icon

Neteším sa na pôrod kvôli návštevám: Ako sa vyrovnať s rodinným tlakom?

7. aug 2024

Mám totálnu depku ide ma už poraziť som v strese už celé týždne kvôli tomu , keď porodim všetci sa chcú ku mne hneď nasackovat do pekla veď tie prvé dni chcem byt sama s mojim mužom a babom !!!!!!!!! Hneď moja mama, svokrovci okamžite ty kokos take mám nervy že ma šľak trafí ! Bývajú ďaleko čiže aj na prespanie na niekoľko dni … par dni moja mama , par dni svokrovci fakt mi to lezie na nervy že hneď musia utekať najradšej by som sa odsťahovala porodiť na druhý koniec sveta ! Nech máme aspoň prvý týždeň pre seba ako rodina len my traja !!!! Ach do pekla ………som hovorila že by sme to tak chceli ale oni že to nevydržia že tiež keď raz budem babka budem hneď utekať toto mi povedali akože sorry určite aspoň prvý týždeň keď chcú byt v trojici nie je na tom nič zle ! J…e ma !

ina2405
7. aug 2024

Úplne asertívne, "mami, na návštevu príď vtedy a vtedy, chcem byť po pôrode prvé týždne s mužom a bábom. Ďakujem, že ma chápeš" a to isté rodičom. Ja som povedala rovno, že žiadne návštevy v šestonedelí. Akceptovali.
A rovno im určiť dátum, že ked majú prísť. A že na pár dní? To by som nedovolila. Aj hotely sú a nebude im trápne zaťažovať mladú rodinu s dlhou návštevou?

jomarch
7. aug 2024

mne moj muz oznamil, ze jeho strana rodiny nas urcite pride pozriet uz do porodnice....sediva som z toho uz teraz. verim, ze sa mi to podari este vykomunikovat. s navstevami starych rodicov pocitam, ale surodenci s rodinami by fakt mohli trochu pockat. Co sa tyka navstev doma po porode, o tomto som uz mala.hadku s nasimi,za ich cias bolo totiz bezne, ze nabehla cela rodina a pomahali. Povedala som, ze si to nezelam, ale ze nevylucujem, ze nezmenim nazor a nebudem potrebovat pomoc. Jediny koho si ale viem predstavit je moja vlastna mama. Nikto iny.

sissy27
7. aug 2024

a už si im to povedala?

natall113
7. aug 2024

@sissy27 píše o tom na konci

"som hovorila že by sme to tak chceli ale oni že to nevydržia že tiež keď raz budem babka budem hneď utekať toto mi povedali"

gelifil
7. aug 2024

@dankabetka 😢😢😢

ina2405
7. aug 2024

@natall113 aj tak "trvám na tom čo som povedala" , ja som to riešila pred pár týždňami a nedala som sa odbiť.

natall113
7. aug 2024

@ina2405 ja tomu chápem, riešila som to pred rokom, u nás síce neprišli ale vyčítajú to svokrovci doteraz lebo nevideli vnučku ešte "čerstvú"

janinah
7. aug 2024

@natall113 ja som vnučku videla prvýkrát naživo.ked mala 3 mesiace.ved máme videohovory.tak aký problem

michelle567
7. aug 2024

Zatajiť sa že ste napr kvôli žltačke dlhšie v nemocnici 😃

denisa0504
7. aug 2024

@earlgrey tu nejde ale o precitlivenosť... A to, že tebe to tak vyhovovalo, no super, ale keď to niekomu vyhovuje inak, tak čo v tom vidíš problém? Keby si pomoc od matky chcela a ona ju odmietla, tak by si možno založila tému ty, teraz je tu téma o tom, že niekto matku pri sebe v týchto chvíľach nechce a tá to nerešpektuje, a môže jej byť jedno, ako to vyhovuje tebe

natall113
7. aug 2024

@janinah tak pre mňa žiadny problém, fotky, videá mali, hovor sme ponúkali nechceli ho. Sú proste ľudia ako moja svokra čo hovorí že vnúča nedržala hneď takže to ako keby ani babka nebola.

earlgrey
7. aug 2024

@denisa0504 V prvom rade by som žiadnu tému nezakladala, osobne ja 😀 a predsa mám právo na vlastný názor alebo nie? Či každú musí autorku ľutovať a pritákať jej? Ak si nepraje nikoho, otvorím si ústa, ak nebudú rešpektovať, na návštevu ich pustím ale žiadna prespávačka, po hodine, dvoch môžu ísť.

gelifil
7. aug 2024

@dankabetka presne moja rec...nechcela som tu spominat poporodnu depresiu, presne na to som myslela

ankare
7. aug 2024

Asertivne im oznam, že si prvé týždne neprajes žiadne navstevy a hotovo. Ak by sa dotrepal predsa niekto, ani neotvorim. Tu ide o princíp. Majú rešpektovať to, čo si praješ a nie Ti vyrábať zbytočne stresy, aj bez toho máš teraz veľa starostí.
Držím palce!

abbey1
7. aug 2024

Neverím, že všetci chcú ísť do pekla. Fakt žiješ v pekle?

nika23t
7. aug 2024

@gelifil áno, keby Ti prišla mama alebo svokra do Tvojho bytu par dni po pôrode, chodili by Ti po skrinkách v kuchyni po chladnicke, varili, používali par dni Tvoju kúpeľňu, zapratali by ďalšiu izbu, v kuse boli za zadkom, hoci aj s úmyslom pomôcť, no určite by Ta to tešilo. Skus sa viac vžiť do pocitov autorky,lebo píšeš nezmysly. Pomáhať jej môžu prísť aj neskor,nie v čase tesne po pôrode. Tiež mam dobrú mamu aj svokru, ale po pôrode som chcela byť sama s malou a s mužom.

milanemila
7. aug 2024

Jasne im treba povedat, ze si navstevy neprajete a vy sa ozvete ked sa budes citit dobre a az potom ich radi uvidite 🤷🏼‍♀️ ja nechapem kde je problem, ste dvaja dospeli predpokladam svojpravni ludia s muzom. Razne to rodine vysvetlite a ked vas nebudu respektovat, neotvorila by som jednoduche dvere a cau.
Niekto chce navstevy hned po navrate z porodnice a niekto az po sestonedeli, obidve alternativy su ok, ale nie je ok tlacit sa niekam kde si to rodicia este nepraju.

gelifil
7. aug 2024

@nika23t nezmysly pises ty...vidiet, ake mate chore vztahy a matku povazujete za cudziu...smutne, velmi smutne😢

lucia147852
7. aug 2024

@gelifil posledné čo som chcela pri sebe po pôrode bol niekto iný okrem našej bubliny. Áno prišli pozrieť na polhodinu, nikto im nezakázal. Ale necakali full servis a ponúkli pomoc, keby potrebujem. Nepotrebovala som pomoc. Len kľud. Chodila som doma skoro nahá, spala kedy sa dalo a dávala sa do kopy. Našťastie všetci to 100% pochopili, že 600 nedelie je naozaj obdobie pre matku a dieťa. Vnúčatá si užijú ešte až až

gejb
7. aug 2024

@gelifil empatia 0 bodov

nika23t
7. aug 2024

@gelifil takže ideš pokračovať v tých hlúpostiach, ano? Si nejako narušená? Kde píšem, ze považujem matku za cudziu? Po pôrode, keď som nemohla dat nohy spolu, tieklo zo mňa, vsetko ma bolelo, som proste chcela byt s mužom a dieťaťom. Bez ostatných. Sama, kým sa nedám do pohody. Ak to nevies pochopiť, Tvoj problém. A ak nevieš fungovať bez rodičov v dospelom veku, tak to je smutné ešte viac.

gelifil
7. aug 2024

@lucia147852 aky full servis preboha?!...prave matka je ta co je na zabezpecenie full servisu sestonedielke

gelifil
7. aug 2024

@nika23t v diskusii s tebou urcite nie😵

gelifil
7. aug 2024

@nika23t si utocna a agresivna

0silvia0
7. aug 2024

nám na koni si to už oznámil aj s výkričníkmi, teraz to tak isto intenzívne oznám budúcim babkám a dedkom.

akvi
7. aug 2024

Tak s mojimi rodičmi sme sa stretli na pol ceste z pôrodnice, vyobjimali nás a otec šiel pekne domov a mama šla s nami, lebo som ju potrebovala, keďže muž musel ísť na týždeň na sluzobku. Normálne to všetci pochopili, nik sa ani extra nehrnul, každý sa opýtal, že kedy nás môže prísť pozrieť a ja som povedala, že tak o mesiac a tak to aj bolo. A ja by som sa dohodla na tvojom mieste s mamo/svokrou, že keď budeš potrebovať pomoc, tak jej dáš vedieť, že inak nie, že chceš sa zžiť s dieťaťom a nie sa starať o návštevu.

nika23t
7. aug 2024

@gelifil nie som ani útočná, ani agresivna. Len nesúhlasím s tym, co pises. A keďže ja som neriesila Tvoj vzťah s Tvojou mamou, je veľmi, velmi nemiestne komentovať ten môj. A keďže Ty nedokážeš prijať iný názor, aký sama posúvas ostatným, komunikácia s Tebou je ťažká.

marca12
7. aug 2024

Vobec by som neriesila,co si myslia. Chceme byt sami a hotovo. Su zeny,ktore sa bez matky po porode nepohnu,potrebuju a vitaju pomoc. A su zeny,ktore sa same dokazu a chcu postarat o dieta a nepraju si pomoc. Treba to respektovat a musis si presadit svoje. Napisala by som im,ze ai prvy tyzden,dva nezelam navstevy a musia to pochopit. Nech si hovoria,co chcu. Budes matka,musis sa vediet za seba postavit a neskakat tak ako si ini zelaju. Nech sa aj nahnevaju,to je ich problem. Mysli na svoju pohodu a stastie.

ina2405
7. aug 2024

@natall113 tak moja svokra ma nemá úplne rada, takže táto maličkosť, že tiež nebola nadšená, mi nevadila😁

mandzula
7. aug 2024

@gelifil ano, matka je v domacnosti, kde zijem s manzelom, cudzi element.