Prehnané správanie v prvom trimestri
Chcem vedieť Váš pohľad na vec. Tých, ktoré ste už boli tehotné. Je podľa Vás normálne v 5tom týždni nechodiť na prechádzky, už vôbec nie so stúpaním, nedvíhať ani hrniec s polievkou, ani vynášať smeti. Lebo "som tehotná"? Žiadne rizikové tehotenstvo. Len jedno potvrdenie z krvi.
Pýtam sa aj preto,že.. to takto sa musí obmedzovať každá žena prvé týždne? Lebo mne príde normálne z obchodu zobrať v jednej ruke tašku a v druhej kartón vody, tak aby som sa pripravila.
Cau, z prosteho dovodu ta poprosila. Jej je ako tehotnej z toho smradu na grc. Ja viem, ze ti to zavadilo, ze je to trapne, aby nevyniesla smeti sama. Tak sa zariad, aby si bola sama spokojna.
@elizuella nema usta?
@queen_mary Cau. Kto teraz. Preco ci nema usta? Tato co smeti musela vyniest? Ci ta tehotna, co ten request nedostatocne zdovodnila? Dako nerozumiem... V podstate mne je jedno, ako sa obe spravaju a co riesia, ja som chcela vysvetlit to "princeznovske" spravanie tehotnej... A mozno som sa na to mala vykaslat.
Ono veľa závisí od toho, aké to tehotenstvo je.
Vieš...ja keď som otehotnela po 15rokoch, neúspešných IVFKACH a operáciách...nakoniec v 35ke prirodzene...lekár mi povedal ze najradšej by ma.nechal 9mesiacov ležať(najlepšie pod dozorom v nemocnici)aby sme mali čo najväčšiu šancu ze to.aj donosím. Ze je to.proste zázrak.a.treba si.davat pozor a nič teraz nie je dôležitejšie len aby som.bola.v absolútnom pokoji (mentalnom) a fyzicky bola veľmi opatrná....
Pravda je ze prvý trimester je kritický. Viac ako 20% tehotenstiev to cez ten 12tyzden proste nepotiahne...
Ja som bola v prvom.trimestri doma.na pn (kvôli niečomu inému), ale normálne som robila bežné činnosti dokonca trénovala (opatrnejšie) aj sebaobranu co.som robila.uz pred tehotenstvom (teraz už len tak pre zábavu lebo na tréningoch je sranda...chlapi si nedovolia do mňa ani drgnut...robíme.len jemné techniky rukami a nasavam teóriu...). Je pravda ze ťažké veci dvíha manžel a ani dieťa (16kg) ma.nenecha na ruky dvíhať (je lekár asi vie prečo). A veci kde sa zapájajú dolné brušné svaly som sa snažila nerobiť (teraz mi už ani nejdu). A celkovo všetko tak pomalšie aby som si nedvihala veľmi tlak/pulz. A hlavne som prespala asi 70% dňa...takže veľa roboty som fakt neurobila...
Mala.som.blbe výsledky tak od 12tt mi aj internistka nariadila kľudový rezim...ktorý dodržujem asi tak, že lozim po hradoch, prechádzkach, jazdím.na skútri (lebo.autom sa mi.nechce do kolon), chodím.na tréningy....A som pritom absolútne kľudná...pomalá ako.slimak...a bavím sa. A výsledky v 24tt mam ovela.leosie ako v 12tt 😂
Zdravé tehotenstvo by malo bežné činnosti vydržať. Ty ale nevieš ako presne to ma tvoja sesternica. Možno sa proste bojí aby si neskôr nevycitala ze potratila lebo niečo ťažké zdvihla. Možno ma vysoký tlak a čokoľvek jej ho môže dvihnut a.moze.to mat fatálne následky pre babo. Možno.ma.naprd krcok, hematom alebo čokoľvek a lekár jej kázal dávať si pozor. Nemusíš vedieť všetky detaily predsa...
Moje kamarátky (zhodou okolností obe lekárky a obe už matky), mi odkedy som mala pozitívny test, nedovolili dvihat čokoľvek zo zeme (okamžite sa zohli a dvihli to), alebo zbytočne vstávať a behať keď som trebars sedela a niečo som chcela.
Samozrejme keď som.sama...co.mi . ostáva 😂 robím proste všetko....ale v druhom a treťom trimestri je to už iné...to už je človeku aj lepšie a aj už viacej verí ze to dotiahne do úspešného konca...
Tebe by som odporučila ju vôbec neriešit a nesudit. Každá to mame inak. Niektora v 4 mesiaci.este dobehne maratón, niektorá leží od 8tt s nohami hore. Všetkým nám ale ide o jedno...priviesť na svet zdravé dieťa a zdravé aj ostať. Ak si.ochotna jej pomáhať, je to pozitívna energia pre teba aj pre.nu. Ak ta nieco zerie...vyries si to u seba. Tehotnú tým vôbec nezaťažuj...má dost svojich starosti a vyrovnať sa s tými chujovymi hormonalnymi zmenami je niekedy fakt na palicu 😂😂🤦♀️
Nie , ako dobre ked je zene fakt zle, co mne bolo tak som ani si smetami nesla, bo by som ogrcala schody. Ale to nastalo as v 8tt a fuj to som lezala teda s kyblom vedla postele. Potom uz to bolo zase ok a normalne som varila, chodila.

Vôbec jej nezávidím. Práve naopak. Len ma to zarazilo, tak sa pýtam ako to prebieha u iných. Je prvá tehotná, s ktorou som od začiatku v kontakte a tak mi to prišlo zvláštne. Hlavne preto, že si neviem predstaviť seba takto fungovať. Chcela som vedieť, či to je tak stále.