icon

Po deviatich mesiacoch opäť tehotná..

lenkaaaaaaaa88
28. aug 2018

Ahojte skusene maminy,potrebovala by som podporu..moja malicka ma teraz desat mesiacou a ja som opat tehotna....tesim sa druheho drobca ale mam aj velke obavy..bojim sa ze to nezvladnem...ze nebudem stihat venovat sa im obom....

Strana
z2
matuskova003
29. aug 2018

@lenkaaaaaaaa88 ja Ti plne rozumiem. U mna to bolo trošku ine, prvy krat som otehotnela po prvom porode, ked mal synček 4 mesiace. Vobec som sa z toho netešila, bala, plakala, tiez sme zili daleko od rodicov a nevedela som si predstavit ako to zvladneme... medzicasom sme sa s muzom vela rozpravali a velmi rychlo sme ten strach pretavili v radost ale uz bolo neskoro, to babatko ako keby vedelo ze bolo sprve nechcene a prišli sme on, čo som neskor strasne zle znasala a vyčitala som si strašne moje pocity... Preto ked som ostala tehotna o pol roka nato, prijala som to s takym stastim a radostou, tešila a dakovala že nas Boh pozehnal a doprial nam babatko. Je to dar, obrovsky. Od prvych dni kedy sme uz boli styria bolo krasne ich pozorovoat ako surodencov. ♥ zvladneš to. Ver a nielen to, budeš dvojnasobne stastna 🙂

alenky
29. aug 2018

@lenkaaaaaaaa88 nam sa stalo presne to iste, bolo to neskutocne psychicke narocne obdobie aj tehotenstvo. V podstate na rovinu je to zvladnutelne obdobie ale narone pre celu rodinu v podstate si neuzijes ani jedneho drobca. Rok aj pol sa ukratis o rodicak pretoze budes poberat almuznu na dve male deti. Zaciatky s babatkom boli chaoticke ale potom do toho prides. Moji maju teraz uz 3.5 a syncek bude mat dva a neviem si to vynachvalit vedia sa pekne vyhrat samozrejme aj sa biju ale to babatkovske obdobie mame za sebou. Viacej deticiek uz nechceme preto pomalicky uz ako keby zaciname zit vieme si zariadit vylet s nimi a kopec inych veci. Som stastna zato, ze sa to tak stalo nie je o nic krajsie ako dopriat dietatu surodenca. Neboj sa zo zaciatku to bude narocne, ale casom budes dakovat ;)

dzina007
29. aug 2018

Ja som otehotnela po pol roku. A uplne super to je. Robia vswtko spolu.
A neriea myslienky typu este si ma mala neuzila a uz sa musi delit. Take druhe babo sa uz od prveho dna musi o mamu delit nikdy ju nemalo len pre seba a noc sa nedeje. 😉
Prvy polrok je narocnejsi ale pitom to uz pojde . 😉 a fakt si budu lepaie rozumiet. Budu vekovo pri sebe. Rovnake zaujimy rovnake hracky vsetko. 😉

kostrmenka
29. aug 2018

@lenkaaaaaaaa88 ahojjjj. ...neboj sa ja som mala presne ten istý prípad presne 9mesiace mal moj syn a ja som zistila ze som tehotná .....okrem toho sme sa predtshovali do domceka trebalo vsetko robit....nemal kto pomôcť. ..
moj manzel este k tomu chodi na nocne a robi 12hod....a vsetko zvladam no je pravda ze su dni ťažké ale niekedy neviem ze mam deti.

neboj sa zladnes dáš systém. ..my zeny sme sikulky

majusska202
29. aug 2018

@lenkaaaaaaaa88 ahoj ja mam to iste keď mal malý 10 zistila som ze som 3 mesiaci... Tiež mám z toho strašný strach neviem si to predstaviť no mam super manžela a veľmi mi pomáha a verím ze to zvládnem musím to zvládnuť.... Neviem aké máš tehotenstvo no ja ako prvé tak aj druhé zle strašne vraciam som niekedy nepouzitelna keďže je dnes sviatok ja som zas zle tak manžel zobral malého aby som si pospala... Držím palce nejak to zvládneme 🙂

l1991
29. aug 2018

Podla mna je uplne jedno kedy pride druhy drobec na svet, aky je vekovy rozdiel. Kazde zaciatky su tazke ci tam je rozdiel rok, rok a pol alebo 2,3.
My mame rozdiel 2 roky 3 mesiace. Prvy mesiac bol hrozny aj sme si poplakali, ze sme mali pockat🤣drobec nespaval nevedel wmsi zvyknut na hluk starsieho atd. Ale potom zo dna na den sa to vsetko utraslo a je to ok. Nie kazey den je super dokonaly ale nemam dojem, ze by to bolo take hrozne. Starsi bude mat o mesiac 3 roky a mladasi 8m. Starsi nejde ani do skolky. Na svoje chvile kedy robi zle ale nic nezvladnutelne ako kazde dieta. Dokonca viac stiham ako pri jednom🙂 ale zas mladsi je velmi dobrucky on ani neplace sam zaspava proste taky samostatnejsi ako bol starsi🤣

Vsetko sa da zvladnut ked sa chce, to len ten prvy dojem a predstava je,, hrozna,, 🙂

nika898
29. aug 2018

@lenkaaaaaaaa88 neboj urcite to zvladnes 😉 nebudete to prechadzka ruzovou zahradou to ti klamat nebudem ale da sa to. Prvy mesiac bola pre mna najvacsia podpora a pomoc rodiny ako aj manzela. Staral sa o celu domacnost a o starsieho synceka. Potom som si uz nachadzala system a islo to 😊. Mam takmer na den presne 20 mesacny rozdiel. Ja som chcela taky maly vekovy rozdiel. Teraz je to uz super mladsi ma 8 mesiacov stvornoskuje ostosest a pomaly chodi okolo nabytku a starsi 28 mesiacov a dokaze sa aj sam pekne zahrat ☺. Uvidis casom si najdes system a vsetko bude super 😉

anavik29
29. aug 2018

Všetko sa dá, ja som mala do roka 2 deti ..dnes majú 4 a 5 rokov, a už len s úsmevom spomíname na náročné a zároveň krásne začiatky 😀

Strana
z2