icon

Odkedy ľudia vedia o mojom tehotenstve, tak sa mi vyhýbajú

mishaella1984
3. apr 2015

Pritom o tom ani nejak nehovorim, maximalne ked sa opýtali aj to pomenej kedze je to citliva tema. Snazim sa bavit o veciach ako predtym. Nerobiť pred nimi zo seba "inu". Mate niekto podobnú skúsenost? Som trochu sklamana, citim sa osamelo ale prosit sa nikomu z nich nechcem. Ked nechcu, nechcu.

lucianakoniku
3. apr 2015

@mishaella1984 a aki ludia konkretne sa ti vyhybaju? kamarati co nemaju deti, kamarati co deti maju, susedia, kolegovia,...?

mishaella1984
autor
3. apr 2015

zatial kamarati co nemaju deti kedze nemam blizkych kamaratov s deťmi, len takych na nete s ktorými obcas pišem. Kolegovia uvidim, ti to zatial nevedia ale tam ma to trápiť nebude.

lucianakoniku
3. apr 2015

@mishaella1984 skus dat tomu cas, a uvidis ci sa vase kontakty prerusia uplne alebo sa vratia veci do starych kolaji. kazdopadne, ak sa s tebou prestanu stretavat a kontaktovat len preto ze cakas dieta, tak to asi ani nie su skutocni kamarati.
ja mam podobnu skusenost s jednou kamoskou, s ktorou sme sa pred mojim tehotenstvom intenzivne stretavali, chodili cvicit a po porode akoby utal, za dva roky sme sa videli raz, aj to nahodou na ulici. ale este tomu davam sancu, mozno ked raz porodi ona, ze sa opat zacneme stretavat.

atomica87
3. apr 2015

@mishaella1984 aj mne sa kamosi bez deti chvilami vyhybali...lebo nemohli pri mne fajcit a podobne. Dokonca riesili ze ci je vhodne aby som tehotna sedela v bare, kde sa nefajcilo a ja som pila vineu....a podobne dristy. Na silvestra riesil jeden, ze som o polnoci vonku...akoze debilita...a najviac milujem ked mi davaju vychovne rady. Ale teraz mam nove kamosky, novych znamich a so starou partiou uz chodim von minimalne.

mishaella1984
autor
3. apr 2015

Tak mne ani na tom pokaslanom FB nikto nenapíše z nich, nie este ze ist von. Ak tak len na prva píšem a po par vetách sa odmlcia. Ale pochopila som ze ci clovek prežíva peknú alebo ťažkú životnú udalosť ne to podobne. Aj vtedy bola ignoracia. Myslela som ze teraz ked mam super obdobie budu radi ale nic.
Asi mi bude musiet na vsetko stačiť priatel. Len aby so mna nemal ponorku casom.

1martincanka1
3. apr 2015

@mishaella1984 mne skor ide na nervy, ze sa zaujimaju az moc 🙄 3x denne dostat tu istu otazku da zabrat..

mishaella1984
autor
3. apr 2015

mna sa neopýta nikto nic, pripadam si ze som prestala existovat pre nich.. nie ze by som potrebovala byt stale s ludmi ale takto len praca a domov den co den.. dokola to iste.

lucianakoniku
3. apr 2015

@mishaella1984 kasli na nich, zjavne to neboli skutocni kamarati ani pred tym. ale neuzatvaraj sa pred svetom a neupinaj sa na svojho priatela. ja viem ze je tazke si najst novych znamych, ale skus radsej tuto moznost, ak sa da v tvojom okoli chodit na nejake cvicenie pre tehotne a pod., zajdi tam, mozno budes prekvapena a najdes medzi medzi nimi nejaku spriaznenu dusu.

1martincanka1
3. apr 2015

@mishaella1984 vies co? Tes sa! Vycistilo sa ti okolie.. naco mat okolo seba povrchnych ludi..

mishaella1984
autor
3. apr 2015

@lucianakoniku mne trva velmi dlho sa s niekym pustit doreci nazivo, aj na skole rok dva trvalo kym som sa s niekym zacala viac bavit, v praci tiez ale tam uprimne vztahy ani niesu.. cvičenie snad neskor, zatial mi ho lekarka neodporúča. Budem sa musiet sustredit na to co ma caka, nikdy za mnou ludia nechodili len ja za nimi, asi nepatrím medzi vyhľadávané typy 🙂 Tazko sa na to zvyká aj po rokoch, ale uz o dalsie sklamania v ludoch nestojím.. bolo ich vela. Ked pre nich urobis vsetko, hocikedy ked nieco potrebuju a ked ty potrebuješ nenájde sa zrazu nikto.

mishaella1984
autor
3. apr 2015

@1martincanka1 vyčistilo sa ..ostal mi uz len priatel. 🙂

1martincanka1
3. apr 2015

@mishaella1984 neviem ci dobre dedukujem, ze mas 31 rokov.. ak ano a mala si kamosky v tomto veku, mozno su nestastne z toho, ze oni tehotne este nie su a tak radsej prerusia kontakt s tebou, aby si im to "nepripominala".. ktovie.. sustred sa na seba, priatela a uzivajte si krasne obdobie, ktore prezivate 🙂

mishaella1984
autor
3. apr 2015

@1martincanka1 30 mam.. praveze ani nie vacsina je mladšia o 3-4 roky, seberovne maju svoje zivoty tak s nimi aj ked som chcela som moc v kontakte nebola, z mnohych sa stali workoholicky.

charlie1980
3. apr 2015

A to kedy stihli sa ti zacat vyhybat, ked pises ze si v 8.tyzdni...? Nehovoris o tom vela, iba ked sa ta niekto opyta...no ako si to vobec v 8.tyzdni vsimli, ze si tehotna...? Este k tomu sa aj hrube saty teraz nosia...a ako si za casovu dobu ca. 2-3 tyzdnov (nie podla tehotenskej kalkulacky, Ale podla stanovenia tehotenstva) s presvedcenim zistila, ze sa ti vyhybaju...? Nie si len trochu precitlivela hormonalnymi zmenami...?

karkana
3. apr 2015

😉 neber si to tak,máš priateľa,,,,nájdi si niečo, čítaj a tak.......teš sa, že čakáš bábo, čo ťa po iných,,,ked bude na svete-potom ich budeš mať určite veľa, ja som tiež nemala,,,ako som mala malú ,zrazu kopa ľudí so mnou komunikuje,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,zbytočne sa trápiš 😉

bonaqa2013
3. apr 2015

To sa mi nezdá, veď to ešte nie je ani vidno. Ako sa dozvedeli že si tehu? Nerozprávaš o tom stále? Len a len o tom?

mishaella1984
autor
3. apr 2015

Nerozprávam len vedeli lebo som mala nejake zdravotne problemy a tie sa dali dokopy a pošťastilo sa.. tak ked sa na ne pýtali dozvedeli sa o tom. Ale viac som to s nikym ani nerozoberala lebo nemam v zivote zrovna stastie tak som nechcela sa moc ani este tesit. Viacmenej ani sa stale este netesim.

charlie1980
3. apr 2015

Prides mi skor ako by si bola tak trochu depresivna...zeby bol Problem inde a nie v tvojich znamych...? Samozrejme zohladnujem tvoj stav.

mishaella1984
autor
3. apr 2015

@charlie1980 niesom. len je aj teraz volno a ludia sa stretávajú a ja nemam akosi s kym.

mishaella1984
autor
3. apr 2015

myslela som si len asi ze sa budu tesit, ked stale kazdy do mna s tym rýpal ze kedy bude svadba uz, kedy dieta.. ze sa s nimi o radost budem moct podeliť ale zmýlila som sa.

lucianakoniku
3. apr 2015

@mishaella1984 ja to mam s nadvazovanim kontaktov do urcitej miery podobne ako ty, jedno ti ale viem povedat iste - na materskej budes mat toho okolo babatka tolko, ze na tie "kamosky" co si mala doteraz ti jednak vela casu neostane a popri kocikovani, na detskych ihriskach, v materskych centrach a pod. budes mat moznost spoznat ine zeny ktore budu riesit to iste co ty a nemam strach ze by si musela vzdy vyvijat prvy krok na spoznanie nejakej mamicky ty, pri detoch to ide niekedy akosi samo. mozno ta dobra kamoska caka prave medzi mamickami s ktorymi sa budes stretavat, drzim palce 🙂

charlie1980
3. apr 2015

Ale no.....ludia maju vlastne rodiny, vsedne starosti, niekto stres...to preto...uz sme dospeli. Mame zodpovednost, kopec starosti, kazdy ma nieco. A ty mas priatela a babo. Dufam, ze sa ti aj venuje. A ten kto nema kopec prace a starosti ako My na MK, rady si s tebou popiseme. Ved su tu fajn baby a najdes tu aj kopec srandy. Ozajstnych priatelov je velmi malo. Aj ja mam len 2 ozajstne kamaratky a tie poznam uz 10.rokov. Cim vsetkym sme si My len presli! Asi ako vo vztahu. Ale to su ozajstne priatelstva a tych je malo. Ale sme tu aspon My, aj ked len virtualne.

lucianakoniku
3. apr 2015

@mishaella1984 vies, niekedy si baby co este nemaju deti ani nevedia predstavit tie pocity co preziva tehotna baba pripadne taka co uz ma dieta. nemyslim to vobec v zlom, mala som kamosky, ktore rodili par rokov predo mnou a aj ked som sa snazila pochopit co prezivaju, akosi som sa nevedela do ich pocitov ani zivota vcitit. vtedy mi vsetko okolo deti pripadalo tak trochu ako sci-fi a v podstate som ani nevedela ako mam na niektore temy okolo deti a tehotenstva reagovat.

charlie1980
3. apr 2015

Skus sa pridat k mamickam tehulkam novembrovkam 2015, tam to budete cele spolu prezivat. Aj ja si tam niekedy idem "ulavit" ked nemam prave komu. Tam sa pretriasa vsetko, od zaciatku az do konca, potom o detoch a chlapoch a nakoniec o susedoch, ktori nechapu nase deti 🙂

ivca88
3. apr 2015

Neboj 🙂 zacnes chodit do tehotenskej poradne a urcite najdes kopec kamosiek v tom termine ako si ty 🙂
je to normálne ze zo starými priateľmi uz nemate rovnake priority ...plány.... a tak priateľstvo "krachuje" :-/ ...ale nič nenarobis ,.,,
Ale ak sú to dobry priatelia ..tak urcite budete v kontakte.... 🙂 no necakaj ze to bude rovnskd ako predtym 🙂

tjaden
12. apr 2015

ahoj mám to isté, vždy som si predstavovala, že to bude ako vo filme, že mi kamošky urobia párty budeme sa baviť o tehu a prekvapia ma nejakými deckými vecičkami, ako o veci mi nejde, len som dúfala že sa budú tešiť so mnou, ved to že je žena tehotná neznamená že nevie chodiť že nemôže ísť s kamoškami von tak ako predtým ...malá má už 8mesiacov a vieš koľko kamošiek nás prišlo pozrieť? jedna, joj najradšej by som ich zbila, ale vieš čo? raz budú tehotné ony a budú potrebovať pomoc, chystám sa byť nápomocná tak ako sú ony

mishaella1984
autor
13. apr 2015

@tjaden ako ja na take uz kaslem, ktore su tu pre mna aj teraz a uprimne nie len aby si splnili povinnost (lebo aj to viem rozlysit) tak s tymi budem drzat kontakt aj dalej a ostatnych mažem zo zivota, to niesu skutoční priatelia.