Objednala som sa na potrata, ale muž je proti
Milé žienky, odkedy som to zistila, ide mi z toľkých myšlienok hlava prasknúť, tak skúsim, či mi vaše názory prinesú nový rozmer/ pohľad na vec.
Pred Vianocami som zistila, že som v Tom. Neplánovane. Gynekológ potvrdil 5tt. Objednala som sa na UPT. Začiatkom roka. Lenže môj muž je jednoznačne proti. Nechápe ako môžem byť niečoho takého schopná. Verte, nebolo to ľahké rozhodnutie, ani uponáhľané. Len som sklamaná, že môj najbližší človek ma nevie alebo nechce pochopiť.
Tak, kde je to slobodné rozhodnutie ženy o svojom tele/ duši, keď musí čeliť tlakom okolia?
Upresnim. Mám 37 rokov a dve deti ( 2 a 6-ročné). Mám ich rada, ale som z toho materstva unavená. Psychicky. Chýba mi moja práca, spoločenská akceptácia a pocit, že som plnohodnotný člen spoločnosti, lebo ako matka na rodičovskej sa tak necítim. Navyše moje deti sú dosť náročné, nemám denne ani len 30 min. času pre seba, aby som si aspoň zacvičila napr.
Pred prvým pôrodom som si naivne myslela, že popri materskej budem aj robiť, aspoň trochu (nie kvôli peniazom, ale pre vlastné uspokojenie), ale domácnosť a starostlivost o dieťa ma max. vyčerpali, vysali celú energiu. Žijem život, aký som nikdy nechcela. "Oddaná gazdinka".
Tretie dieťa a MD ma psychicky zruinuje. Finančne by sme to zvládli, aj fyzicky či zdravotne (tehotenstvo/ pôrod) by som to dala, ale ak sa môžem rozhodnúť, tak tretie dieťa nechcem. Som preto egoistická sviňa ? - pýtam sa sama seba. Radšej sa budem viac venovať existujúcim 2 deťom ako zas deliť čas, pozornosť, energiu a peniaze medzi 3. Ešte k tomu klimatická kríza, spoločensko-ekonomicka kríza, morálny úpadok spoločnosti, pretrvávajúca pandémia, atď. ....
Ak teda môžem, veľmi by ma zaujímali dôvody, pre ktoré ste sa vy rozhodli pre potrat ?
Prípadne aj tie z vás, prečo ste sa rozhodli nemať nikdy dieťa/ deti ?
Ďakujem
@nykkushka nikoho nenútim aby si dieťa nechala či rozmyslela každý si svoj cieľ zariadi sám ..moja stredná dcera preplakala celú noc .dokopy som spala rok a pol za celú noc 4 hodiny ale neodradilo ma to mať neskôr ďalšie dieťa ale každý má psychiku inú s každým určité veci rozhadžu inak .autorka vie čo robí a prečo sa tak rozhodla tak na čo to viac rozoberať nepresvedčí ju že niekto zvláda viac detí či povedané má 2x za sebou po krátkej dobe dvojičky
@mariska1989 tak ale škatuľkujes ženy, ľudí na základe teba, toho ako to máš iba ty, nie všetci majú to šťastie, že sa nemusia učiť s deťmi, že majú energiu do noci robiť zameškane z dňa... Takže áno, super ze ty to dávaš ale sú aj zeny, ktoré to nedávajú a maju potom kvôli takýmto rečiam ako píšeš ty depky a pocit, že stoja za 💩💩
@elizabet173 že či náhodou na ňu tiež nebudú tlačiť aby nešla na potrat, ale to je stejnak jedno máš pravdu , ale vzťah im to asi naruší.
@nykkushka keby som takéto niečo čítala vôbec by ma to nerozhodilo že niekto stíha viac pri 4/5 deťoch ako ja pri 3 alebo že keby som mala 1 a iné stíhajú viac pri 3 .každý stíha toľko koľko stíha ani chlap není dokonalý a nemajú depky že oni dokážu len jednu vec a ženy 3 či 4 veci naraz 😁
@miadi áno , ale jej chlap to môže vyzvoniť celej rodine, že bola na potrate, my nevieme, ako sa správa jej chlap, mne je to jedno, jej život jej vec, ja jej deti strážiť , chovať a financovať stejnak nebudem, len ten chlap to môže hocjako znášať ten potrat a odsúdiť zato ju môže aj rodina, moja by to bez mihnutia oka urobila , odsúdila by ma určite. :(
6 strán diskusie a autorka zmizla...takže zas sa niekto baví....
Ahoj, necitala som prispevky (radsej) ale rada by som ti napisala sukromne, len mi musis napisat najpr ty, kedze si anonym
@janinah možno sa aj hanbí napísať , ktovie, ale má to ťažké veľmi ťažké , prajem jej , aby sa dobre rozhodla, to ako sa rozhodne je jej vec.
🤭🤭🤭
@annamalaga ťažké by to mala.ak by žili z ruky do úst kdesi v jednoizbaku..ak by mala postihnuté dieťa.ak by manžel dlhodobo nemal robotu.ak by ona bola vážne chorá....má všetko a vymýšľa.lebo už nevie čo od dobroty...tak by to okomentovala moja babka.co vychovala 12 deti a to bola vojna.hlad...
@derdia jej muž by jej “dovolil” to podviazanie vajcovodov?
Keby muž nechcel futbalovú 11-tku, ide na vazektómiu on sám.
Len aby si nesla na potrat a potom, sa na zaklade tohto tvojho rozhodnutia, tvoj muz (rovnako otec dietata) nerozhodol, ze to s tebou ukonci, pretoze si zradila jeho, neakceptovala, co chcel/potreboval, zabila mu dieta a neviem co este... Potrat, hlavne ked ho jedna strana nechce, je tak zavazny problem v dovere a celkovo vo vztahu, ze to kludne moze byt zaciatok konca vsetkeho medzi vami. Alebo poslednou kvapkou, ktorou to medzi vami skonci uplne. A je jedno, ze je to tvoje telo a kariera, lebo to dieta je rovnako jeho ako tvoje. Musite si to prebrat obaja. Lebo toto rozhodnutie vas vztah zmeni (vacsinou k horsiemu), nech sa rozhodnete akokolvek.
Vacsina zien, co im muz povie, aby sli na potrat, na ktory same ist nechcu, s tym muzom vztah ukoncia. Neviem preco by to malo byt naopak a on necitil tu zradu od teba, ak nan pojdes.
Nemyslím si, že je to pre autorku otázky ľahké.
A keď muž nepriloží ruku k dielu, je to všetko na nej, preto by som do nej nehromžila.
Kto je bez viny? Rečnícka otázka.
Keď muž chce tri či viac detí, nech sa stará aj on, tiež aj o tie dve, čo už na svete sú.
Drž sa.
@lopka1313 vztah je asi v prdeli, ked ju nechal (dohnal) k takejto veci.
Keby bol nielen plodič, ale aj starostlivý otec, nikdy by na toto nepomyslela.
Mal by sa chlap zamyslieť.
A konať.
Hneď.
A co ti brani dat to tretie do jasli a ist do prace? Jasle su obrovska pomoc a mozes sa cely den realizovat,tam sa ti o dieta postaraju,prestravuju.. a obcas ho nechas ocinkovi alebo opatrovatelke vecer a mas vystarane..
Ja to napisem asi takto. Mam dve deti 6 a 3 roky. Druhe uplne neplanovane nechcene ale o to viac milovane a aj ono dava ovela vyraznejsie lasku najavo ako prvorodeny. Ale tretie dieta by som nezvladla psychicky....a to nie lebo partner. Ak by som ostala sama dam to, ak by som mala muza co je fakt otec na 100 percent dam to. Ale v stave ze mam dve deti a dom a doma muza co sa snazi 2 dni v mesiaci a deti su pre neho nevychovaní debili....nie tretie dieta nie....a tiez by ma potratom zavrhol aj on aj vsetci.
Muz mi nezvlada byt s 2 detmi pol dna doma. Nezvlada s nimi krizove situacie a len sa nasere a huci po nich a po tom po mne ako som to vychovala. No tak som vychovala ako bez otca co furt bol mino s kamosmi. teda nie mimo bol doma ale nezajem. s nim mat tretie dieta by bola samovrazda aj pre tie dve aj pre mna aj pre to babo. nesudte ten potrat. Ja sa po druhom dietati bojim sexu ako cert kriza a ten debil nema problem sexovat aj ked mu poviem ze som zabudla na recept a proste nemam antiku tyzden a on debil nadrzany len dobiedzia. Toto si skuste a potom moralizujte o potratoch.
@winki13 si nedokazem predstavit sa vyjadrovat takto o svojom muzovi, s ktorym mam deti a zijem pod jednou strechou. Teda nedokazem si predstavit zit s niekym o kom mam takuto mienku, ako ty pises.
@valdovalda ako sa o nom vyjadrujem? To ze nas lubi viem.....ale je to len to. Nedokaze byt otcom, chlapom a vzorom pre deti. Lubi nas ale to je vsetko....on nevie nic ohladom deti.
@panda21 ja som to napísala inak..príde mi scestné že ľuďom pomaly viac záleží na zvieratách ako na ľudskom živote..na jednej strane boj za záchranu psov/ šteniat / verzus podpora potratu pocateho dieťaťa...choré.
Človek padnuty na chodníku, ľudia ho obídu, kdežto keď počut niekde pravidelne zavíjať psa už sa volá mestská ale sloboda..ľudský život je najviac.

@nykkushka neučim sa s deťmi .vediem ich k tomu aby sa učili samé .samozrejme keď staršia nerozumie niečo tak pomôžem poprípade mladšiu ešte prizrem .a áno večer keď mala spí robievam to čo som cez deň pri nej nestihla .už som tak zvyknutá časom som si na to zvykla .nič iné my neostáva ako si určité veci rozdeliť .niekedy sa stane že neurobím čo som chcela ale ako sa hovorí robota neujde a zalahnem do postele a v momente zaspím .viem že niesom dokonalá viem že som unavená ,vyčerpaná som na všetko sama ale môj život už je na to naučený a viem že v najbližších rokoch to tak bude stále