icon

Nárokujúce matky a neupravené tehotné ženy

cicus14
18. apr 2015

Ahojte.nechcem tymto prispevkom nikoho urazit ani nic podobne ale vcera sa mi stala taka zvlastna vec.isla som v mhd,sedela som,a zrazu nastupila tehotna zenska,neupravena,proste nic...a povie mi este aj PUSTITE MA SADNUT!ani prosim ani nic..lebo ona je tehotna no jej problem..ale nielen tehotne ale aj matky doma na materskej mi pripadaju take neupravene proste vyjdu von v teplakoch s mastnymi vlasmi,bez kvapky makeupu a parfemu,a o tehotnych uz ani nehovorim.vsetko si narokuju tym ze su tehotne alebo ze matky.co je toto za mentalitu??zanedbane chodit po ulici??? 😲

lucinocka
2. máj 2015

@atrami :D ano, len vtedy to bolo nejake vznesenejsie:D oddelene spalne, sex po svadbe atd :D a predsa si muzi viac vazili zeny , aj ked sedeli doma a starali sa len same o seba...teraz robia zeny vsetko a maloktori muz si to vazi... na jednej strane tie zlatokopky na to idu mudrejsie...poistia rit sebe, detom, pohodlny zivot... akurat ich kolena zabolia , kym najdu toho ,, praveho"

atrami
2. máj 2015

@lucinocka v podstate máš pravdu, ale myslím, že ženy to nemali nikdy na ružiach ustlané.

lucinocka
2. máj 2015

@atrami pravdepodobne nie, ale urcite mali viac casu starat sa o seba...ked si clovek vezme priemernu zenu- rano vstava, robi ranajky, chysta deti- uz je na pol duse vypluta, kym vsetko vychysta, urcite nema cas na kvalitnu upravu vlasov a makeup / ja zatial do prace nechodim, ale viac ako 5 minut pri zrkadle u nas znamena, ze budem decko druhykrat prezliekat, lebo vymysli nejaku kravinu/ do prace, z prace po deti, detom nejaky program- alebo rozviest na kruzky, vecera a vecer domace prace... toto zeny niekedy nepoznali..myslim v daavnych dobach , nie v case nasich mam a babiek

amouramour
2. máj 2015

@lucinocka problem asi je, ze nechapem, co to maju teda tie priemerne zeny za muzov, ze im nepomozu...ja tiez pracujem mam dieta a teda sa stiham upravit, aj pri babatku nespavcovi sa to dalo...je to len o chceni a pomoci partnera...a mozno hlavne o chceni

atrami
2. máj 2015

@lucinocka môžem Ti povedať, že pokiaľ som mala jedno dieťa, mala som pocit, že nič nestíham. Postupne ako pribúdalo detí, tak som si našla režim aj s manželom. Nejako sa pri tom našiel aj čas študovať VŠ.

dai
2. máj 2015

@lucinocka ale tak to neni luci... je to len o tebe - si zober - ja mam 2 deti, momentalne som v 1vom trimestri cize mi je rano fajne zle, pracujem, deti chodia do skoly a skolky... funguje normal rezim - vstavam prva aby som mala pokoj na toalete🙂 potom sa namalujem - 5-10 minut, pripravim jednoduche ranajky( druhe maju deti v skolke/skole) to znamena nejaky jogirt, piskoty s vyzivou, babovku s ovocim... proste nieco rychle, zobudim deti - pokial papaju ja si robim vlasy - najmenej 15 minut ... po spapani si deti idu umyt zuby a obliect si veci co sme vecer pripravili... skoncime priblizne spolu, ja sa obleciem, spravim malej uces a mozme ist... u nas deti vstavaju okolo 6.45, ja okolo 6.20... o 8mej musime byt v skole...
nie som zazracna zena ale stihame... tak ako mnoho inych pracujucich zien... ono aj na materskej sa o seba starat vyzaduje tiez urcitu disciplinu, zial mnoho zien je rozmaznanych - preco vstavat ked dieta este spi - predsa sa v noci 3x zobudilo tak si pospim tiez ( mne deti dokopy najmenej 4x za noc su stale hore... ), ked zle vyzeram mam vyhovorku ze predsa to nie ja to dieta, som tucna - v3d som predsa nosila dieta tak mozem etc.etc. ... vyhovoriek sa najde mnoho🙂

atrami
2. máj 2015

@dai u nás to tiež tak funguje, vstávam o 4:00 umyť, kávu, desiatu deťom do školy, manželovi do práce, namaľovať, utekať na autobus do práce, v autobuse sa učím. Manžel vodí malého do škôlky, denne precestuje 100 km do práce. Dvaja starší synovia sa vychystajú sami do školy. Poobede po ceste na autobus nakúpiť. Pre malého do škôlky, potom navariť, ožehliť, s deťmi sa naučiť. Večer ešte hľadím do učebníc, síce často pri tom zaspím, ale dá sa. S deťmi nám nepomáha nikto.

dai
2. máj 2015

@atrami wau... tak ty si zazracna🙂 to ja by som o 4tej nedala🙂

atrami
2. máj 2015

@dai ale no, ja už mám tiež niekedy toho dosť.

lucinocka
2. máj 2015

@atrami
@dai ja chapem baby , vsetko je vec organizacie.. Ale musite priznat ze asto toho mate urcite plne zuby a ste unavene na smrt... Ja som len podotkla, ze niekedy to mali zeny lahsie... Napr ked vezmem len generaciu moja mama- vikendy, sviatky volne .. Tu kde zijem ja, tu to neexistuje... Hladam pracu aby som koncila do zej stvrtej a mala aspon sobotu volnu, lebo muz mi robi od 7 do 10 vecer, volne dni neexistuju.. To je kapitalizmus, zdrat ludi za minimalno.. A nedelu budeme musiet platit babysitterku lebo tiez nemame nikoho tu.. Proste elkovo mi je smutno z dnesnej doby, clovek nema cas ani na rodinu a nie to sediet pred zrkadlom.. Nehovorim o zakladnej hygiene, myslim ze cetuzku maskaru a ruz zmakne kazda zena.. Ale predstavte si tie ucesy co boli nie tak davno.. Vytocene vytupirovane vlasy- no mali by ste na to nervy a cas kazde rano napr o tej stvrtej?:D

sue
2. máj 2015

...zas tolko neochkajme 🙂 kedysi neboli pracky, umyvacky riadu, voda na kupanie a umyvanie sa musela ohrievat v hrncoch... neboli obchody s handrami, zeny sili doma 😉 nebyt vydobytkov techniky, nikdy by sme nemohli chodit do prace 😉

Kocky vsetko sa da, len to chce dobry manazment...darmo dobre matky--manzelky su najlepsi manazeri na svete 🙂 a da sa to aj bez smrtelnej unavy a kruhov pod ocami. Z mojej skusenosti je dolezitych niekolko veci:
1.vybrat spravneho partnera a otca svojich deti
2. Vediet s nim komunikovat - idealne este pred zalozenim rodiny a vznikom skutocnych problemov (v zmysle na malickostiach sa najlepsie uci)
3. time manazment a urcenie priorit (mnohe zienky robia chybu v tom, ze si myslia, ze spravna a zdrava rodina potrebuje nutne vzdy vyupratovanu spajzu a potom sa divia, ze manzel si nasiel milenku...bodaj by nie, ked doma ma strhanu upratovacku a vychovavatelku a jeho partnerka niekde zmizla...)
4. Vediet oddychovat (obcas treba objednat na obed pizzu a najest sa medzi kockami lega)
5. V spravny cas sa vratit msdzi ludi - do prace, skoly a podobne...

atrami
2. máj 2015

@lucinocka ja si každé ráno buď žehlím vlasy alebo natáčam a vôbec to neriešim. Napísala som Ti, že pri prvom synovi som nestíhala takmer nič. Nebolo treba, zrazu prišlo druhé dieťa a už som režim musela prispôsobiť tak, aby netrpelo ani jedno dieťa a to nehovorím o treťom. S manželom sme pomenili prácu, manžel robil 2 roky mimo svoj odbor za malý peniaz len, aby deti netrpeli. Ja som sa vzdala povýšenia, znova kvôli deťom. Čo mi na dnešnej dobe vadí sú mobily, pc, tv, na jednej strane neuveriteľne pomôžu, ale na druhej strane kradnú čas. My večer radšej vypneme tv a hráme karty. V nedeľu by sme najradšej boli, aby všetky obchody boli zatvorené, nedeľa má patriť rodine. Keď porovnám môj život a život rodičov, nemenila by som, celý život sa niekam naháňali - záhrada, robota do večera, bez toho, aby sme boli niekde na dovolenke, výlete, na kúpalisko, na čo to bolo dobré?

celasapremenim
2. máj 2015

@sue ani citat sa mi to nechce 🙂)) uz to ako drist zacina, urcite aj cele je.....starajte sa vsetci najma o seba a nebude hovnoprinasajucich diskusii na modrom konikovi :D

juli268
2. máj 2015

nechcem nikoho urazit temu super maminky ktore stihaju vsetko aj pracu aj dieta ..... chodila som do prace a aj moj muz nonstop sme boli v praci mala si ma uz nevedela ani kam zaradit ci mama nejaka teta alebo co som pre nu vlasne bola bola neustale uplakane a nervozne dieta a ak mi tu niekto chce nahovarat ze stiha vsetko tak je to urcite na ukor niecoho vzdy sa musi nieco obetovat a obetovat cas so svojimi detmi sa mi zda ta najväcsia obeta lebo to ti uz nikto nikdy nevrati ...takze maminky ktore sa idete pretrhnut a ste pracovne vytazene a este sa s tym aj hrdo pysite nebolo by treba porozmyslat nad tym ze skorej co by bolo treba urobit aby sa nam tu lepsie zilo a nemuseli by sme si navzájom zavidiet a spravat sa jeden k druhému ako k psom

dai
2. máj 2015

@lucinocka no... o 4 tej nevim, ale o tej 6tej si kulmujem vlasy kazde rano - ono je to pre mna fakt viac menej rutina - nejak to uz neriesim...

@juli268 myslim ze kopu zien zvlada pracu aj rodinu v pohode , neviem preco to vidis tak konfliktne. Ja mam napr. Narocnu pracu ale od toho aby si ma moje deti plietli s tetou mame veeeelmi daleko🙂 u nas tiez tv funguje minimalne , vikendy patria rodine , vecere cez tyzden detto a rana vlastne tiez... ja osobne nemam pocit zeby v minulosti travili rodicia s detmi viac casu - po prichode domov sme isli von a dpmov az na veceru a spat... cele vikendy sme zas travili na poli ci na zahrade... podla mna tato doba je detom milionkrat viac maklonwna

juli268
2. máj 2015

@dai ide o to ze ak si chce normalny clovek najst pracu v normálnych casovych usekoch tak to je priam nadludsky vykon na SR ak samozrejme nema znamosti....a preto polovica naroda musi za pracov cestovat aby si aspon ako tak zarobila slusny peniaz a po tom co som zacala pracovat na SR len na dohodu lebo som chcela byt s malou co najviac tak som pochopila o com to tu je a preco tu kazdy po kazdom tak steka a prco mladez je taka aka je a dochodci to ani nehovori

juli268
2. máj 2015

a este k tym pracujucim maminkam v okoli tu dost takých zije a musim povedat ze su dost strhane...a nehovorim o tom ze moja dcera chodi kazdy tyzden zo skolky s nejakou pliagou domou a ked pocujem tie maminky ako sa rozpravaju ze posielaju deti aj s ATB do skolky tak mi je na grc ze ich nemaju kam dat ..

atrami
2. máj 2015

@juli268 považuješ útok za najlepší spôsob obrany?

juli268
2. máj 2015

@atrami to nieje ziaden utok to je moj osobny nazor ako ten tvoj

mircalla
2. máj 2015

@juli268 no moj syn za 2 a pol roka vymeskal 2 tyzdne, co mal nadchu, nikdy som ho do skolky choreho neposlala. Som pracujuca matka.skor to bude tak,ze tvoje diet a ma slabu imunitu, pracujuce matky za to nemozu...a co sa tyka prace,ak ma's co trhu prace ponuknut,tak nemas problem a naopak,ale lepsie je vinit za vsetko ostatnych

mircalla
2. máj 2015

@juli268 podla tych par nazorov sa mi javis ako strhana,negativna a zatrpknuta skor ty

juli268
2. máj 2015

@mircalla mozno ma slabu imunitu ale aby zase niekto s ATB daval dieta do skolky sa mi zda dost a poznam vela takých pripadov a je aj dost smutne ze ich nemaju kam dat a ze nas stat neponuka ziadne moznosti ako je to inde lebo ak by mal clovek platit opatrovatelku skolku ...tak to sa mu ani do prace neoplati chodit a pokial to nepochopime tak sa nam tu bude zit ako doteraz a ako tak citam tak sa tu velmi vela maminkam zije velmi dobre ..a ohladom toho cestovania som mlada mamicka ktora caka dalsie babo a mali by ste vidiet pracujúcich ludi ktori ma spaluju pohladom zato ze sedim s mojou dcerou a velkym bruchom a oni musia stat ze su starsi 35-45 a boli preca oni v praci

juli268
2. máj 2015

@mircalla bola som kedysi a prave preto to tu pisem ale zrejme je to zbytocne

charlie1980
2. máj 2015

@juli268 Prosim ta, kde si uz vsade inde zila, ked pises ze sa stat nestara ako inde ?????? Ktory stat...???? Idem tam!

mircalla
2. máj 2015

@juli268 Skolka toleruje chore deti ci deti s ATB? to im tam aj tie ATB podavaju? v maleho skolke okamzite posielaju dieta so soplikom ci kaslom domov.....hned....ani to nik neskusa...to je potom chyba skolky, ze toto toleruje
Mozes uviest tie moznosti a staty, ktore ich ponukaju? Nejako nemam prehlad, nemam vsak pocit, ze slovensko je na tom az tak zle. co viem, tak ziadna moja znama zijuca v zapadnej europe nemala taky luxus byt 3 roky doma ako u nas....

juli268
2. máj 2015

@charlie1980 no neviem naco ti to bude ale v AT sa zije velmi slusne ale to tu ludia zrejme nikdy nepochopia pokial nakupne centra budu otvorene aj v nedelu a cez takmer vsetky sviatky a niekto tam musi robit

mircalla
2. máj 2015

@juli268 To ze su neni obchody otvorene v nedelu je jedna vec, ale uved prosim konkretne vyhody pre pracujuce matky a kde su......

juli268
2. máj 2015

@mircalla zila som v AT a musim povedat ze keby som tam nepracovala a nebola od tial zabezpecena tak sme niekde v podnajme

siska53
2. máj 2015

@dai len ty mas asi na to,aby si si platila pani na upratovanie a prip.aj varenie. Lenze vela ludi nie je na tom tak,ze si moze dovolit zaplatit taketo sluzby. A nie kazdy ma take predpoklady,aby mal skvelo zaplatenu robotu. A niekto nam.musi aj presavat ci vyrabat... Vacsina robi za dost nizke platy a od nevidim do nevidim. Staci si precitat diskusiu o praci v lidli a takych povolani vratane roznych zdravotnych sestier a pod.je kopec.

mircalla
2. máj 2015

@juli268 ale ake vyhody tam maju pracujuce matky oproti slovensku? okrem teda vyssich platov....co je jasne. netvrdim, ze v rakusku sa nezije slusne, plus su tam pravidla, ktore sa dodrziavaju a v nedelu je vsetko zavrete. ja mam rakusko rada a obdivujem ich cistotu a poriadok