho donutit si dat kondom. Nevyhovuje ti ziadna antikoncepcia, este existuje kondom, ci ani to nie?
Podobnu situaciu asi nemal nikto, pochybujem, ze tu je niekto tak stupidny. Takze to asi cakas zbytocne, ze sa niekto ozve, ci sa to utriaslo
Lebo sexovat a bez ochrany a nechcet dieta to asi nie

mikadooo
14. apr 2023

Prijali. S mlčaním. Následne návrh na potrat. Následne vysvetľovanie ženy, prečo potrat nie. Jedna otehotnela s chlapom po vazektómii, druhá otehotnela cez vnútromaternicové teliesko. Chlapi sa s tým jednoducho po istom čase zmierili (keď došlo k pôrodu, chlapi už boli "zmierení"). Teraz má jedna nehoda 11 rokov, druhá 6 rokov a v podstate si už život bez nich nevedia predstaviť, sú jednoducho už pevnou súčasťou rodiny 🤷🤷🤷. Nechci od muža okamžité vyjadrenie. Daj mu čas to spracovať. Predpokladám, že sa to utrasie, ak nemáte žiadne vážnejšie problémy.

vikiki29
14. apr 2023

@janinah Ani autorka nepoužila ochranu, čiže na vine sú obaja. A takisto rozhodnutie by malo byť na obidvoch. Len tu sa autorka už rozhodla sama. A preto jej neostava nič iné než dúfať, že chlap zmení názor a ostane v manželstve šťastný a spokojný napriek jej sebeckemu rozhodnutiu.

mircalla
14. apr 2023

Ja by som to nehodou nenazyvala. Ty si to dieta chcela, absolutne ti to vyhovuje. Nerespektujes jeho nazor. Keby si ho respektovala, riesis ochranu, ked uz on nie...
Zrejme k tomu, ze dalsie dieta nie mal vazny dovod, napriklad financny...Ty si to predstavujes asi v style, vsak sa postara, no a co
@vikki29 presne.

autor
Autor odpoveď zmazal
whatever1
14. apr 2023

@vikiki29 Preco chudak? Lebo nepouzil ochranu? Alebo preto lebo nemoze rozhodnut o potrate?

mircalla
14. apr 2023

Ale prosim ta, aka zavist? Retazove tehotenstva su vacsinou pre zeny, co sa im nechce do prace a nemaju okrem domacnosti a deti ziande ambicie, takze to tipla spravne.
Ak chcem dieta a manzel nie, asi najprv zistujem dovod, preco nechce? Mozno je unaveny a boji sa ci to financne da.....Co ty o tom vies, ked nezarabas?

mircalla
14. apr 2023

A jej sa nepytaj, co ma proti viacpocetnym rodinam. Toto si sa mala spytat manzela....

autor
Autor odpoveď zmazal
vikiki29
14. apr 2023

No muž má dobrú prácu. A keď sa niečo stane? Uživíš 3 deti aj sama? Pripadne z nejakeho nizkeho výživného? Lebo je pekné, že ty chceš a chceš, ale manželia by si mali byt rovnocenní a je dosť možné, že ak ty neakceptuješ to čo chce on, skôr či neskôr nájde pochopenie niekde inde… u niekoho kto bude vo vzťahu takisto nepochopený

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Autor odpoveď zmazal
mircalla
14. apr 2023

Lebo ty si nesexovala bez ochrany, hoci nechcel dalsie dieta, ze? Pocuvas sa vobec?