icon

Neplánované tehotenstvo

veronka12123
30. apr 2025

Ahojte . Dnes som sa dozvedela ze som tehotná 6+5.tt nebola som pripravená nakoľko máme už 6 ročného syna takmer ako sa povie " odrasteneho" je samostatný atď ved to poznáte a neviem si predstaviť zas spadnúť do toho kolobehu. Mam vysnívanú prácu neviem si predstaviť ako budem zas meniť najbližší rok a pol plienky proste je to pre mňa nepredstaviteľné ale zas si neviem prestaviť ani podstúpiť interupciu. Potrebujem asi nejak povzbudiť alebo co .. ešte to nikto nevie ani môj partner vie to len moja najlepšia kamarátka..

Strana
z2
anjelicek26
30. apr 2025

Myslim, ze kazde neplanovane tehotenstvo je sokova terapia... ktoru predychavas nie den, nie dava, ale par tyzdnov... zacnes hladat postupne cestu, ako to pojde a nie, ako to nepojde... ze doma nemusis byt tri roky, ze doma moze byt aj muz, ze to nie je posledna praca na svete, ale ze budu dalsie a do dochodku daleko... ze tvoje druhe dieta ti vie tiez dat neskutocne vela... ano zacat znovu od nuly je narocne, nebudem ti to malovat ruzovo, my mame babatko po 9 rokoch doma... Doma som bola rok, teraz je s nim muz, potom pojde opatrovatelka... na dovolenky chodime, nic sa nejako vyrazne nezmenilo, deti si ho uzivaju... ano je to ine a stale krasne... ani neviem, co ti napisat, proste niekedy zivot ide inak ako sme si predstavovali a znamena to v hlave posunut plany o par rokov a niektore zmenit... ale zivot je taky, proste vam niekto poslal darcek a vie, ze to casom ocenite.

colsami
30. apr 2025

To sa stava. Zvladnete vsetko a budete mat dalsie lubene dietatko doma. Mozno prave dobre, ze syn je uz velky a samostatny. Drz sa a vela stastia

majlo1234
30. apr 2025

Pokial interupciu nechces, urcitr zvladnes dalsie babanko, pracu mas, starsi syn je odrasteny. Ani sa nenazdas mozno a donesie vam to novy zavan do zivota😆
Ja ti tak poviem uplne uprimne, chcela som dve deti, mala som ich s relativne malym odstupom dobrovolne. Bolo to zo zaciatku atrasne na hovno, som si poplakala viac krat, ze som nam dodrbala zivot😆ale to je vsetko kratkodobe, mladsia ma 11 mesiacov a teraz led ju vidim, je uplne ina ako syn, doniesla nam fakt iny rpzmer zivota a je naozaj super. Teraz uz si neviem predstavit ju nemat 🙂

hederamonstera
30. apr 2025

Vsetko je tak ako ma byt. Ver zivotu, uvidis co ti to prinesie a preco. Drzim palce

nevenka
30. apr 2025

@veronka12123 my sme takto mali tretie. Deti mali 5 a 7 rokov. Ale nemala som vysnivanu pracu. Teda mala, ale za maly peniaz a polovicny uvazok, aj ma to bavilo, ale nic extra, co sa tyka nejakej kariery a mala som slubeny cely uvazok a zvysenie platu. Nakoniec prisiel covid, a dali mi zbohom, uplne nefer ma vodili cely cas za nos, lebo prec ma neposlali kvoli covidu, ale "nie sme spokojni", tak som povedala, ze okaaa, ostala som na OCR a v ten mesiac som aj neplanovane otehotnela. Potom este mame aj stvrte dieta. Ja by som teda kvoli kariere dieta neobetovala. To nie. A ten strach, obava, ze ako to bude, to Ta prejde. Teda u mna zavazil aj fakt, ze milujem malinke babatka, hoci je to s nimi o hubu. Mne to asi hormony robia, ze ich zboznujem..😅. Lebo zdravy rozum vravi ine. Chapes. To dieta uz tu z nejakeho dovodu je a taketo neplanovane deti vedia byt neskutocnym obohatenim zivota, velke zlaticka.

adaluc338
30. apr 2025

Presne pred rokom som.bola v tvojej situacii. Este nikdy som nebola taka zmatena ako vtedy. Mala som ist na interupciu ale nedokazala som to. Nemam extra stabilny vztah , uz som pred rokom riesila ako sa osamostatnim od manzela s dcerou. Dnes uz mam maleho syna vztah je rovnaky a ruti sa do rozvodu ..... ale dietatko rozhodne nelutujem Vsetko co sa stane ma dovod. Nic neni krajsie ked vidim svoje 2 deti ako sa maju radi. Skus to oznamit rodine, uvidis ako sa budu tesit a aj teba to nakopne. Vela stastia

janinah
1. máj 2025

Nech by som mala neviem aku vysnivanu pracu nikdy by som ju neuprednostnila pred vlastnym dieťaťom.V starobe mienim pozerať na deti a vnučatá a nie počítať pracovnê uspechy.

veselo_neveselo
1. máj 2025

@veronka12123 Taketo deti su darovane z neba 🙂

Ak mate na to priestor (financne, mentalne, priestorovo, vztahovo), tak to bude dobre. Je to len sok, ked ste dalsie dieta neplanovali, ale inak sa vam v kazdom rozmere rodinny zivot vylepsi.
Plienky budu len na chvilu, a potom bude v rodine na cely zivot dalsi krasny clovek.

S pracou sa to tiez da utriast, nemusis byt 3 roky doma, najdi jasle, skrateny uvazok, a nemusis byt mimo prilis dlho.
Neboj sa, dobre bude 🙂

veronka12123
autor
1. máj 2025

Áno ale je to šok mali sme toľko plánov toho roku ktoré ale každopádne nemienim zrušiť nech je tak ako ma . A mám ešte 6 týždňov na rozmyslenie. Možno ma ovládnu hormony čoskoro a bude dobre teraz som na noze🥲

maya_hi
1. máj 2025

@veronka12123 nuž, taký je život. Chápem tvoje rozčarovanie, nechuť ísť do toho. Na druhej strane toto je naozaj život. Veci často nie sú tak ako si naplánujeme. Na druhej strane, sú aj horšie veci ktoré nás prepadnú nepripravené. Úraz, nešťastie, vážna choroba. Toto je v podstate úžasná vec. Len si na ňu budeš musieť chvíľu zvyknúť a naladiť sa. Tak aby si to prijala a aby sa aj bábätko cítilo prijaté. Vieš, práca je dôležitá, hlavne keď ťa baví, ale keď raz vypadneš z pracovného režimu ostane ti len rodina. Je to naozaj tá najdôležitejšia vec na ktorej máme najviac pracovať, budovať. Uvidíš, obohatí to teba ako matku, manžela a určite to zmení život aj staršiemu. Šťastie neznamená, že sa nám dejú len žiadané, naplánované veci. Šťastie znamená naučiť sa prijať všetko čo život prinesie a vyťažiť z toho to, čo nás obohacuje, zdokonaľuje ako ľudskú bytosť. Držím palce a ak sa rozhodneš, prajem šťastné a pokojné tehotenstvo plné radosti 😊

margotka17
1. máj 2025

@veronka12123 možno práve preto, že to dieťa nebolo plánované bude o to viac lubene 👍. A tvoj syn bude mať súrodenca, čiže nebude sám. Ja som sa narodila tiež až o 6 rokov po sestre. No sme si vzácne, veľmi sa máme radi aj naše rodiny. Rodičov už nemáme, ale máme jedna druhú vo všetkom. Tes sa z toho, tuším dnes ráno som tu čítala príspevok o cakatelke a stále nič.

veronka12123
autor
1. máj 2025
@margotka17

@veronka12123 možno práve preto, že to dieťa nebolo plánované bude o to viac lubene 👍. A tvoj syn bude mať súrodenca, čiže nebude sám. Ja som sa narodila tiež až o 6 rokov po sestre. No sme si vzácne, veľmi sa máme radi aj naše rodiny. Rodičov už nemáme, ale máme jedna druhú vo všetkom. Tes sa z toho, tuším dnes ráno som tu čítala príspevok o cakatelke a stále nič.

@margotka17 no ono by sa to malo narodiť v decembri a malý je januárovi čiže skoro 7r. 😏

veronka12123
autor
1. máj 2025

A som si aj všetkým taka neistá neviem ci to je od stresu stále ma skoro boli v podbrusku také krce alebo ako to opisat nechuti mi jest čo pri malom som všetko šrotovala co prišlo. Vkuse upchaty nos..cele zle..

margotka17
1. máj 2025
@veronka12123

@margotka17 no ono by sa to malo narodiť v decembri a malý je januárovi čiže skoro 7r. 😏

@veronka12123 počas strednej v prvom ročníku som uvidela v lavici u spolužiačky v taške Sunar. Pýtam sa jej, načo ti je toľko sunarov? A ona mi na to: Ja mám doma dvoch bracekov dvojčatá, majú 8 mesiacov, mamka ich musí prikrmovat. Tam bol ten vekový rozdiel dosť veľký skok. Veľmi sa z nich tešili, aj keď boli neplanovany a Marcelka mala konečne súrodenca a nie jedného, ale hneď dvoch 👍.

ivkaninka
2. máj 2025

Mala som 35 rokov, 2 deti - chlapcov (11 a 14 rokov) dobru pracu, zivot krasne zabehnuty. Prislo do toho tehotenstvo - bol to sok, nieco absolutne nepredstavitelne. Narodila sa nam dcerka a uz 18 rokov sa z nej tesime. Je to to najlepsie či sa da nam mohlo v zivote stať. V práci bezo mna prezili 😄, a pokracujem tam doteraz. Takze ja odporucam zacat sa na babatko tesit a nerozmyslat o interipcii. Ale samozrejme ty vies, ci to zvladnes.

mantilka
2. máj 2025

Ja som bola neplánovaná druhá, mamka mala ročného syna, po polroku musela do práce, chorého manžela a kvôli tehotenstvu mala veľké nepríjemnosti v práci...šéf ju za to šikanoval.
Kebyže ide mamka na potrat nemá mňa - dcéru. Dcéru, ktorej bola vďačná na smrteľnej posteli, že sa o ňu postarala s láskou až do konca. Chceli ju zobrať do nemocnice, ale ja som splnila jej poslednú vôľu, aj keď to bolo pre našu rodinu veľmi náročné.
Kamoška čakala vo veľmi komplikovanej situácii piate dieťa. Manžel prišiel o prácu a koncil im podnájom, veľa preplakala ale nechala si nakoniec dieťa.
Všetko sa vyriešilo, je to chlapec už školák a robí im veľkú radosť. Je miláčikom celej rodiny. Po rokoch hovorí, že je šťastná že ho majú.

mantilka
2. máj 2025

Tým som sa nechcela chváliť, ale povedať že dieťa, ktorému dáš život v ťažkostiach ti môže byť v tvojich ťažkostiach veľkou oporou a radosťou.

lenkakravcova
2. máj 2025
@veronka12123

A som si aj všetkým taka neistá neviem ci to je od stresu stále ma skoro boli v podbrusku také krce alebo ako to opisat nechuti mi jest čo pri malom som všetko šrotovala co prišlo. Vkuse upchaty nos..cele zle..

@veronka12123 v prvom rade to oznam mužovi. On to má tiež právo vedieť. Uvidíš ako zareaguje. Možno bude celý štastny a hneď budeš mať aj ty lepšiu náladu

andrea2667
2. máj 2025
@veronka12123

Áno ale je to šok mali sme toľko plánov toho roku ktoré ale každopádne nemienim zrušiť nech je tak ako ma . A mám ešte 6 týždňov na rozmyslenie. Možno ma ovládnu hormony čoskoro a bude dobre teraz som na noze🥲

@veronka12123 Ak chceš Boha rozosmiať, povedz Mu o svojich plánoch 😀. Prajem ti krásne zdravé bábätko 👶

veronka12123
autor
2. máj 2025
@lenkakravcova

@veronka12123 v prvom rade to oznam mužovi. On to má tiež právo vedieť. Uvidíš ako zareaguje. Možno bude celý štastny a hneď budeš mať aj ty lepšiu náladu

@lenkakravcova určite by bol šťastný preto mu to ešte nechcem povedať keď niesom ja rozhodnutá.
Najprv si ja utriedim myšlienky a uvidím o 6 dni mam ísť k dr na kontrolu tak uvidíme.

lenkakravcova
2. máj 2025
@veronka12123

@lenkakravcova určite by bol šťastný preto mu to ešte nechcem povedať keď niesom ja rozhodnutá.
Najprv si ja utriedim myšlienky a uvidím o 6 dni mam ísť k dr na kontrolu tak uvidíme.

@veronka12123 tak to je dosť odveci postoj. Keby že som na mieste toho muža, tak by ma to nahnevalo. Lebo je to dosť veľká vec, keď chce žena vynechať muža z niečoho pri čom boli obaja a za čo nesú zodpovednosť obaja.

veronka12123
autor
2. máj 2025
@lenkakravcova

@veronka12123 tak to je dosť odveci postoj. Keby že som na mieste toho muža, tak by ma to nahnevalo. Lebo je to dosť veľká vec, keď chce žena vynechať muža z niečoho pri čom boli obaja a za čo nesú zodpovednosť obaja.

@lenkakravcova najprv si to usporiadam v hlave ja a až tak mu to poviem a potom sa rozhodneme spolu.

andrea2667
2. máj 2025
@veronka12123

@lenkakravcova najprv si to usporiadam v hlave ja a až tak mu to poviem a potom sa rozhodneme spolu.

@veronka12123 Tak počkaj. Ty sa najprv rozhodneš a potom mu oznámiš, ako sa SPOLU rozhodnete. Druhá vec je, prosím ťa pekne, naozaj sa chceš rozhodovať či necháš svoje dieťa žiť?

veronka12123
autor
3. máj 2025
@andrea2667

@veronka12123 Tak počkaj. Ty sa najprv rozhodneš a potom mu oznámiš, ako sa SPOLU rozhodnete. Druhá vec je, prosím ťa pekne, naozaj sa chceš rozhodovať či necháš svoje dieťa žiť?

@andrea2667 je to moje telo , môj život je to len a len moja vec, nikto nemá právo mi hovoriť čo mám a čo robiť nemám.. samozrejme môžeš mať názor ale môj názor a moje rozhodnutie bude tak ci tak konečne a rozhodujúce 😊

zuzanockamt
3. máj 2025
@veronka12123

@andrea2667 je to moje telo , môj život je to len a len moja vec, nikto nemá právo mi hovoriť čo mám a čo robiť nemám.. samozrejme môžeš mať názor ale môj názor a moje rozhodnutie bude tak ci tak konečne a rozhodujúce 😊

@veronka12123 Presne tak. Nenechaj si do toho kecať. Od nikoho. Iba ty sa rozhoduješ.

andrea2667
3. máj 2025
@veronka12123

@veronka12123 Dievča zlaté, aj ak by si si milión krát zopakovala lož, že dieťa je tvoje telo, nebude to pravda. Dieťa je druhý človek. Tvoje vlastné dieťa.

veronka12123
autor
3. máj 2025
@zuzanockamt

@veronka12123 Presne tak. Nenechaj si do toho kecať. Od nikoho. Iba ty sa rozhoduješ.

@zuzanockamt asi si myslia ze ma túto tie zatrpnute ženské citovo dajú dole😀 ale mam svoje odžite ja som tuhý koren😀

andrea2667
3. máj 2025
@veronka12123

@zuzanockamt asi si myslia ze ma túto tie zatrpnute ženské citovo dajú dole😀 ale mam svoje odžite ja som tuhý koren😀

@veronka12123 Veronika, rozumiem tomu, že sa v tebe miešajú všetky emócie. Hormóny sú sviňa. Avšak, i keď možno nie sme na rovnakej vlnovej dĺžke, ale som na tvojej strane. A tiež na strane tvojho bábätka. Ak si dobre spomínam, na začiatku si si žiadala povzbudenie. Povzbudzujem ťa - všetko je presne ako má byť. Prajem ti krásne zdravé bábätko. ❤️

slavka1988
3. máj 2025

Ahoj žienka ako sa ti darí🙂 co tvoje pocity .

hylary
3. máj 2025
@veronka12123

@veronka12123 a prečo ste sa nechranili ked ste nechceli dieťa?

Strana
z2